HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1131 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 15. 18:52

Fingom nincs milyen xSeries, a laprol lattam egy fenykepet, aztan ennyi:)
Ellenben maga a VRM az pontosan ugy nez ki, mint amit feljebb belinkeltem: http://www.acomputer...p?img=25884.jpg

BTW a VT420 tema aktualis meg? (Bar a beszerzett sor azota elfogyott, de van utanpotlas boven:)

#1132 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:30

Oksa, korbenezek, h van-e ilyen :) Sztem a VT420 amugy aktualis meg, ugy remlik h ottvan a polc tetejen, este megnezem :D
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1133 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 24. 07:14

Ma beszerelek egy Yamaha YMF724-et egy gépbe. Fájó szívvel válok meg tőle. Neurofire, nyugtass meg :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1134 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 14:25

Jo, megprobalom:)
Ne sajnald egy masodpercig se a 724-et, nagy fos az egesz, nem csoda, hogy a Yamaha is csak csumpi PSR-ekbe, meg ratyi hangkartyakra merte rarakni:D

#1135 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 23:46

:D
Ehh, ez egy lepusztult kis hangkártya, van rajta egy TEA valahányas (=szarfostalicska) kisteljesítményű végfok. Viszont, mivel Fiery kinézte magának a G450-es matroxot, kotornom kellett valamit a netezős gépembe és találtam egy KyroII-es videohártyát. Volt anno, túléltem vele mindent, eszement bios és illesztőfrissítést, mert ugye a kyro nem olyan stabil jószág :Đ . Ennek nem tudom, mi volt a baja, hogy ide került, de nem hiányzott senkinek, pincében volt a dögtemetőben. Most felhoztam, adtam neki a hőlégfúvóval és beröffent. Kapott egy passzív tuskót, nem kell venti ennek. Hanem lefagyott hamar :D . Na miért? Hát persze, mert 60ns-os memóriák vigyorognak rajta (legalább Toshiba), a mag meg ugye 175-ön megy és szinkorn kifelé. Nosza, ahogy ezek a gagyi tajjjvani megoldások is csinálták, telepítő inf-jében a registrybe íródó órajelet átírom 160-ra telepítéskor (volt is ezekből nagy gebasz, mert ugye a kyro illesztőit gyakran foltozták és a gyári, avitt illesztőn kívül semmivel sem volt stabil, lévén az 166Mhz-es, míg a hivatalos verziók 175...), a temp könyvtárban és azóta lőn bódottá :D .
Még vadászok BIOS-t hozzá, régen volt sok, talán cd-n is van valahol. Régi szép idők. Imádtam ezt a kártyát! Volt egy igazi gagyi (fentebbi módszer) STLAB, aztán álmaim netovábbja, egy Hercules Prophet 4500...
Azért az NV nagyon félhetett ettől az elfuserált magtól, hogy ilyenre adta fejét (vagy csak valami buzgó fan?): http://www.hardtecs4u.com/reviews/2001/nvi...ia_on_kyro2.pdf
Elvileg igaz: http://www.hardtecs4...nvidia_vs_kyro2

Hombre, a két trueX-et is megkínáltam, de semmi változás :( . Az a bosszantó, hogy anno beindult az egyik, ha jó szögben törtem a panelt...
A vudu meg ugye eleve gpu-zárlatos sajna.

Szerkesztette: didyman 2007. 08. 26. 00:30 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1136 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 07:40

Ezek a cikkek eleg gazosak:> (A masodik is, pl. a Guillemot a Hercules utodja vagy mi, aztan rajuk nem kene olyasmiket mondani, hogy nincs tapasztalatuk a grafikus kartyak gyartasaval:D)
Amugy nalam egy Prophet 4000XT kallodik a szekrenyben valahol:) (Meg egy GB1024, meg egy Graphite VL Pro, egy Dynamite 3D/GL es egy Thriller3D:> )
Kyro2-bol anno csak STlab volt, azt meg kihagytam inkabb.

#1137 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 11:39

Ma kiszórtam a lakás akusztikai berendezéseiben tengődő mindenféle műveleti erőlködőt BurrBrown OPA-k érkezése okán :D . A filipsz cédétányérosba bezzeg csak szingó kellett volna, én marha. Úgyhogy ott lábvagdalás-összekötés (nem használt oldal kiiktatása), átkötözés, OPA2134 így befér jól az NE5534 helyére :D
Elég durva jószág, pedig nem mai darab ez az IC sem. A cd-játszóban nagyon utáltam a régi IC-ket.
Még majd az EMU kap párat, oda meg keveset rendeltem :omg: (akartam a bemeneti fokozatra is), mert a gyári JRC2068 finoman szólva röhejes képességekkel bír.

Szerkesztette: didyman 2007. 08. 26. 11:43 -kor

#1138 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:57

Két újabb izébigyó.

SYM22802 - ezen az egyik csatorna tuti dög, a másikat a fene tudja.
D2140-60004

Majd ezeket is el kéne takarítani.
Elköltöztem :-)

#1139 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:52

A NetRAID-1Si egy szegyen, akarhogy buzeralom 25-30megz/sec-nel tobbet keptelen vagyok kihozni belole. Legyen JBOD, RAID{0|1|3|5|10}, teljesen mindegy neki, oszt' kicsit kellemetlen volt raszabaditani egy ilyen tombre 400 juzert.

BTW a Compaq RAID kartyak holnap kerulnek tesztelesre:) Legalabbis a Smart Array 3200.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 08. 27. 17:00 -kor

#1140 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:23

Milyen SDRAM-ot ajánlanátok ASUS P5A-B lapba K6-2 procihoz, mert az eddigi tönkrement.

#1141 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:38

Idézet: Rive - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 10:57

SYM22802 - ezen az egyik csatorna tuti dög, a másikat a fene tudja.

vagy csak rossz vinyot dugtal ra.. ;)
en is errol tanultam meg mi az a HVD... :p

nekem 2 is van ebbol, egy SYM22801-ert szivesen odaadom barkinek!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1142 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 16:25

Ize, a HVD nem kepes SE fallback-re?
Nalam AHA-2944-en (elvileg szinten HVD) ment minden.
Amugy van SYM22801-em (legalabbis hasonlo), egy Sun Ultra10-ben lakik:)

#1143 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 19:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 18:38

vagy csak rossz vinyot dugtal ra.. ;)

Igazából az a néhány centis, fél mili mély karc elég nyomravezető jel volt ahhoz, hogy ne nagyon dugdossak rá vinyót  :think:

Akinek ugye van kedve 10-20-30 vezetéket összekötögetni, az meglehet eséllyel élesztheti azt a csatornát is.
Elköltöztem :-)

#1144 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 22:16

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 17:25

Ize, a HVD nem kepes SE fallback-re?
Nalam AHA-2944-en (elvileg szinten HVD) ment minden.
kizart. ha utanaolvasol kiderul, hogy effektive mas Volton megy. (az a "HV" azaz High Voltage.) konkretice azt is irjak, hogy eszkozt radugva akar tonkre is lehet tenni..

Idézet

Amugy van SYM22801-em (legalabbis hasonlo), egy Sun Ultra10-ben lakik:)
naaaa... nincs neked arra annyira szukseged! naaa... no meg nem kellenek azok az XP1000-es eredeti telepitok? naaa.... en elesben, sok-sok winyoval hasznalnam. naaa.... :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1145 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 16:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. Aug. 28., Tuesday - 23:16

kizart. ha utanaolvasol kiderul, hogy effektive mas Volton megy. (az a "HV" azaz High Voltage.) konkretice azt is irjak, hogy eszkozt radugva akar tonkre is lehet tenni..

Hat, nem tudom, kb. 10 evvel ezelott kerult hozzam a kartya, akkori ismereteim a SCSI-val rendkivul sokretuek voltak, ugyhogy radugtam en barmit, ami a kezembe kerult:D Es hatarozottan AHA-2944-re emlekszem.

Idézet

naaaa... nincs neked arra annyira szukseged! naaa... no meg nem kellenek azok az XP1000-es eredeti telepitok? naaa.... en elesben, sok-sok winyoval hasznalnam. naaa.... :)

Valoban, akkor lenne ra szuksegem, ha lenne kulso SCSI hazam is. Marmint olyan, amibe 4-12 vinyo belemegy. Egyszer majdnem lett (raadasul Sun-os:), de nem volt elolapja, meg nem voltak hozza vinyokeretek se, ugy meg inkabb hagytam.
BTW ha adsz helyette egy becsuletesen mukodo UW-SCSI kartyat, ami rendesen megy Ultra10-ben, akkor a tied. Egycsatornas is eleg, de legyen kulso-belso 68pines csatlakozoja, meg belso 50 pines:)

Amugy bakker, mekkora szegyen mar egy Xeon 256k L2-vel, max. 2-utas SMP-vel... Pont egy ilyet keltettem ma eletre, es egy vicc. Semmivel nem jobb, mint egy mezei PIII, mi a szar ertelme van tepsinyi cartridge-be rakni az ilyet? Plusz vegyel hozza kurva draga alaplapot.

#1146 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 23:34

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 17:53

Hat, nem tudom, kb. 10 evvel ezelott kerult hozzam a kartya, akkori ismereteim a SCSI-val rendkivul sokretuek voltak, ugyhogy radugtam en barmit, ami a kezembe kerult:D Es hatarozottan AHA-2944-re emlekszem.

Valoban, akkor lenne ra szuksegem, ha lenne kulso SCSI hazam is. Marmint olyan, amibe 4-12 vinyo belemegy. Egyszer majdnem lett (raadasul Sun-os:), de nem volt elolapja, meg nem voltak hozza vinyokeretek se, ugy meg inkabb hagytam.
BTW ha adsz helyette egy becsuletesen mukodo UW-SCSI kartyat, ami rendesen megy Ultra10-ben, akkor a tied. Egycsatornas is eleg, de legyen kulso-belso 68pines csatlakozoja, meg belso 50 pines:)

Amugy bakker, mekkora szegyen mar egy Xeon 256k L2-vel, max. 2-utas SMP-vel... Pont egy ilyet keltettem ma eletre, es egy vicc. Semmivel nem jobb, mint egy mezei PIII, mi a szar ertelme van tepsinyi cartridge-be rakni az ilyet? Plusz vegyel hozza kurva draga alaplapot.

Warning: Since single-ended and HVD SCSI use very different voltage levels, they are incompatible at the electrical level. You should not mix single-ended (or low voltage differential) devices with high voltage differential SCSI devices on the same bus. If you do, actual physical damage could result--this is one of those cases where actually smoking your hardware is a distinct possibility, because of the high voltages that might be sent to the single-ended or LVD devices! To compound the matter, the cables and connectors used for single-ended and differential SCSI look the same.

#1147 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 17:39

Ja, de ettol fuggetlenul meg az van, amit leirtam:)
Aztan lehet, hogy valamiert 2940UW helyett 2944UW-t szimulalok:>

BTW a Xeon-os temara nem tud senki semmit mondani? Mivel jobb egy Cascades magos Xeon egy Coppermine PIII-nal?

#1148 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 18:37

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 18:39

Ja, de ettol fuggetlenul meg az van, amit leirtam:)
Aztan lehet, hogy valamiert 2940UW helyett 2944UW-t szimulalok:>

BTW a Xeon-os temara nem tud senki semmit mondani? Mivel jobb egy Cascades magos Xeon egy Coppermine PIII-nal?

Menő ® :D

#1149 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 14:39

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 18:52

Fingom nincs milyen xSeries, a laprol lattam egy fenykepet, aztan ennyi:)
Ellenben maga a VRM az pontosan ugy nez ki, mint amit feljebb belinkeltem: http://www.acomputer...p?img=25884.jpg

Hali, nezzel konkret partnumbert, mert ranezesre ilyen a cucc :) Nalam 24P6851 az FRU.
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1150 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 15:29

24P6851 nalam is (1db:), a lap pedig egy xSeries220-bol valo.
Allitolag elegge valogatos prociugyben, majd utana nezek, hogy mit tud, remelem Tualatint nem kezel, mert kulonben vehetek aranyaron PIII-S-t (ha meg nincs Tua support, akkor meg nincs ilyen problemam:D)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.