Köszi szabi, bevallom, magam ENNYIRE nem mélyedtem bele a 3DMark-ok világába mostanában...
Tudod, magam is azok közé tartozom, akik P4 után váltottak erre a konfigra. Azért írom "is", mert külföldi fórumokon olvastam, hogy rajtam kívül is vannak még néhányan...
Nekem a C2D korszak kimaradt az életemből (mármint a saját gépeimet alapul véve, persze). Annak idején a 3DMark 2001SE számomra egy korrekt tesztnek tűnt, ez meg olyan "bizniszesnek"...
Azt akarom mondani ezzel, hogy ha annak idején a 2001SE jó pontszámot hozott ki, akkor kb. 99% biztonsággal ki lehetett jelenteni, hogy a vas 3D-ben valszeg okés lesz. Természetesen, akkoriban is kellett egy normális, dedikált kártya a 3D-nek: az alaplapi "videókártyák" már akkor is felejtősek voltak, ez oké. Sok, akkoriban új konfigot leteszteltem azzal, mielőtt átadtam volna.
Ennél viszont, ha nem ketyeg a gépben egy 6950 vagy hasonló, akkor bizony ennyi a score eszerint, ami szép és jó, csak két bajom van ezzel. 1. A 6950 ára, hogy közel 80K (és az enyém se 5K volt, hanem 38K, ami azt illeti). 2. Az, hogy a valóság nem támasztja alá ezt a viszonylag harmatos eredményt (már attól függ, mihez képest, persze). Mint korábban írtam, a mindennapokban 0 a gondom, minden mai játék simán szalad rajta, igaz! 1024 x 768-on, mert a jelenlegi monitoromnak is annyi a natív, hardveres felbontása.
Nekem egyelőre egy kis, 15"-ös LCD-m van, jövőre tervezek majd nagyobbat venni "neki", ha megérem még. A vicc kedvéért viszont lefuttattam ismét Entry(E) beállításokkal is. Tudom, hogy az előző score az érvényes, mindazonáltal ez sokkal jobban megfelel a mindennapi valóságnak, amit tapasztalok -- már ha az én véleményemre kíváncsi valaki.
Összefoglalva: a mai nap 3DMark11 teszteredményei alapján az én gépem, bizony entry level, belépőszintű rendszer, amit azért pöttyet érdekesnek tartok...
Nagyobb monitort mindenképpen veszek majd hozzá, de eszerint (ha csak az lenne a cél, hogy ebben villantsak) vehetnék még erősebb VGA-t is bele, úgy 80K-ért, ami ugye nem rossz azért?
Üdv mindenkinek egy másik Tibitől, nem a suttogótól...
Szerkesztette: Macikák 2011. 12. 05. 00:59 -kor