HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 12. 16:25

Amit en tudok MAD-ugyben, az vmi hasonlo es kizarolag az idei evre tudom elore:

-S754: single channel, non-reg DIMM
-S939: single or dual channel, non-reg DIMM
-S940: dual channel, reg DIMM, SMP-capable

#362 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 12. 20:45

Kicsit off:
idézet:
A Hewlett-Packard nemrég kezdte meg AMD platformra épülő új notebookjainak forgalmazását. A Compaq Presario r3000z és HP Pavilion vz5000z modellek különlegessége, hogy Athlon 64 és Athlon XP-M processzorokkal egyaránt felszerelhetők. Mindez azért izgalmas, mert az Athlon XP-M néven ismert chipek az AMD hetedik generációs architektúrájára épülnek, így más alaplapi infrastruktúrát igényelnek, mint a nyolcadik generációs Athlon 64 lapkák.

Amint Jo Albers, a processzorgyártó szóvivője a PC Worldnek elmondta: az új noteszekhez választható, 1,6 GHz-en futó Athlon XP-M 3000+ chipet kifejezetten a HP kérésére gyártották. A processzor a nyolcadik generációs architektúrára épül, így integrált memória- és HyperTransport-vezérlővel rendelkezik, de – minthogy letiltották benne a 64 bites képességeket – csak 32 bites végrehajtásra képes és 256 KB másodlagos gyorsítótárral rendelkezik. Az AMD azért sem jelentette be hivatalosan a terméket, mert az nem lesz széles körben hozzáférhető. [/quote]

[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=5850"]Piacon a butított Athlon 64[/url]
WoT nick: Atti77

#363 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 11:19

idézet:
Ezt írta Atti:
Kicsit off:

[url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=5850"]Piacon a butított Athlon 64[/url]
[/quote]

Itt is felteszem a kérdést:

1,6 GHz -> 3000+.

Éseztígyhogy?

#364 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 18:14

idézet:
Ezt írta JulWCZar:

Itt is felteszem a kérdést:

1,6 GHz -> 3000+.

Éseztígyhogy?
[/quote]

Athlon XP-M 3000+ a jelzese, nem Athlon XP, sem Athlon 64.

#365 Felhasználó inaktív   Balala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 01:11

Hali,

idézet:
Ezt írta Fiery:
nem hiszem, hogy a 0.13-ba ne ferne bele egy atdolgozott Northwood core, ami ezaltal magasabb orajelekre (3.8 GHz-ig?) is kepes lehetne.
[/quote]

Bingo!

[url="http://"http://developer.intel.com/design/pcn/Processors/D0103926.pdf"]Product Change Notification (Xeon)[/url]
[url="http://"http://developer.intel.com/design/pcn/Processors/D0103930.pdf"]Product Change Notification (P4EE)[/url]

idézet:
The original and the alternate processes differ in the following:
Original 0.13 micron process 6 interconnect metal layers
Alternate 0.13 micron process 8 interconnect metal layers[/quote]

Üdv,
Balala

#366 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 09:37

idézet:
Ezt írta T2k:

Athlon XP-M 3000+ a jelzese, nem Athlon XP, sem Athlon 64.
[/quote]

Azt értem, de ettől még miért 3000+ ? Mihez viszonyítva? Celeronhoz? (najó, akkor 3500+ lenne :) )

#367 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 16:37

idézet:
Ezt írta JulWCZar:

Azt értem, de ettől még miért 3000+ ? Mihez viszonyítva? Celeronhoz? (najó, akkor 3500+ lenne :) )
[/quote]

Ugyanahhoz, mint barmelyik masik - az eredeti Athlonhoz vagy mihez.

#368 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:17

idézet:
Ezt írta T2k:

Ugyanahhoz, mint barmelyik masik - az eredeti Athlonhoz vagy mihez.
[/quote]

Rednben :)

De akkor egy 256 Kb L2 Cache-es egycsatornas 1,6-os Athlon64(32) miert 3000+, ha egy 2GHz-s 512 Kb L2-es egycsatornas Athlon64 is 3000+ ?

[ 2004. március 14.: JulWCZar szerkesztette a hozzászólást ]

#369 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:52

idézet:
Ezt írta JulWCZar:

Rednben :)

De akkor egy 256 Kb L2 Cache-es egycsatornas 1,6-os Athlon64(32) miert 3000+, ha egy 2GHz-s 512 Kb L2-es egycsatornas Athlon64 is 3000+ ?

[ 2004. március 14.: JulWCZar szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Aaaaaa. Nem hiszem el... MERT EZ -M, ahogyan azt mar elmondtam feljebb.

#370 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 21:57

idézet:
Ezt írta T2k:

Aaaaaa. Nem hiszem el... MERT EZ -M, ahogyan azt mar elmondtam feljebb.
[/quote]

Rendben. De a kérdés fennáll: mire fel a jelölés és a valós teljesítmény közötti különbség? Egy XP-M 2500+ is 1833 MHz ahogy a desktop testvére.

#371 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 22:13

idézet:
Ezt írta JulWCZar:

Rendben. De a kérdés fennáll: mire fel a jelölés és a valós teljesítmény közötti különbség? Egy XP-M 2500+ is 1833 MHz ahogy a desktop testvére.
[/quote]

De az meg a regi architektura, pl nincs onboard memkontrollere. :)

#372 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 22:29

idézet:
Ezt írta T2k:

De az meg a regi architektura, pl nincs onboard memkontrollere. :)
[/quote]

"De akkor egy 256 Kb L2 Cache-es egycsatornas 1,6-os Athlon64(32) miert 3000+, ha egy 2GHz-s 512 Kb L2-es egycsatornas Athlon64 is 3000+ ?"

U.I.: most melyikőnk a fáradtabb? :D

#373 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 00:43

idézet:
Ezt írta JulWCZar:

ha egy 2GHz-s 512 Kb L2-es egycsatornas Athlon64 is 3000+ ?"[/i]
[/quote]

Az -M? Na ugye...

#374 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 10:47

idézet:
Ezt írta T2k:

Az -M? Na ugye...
[/quote]

Ezt én sem értem :confused: Az M-nél más a viszonyítási alap, mint a desktopnál? K7-nél ugyanaz volt, nem? Vagy az M-nek mitől ugyanakorra teljesítménye feleakkora L2-vel, és 400MHz-cel alacsonyabb órajellel, mint a desktop társának?

#375 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 12:18

idézet:
Ezt írta Windy:

Ezt én sem értem :confused: Az M-nél más a viszonyítási alap, mint a desktopnál? K7-nél ugyanaz volt, nem? Vagy az M-nek mitől ugyanakorra teljesítménye feleakkora L2-vel, és 400MHz-cel alacsonyabb órajellel, mint a desktop társának?
[/quote]

Úgy látom tényleg fáradt volt a mester. Ezt is írtam neki:

"mire fel a jelölés és a valós teljesítmény közötti különbség? Egy XP-M 2500+ is 1833 MHz ahogy a desktop testvére."

#376 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 11:39

[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24798"]Modellszámozást vezet be processzorainál az Intel[/url]

Ez már várható volt, de azért :D :D :D

[ 2004. március 16.: Vajonész szerkesztette a hozzászólást ]

#377 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 16. 12:04

Mondjuk szerintem ez elsősorban arra szolgál, hogy az adott processzorcsalád modelljeit meg lehessen különböztetni, pl. azonos órajelű, csak éppen más front side busszal vagy cache-sel szerelt Pentium 4-ek között ne csak egy betű legyen a különbség (A, C, E, stb.). A Dothannál szintén jól jöhet a dolog, mert a nagyobb cache miatt a cucc már azonos órajelen van hogy 20-30 százalékkal is gyorsabb a Baniasnál. Mondjuk nagyon kíváncsi vagyok, mit talál ki az Intel.

#378 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 13:26

Nos az eégsz modellszámozás egy baromság. Az órajellel való megjelölés is baromság. Ha bemész a bótba. Kapsz egy valamilyen modellszámú processzort, de a bótostól olyat kérdezel, hogy:
- Mekkora a processzor FSB órajele?
- Mekkora a processzor névleges core órajele?
- Mekkora cache memórát tartalmaz a processzor?

Nos erre csak bamba pislogás a válasz. Én jobban szeretném ha nem P4 meg celeron-t, hanem mondjuk Prscottot, vagy Claw/Sledge hammer-t árulnának a boltokban, nem pedig ilyen neszesemmi fogd meg jól PR nevet. Mindig az a vége, hogy a CPU termékkódját és egyéb rányomtatott serialokat kell böngészni, vagyis egy kb 100-120 karakteres azonosítót. Szal egyrészt tudnod kell, mi a szívednek kedves azonosító, utána meg a boltossal ki kell pakoltatni a teljes raktárkészletét a pultra, addíg amíg célba nem érsz. És ott van az asztalon 3-4-5 féle cucc és mindegyik P4 vagy AXP vagy AMD64. Komolyan be fogom perelni mindkét gyártót a vevők rosszhiszemű megtévesztése miatt :(

Nem Ytse baromira nem lesz jó. Az lesz a végem hogy az átlagfelhasználó nem fogja tudni a Dothan-t meg a Baniast megkülönböztetni a 'mezei' (mobile) P4-től.

[ 2004. március 16.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#379 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 13:31

Azt nem értem minek P4 vonalon, hiszen ahol a Northwood és Prescott esetleg interferálkodna egymással órajelben, ott a teljesítményük elfogadható egyenlőnek.

Az OEM bátyók szemszögéből egyelőre csak a hőleadás/áramfelvétel miatt nem mindegy melyik homokdarab ül a foglalatban. SZVSZ.

Centrinonál viszont alapból számozni kellett volna...

#380 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:20

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Nos az eégsz modellszámozás egy baromság. Az órajellel való megjelölés is baromság. Ha bemész a bótba. Kapsz egy valamilyen modellszámú processzort, de a bótostól olyat kérdezel, hogy:
- Mekkora a processzor FSB órajele?
- Mekkora a processzor névleges core órajele?
- Mekkora cache memórát tartalmaz a processzor?
[/quote]

Szerintem ezekkel sem kezdesz többet. Ez is csak +3 paraméter, ami még így is kevés.
Aki ért hozzá, az úgyis tudni fogja, viszont elkerülhetők olyan vásárlói visszajelzések, hogy a 1,5GHz-es gépem lassabb, mint az 1GHz-es volt(P3->P4). Az egyszeri embernek egy szám kell, amiről azt tudja, ha több, akkor az jobb.

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Nos erre csak bamba pislogás a válasz. Én jobban szeretném ha nem P4 meg celeron-t, hanem mondjuk Prscottot, vagy Claw/Sledge hammer-t árulnának a boltokban, nem pedig ilyen neszesemmi fogd meg jól PR nevet. Mindig az a vége, hogy a CPU termékkódját és egyéb rányomtatott serialokat kell böngészni, vagyis egy kb 100-120 karakteres azonosítót. Szal egyrészt tudnod kell, mi a szívednek kedves azonosító, utána meg a boltossal ki kell pakoltatni a teljes raktárkészletét a pultra, addíg amíg célba nem érsz. És ott van az asztalon 3-4-5 féle cucc és mindegyik P4 vagy AXP vagy AMD64. Komolyan be fogom perelni mindkét gyártót a vevők rosszhiszemű megtévesztése miatt :(

Nem Ytse baromira nem lesz jó. Az lesz a végem hogy az átlagfelhasználó nem fogja tudni a Dothan-t meg a Baniast megkülönböztetni a 'mezei' (mobile) P4-től.

[ 2004. március 16.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szerintem nagyságrenddel az átlagfelhasználók vannak többen, akiket egyáltalán nem érdekel milyen chip az, őt csak az érdekli, hogy az általa használt programok milyen sebeséggel futnak esetleg, ha mobil akkor még az, hogy mennyi ideig használhatja a gépet.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.