Idézet: didyman - Dátum: 2008. Dec. 14., Sunday - 19:19
Kellazneked? :D
Regota igergetem, szoval nesztek:D
(Az osszes kep link, kattintasra 1024x768px)
SCSI MFM atalakito:
Teljes meret (3264x2448px, 1.4MB)
Teljes meret (3264x2448px, 1.4MB)
A SCSI nem biztos, csak tipp, az 50 pines csatlakozo mellett levo jumperek miatt, az MFM viszont tuti, mert egy mezei ST225 logott rajta. Az MFM-Control busz a 34pines elcsatlakozo, a mellette levo 2db 20pines IDC pedig az MFM-Data a ket vinyohoz. SCSI kartyaval nem sikerult felismertetni, eredetileg egy lobaszo nagy Muszertechnika gepben volt. Ttipust ne kerdezzetek, rohadt nagy es rohadt nehez torony, kb. 60x60x20cm (magassagxmelysegxszelesseg) meretu, mindenestol vagy 40kg, plusz egy ontottvas nehezek az aljan, hogy fel ne boruljon:D A gep vajszinu, az aljan a tokesuly fekete, Z80 professzor volt benne, es 8-8 soros+parhuzamos port, plusz egyeb erdekessegek, amire nem emlekszem mar. Kulon gyonyoru volt az alaplapon a Texas Instruments es Toshiba TTL IC-k (foleg 54xx/84xx), a Micron SRAM-ok es a fosbarna szinu szovjet TTL IC-k keveredese:D
A gepbol mar csak ez a panel van meg, ill. sokaig megvolt a tapventi is (12x35-os 230V-os femlapatos Papst, csak egyszer valahogy a lapatok koze keveredett egy ecset ~2cm atmeroju nyele, bar kettetorte mint a huzat, de elhajlott az egyik lapat, ugyhogy kuka...), szoval egyeb reszletekkel nem tudok szolgalni:)
A masik erdekesseg:
Areal 175MB-os 2.5-os viccmester:

Ebbol nem kaptok nagyfelbontasu kepet, mert egyreszt minek, masreszt meg jo szar, reg volt mar, hogy 1/4-es rekeszidovel kezbol normalis, bemozdulasmentes kepet sikerult csinalni. Vakuval szar volt, nem latszott, hogy aranyszinu a felirat. Igy sem nagyon latszik, eloben sokkal jobb. Igazabol ez a vinyo csak azert tetszik, mert regen meg tudtak korrektul kinezo eszkozoket gyartani, nem csak raragasztottak (ferden...) valami matricat egy zorgo femdobozra, oszt' nesze paraszt vidd innen, hanem megadtak a modjat:)
Ezugyben ket masik kedvenc: Number Nine es Intergraph.
Kis easter egg Number Nine modra, a PCB belso retegen, feny fele forditva:

Ez egy Reality334, a kepre meg kene adni egy kis kakaot, hogy latszodjon is valami, plusz a szokasos bemozdulas is megvan (egyik kezben a kartya, masik kezben a gep, harmadikban a sor:D), de azert lathato.

Ez meg egy SR9, parameterek hasonlok, csak a sor fele mar bennem volt:>

Ezt is szeressuk, amikor erdekessegeket szitaznak a NYAK-ra, amugy ez egy Wildcat 4110 hatulja, a seggszor nem tudom hogy kerult a kepre, nem is gugatol szarmazik a kartya:D
Na jo, meg egy, aztan mara befejeztem:D

Szoval ez egy VGA kartya, hogy a lofaszba kerul ra
audio csatlakozo? Mondjuk a megfejtest mar leirtam regebben, a stuff STB Nitro DVD nevre hallgat:)
Bazzeg, nem birom ki:
NumberNine Ticket2Ride, LSI modra. Szoval az egyedi feliratos IC-ket is szeretjuk am:>
(Itt is adni kell egy kis fenyerot a monitorra (amikor mar akkora a sugarzasa, mint ergy rontgengepnek, akkor mar latszik valami a kepbol))