HWSW Informatikai Kerekasztal: Fájlátvitel, távvezérlés RDP protokollon (távoli asztal, port#3389)-en keresztül - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fájlátvitel, távvezérlés RDP protokollon (távoli asztal, port#3389)-en keresztül Van-e erre ingyenes megoldás?

#1 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 20. 16:24

Sziasztok, bocsi a hirtelen kérdésért. Routeren csakis a 3389-es port van beforwardolva egy hostra (2k3), ezen figyel egy távoli asztal kiszolgáló. Erre be tudok jelentkezni akárhonnan, de azt szeretném, ha fájlokat is tudnék mozgatni. Ha routeren belülről jelentkezek be, akkor a távoli asztal klienst beállíthatom úgy, hogy 1 helyi meghajtót mappeljen fel a szerveren, s így másolhatok. Csakhogy ez routeren kívülről bejelentkezve nem történik meg. Van-e erre ingyenes megoldás, anélkül, hogy további portot forwardolnék be a routeren? (ha nincs más persze, akkor forward lesz a megoldás). A lényeg az, hogy a routeren kívülről elérem a terminál kiszolgáló adott fájljait, de van, amit a kinti gépre le szeretnék menteni. Tehát a belépés engedélyezett, jogos, azzal nincs baj, csak a másolás nem megy. :( Tudtok ebben segíteni? E-mailben nem tudom kiküldeni, mert egyrészt nincs szerver, másrészt méretileg nagyok lesznek a fájlok (tudom, a másolás is átviszi azt a méretet, de az email több konfigurációt igényel, s több helyről akarok majd csatlakozni, ha lehetséges persze).

Köszi!
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 18:29

Nem tudom mennyit és mit kell másolni, de a sima clipboard-on keresztüli működik. Tehát a távoli gépen ctrl+c, sajáton ctrl+v és áttolja, vélhetően a 3389-en, mert nekem sincs nagyon más nyitva a routeren és mégis működött.

Szerkesztette: vipi 2010. 10. 20. 18:30 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 10. 20. 19:29

Nem tudom mennyit és mit kell másolni, de a sima clipboard-on keresztüli működik. Tehát a távoli gépen ctrl+c, sajáton ctrl+v és áttolja, vélhetően a 3389-en, mert nekem sincs nagyon más nyitva a routeren és mégis működött.

Szerintem csak LAN-on működik, külső hálózatból nem sikerül, pedig a csatlakozó gépen (win7) a távoli asztali kliensben felveszem, hogy a vágólapot is vigye. Aztán nem viszi. :( Mi kell még hozzá? Közben én is sasolok ezután, mert ez elegendő volna, a vágólap mérete nem gond, legfeljebb többször másolok/beillesztek.

szerk.: igazad lesz pedig, mert most LAN-on sem megy, pedig volt, amikor ment. Mit rontok el, mi kell hozzá, hogy "vigye" a vágólapot? (az mstsc parancsikon szerkesztésén kívül, ahol be van jelölve a "vágólap" checkbox)

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 20. 20:27 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 21:02

Közben utánasasoltam, azt írják, hogy ahhoz, hogy a távoli asztali szerverről lehessen vágólapra rakni cuccot s a lokális gépre paste-olni, a távoli szerveren ki kell lőni az rdpclip.exe-t, majd újraindítani. De nem megy, akárhogyan is próbálom... Mármint a vágólap nem megy át...

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 20. 21:02 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 20. 22:08

Ha mindig 1-2 adott gépről kell elérni, akkor Hamachival VPN. Én kirakom FTPre, vagy toldacuccotra, aztán a linket ctrl+c ctrl+v-zem...
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 21. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 10. 20. 23:08

Ha mindig 1-2 adott gépről kell elérni, akkor Hamachival VPN. Én kirakom FTPre, vagy toldacuccotra, aztán a linket ctrl+c ctrl+v-zem...

Köszi! Hamachi lesz a megoldás, mert 2 NAT mögötti gépet is "összeköt". VPN-ben nem vagyok járatos, de nagyon frankó. Így nincs távoli asztal, hanem csak dokumentumok... :)

#7 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 20. 22:02

Közben utánasasoltam, azt írják, hogy ahhoz, hogy a távoli asztali szerverről lehessen vágólapra rakni cuccot s a lokális gépre paste-olni, a távoli szerveren ki kell lőni az rdpclip.exe-t, majd újraindítani. De nem megy, akárhogyan is próbálom... Mármint a vágólap nem megy át...

Fura mert én semmit nem állítok (a clipboard megosztás checkboxon kívül) vagy lövök ki és megy. Ment úgy is, hogy céges gépről lépek be az otthoni sajátra és az előbb kipróbáltam úgy is, hogy laptopról mobilnettel léptem be a saját gépemre. Ment a clipboardos másolás minden esetben.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó