Elküldve: 2011. 01. 15. 15:58
Jó topic szerintem. Egyetlen problémája akad. Hogy fogok a rengeteg jóság közül 10et kiválasztani.
Na azért megpróbálom és ez most nem sorrend, csak tíz a szerintem legjobbakból:
1.:Fight Club-Azt hiszem egyértelmű, hogy ennek itt a helye. A film minden perce zseniális, minden mondata tele van értelemmel, mondanivalóval, mind egy száli szállóige.
2.:Snatch. Gondolkodtam, hogy melyik Guy Ritchie film legyen, de azt hiszem ez tetszett a legjobb, talán csak Brad Pitt miatt. Kemény, vicces paródia, egyben kicsit társadalomkritika jó fordulattal a végén.
3.:Black Swan. Számomra a tavalyi év legnagyobb meglepetése. Az első 15 perc után magával ragadott és tátott szájjal néztem végig. Natalie odatette magát, de nem csak miatta olyan jó a film, amilyen.
4.: Shutter Island. Nem hiányozhat a tavalyi év egyik legnyomasztóbb filmje sem, amiben DiCaprio szerintem élete alakítását nyújtja.
5.:Inglourius Basterds. Számomra hihetetlen élmény volt a film. Olyan szerencsém van, hogy a németet és az angolt is kicsivel a társalgási szint fölött művelem, így csak a francia részeknél kellett a felirat. Élményszámba mentek a tökéletesen megírt párbeszédek, a feszültség és a tökéletes színészi játék. Meg persze Tarantino összetéveszthetetlen stílusa.
6.: Up in the Air. Keserédes, bár inkább keserű történet Cloonyval a főszerepben. Frissítőleg hatott, hogy nem happy end a vége.
7.: Inception. Ide talán nem is kell írnom semmit.
8.: Departed. Én nem láttam a kelti eredetit, talán ezért is tetszett ennyire. Pörgős, kemény film, minden vidámságot mellőzve.
9.: Black Hawk Down.: Igaz történet, jó megvalósítása. Elejétől a végéig átjárja a katonai hangulat. Jó volt, hogy kicsit a vérprofi kommandós és az egyszeri közkatona oldaláról is láttuk a dolgokat.
10.: Buried. Ha valaki csinál még egy ilyen izgalmas filmet, ami csak egy föld alatti koporsóban játszódik, annak megcsókolom a lábát. Reynolds végre nem vicces, hanem játszik.
És még lenne sok sok. Az alapvető klasszikusokat, mint a Godfather, Rambo, Rocy, talán a Terminator direkt mellőztem most, csak velük megtelne a lista. Aztán ha top50 lenne bele tanném még:Equilibrium, Lucky Number Slevin, Revolver, American Gangster, Kick Ass, Tears of Sun, 500 days of Summers, The Town, Repo Man, Defendor(!!) The Road, No Country for Old Men, Bloody Diamonds.....