HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 14. 19:19

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 11:13

En meg szinten videki pharaxt:D

Kozben kiderult, hogy megsem teljesen 100-as a Netra, az egyik alaplapi ethernet portja szorakozik. Eloszor azt hittem szar a kabel, vagy felrekonfiguraltam a switchet, ugyhogy gyartottam kabel, konfiguraltam switchportot, probaltam harom masik switchel, de igy is elegge binaris a link: hol van, hol nincs:D (kb. 2-3 masodpercenkent valt:)
Mondjuk erdekes, hogy ezen a porton keresztul, halozatrol telepitettem a rendszert... Meg egy uj drivert meger a tortenet, de ha a driver szar, akkor meg miert csak egy port szorakozik a hatbol?

K6-2 450AFX.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1762 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 15. 21:37

Idézet: didyman - Dátum: 2008. Dec. 14., Sunday - 19:19

K6-2 450AFX.

Kellazneked? :D

Regota igergetem, szoval nesztek:D
(Az osszes kep link, kattintasra 1024x768px)

SCSI MFM atalakito:
Kép
Teljes meret (3264x2448px, 1.4MB)
Kép
Teljes meret (3264x2448px, 1.4MB)

A SCSI nem biztos, csak tipp, az 50 pines csatlakozo mellett levo jumperek miatt, az MFM viszont tuti, mert egy mezei ST225 logott rajta. Az MFM-Control busz a 34pines elcsatlakozo, a mellette levo 2db 20pines IDC pedig az MFM-Data a ket vinyohoz. SCSI kartyaval nem sikerult felismertetni, eredetileg egy lobaszo nagy Muszertechnika gepben volt. Ttipust ne kerdezzetek, rohadt nagy es rohadt nehez torony, kb. 60x60x20cm (magassagxmelysegxszelesseg) meretu, mindenestol vagy 40kg, plusz egy ontottvas nehezek az aljan, hogy fel ne boruljon:D A gep vajszinu, az aljan a tokesuly fekete, Z80 professzor volt benne, es 8-8 soros+parhuzamos port, plusz egyeb erdekessegek, amire nem emlekszem mar. Kulon gyonyoru volt az alaplapon a Texas Instruments es Toshiba TTL IC-k (foleg 54xx/84xx), a Micron SRAM-ok es a fosbarna szinu szovjet TTL IC-k keveredese:D
A gepbol mar csak ez a panel van meg, ill. sokaig megvolt a tapventi is (12x35-os 230V-os femlapatos Papst, csak egyszer valahogy a lapatok koze keveredett egy ecset ~2cm atmeroju nyele, bar kettetorte mint a huzat, de elhajlott az egyik lapat, ugyhogy kuka...), szoval egyeb reszletekkel nem tudok szolgalni:)

A masik erdekesseg:

Areal 175MB-os 2.5-os viccmester:
Kép
Kép
Kép
Ebbol nem kaptok nagyfelbontasu kepet, mert egyreszt minek, masreszt meg jo szar, reg volt mar, hogy 1/4-es rekeszidovel kezbol normalis, bemozdulasmentes kepet sikerult csinalni. Vakuval szar volt, nem latszott, hogy aranyszinu a felirat. Igy sem nagyon latszik, eloben sokkal jobb. Igazabol ez a vinyo csak azert tetszik, mert regen meg tudtak korrektul kinezo eszkozoket gyartani, nem csak raragasztottak (ferden...) valami matricat egy zorgo femdobozra, oszt' nesze paraszt vidd innen, hanem megadtak a modjat:)

Ezugyben ket masik kedvenc: Number Nine es Intergraph.

Kis easter egg Number Nine modra, a PCB belso retegen, feny fele forditva:
Kép
Ez egy Reality334, a kepre meg kene adni egy kis kakaot, hogy latszodjon is valami, plusz a szokasos bemozdulas is megvan (egyik kezben a kartya, masik kezben a gep, harmadikban a sor:D), de azert lathato.

Kép
Ez meg egy SR9, parameterek hasonlok, csak a sor fele mar bennem volt:>

Kép
Ezt is szeressuk, amikor erdekessegeket szitaznak a NYAK-ra, amugy ez egy Wildcat 4110 hatulja, a seggszor nem tudom hogy kerult a kepre, nem is gugatol szarmazik a kartya:D

Na jo, meg egy, aztan mara befejeztem:D

Kép
Szoval ez egy VGA kartya, hogy a lofaszba kerul ra audio csatlakozo? Mondjuk a megfejtest mar leirtam regebben, a stuff STB Nitro DVD nevre hallgat:)

Bazzeg, nem birom ki:
Kép

NumberNine Ticket2Ride, LSI modra. Szoval az egyedi feliratos IC-ket is szeretjuk am:>
(Itt is adni kell egy kis fenyerot a monitorra (amikor mar akkora a sugarzasa, mint ergy rontgengepnek, akkor mar latszik valami a kepbol))

#1763 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 23:30

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 22:37

SCSI MFM atalakito:

Ezt majd 'egyszercsak' egy tesztelés erejéig elkérhetem?

Mondjuk ahogy most állok, még az ESDI vinyót se sikerült rendesen megtekerni - fél év alatt, vagy mi :(
Elköltöztem :-)

#1764 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 15:51

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Dec. 15., Monday - 23:30

Ezt majd 'egyszercsak' egy tesztelés erejéig elkérhetem?

Mondjuk ahogy most állok, még az ESDI vinyót se sikerült rendesen megtekerni - fél év alatt, vagy mi :(

Hogyne.

Amugy nalam meg mar kozel 10 eve, rohad, gondolhatod, mennyit foglalkoztam vele:D (kb. fel orat)

BTW mitol lehet az, hogy egy kartya (Quadro2 Pro) hidegen fagy (pl. hidegen GTA3 inditas fagyi, pontosabban reboot, 15-20 perc mulva mar jo, es stabilan jo, viszont mas 3d-s szar hidegen is jo, kiveve az UT-t, az sehogy sem mukodik, csak sw render modban)? Szoval kicsit erdekes szamomra ez a dolog:)

#1765 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 16:08

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 15:51

BTW mitol lehet az, hogy egy kartya (Quadro2 Pro) hidegen fagy (pl. hidegen GTA3 inditas fagyi, pontosabban reboot, 15-20 perc mulva mar jo, es stabilan jo, viszont mas 3d-s szar hidegen is jo, kiveve az UT-t, az sehogy sem mukodik, csak sw render modban)? Szoval kicsit erdekes szamomra ez a dolog:)

Tipp: több apró kontakthiba van a kártyán. Ha bemelegszik a kártya, a hőtágulás egy-két helyen "eltünteti" a szakadást (mittudomén, az ic elengedett lába "rátágul" a forraszpontra), hidegen viszont pont elég a luk, hogy széthányja magát, ha pont ahhoz a részhez nyúlna. Aztán van olyan játék, ami hébe-hóba nyúkálna az egyik hibás alkatrészhez, van, aminek egyáltalán nem kell, van, ami meg nem tud meglenni nélküle, vagy olyan alkatrészbe szeretne írogatni, ahol még a hőtágulás sem hozza helyre a kontaktot. De ez csak halovány tipp, egy olyantól, akinek megáll a tudománya a forrasztópisztollyal való kábelcserénél. :)

#1766 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 17:08

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 16:08

egy olyantól, akinek megáll a tudománya a forrasztópisztollyal való kábelcserénél. :)

Látszik :Đ :kocsog:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1767 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 17:16

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 17:08

Látszik :Đ :kocsog:

:kma:

#1768 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 19:16

En is arra tippeltem, hogy valami kontakthiba, ami a hotagulastol ideiglenesen 'elmulik', de ezt az 'oda nyul ahova mas nem' jelleggu dolgot nem tudom hova tenni. Pl. nem hinnem, hogy azok a 3d cuccok, amik kevesbe terhelik a kartyat (pl. GTA2) masik adatbuszt vagy masik cimbuszt hasznalnanak, mint pl. a GTA3 vagy a Frets on Fire (amugy ez is mukodik hideg kartyaval is, pedig a joookus pyOpenGL meg a brutal FSAA ad am a kartyanak rendesen).

Na mindegy, latszik, hogy szar envidia:>

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 12. 16. 19:17 -kor

#1769 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 19:23

Mittudomén, van rajta két memóriachip, aztán nem össze-vissza címez, hanem a másodikhoz akkor nyúl, ha az első már nem elég. :) Hülyeség, de ki tudja.

#1770 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 21:35

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 19:23

Mittudomén, van rajta két memóriachip, aztán nem össze-vissza címez, hanem a másodikhoz akkor nyúl, ha az első már nem elég. :) Hülyeség, de ki tudja.

Hülyeség, én tudom :Đ .
Leetnek alapszinten ilyen okai is, de még 20 másik is, ami valószínűbb.

#1771 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 15:47

Kép

Fiókrámolásnál előkerült egy tizenkét éve nem használt conner cp30087e IDE 85Mb (Manufacturer IBM)
Telepitett működő magyar windows 3.11-el.(Tesztelve Core Duo gépen bebootolt szépen :)

Kő ez valakinek?  :Đ
Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#1772 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 18. 16:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 15:51

Hogyne.

Amugy nalam meg mar kozel 10 eve, rohad, gondolhatod, mennyit foglalkoztam vele:D (kb. fel orat)

Szilveszterkor dupla pezsgőt kell bontanunk!
Ugyanis VÉGLEG megszűnik az abit, a létező összes formában!  :reszeg:  :banana:  :party:  :birthday2:

Szerkesztette: Daedalus 2008. 12. 18. 16:03 -kor

Daedalus is the Internet

#1773 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 20:51

A dupla pezsgo amugy is alap, az sem baj, ha van benne mas is:)
Amugy meg ne alkoholba fojtsd a banatod, hosszu tavon nem vezet jora, keress inkabb egy jo szakembert, aki megoldja a problemaidat:D

#1774 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 19:10

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 20:51

A dupla pezsgo amugy is alap, az sem baj, ha van benne mas is:)
Amugy meg ne alkoholba fojtsd a banatod, hosszu tavon nem vezet jora, keress inkabb egy jo szakembert, aki megoldja a problemaidat:D

Nagy abit buzer vagy az biztos. Mikor ottvoltam nálad, a saját szemmel győződtem meg róla. Még büszkén be is mutattad, pföjjj :)
Daedalus is the Internet

#1775 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 20:48

Idézet: Daedalus - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 20:10

Nagy abit buzer vagy az biztos. Mikor ottvoltam nálad, a saját szemmel győződtem meg róla. Még büszkén be is mutattad, pföjjj :)

Nana! Power userek igencsak megkedvelték pölö a BH-6-osokat (ahogy azt a nekrológban is írták a HWSW-sek), meg a BD7-II is kőkemény tuningdeszka volt: semmi felesleges integrált szar, ellenben a maga korában kitűnő BIOS-buzerálási lehetőségek.

És akárhogy is nézzük, egy versenyző kiszállása nekünk, felhasználóknak sem jó: csökken az értünk való versengés, szűkösebbek lesznek a választási lehetőségeink.
... a trip back in time is all I need ...

#1776 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 09:37

A BH6 talan meg jo volt valamire, BD7-II... Hmm, az is biztos jo volt, amig mukodott:) Kb. abbol a korszakbol szarmazik, amikor jottek a 'bullet proof' faszsaggal, nagyjabol akkor vettem az utolso abit lapomat (hosszu kihagyas utan, mekkora nagy allat voltam, meggyoztek, hogy mar nem szar:D), ami meg is fozte a bele rakott Quadrot, aztan maga a lap is megfott (KD7 vagy mi a tokom).
Szoval ertem inkabb ne versengjen az abit:D (se, amugy is Intel lap, Matrox VGA, vagy valami Quadro, abbol csak nem csinalnak mar szart... bar ha visszaolvasok 8-10 hozzaszolast, hmm:)

#1777 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 09:54

Egy BD7-II-es itt figyel a kiállítási tárgyak között. :) Rubycon elkók vannak rajt' gyárilag - és teljesen működőképes.

#1778 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 19:12

Ezen az oldalon mar epp eleget anyaztam, ugyhogy az abit lapok reszletesebb ertekelesevel varok addig, amig uj lapot nem kezdunk:D (kicsit atirtam, eredetileg ugy tunt, mintha nem a lapot anyaznam, hanem teged:>)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 12. 20. 19:13 -kor

#1779 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 11:21

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 9:54

Egy BD7-II-es itt figyel a kiállítási tárgyak között. :) Rubycon elkók vannak rajt' gyárilag - és teljesen működőképes.

Egy szarul megtervezett lapnál, márpedig az abit szar, akármilyen kondit is teszel főni fog. A rubycon is. Szarból nem lehet várat építeni.
Daedalus is the Internet

#1780 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 13:16

Idézet: Daedalus - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 12:21

Egy szarul megtervezett lapnál, márpedig az abit szar, akármilyen kondit is teszel főni fog. A rubycon is. Szarból nem lehet várat építeni.

Netán alaplapok tervezésével foglalkozol, és birtokodban vannak az összes Abit alaplapok blueprintjei, hogy ilyen megfellebbezhetetlenül ki mered jelenteni: az Abit szarul tervezett? Vagy csak az elvakultság mondatja veled, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy pl. egy alaplap megsülése nemcsak az alaplap hibája lehet? Az Abit cuccait előszeretettel tuningolták pölö...de ez szóba sem jöhet, ugye, mint megfővési ok, mert az kizárt...

Nem vagyok Abit-rajongó, de a (kár)örvendezésed a megszűnésük fölött szerintem gusztustalan volt. Ez a topik itt, címe alapján, amúgy sem a kárörvendésről szólna.

Szerkesztette: Telcontar 2008. 12. 25. 13:18 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.