HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:42

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 12:08

ezer csillio flops nem tudom miért ébredne öntudatra, mi az algoritmusa SFIJ ? :)

intelligencia =/= öntudat.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#702 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:05

a CNNrol es a Roska fele megkozelitesrol hozzaerto belos emberektol hallottam, hogy humbug!

ehmm... Roska a mindenféle díjai ellenére nem egy nagyformátumú tudós. mindazonáltal a neurális-hálós scenen ő jutott a legmesszebb, már ami a tudományos megközelítést illeti.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 13. 22:45 -kor

#703 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 23:01

hat ha o jutott a legmesszebb, akkor a helyzet meg rosszabb, mint gondoltam! :D volt phd-setol tudom, hogy ezer sebbol verzik, amit ok csinalnak, es áleredmenyeken kivul mas nem nagyon varhato. :(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#704 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 23:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 23:42

intelligencia =/= öntudat.
:offtopic:
Ezzel alapvetően egyetértek, de erről még manapság is vitatkoznak nálunk sokkal okosabb emberek. Az egyik elgondolás szerint egy bizonyos mértékű összetettség mellékhatásaként megjelenik az öntudat.

Szerkesztette: cx.core 2006. 06. 13. 23:17 -kor

#705 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 00:02

ennel problemasabb a kerdes. a tudat egyenlore ugyanis teljes mertekben meghatarozatlan termeszeti jelenseg(?). magyaran fogalmunk sincs, hogy mi az. ;)
a forum ma:

#706 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 14. 00:14

az anyagnak nem lenne szabad tudnia a saját állapotárol, talán valami frekvencia gerjedés maga az öntudat , de majd okosabbak leszünk ha valaki be is bizonyitja
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#707 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 00:41

Idézet: cx.core - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 23:16

. Az egyik elgondolás szerint egy bizonyos mértékű összetettség mellékhatásaként megjelenik az öntudat.

ezt a scifi írók szeretik hangoztatni. pölö az F18-ba épített IFF határozottan rendelkezik öntudattal, holott intelligenciával alíg, miközben a kaszparov-verő deep-blue roppant intelligens, de öntudata nyema.

#708 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 00:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 23:01

hat ha o jutott a legmesszebb, akkor a helyzet meg rosszabb, mint gondoltam! :D volt phd-setol tudom, hogy ezer sebbol verzik, amit ok csinalnak, es áleredmenyeken kivul mas nem nagyon varhato. :(

nézd az egész neurális scne, bizonyos hálócskák adhoc tanítgatásával foglalatoskodik jóideje, van akik kandidáltak ebből. namost a roma asszony is tudja ösztönösen tanítgatni a gyerekét és általában elég jó hatásfokkal :D Mondjuk azt, hogy Roska újítása az, hogy bevezette a folyamatban az ISO 9001-et. :D ez már nem heurisztikus, hanem algoritmizált lépéseket tartalmaz, egy jól definiálható "minőségű" cél érdekében :)

#709 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 01:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 0:41

pölö az F18-ba épített IFF határozottan rendelkezik öntudattal

erdekes. en meg sem tudom mondani mi az, Te meg allitod, hogy az F18 meg rendelkezik is vele.. hm.
a forum ma:

#710 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 1:41

ezt a scifi írók szeretik hangoztatni. pölö az F18-ba épített IFF határozottan rendelkezik öntudattal, holott intelligenciával alíg, miközben a kaszparov-verő deep-blue roppant intelligens, de öntudata nyema.
Tessek megegyszer elolvasni, amit irtam! :) Nem irtam ugyanis, hogy az elmelet szerint ami rendelkezik ontudattal, az szuksegkeppen intelligens, sem pedig azt, hogy az elmelet szerint ami intelligens, az szuksegkeppen ontudatos is. Azt irtam, hogy az elmelet szerint az intelligencia bizonyos merteku (itt a trukk; arrol mar nem szol a fama, hogy milyen jellegu :Đ) osszetettsege maga utan vonja az ontudatot.
Ajanlott olvasmany: Godel, Escher, Bach

Szerkesztette: cx.core 2006. 06. 14. 09:53 -kor

#711 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 1:34

erdekes. en meg sem tudom mondani mi az, Te meg allitod, hogy az F18 meg rendelkezik is vele.. hm.

identify-friend-or-foa

#712 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:57

Idézet: cx.core - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:52

Tessek megegyszer elolvasni, amit irtam! :) Nem irtam ugyanis, hogy az elmelet szerint ami rendelkezik ontudattal, az szuksegkeppen intelligens, sem pedig azt, hogy az elmelet szerint ami intelligens, az szuksegkeppen ontudatos is. Azt irtam, hogy az elmelet szerint az intelligencia bizonyos merteku (itt a trukk; arrol mar nem szol a fama, hogy milyen jellegu :Đ) osszetettsege maga utan vonja az ontudatot.
Ajanlott olvasmany: Godel, Escher, Bach

cx.core te tutira valami matematikus lehetsz. Godel nemteljessegi tetelen napokig agyaltam, mire felfogtam :)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 14. 09:58 -kor

#713 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:52

identify-friend-or-foa

Azért nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne a kérdés. Ebből a szempontból a hangyának is lenne öntudata ugyanis. Pedig nincs.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#714 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:11

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 11:00

Azért nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne a kérdés. Ebből a szempontból a hangyának is lenne öntudata ugyanis. Pedig nincs.

Biztos ez ?
Ha bebizonyitod, akkor valoszinuleg te is palyazhatsz egy Nobel dijra. :p
Amugy az emberiseg felelotlenul tesz ilyen tudatlan kijelenteseket.
Aztan alig nehany ev mulva nagyon sok bombabiztosnak hitt elmelet megbukik.
Lasd Kemia, ahol meg nehany eve azt tanitottak, hogy az atom a legkisebb elemi reszecske.
Lehet, 200 ev mulva mar a fak ontudatarol fognak cikkezni.
Persze ez nem egy axioma, de ettol fuggetlenul meg igaz is lehet.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#715 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:18

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:00

ontudat: 'en' es 'nem en' szeparalasi kepessege.

#716 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:19

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:00

minek ilyen bonyolult dolgot venni? a sejtmembran (nem a sejt!) is alkalmas idegen-sajat megkulonboztetesre. valahogy megsem nevezzuk ezt ontudatnak.

a fak ontudata, meg hogy van-e a hangyaknak, f18-nak ontudata kerdes meg, mint irtam egyszeruen butasag. mert PERSZE, hogy lehet frappans definiciokat adni, amibol kiderul, hogy az adott dolgoknak van-e ontudata. de jo-e az a definicio? nem azert nem vizsgaljuk a fak ontudatat, mert a fakhoz nem ertunk elegge, hanem mert az ontudat definicioja nem letezik meg!
a forum ma:

#717 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:18

hat ebben az f18 nem nagyon jutna elorebb. hisz o az ellenseg-barat dolgot tudja eldonteni. (a barati repulogep csak nem "en" mar!) arrol meg vegkepp ketlem, hogy tudnek vele vitat folytatni, hogy a tartalyaban talalhato uzemanyag o-e, vagy nem-o! ;)

ja igen, es a definiciod szerint az elolenyek a protosejtektol kezdve rendelkeznek ontudattal. (virusok, bakteriumok..) valahogy nem ez a szokasos elfogadott szohasznalat.

Szerkesztette: bogdan 2006. 06. 14. 10:24 -kor

a forum ma:

#718 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 11:18

Igen. A tudósok szerint a kutyának nincs öntudata, a csimpánznak meg van. Pedig a kutya tudja mindazt amit a vadászgép, sőt, annál még némileg többet is. Az "én" és "nem én" szeparálása ugyanis nem azt jelenti amit feltétlenül te gondolsz rajta.

Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 14. 10:28 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#719 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 11:19

minek ilyen bonyolult dolgot venni? a sejtmembran (nem a sejt!) is alkalmas idegen-sajat megkulonboztetesre. valahogy megsem nevezzuk ezt ontudatnak.

a fak ontudata, meg hogy van-e a hangyaknak, f18-nak ontudata kerdes meg, mint irtam egyszeruen butasag. mert PERSZE, hogy lehet frappans definiciokat adni, amibol kiderul, hogy az adott dolgoknak van-e ontudata. de jo-e az a definicio? nem azert nem vizsgaljuk a fak ontudatat, mert a fakhoz nem ertunk elegge, hanem mert az ontudat definicioja nem letezik meg!

A tudomány mai állásából érdemes kiindulni. A tudomány pedig képes vizsgálni az öntudatot és képes több-kevesebb biztonsággal eldönteni, hogy valami vagy valaki rendelkezik-e vele vagy sem. Aztán később ez hibásnak bizonyulhat vagy találhatnak jobb definíciót is rá, de addig ezt kell használni. Egyszerűen azért mert nincs jobb.

#720 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:35

hat a tudomany mai allasa szerint a kutyanak vaskosan van biza ontudata!

es persze, hogy a tudomany mai allaspontjabol kell kiindulni, en sem mondtam mast. csakhogy a tudomany mai allaspontja az, hogy nem tudjuk, mi az az ontudat! :p (nincs ezzel semmi baj, vannak, voltak es lesznek ilyen kerdesek a tudomanyban.)

ja, es attol, hogy valamire van definicionk, meg nem biztos, hogy el tudjuk donteni, hogy egy adott esetre igaz-e az. de ez mar off.

SFIJ: azert en rengeteg nem matematikust ismerek, akik feltudtak fogni a nem teljessegi tetelt. nem olyan bonyolult az szvsz. a Godel-Echer-Bach konyv meg nagyon jo, csak szerintem nem pont ebbe a temaba vag. de ettol meg erosen ajanlott olvasmany! (a nem teljessegi tetel megertesehez peldaul nagyon jo!! sot, gyanitom, hogy a legjobb.)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »