HWSW Informatikai Kerekasztal: Teleportálás? Kvantum számítógép segitségével?! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teleportálás? Kvantum számítógép segitségével?! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 20. 21:45

Hi all!
Tudom ez nem mai téma,és nem is tudom pontosan hova tartozik ,de sztem ez elég technologiai ügy és itt talán lehet értelmeseket is hozzászolni.
Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre mert ez egy elég érdekes téma bár érdemben sokat nem lehet sztem hozzászolni de kitudja! :)
Nos 1-2 idézet egy ***oldal cikkjéböl:
[]
Az utóbbi évtizedben a teleportálás lett a legnagyobb érdeklődést kiváltó témája a kvantum mechanikával foglalkozó fizikusoknak, miután az IBM laborja elméletben alátámasztotta a folyamatot 1993-ban. Azóta közel 40 laboratórium kísérletezik világszerte ezen a területen.
[...]
Az alapötlet szerint, ha a kvantum részecskék, mint elektronok, ionok és atomok ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, akkor alapvetően azonosak. Tehát ha egy objektumot felépítő kvantum részecskék tulajdonságait egy részecskecsoportban reprodukáljuk, akkor az objektum pontos mását kapjuk, azaz csak a részecskék tulajdonságainak információit kell átvinni, nem magukat a részecskéket
[...]
Az ANE csapatának először május 23-án sikerült a lézer sugár teleportálása, nem kis meglepetésükre, majd a sikeres kísérlet megismétlődött az elkövetkezendő hetekben is.
[]
A kihagyott részek nem igazán fontosak a lényeg hogy sikerült egy lézer nyaláb át teleportálása.
És természetesen az emberek legelsö kérdése:
Mikor lehetséges,hogy embert is teleportáljanak?
Erre várnám véleményeteket és,hogy mi történhet esetleg teleportálás alatt, a léleknek mennyire lehet esetleg köze hozzá.
Kiváncsian várom :)
---------(.:.CS4EVER.:.)---------
ATA 133 kabel,1.44 floppi,zöld-fehér ház,koollink 12V-os 8centis hátsóhűtő,Realtek hálokaresz,
Genius 800huf-os egér+porsés egérpad(By favour of GEMBALLA Germany),2GB Virtuális Memoria,
Poci + anyulap + vinyo + cd + grafikuskaresz + megjelenitö + hanglökés élő! + memoria + 21422pötty Mark2001 :)

#2 Felhasználó inaktív   rev 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 20. 21:59

nem teljesen pontos amit beideztel, gondolom a kvantum osszefonodasrol van szo, ami nem pont igy hangzik sztem.

Na meg aztan az, hogy sikerult par szubatomot a masik helyen is reprodukalni azert meg nem akkora hatalmas produkcio, osszehasonlitva azzal hogy azt irod, hogy mikor lehet majd embert :) (sokara)

Jelenleg egy atomot sem vagyunk kepesek eljuttatni innen oda, mivel nem tudjuk meghatarozni az atom tulajdonsagait, hogy azt a tuloldalon reprodukaljul :(

lehet hogy ingyenreklam, de megerdemlik: [url="http://"http://index.hu/tech/tudomany/teleport0618/"]http://index.hu/tech...y/teleport0618/[/url]

tessek olvasni, van benne egy nagyon izgalmas mondat, ezt segithetnetek ertelmezni:

idézet:
Az ausztrál kutatók az úgynevezett "kvantum-összefonódás" jelenségét használták ki - ez azt jelenti, hogy az egyidőben létrehozott két fénynyaláb tulajdonságai kiegészítik egymást, akkor is, ha a sugarak egymástól távol vannak. Ha az egyik fénysugarat valamiféle hatás éri, a másik is reagál. [/quote]

Ha a dolt betus reszrol nekem vki tud vmit mondani, akkor azt szivesen vennem. Szamomra majdhogynem elkepzelhetetlen, hogy ket teljesen fuggetlen fenynyalab tulajdonsagai kiegeszitik egymast AKKOR ha egyidoben hoztuk letre oket. Ja meg jo volna definialni az egyidobent, mert sztem egyidoben ket fenysugarat letrehozni lehetetlen :)
rev. no matter when. :D

#3 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 22:22

idézet:
Ezt írta rev:
nem teljesen pontos amit beideztel, gondolom a kvantum osszefonodasrol van szo, ami nem pont igy hangzik sztem.

Na meg aztan az, hogy sikerult par szubatomot a masik helyen is reprodukalni azert meg nem akkora hatalmas produkcio, osszehasonlitva azzal hogy azt irod, hogy mikor lehet majd embert :) (sokara)

Jelenleg egy atomot sem vagyunk kepesek eljuttatni innen oda, mivel nem tudjuk meghatarozni az atom tulajdonsagait, hogy azt a tuloldalon reprodukaljul :(

lehet hogy ingyenreklam, de megerdemlik: [url="http://"http://index.hu/tech/tudomany/teleport0618/"]http://index.hu/tech...y/teleport0618/[/url]

tessek olvasni, van benne egy nagyon izgalmas mondat, ezt segithetnetek ertelmezni:

Ha a dolt betus reszrol nekem vki tud vmit mondani, akkor azt szivesen vennem. Szamomra majdhogynem elkepzelhetetlen, hogy ket teljesen fuggetlen fenynyalab tulajdonsagai kiegeszitik egymast AKKOR ha egyidoben hoztuk letre oket. Ja meg jo volna definialni az egyidobent, mert sztem egyidoben ket fenysugarat letrehozni lehetetlen :)
[/quote]
Az igazság az hogy én is ebböl az interjubol probáltam idézni,na midn1 nem ez a lényeg elolvastam azt is amit adtál linket.Az tiszta ügy.
AZ a mondat pedig télleg izgalmas mivel amikor elöállitják 1xre a fénysugarakat és hatás éri az egyiket akkor valoszinü hogy a másik is ugyan ugy reagál?Mondjuk ezt pontosan nem tom,de ez pont olyan hogy 1xre inditunk két fénysugarat,ehhez nagyon pontos müszerek kellenek olyannyira ,hogy azt a 300.000km/s -es sebességet ugy belöni hogy pont 1m-re egészitsék ki egymást és ott épitsék ujra a fotonokat.A cikkben ugy irja hogy fénnyel bontottak szét és raktak össze fénysugarat..? :confused:
nem ez lenne a lézersugár??Az energiára azért kiváncsi lennék hogy mennyi kellhet egy atom át viteléhez(másolásához).
DE én még mindig azt mondom hogy egy csatornán kellene az atomokat átszállitani és nem pedig fénykiegészitéssel a másik ponton megépiteni(informácio és állapot alapján)
...hmm
ATA 133 kabel,1.44 floppi,zöld-fehér ház,koollink 12V-os 8centis hátsóhűtő,Realtek hálokaresz,
Genius 800huf-os egér+porsés egérpad(By favour of GEMBALLA Germany),2GB Virtuális Memoria,
Poci + anyulap + vinyo + cd + grafikuskaresz + megjelenitö + hanglökés élő! + memoria + 21422pötty Mark2001 :)

#4 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 22:34

JAa..még olyat hallottam,hogy kötekednek Einstein elméletével is hogy már az sem pontos vmi oknál fogva..de még nem találtam pontosan ezügybe cikket,azért kiváncsi lennék rá :)
Amugy az energiának igen nagy szerepe lehet az atomok átvitelében..hujajj

[ 2002. június 20.: T3LAL szerkesztette a hozzászólást ]

#5 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 06. 20. 23:05

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=000490"]Itt is megtaláljátok[/url] és szerintem ott jobb helyen is van. Esetleg a viccrovatban méginkább...

[ 2002. június 21.: ***** szerkesztette a hozzászólást ]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#6 Felhasználó inaktív   bearr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 23:11

A "szenzacio" buzlik. IMHO inkabb a regota ismert kolleralt parokrol van szo.

#7 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 20. 23:56

szvsz..gondolok én itt értelmes emberek esetleges értelmes válaszára ,és most nem pont arrol a dologrol kötelezö beszélni amiröl a cikk szol hanem hogy szerinted mégis hogy lehetne ezt megoldani földi körülmények között.
Nem pedig olyan beszolásokra vagyok kiváncsi mint:
-
Jozsibácsiszarosgumicsizmásfiavagyok azt irta hogy : milyen k*rva jo lenne már ha a kamuPista át teleprotáltatná magát a szomszéd wc-be aztán véletlen a f*sza a fejére kerül,büdösbözsi néni meg jol kiverné neki.
-
szal nem igazán ilyen dolgokra lennék kiváncsi,esetleg amit rev. kérdezett az is egy elgondolkodtato dolog.
Épp ezért irtam ide hogy hátha....

[ 2002. június 21.: T3LAL szerkesztette a hozzászólást ]

#8 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 07:27

idézet:
Ezt írta T3LAL:
szvsz..gondolok én itt értelmes emberek esetleges értelmes válaszára ,és most nem pont arrol a dologrol kötelezö beszélni amiröl a cikk szol hanem hogy szerinted mégis hogy lehetne ezt megoldani földi körülmények között.
Nem pedig olyan beszolásokra vagyok kiváncsi mint:
........
[/quote]

Mielőtt lebarmolsz másokat, próbáld meg magad is értelmesen kifejteni, mit akarsz.

idézet:
Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre mert ez egy elég érdekes téma bár érdemben sokat nem lehet sztem hozzászolni de kitudja![/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#9 Felhasználó inaktív   trezor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 10:52

idézet:
Ezt írta T3LAL:

a léleknek mennyire lehet esetleg köze hozzá.
:)
[/quote]

Te, ugye fizikabol sosem voltal igazan jo?

;)

#10 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 17:42

idézet:
Ezt írta *****:
[..]
Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre mert ez egy elég érdekes téma!(Bár lehet,érdemben sokat nem tudunk hozzászolni mert még senki nem teleportáltatott,de gondolatait mindenki elmondhatja.)
[QB][/QB][/quote]
Igy már jobb??(az eredetit biztos nem lehet megérteni és még válaszolni se lehet rá)
Mást nem is irok mert egy félistennel nem akarok összeveszni.Lehet,hogy neked a téma és a dolog egy viccet ér csak és nem tartod többre,de lehet hogy mást még érdekelhet a dolog nem???és az argoban nem épp értelmes válaszok sorait láthatja az ember.
Jo hát ha ilyen nagy májer vagy szüntesd meg a topicot,hogy
ne 'viccelödjünk'..

[ 2002. június 21.: T3LAL szerkesztette a hozzászólást ]

#11 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 17:47

Ezekhez NEM értek, de mégis elmondom, hogy én azt hallottam, hogy eddig az a maximum, hogy csinálnak egy EDP-fotonpárt, ahol ha az egyik fotont polarizálják, akkor a másik is uolyan lesz, rögtön.

EDP: én sem tudom, mi az, ne kérdezzétek :D

[ 2002. június 21.: lgdt szerkesztette a hozzászólást ]
Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#12 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 17:54

idézet:
Ezt írta trezor:

;)
[/quote]
csillagsor meg trezor jol megeröltettétek magatokat,ha ilyen jo poénokat akarsz ellöni akkor az argoba irjad.Tutko frankó lesz és mindenki mijenjófog majd rajta derülni.
JAA amugy van az embernek lelke is nem?és mi épp fizika orán nem spirituális ügyek,és teleportálásközben ugyan mi történhet a lélekkel témákkal foglalkoztunk.És mertem megkérdezni!!!!!,hogy köze lehet-e hozzá.De vedd ,ugy hogy nem szoltam semmit(de lehet ,hogy ha azt irom,az embernek két keze van és két lába,már ezért is kiröhöx,hogy márpedig nem igy van..)

#13 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 18:01

érdekes,hogy vannak olyanok akik normálisan tudnak válaszolni és meg is ÉRTIK!!hogy mi a tma.
Biztos bennem van a hiba...egy normális topicot szerettem volna nyitni,normális hozzászolásokkal,de ugy látom nem fog sikerülni. :(

#14 Felhasználó inaktív   rev 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 20:28

idézet:
Ezt írta trezor:

;)
[/quote]

szerintem a kerdes igenis fontos es jo kerdes. Az hogy te nem tudsz tiszteletben tartani masokat, csak azert mert van egy tisztan fizikan alapulo beszukult vilagkeped, az nem jelenti azt, hogy masok kivancsiak is a poenjaidra. Lehet, hogy hulyen tette fel a kerdest a topicindito, de kicsit tovabbgondolod, akkor rajohetnel hogy van ertelme.

Pl. tegyuk fel, hogy tenyleg egyik pillanatban itt "mukodok" es a kovetkezo pillanatban mashol. Az agyam nem erzekelhet semmit a teleportalasbol, hisz abban a pillanatban hogy "szetszedtek", maris egy masik helyen "mukodik". Szerinted hogy elned meg azt, hogy egyik pillanatban nezed az eiffel-tornyot, es a masik pillanatban a golden gate bridge-t latod? Lehet, hogy fel vagy keszulve az ugrasra, de az agyad fel van? Gondolj bele, hogy mihez van hozzaszokva az agyad tobb tiz ev alatt... En szemelyszerint lehetetlennek tartom ezt a fajta teleportalast, nem vallasi vagy egyeb meggyozodesi okokbol, egyszeruen jozan esszel felfoghatatlannak, es megvalosithatatlannak tartom. Ugyanugy mint elodeink a maghasadast, a radioaktivitast, a repulest, a radiozast, es sok-sok mast...

Aki tud vmit a osszefondoasrol (szak cikk jo volna, vagy a publikacio) az ne tartsa magaban!
rev. no matter when. :D

#15 Felhasználó inaktív   t3l4l 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 21:53

Annak akit érdekel a dolog és tényleg komlyan gondolja nem pedig csak gunyolodni akar annak itt egy cikk:
------>[url="http://"http://www.research.ibm.com/quantuminfo/teleportation/"]kvantum teleportlás (IBM)[/url]
Ez egy Angol cikk az IBMtöl még nem tudtam leforditani ma átolvasom,képekkel vannak illusztrálva dolgok szal nem rossz.Asszem commentek is vannak.

[ 2002. június 22.: T3LAL szerkesztette a hozzászólást ]

#16 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 22:04

idézet:
Ezt írta T3LAL:
Igy már jobb? ........[/quote]

Igen, így már jobb lenne..... ha majd felnősz, akkor azt is meg akarod majd érteni - a teleportálás mellett -, hogy nem kell vagdalkozni, elég elmondani.

Nézz egy kicsit... a tükörbe, és nyugodj meg. Senki nem bánt. Az egyet nem értés nem támadás.
¤

#17 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 22:37

A topicnyitó kérdésére reagálva szvsz előbb-utóbb lehetséges lesz (bár inkább utóbb, mint előbb). Viszont az igazán jó kérdés, hogy lesz-e valaki aki ki akarja próbálni (ezzel már a cikk is foglalkozott érintőlegesen).

Az első fajta elképzelhető teleportálás az lenne, ha csak az információt vinnék át, a személyt a kiinduló állomáson megsemmisítenék, a célállomáson pedig újraépítenék. Ez esetben azonban a tudomány jelenlegi állása szerint az illető meghalna, majd egy új személyt hoznának létre az új helyen, aki (mind fizikailag, mind szellemileg, mind emlékeiben) megegyezik a másikkal. Tehát új élet kezdődne, egy olyan új élet, ami azonban nem üres lappal indulna, ráadásul az illető mindenképpen azt hinné, hogy ő már x éve él. Aki hisz Istenben, az persze gondolhatja azt, hogy a test újrateremtésével a lélek is átköltözött az új testbe, de szvsz emiatt még azért kevesen próbálnák ki.

Amásodik fajta esetén a testet alkotó atomokat fizikailag is átviszik (persze ezt nem biztos, hogy teleportációval viszik át, lehet, hogy csak eközel fénysebességgel, de most ez mindegy), majd a célállomáson ismét összeállítják az eredeti embert ugyanazokból az atomokból. Na, akkor itt a fogas kérdés, hogy vajon ez tényleg ugyanaz az ember-e, vagy pedig az eredeti meghalt és az új élete pedig most kezdődött (pont úgy, mint a fenti esetben)? Szerintem ez a szituáció, azaz a páciens megint meghalna, tehát én mondjuk nem próbálnám ki :)!

Mi a véleményetek ezekről a kérdésekről?
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#18 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 22:47

idézet:
Ezt írta hvuk:
A topicnyitó kérdésére reagálva szvsz előbb-utóbb lehetséges lesz (bár inkább utóbb, mint előbb). Viszont az igazán jó kérdés, hogy lesz-e valaki aki ki akarja próbálni (ezzel már a cikk is foglalkozott érintőlegesen).

Az első fajta elképzelhető teleportálás az lenne, ha csak az információt vinnék át, a személyt a kiinduló állomáson megsemmisítenék, a célállomáson pedig újraépítenék. Ez esetben azonban a tudomány jelenlegi állása szerint az illető meghalna, majd egy új személyt hoznának létre az új helyen, aki (mind fizikailag, mind szellemileg, mind emlékeiben) megegyezik a másikkal. Tehát új élet kezdődne, egy olyan új élet, ami azonban nem üres lappal indulna, ráadásul az illető mindenképpen azt hinné, hogy ő már x éve él. Aki hisz Istenben, az persze gondolhatja azt, hogy a test újrateremtésével a lélek is átköltözött az új testbe, de szvsz emiatt még azért kevesen próbálnák ki.

Amásodik fajta esetén a testet alkotó atomokat fizikailag is átviszik (persze ezt nem biztos, hogy teleportációval viszik át, lehet, hogy csak eközel fénysebességgel, de most ez mindegy), majd a célállomáson ismét összeállítják az eredeti embert ugyanazokból az atomokból. Na, akkor itt a fogas kérdés, hogy vajon ez tényleg ugyanaz az ember-e, vagy pedig az eredeti meghalt és az új élete pedig most kezdődött (pont úgy, mint a fenti esetben)? Szerintem ez a szituáció, azaz a páciens megint meghalna, tehát én mondjuk nem próbálnám ki :)!

Mi a véleményetek ezekről a kérdésekről?
[/quote]

Van valami igazságod, bár én a technikai megvalósításban sem vagyok annyira biztos ( ma még, esetleg tízezer év múlva visszatérhetünk a megvitatására :) ) Azért ez a komplett struktúra lefényképezése (milyen pontossággal????), energiává "kódolása" (milyen pontossággal????), továbbítása, és utána pontról-pontra összerakása (milyen pontossággal????) élő metabolizmussal..... hmmmm...
¤

#19 Felhasználó inaktív   CybStorm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 22:48

Ez az utolsó végre tényleg jó volt, mielőtt a szexplrorer köhögni kezdett, én is kb ezt akartam hozzáfűzni...
Amiről itt szó van, az voltaképp nem igazi teleportáció, inkább információátvitel.

Anyagot, tömeget így mozgatni nem lehet, mert valójában a fény se mozdult el, csak lemásolta saját magát...
Namindegy. Légyeg, hogy marha tisztán fogalmazok már megint.

Egyébként van lehetőség valódi "teleportációra" is, úgymint féreglyuk elmélet. Féreglyukból pedig van baromi méretű (galaxis közepén fekete juk, csillagbölcsőben fehér juk, az az elméletben létező másik vége, ami kiböfögi a benyelt anyagot) de van belőle - állítólag - szubatomikus is.
ezek a csatornák némiképp átértékelik a mi jó öreg newtoni 3D-s világunkat...

Egyébként nem ide tartozik, de már lefektetett dolog, hogy minden, eddig teljesen érthetetlen kölcsönhatást (szubatomi szinten) igazolni lehet még néhány extra dimenzió bevezetésével, így az egész világunk feltekerhető kb. 10 térdimenzióra. Úgyhogy rulez.

Na látjátok, milyen szar az a GeForce.... Mi abban a jó, hogy 3D-kártya..? :D :D :D
-= CybStorm =-

#20 Felhasználó inaktív   CybStorm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 21. 22:52

ja lélek-vitákba nem érdemes belemenni....

a tudat szintjei meglehetősen bonyolultak, és hivatalosan nem állíthatom anélkül, hogy hülyének néznétek, hogy rájöttem, mi az, mert a sok naffejű azon vitázik már vagy 4000 éve...

szóval nem is mondtam semmit! :p
-= CybStorm =-

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.