Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 07. 14. 22:28
Az emulátor buziknak való
szyjcsykeh gabhcsynénikeh, írtam neked egyet.
TD;DF
Van itt 4-5 köbméter sün mďrcös˙stëms masinéria, 32 és 64 bitesek vegyesen, meg úgy 150 négyzetméternyi x86 cumó.
DOS-t akarok futtatni netvista n2200-n. De az a getc() "bios"pótlék eleve protmódban indul, legalábbis a bios image disassembly alapján, kezdve az 0f000h:0fff0h címtől. Ja és a genyó elf kernelt tölt be, abból sem mindet.
mtcp (
http://www.brutman.com/mTCP/mTCP.html ) buildelődik dos alatt a munkámnak köszönhetően
coherent 286-ból sikerült előállítani egy 1.44-es liveflokit, freejack ( coherent opensourced in 2015, de a 286-os build az csináldmagad, nem tilos de nincs hozzá semmi a bináris fdimage-eken kívül )
Sun penguin müx Ultra5-ben, lesz rajta parallel ethernet és/vagy slip. és ircelek majd dosról
sharp 6200 megjavítva, de620-szal irceltünk dosról benne (80286-os laptop)
qnx demofloppy (1.44k, qnx 4.x based) hálózattal bootol, böngészni lehet vele, vanilla dosbox 0.74 alól és qemu alól is. Van leírás, screenshot, tökömki.
Rákaptam az MCU-kra, arduino fosokra, meg a 8bites szarokra. Írtam pár játékot sharp 14xx és 15xx masinákra, és most psionizmust támogatom, OPL gyün.
Írtam egy egysoros perl hacacárét még régen, ami a win2000 isobol jelszót nem kérőt csinál (átír a setupp.ini-ben három sorvégi 0-t 270-re, poor man's patch)
Na a coherent pont jó leszr arra, hogy kipróbáljuk a carryII-ben
Továbbá xenix286-ot emulátorban telepítettünk (qemu 0.14.x), majd ráddztük egy 286-os mfm st2xx-es hdd-re, pöccröff megy, és kurwajó játékok vannak benne.
Aki thread necromancer, maga esik bele?
q.e.d.