HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 01:14

idézet:
Ezt írta hvuk:
Linux vs. Microsoft témához annyit fűznék hozzá, hogy egyre több olyan elemzést lehet olvasni, ahol a Microsoft betegségeiről szólnak. És arról, hogy teret nyerhet ellene a Linux. Figyelemre méltó, hogy az utóbbi bő 10 évben nem volt neki gyakorlatilag ellenfele (legalábbis OS területen), ahol meg volt (pl. NetScape), ott rövid távon bedarálta. Ami feltűnő, hogy eddig a Linuxal ez nem sikerült, ami mindenképpen meglepő. További meglepő dolog, hogy ez az első negyedév, amikor a Microsoft pénzügyi paraméterei romlottak. Továbbá érdemes megfontolni, hogy a Microsoft elég keményen csúszik a határidőkkel, amiből következőn például OS szinten erősen csökkenni fognak a bevételei. A Longhorn ugyanis nem jön ki 2006 előtt, ami elég távol van. Addig csak a régi rendszereiket csiszolhatják. Ezekért viszont egyre kevesebb pénzt kérhetnek el.

Ps. Az egyik cikket megtaláltam, ami noha [url="http://"http://www.theinquirer.net/?article=13350"]Inquirer[/url] elemzés, de azért érdemes elolvasni. Még akkor is, ha van benne néhány hülyeség.
[/quote]

1. Csúszik a MS a határidőkkel??? Mi a Longhorn "határideje" ? Csak olyan Carmack-féle határidőröl beszélhetünk (When it's done)

2. A Linux bedarálásáról: A Windows 2003, és minden eddiginél agresszívabb piaci skálázása (Web Server Editiontől a Datacenterig)szerintem ha be nem is darálja a Linxot, de jelentősen visszaszorítja. De majd meglátjuk. Ugye desktop piacon meg nincs értelme Linuxról beszélni...

3. Hogy nem volt 10 évig ellenele a MS-nak??? Ő maga lépett elő a leg különfélébb területeken, veszélyes ellenfelévé válva minden korábbi piacvezetőnek.

csak néhány példa:

RealPlayer/WMA és WMV
ICQ és AOL IM/MSN messenger
Playstation/X-Box
Palm/Windows Mobile
Netscape/IE
Oracle és IBM DB/2 / SQL Server

folytassam???

(még hosszú a sor)

SZVSZ a Microsoft erősebb, mint valaha, én nem féltem.

4. Az előző negyedévük természetes, hogy nem volt túl erős, hiszen még sem az Office 2003, se a Windows 2003, Exchange 2003, SBS termékek nem futottak fel. Az új negyedév viszont várhatóan odavág keményen.
Kép

#282 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:18

CES: A Microsoft összekapcsolná a PC-ket és szórakoztató-elektronikai készülékeket
írta: Bodnár Ádám , idő: 11:05

[url="http://"https://hwsw.hu/hir.php3?id=24093"]Az Intel 200 millió dolláros alapot létesített a digitális otthonnal kapcsolatos innovációs tevékenység felgyorsítására [/url]

A PC oldalán is sorakoznak a hadak... :)

#283 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:44

idézet:
Ezt írta azopi:

1. Csúszik a MS a határidőkkel??? Mi a Longhorn "határideje" ? Csak olyan Carmack-féle határidőröl beszélhetünk (When it's done)
[/quote]

Arról van szó, hogy mikorra tervezték a megjelenését. És bizony ahhoz képest kb. 1 év késéssel fog megjelenni.

idézet:
Ezt írta azopi:

3. Hogy nem volt 10 évig ellenele a MS-nak??? Ő maga lépett elő a leg különfélébb területeken, veszélyes ellenfelévé válva minden korábbi piacvezetőnek.
[/quote]

Természetesen az OS piacra gondoltam. Mivelhogy a Linuxról volt szó. Ő az első konkurense ezen a téren. Szerintem a Linux sikere egyetlen dolgon fog múlni: jó lesz-e a szoftverellátottsága. De ezt ugye a szokásos ördögi kör befolyásolja. Szerintem egyetlen úton lehet ebből kitörni: ha elterjed a Linux, mint multimédia oprendszer. Ha elég nagy számban terjed el emiatt, akkor a játékprogramok is elkezdenek megjelenni rá és ez magával hozza, hogy otthon is elterjed. De ez mindenképpen egy nagyon nehéz folyamat lesz. Ráadásul a játékok esetén ott van az a probléma, hogy a 99%-uk DirectX-en alapul, az meg ugye nincs Linuxra.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#284 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 14:58

idézet:
CES: VIA processzorra épülő konzolt dob piacra az Apex Digital
írta: Bodnár Ádám , idő: 12:11
[/quote]

idézet:
"Az idei évben több mint 350 millió digitális otthoni készülék talál majd gazdára" -- mondta Otellini. "A számítástechnika és a szórakoztató-elektronika közötti határvonalak egyre inkább elmosódnak. A vevők változásra vágynak."

Az Intel egyik legfontosabb újdonsága a videomagnókra hasonlító Entertainment PC (EPC), amely gyakorlatilag egy televízióra kötött teljes értékű számítógép. Az Entertainment PC-hez nem tartozik billentyűzet vagy egér, a felhasználók távirányító segítségével működtethetik a készüléket, amely képek, filmek és zenék lejátszására, illetve tévéműsorok rögzítésére használható.

Amint arról beszámoltunk, Bill Gates nemrégiben bemutatta a Windows Media Center Extendert, azonban az Entertainment PC ennél lényegesen többet takar, hiszen utóbbi esetben egy teljes értékű számítógépről van szó. Az Intel által bemutatott referencia-design Prescott magos Pentium 4 processzort tartalmazott. Otellini elmondása szerint a készüléket az Intel tervezte, de elsősorban azért, hogy beindítsa a PC-gyártók fantáziáját. A kereskedelmi forgalomban várhatóan az év közepén jelennek meg az Entertainment PC-k, 799 dollár körüli áron.
[/quote]

idézet:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=871&oldal=2"]Az Intel elnöke úgy véli, hogy a szórakoztató berendezések piacán is megfigyelhetők lesznek azok a trendek és folyamatok, amelyek a PC-piacon. A szabványokat egyre szélesebb körben alkalmazzák, ennek köszönhetően a termékek fejlesztési és piacra kerülési ideje lerövidül, az árak csökkennek. "Egy új szórakoztató-elektronikai berendezés fejlesztése ma még 3-5 évig tart, de ez az idő hamarosan 9-24 hónapra rövidülhet" -- véli Otellini. "A PC-piacon már láttuk ezt a folyamatot."[/url][/quote]

Azon gondolkodtam, hogy amennyiben tényleg iparági (kvázi) szabványok fognak létrejönni az EPC körül, akkor sem egyértelmű az egyedi architektúrájú konzolokkal folytatott háború kimenetele. Ugyanis a szabványok sem fognak megoldást nyújtani a jelenlegi PC játékokkal kapcsolatos rákfenéjére: drága hardware és alacsony optimalizációs szint.

Ha az EPC nem tud több értéket a konzoloknál felmutatni a vásárlóknak, amiért érdemes megvenni, akkor mi fog mellette szólni? A konzolok olcsóbbak lesznek, multimédia és kommunikációs képességeik fejlettebbek vagy ugyanolyan fejlettek lesznek, a játékok területén egyértelmű fölényt aratva. Persze meg kell várni, hogy a PS3 és az XBox 2 mit fog felmutatni...

Még mindig azt gondolom, hogy azért fog az IBM PC területet veszteni az otthoni szórakozásban a konzolok javára, amiért minden más eddigi ellenfelet bedarált: a nyílt szabványok miatt rendkívül sokszereplős az iparág, ami ráadásul horizontális vállalatokat jelent, míg a Sony vagy a Microsoft hatalmas piaci és pénzügyi erővel az egész láncot ellenőrizni tudja. In-house vagy outsourced, ez most másodlagos.

Ezenkívül úgy érzem, hogy az 5 éves termékciklus idegen az összes jelenlegi PC hardware-gyártótól.

[ 2004. január 09.: special szerkesztette a hozzászólást ]

#285 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 21:20

idézet:

Ezt írta special:
Ezenkívül úgy érzem, hogy az 5 éves termékciklus idegen az összes jelenlegi PC hardware-gyártótól.
[/quote]

De hát éppen Te idézted be ezt a szakaszt :)

idézet:

Az Intel elnöke úgy véli, hogy a szórakoztató berendezések piacán is megfigyelhetõk lesznek azok a trendek és folyamatok, amelyek a PC-piacon. ( ....) Egy új szórakoztató-elektronikai berendezés fejlesztése ma még 3-5 évig tart, de ez az idõ hamarosan 9-24 hónapra rövidülhet" -- véli Otellini. "A PC-piacon már láttuk ezt a folyamatot."
[/quote]

Erről beszéltem!! Ők is érzik, hogy qrva nagy gáz lesz abból, ha megnövekszik a ciklusidő... Meg is fognak minden követ mozgatni, hogy állnadósítsák a fejlődés. Csak az a nem biztos, hogy ez egyedül az ő szándékaiktól fog-e függeni, hehe...

#286 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 21:29

Hát szerintem az emberek nem lesznek elragadtatva attól, ha évente új konzolt kell venniük. Akkor éppen az az előnye vész el a konzolnak, hogy csak 1x kell megvenni és nem kell fejlesztgetni, hogy menjenek az új játékok. Még mindig inkább cserélnek videókártyát évente. +gyorsabb processzort vesznek.

Mert ugye ha konzolból kijön az új generáció, eléggé drága, a réginek a piaci értéke viszont ezzel együtt 0-felé kezd rohanni. Vagyis semmiképpen sem jár jól, ha fejleszteni akar, ha vár akkor a régit csak bagóért tudja eladni. Ha nem vár akkor még qrva drága az új.

És erre jön még, hogy 99%, hogy ha kijön az új, a régire a kutya nem fog fejleszteni. A kompatibilitás pedig szvsz kizárt. Mármint, hogy az új fejlesztésű programok fussanak, a régi konzolon. 1 éves termékcilklust, nem nagyon tudok elképzelni a konzoloknál, mire a játékok elkezdenének jönni már a küszöbön lenne az új? Sehogy sem tűnik a rövid ciklus működőképesnek a konzoloknál, szvsz.

Ha viszont kompatiblilisek lesznek a régi és az új generációs konzolok egymással teljesen, akkor már majdnem ott vagyunk ahol a PC. A kompatibilitás miátt, sokmindenre nincs lehetőség. Akkor akár már "upgradeket" is gyárthatnak a régi verzióhoz, hogy az új programok menjenek, ezzel meg már el is jutottunk a pc-ig.

[ 2004. január 09.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#287 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 21:41

idézet:
Ezt írta azopi:
2. A Linux bedarálásáról: A Windows 2003, és minden eddiginél agresszívabb piaci skálázása (Web Server Editiontől a Datacenterig)szerintem ha be nem is darálja a Linxot, de jelentősen visszaszorítja. De majd meglátjuk. Ugye desktop piacon meg nincs értelme Linuxról beszélni...[/quote]

Az otthoni felhasznalok eseten talan tenyleg nem nagyon van ertelme Linuxrol beszelni, de szerintem hiba lenne egyszeruen figyelmen kivul hagyni. Édesapám pl ha szol, h scannert akar venni, akkor most mindent meg tudna csinalni Linux alatt is, amit eddig Windows [Me] alatt csinalt [pedig, hmm, hogy mondjam... nem szamitastechnikai ostehetseg, hogy finoman mondjam (;], igy csak a figyelmet hivam fel az OOo-ra, mielott a BSAtol megrettenve szert tenne holmi MS Office-ra. Igen, driverekkel kapcsolatban vannak fennakadasok, de nemi korultekintessel ezek elkerulhetoek.
Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arrol sem, egy valamilyen mertekben egyre tobb helyen mozdulnak a Linux felé [[url="http://"http://www.theinquirer.net/?article=13485"]IBM[/url] [2005ig Windows repul ki az ablakon, ha igaz persze], München, több ország kormanyzata, stbstb], kulonbozo okok miatt. Van, aki koltsegek miatt lat - ez ellen az MS tehet ezt-azt, valtoztathat arpolitikan, csinalhatja nyiltan is, burkoltan is a sokszor megteveszto reklamkampanyat, stb... de van, aki azert, mert nem tartjak szerencsesnek az IT rendszeruknek teljesen MStol valo fuggeset, kulonfele okok miatt, pl fergek/virusok idorol idore megrazzak a vilagot, zartsag, MS 'mindenhatósága', stb. Elobbit meg orvosolhatja, sot, muszaj neki, utobbiak ellen viszont nem tudom, h mit tud tenni... bar valamit biztosan kitalal majd, emiatt en se feltem <;

Arra viszont kivancsi lennek, hogy az IE, az MSN Messenger illetve a WMA/WMV mire jutottak volna, hogyha ravasz modon nem integraljak oket a Windowsba.

--

Picit a konzol/PC dologhoz is.
Email irashoz kell csak billentyuzet, de a [talan nem is annyira tavoli] jovoben miert ne lehetne diktalni, beszedfelismerni?
Egyre jobban terjednek a digitalis fenykepezogepek, igy ez is egyre inkabb atlagfelhasznalassa valik, ami sok kerdest felvet [bocs, ha volt mar, nem olvastam el mindegyik oldalat a topiknak]. A fenykepeket kuldozgetni fogjak emailban, vagy megosztjak mashogy, ami jo. Ehhez most a kepeket at kell meretezni, mert egy 4-5Mpixeles kep jelen emailszolgaltatok es savszelessegek mellett nem jarhato ut. Ekkora kepek atmeretezese viszont meg mainapsag is eltart egy darabig, ha sok van beloluk. Marpedig a digitalis fenykepezogeppel alapvetoen valtoznak a fenykepezesi szokasok, mindenki fotoz mindent, a megapixelek szaporodni fognak, mert azt erti az egyszeri felhasznalo, stb, tehat az atmeretezes egyre eroforrasigenyesebb lesz. Akar ez is lehet egy hajtoero [meg ha annyira nem is jelentos] a teljesitmeny novelese erdekeben. Persze ha hirtelen mindenki olebe odapottyan mondjuk egy 10Mbites kapcsolat, akkor ez egybol veszit a jelentosegebol. Mi fog a jovoben gyorsabban noni, a fenykepezok es megapixelek szama, vagy a savszelesseg? fenetudja. Hanyan elegszenek majd meg csak azzal, hogy lonek 100 kepet, aztan abbol szamitogep nelkul, kozvetlenul fenykepezorol kinyomtatnak 5-6 kepet, hanyan fogjak esznelkul learchivalni az egeszet dvdre, vagy ami azutan jon, vagy hanyan fognak esetleg tobb-kevesebb utomunkat is vegezni nehany kepen? ki tudja... Es ezek kozul mennyit tud majd megvalositani egy konzol?

#288 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 23:46

idézet:
Ezt írta Mumia:
Hát szerintem az emberek nem lesznek elragadtatva attól, ha évente új konzolt kell venniük.
(...)
[/quote]

Csakhogy ott nem is a konzolról volt szó, hanem az Entertainment PC (EPC)ről, ami nevéből következően is PC :)

Hogy az Intel (és aki a pc piacban érdekelt) ezt szeretné, az rendben van - de ez qrvára nem csak rajtuk fog múlni...

#289 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 23:50

Az csak még rosszabb, a videó lejátszó felvevő stb... -jét meg pláne nem akarja senki cserélgetni.

#290 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 00:16

Mumiahoz hasonloan en se igazan ertem, hogy az Intel ezt hogy gondolja.

#291 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 08:06

Erről a többieket kérdezzétek... :) Oldalakon keresztül sorakoztak az érvek, hogy a videozás, fényképezés, zenehallgatás teljesítményigénye olyan ütemben fog fejlődni, amit nem lehet 4-5 évig fix hardverrel kiszolgálni.
(Én persze nem ezzel értek egyet, de ez lényegtelen.)

Szerintem azt most még az Intel sem tudja, hogyan gondolja... De majd próbálkoznak: a PC piacot azért eddig is legalább annyira vitték előre a valós igények, mint a mesterségesen generált igények.
(Csakhogy gondolatmenetem lényege volt, hogy most lesz alternatíva: a konzolra épülő házi szórakoztató központ. Erősen kérdéses, hogy egy ilyen konkurens mellett is fent lehet-e tartani az eddigi folyamatokat.)

#292 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 20:26

idézet:
Ezt írta special:

Azon gondolkodtam, hogy amennyiben tényleg iparági (kvázi) szabványok fognak létrejönni az EPC körül, akkor sem egyértelmű az egyedi architektúrájú konzolokkal folytatott háború kimenetele. Ugyanis a szabványok sem fognak megoldást nyújtani a jelenlegi PC játékokkal kapcsolatos rákfenéjére: drága hardware és alacsony optimalizációs szint.

Ha az EPC nem tud több értéket a konzoloknál felmutatni a vásárlóknak, amiért érdemes megvenni, akkor mi fog mellette szólni? A konzolok olcsóbbak lesznek, multimédia és kommunikációs képességeik fejlettebbek vagy ugyanolyan fejlettek lesznek, a játékok területén egyértelmű fölényt aratva. Persze meg kell várni, hogy a PS3 és az XBox 2 mit fog felmutatni...

Még mindig azt gondolom, hogy azért fog az IBM PC területet veszteni az otthoni szórakozásban a konzolok javára, amiért minden más eddigi ellenfelet bedarált: a nyílt szabványok miatt rendkívül sokszereplős az iparág, ami ráadásul horizontális vállalatokat jelent, míg a Sony vagy a Microsoft hatalmas piaci és pénzügyi erővel az egész láncot ellenőrizni tudja. In-house vagy outsourced, ez most másodlagos.

[ 2004. január 09.: special szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A konzol miért lenne olcsó? Elég drága hardverelemekből szerelik össze. Nem olcsó az, csak arról van szó, hogy a gyártók (Sony, MS, Nintendo) állják a költség nagy részét. Ami később, ha a termék sikeres, soxorosan visszajön a licenszdíjakból. Valahogy úgy, mint a mobilszolgáltatóknál az előfizetéses készülékakciók esetében. Azzal a különbséggel, hogy itt nem garantált a megtérülés, ezért elég nagy a rizikófaktor. Azonban mi lesz akkor, ha már nem csak (és nem elsősorban) játékra fogják használni a konzolokat a beépített új funkciók miatt? Na akkor újra kell majd gondolni a jelenlegi árpolitikát. Különben úgy járnak a konzolgyártók, mint a Sony az első PS/2-k esetében. Rengetegen csak azért vették meg a konzolt, mert az volt akkooriban a legolcsóbb DVD-lejátszó, de a játékok egyáltalán nem érdekelték őket. Így minden eladott PS/2 kidobott pénz volt a Sony szempontjából, ezért komolyan gondolkodtak azon, hogy kiveszik belőle a DVD-lejátszási lehetőséget, vagy megemelik az árat. Úgyhogy két lehetőség áll a konzolgyártók előtt: Vagy drága konzol (kutya se fogja megvenni) vagy nam bővítik a funkciókat, és továbbra is kizárólag játékra lesz alkalmas a cucc (esetleg grága kiegészítőkkel lehet növelni a funkcionalitást) . Így is, úgy is, a PC-nek vannak szvsz nagyobb esélyei ezen a területen.
Kép

#293 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 21:19

Nem hallottam konkrétan erről az esetről, de sok ésszerűség van abban, amit mondasz...

Tény, hogy a PC iparág hatalmas mérete és a gyilkos verseny amellett szól, hogy a fajlagos költségeket alacsonyabbra tudják szorítani, viszont én úgy gondolom, hogy a konzol piac mérete elegendő a versenyképes árú egyedi gépek előállításához. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az ilyen egyedi gépek gyártása biztos beszállítói láncot alkotnak, akkor én megkockáztatom, hogy a PC-k költségszintje alá tudnak menni a bizonytalanság és a szoros együttműködés eredményeként.

#294 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 23:12

idézet:
Ezt írta azopi:
Úgyhogy két lehetőség áll a konzolgyártók előtt: Vagy drága konzol (kutya se fogja megvenni) vagy nam bővítik a funkciókat, és továbbra is kizárólag játékra lesz alkalmas a cucc (esetleg grága kiegészítőkkel lehet növelni a funkcionalitást) . Így is, úgy is, a PC-nek vannak szvsz nagyobb esélyei ezen a területen.[/quote]

En meg amondo vagyok, mindket eset elkepzelheto egyszerre is: PS/3 (occso konzol, jatek only, CD audio es MP3 esetleg DVD lejaccassal), PS/3 Ultra (PC-replacemenet stuff, nem occso, szamtalan funkcioval, meg persze jatekkal is). USA-ban es Japanban is meg fogjak venni a dragabb konzolt, ott nem szorakoznak ilyeneken.

Fiery

#295 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 23:14

Lehet, hogy ott nem mennek a falnak, az árától, de szvsz azért nagyobb összegnél ott is megnézik mit kapnak.

#296 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 23:18

idézet:
Ezt írta Fiery:

USA-ban es Japanban is meg fogjak venni a dragabb konzolt, ott nem szorakoznak ilyeneken.

Fiery
[/quote]

Na ez az ami SZVSZ nem biztos, hogy igy van...

#297 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 23:50

idézet:
Ezt írta max-pain:
Na ez az ami SZVSZ nem biztos, hogy igy van...[/quote]

Hidd el, hogy ugy van :) Ha latjak, hogy feature-rich, akkor kifizetik erte az arat.

Fiery

#298 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 10:08

idézet:
Ezt írta Fiery:

Hidd el, hogy ugy van :) Ha latjak, hogy feature-rich, akkor kifizetik erte az arat.

Fiery
[/quote]

Lásd mobilok.

Ja, valaki feljebb írta, hogy a hw-gyártóknak jobb a mostani helyzet, többször cserélik az emberek a cuccaikat (videokari, stb.). Hát nem véletlen gyárt az Ati meg az NVidia mobiltelefonba 3D-s procikat, és ne mondjátok, hogy kevesebb ember cserélgeti a mobilját mint a videokariját..szóval a gyártóknak tökmindegy, hova adják el a lapkáikat.
while (!sleep) sheep++;

#299 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 10:18

idézet:
Ezt írta Fiery:

En meg amondo vagyok, mindket eset elkepzelheto egyszerre is: PS/3 (occso konzol, jatek only, CD audio es MP3 esetleg DVD lejaccassal), PS/3 Ultra (PC-replacemenet stuff, nem occso, szamtalan funkcioval, meg persze jatekkal is). USA-ban es Japanban is meg fogjak venni a dragabb konzolt, ott nem szorakoznak ilyeneken.

Fiery
[/quote]

Jó meglátás, ez egy igen valószínű eset.

#300 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 10:20

idézet:
Ezt írta Emvy:

Lásd mobilok.

Ja, valaki feljebb írta, hogy a hw-gyártóknak jobb a mostani helyzet, többször cserélik az emberek a cuccaikat (videokari, stb.). Hát nem véletlen gyárt az Ati meg az NVidia mobiltelefonba 3D-s procikat, és ne mondjátok, hogy kevesebb ember cserélgeti a mobilját mint a videokariját..szóval a gyártóknak tökmindegy, hova adják el a lapkáikat.
[/quote]

Erről én még nem hallottam...3D chip mobilban? Nem kevered a notebookoba szánt mobile chipekkel?

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.