HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 02. 16:10

Na, ezt majd megnezem, amugy is lehet, hogy celszerubb a simh VAX emulatoraval kiserletezni, mint a 'kiiromszalagraprobalombebootolninemmegykurvaanyjatmegintkiirommegintnemmegykurvaanyjat' ciklust jatszani:)

Amugy jartam a heten kismukknal is, megint sikerult erdekessegeket talalni.
Talaltam egy memoriaval fullra bovitett Diamond Stealth64 PCI kartyat (S3 Vision964), mondjuk ilyenem mintha mar lenne, de az RAM ugyileg nem all ilyen fenyesen, ezekbe a kartyakba pedig nem a (kesobbi) szabvany 512k-s chipek kellenek, hanem 256k-s SOJ tokozasu bigyok, amibol termeszetesen egy darabot sem lehet talalni. Aztan kukaztam meg egy SPEA Mirage P64V Turbo nevre hallgato kartyat is (S3 Vision 868, talan 2M RAM) meg egy '94-es ismeretlen gyartmanyu (elvileg JCSC gyartmany, de semmit nem talalok rola, jofajtanak tunik, tele van 'made in usa' feliratokkal, es szep kek a NYAK) AGX016A alapu kartyat. Ez utobbi eleg faszan nez ki, egyreszt a szine miatt (a ~2000 koruli Hercules kartyak is hasonlo szinuek:), masreszt AGX letere PCI-os, es a 2megz RAM ZIP tokozasu, ami PCI kartyaknal mar szinten nem volt jellemzo:)
Szinten a kilos dobozbol kerult elo egy AHA-2742AT, amin itthon vettem eszre a matricat, hogy 'U12, 17 tuzes', szoval ez valoszinuleg szar. Harom Genoa chipes kartya is a kezembe akadt, az egyik full noname, a masikat nem tudok ki gyartotta, lattam mar ilyen logot (kb. igy nez ki: .\\ szoval egy pont es ket backslash), a harmadik pedig egy rendes, gyari Genoa kartya, Super EGA Model 4880 nevre hallgat.
Egy-egy AGP-s ill. PCI-Express DVI bovitokartyat (vagy nem tudom minek hivjak, AGP vagy PCIe foglalatba lehet rakni es az integralt videohoz ad egy DVI-D kimenetet) is begyujtottem. Meg egy SB Pro 2-t donornak.

Hasznosabb dolgokat is sikerult kotorni, az egyik egy Pinnacle Callisto nevre hallgato kombinalt DV/analog digikartya (bluebox nelkul), amihez semmi drivert, akarmit nem lehet talalni (igy elolvasva ez annyira megsem hasznos), a masik pedig egy Euresys Picolo Tetra DVR kartya, ami mondjuk faszan mukodik, csak arra nem jottem ra, hogy hogy a picsaba lehet vele rogziteni. A rakotott akarmiknek a kepet szepen megjeleniti, van PiP, meg minden, de rogzites sehol. Barom belgak.

Aztan van meg itt egy Sun Blade 1500, es egy Sun Ray 1 vekonykliens.
A Blade 1500 az ujabb, ezust verzio, 1.5gigas UltraSPARC IIIi professzor lakik benne, gyarilag 1G RAM-mal (nalam mar 2G), max. 2db ATA vinyot eszik, DVDROM es SmartCard olvaso lakik benne, meg a legkisebb framebuffer amivel ezt a gepet szereltek: egy XVR-100, leanykori neven ATi Radeon 7000 PCI. Faszom, pedig Blade 1500/2500-ba volt nem kicsit combosabb framebuffer is, pl. a Wildcat alapu XVR-1200.
Igazabol -- ahhoz kepest, hogy elvileg ez a masodik leggyorsabb UltraSPARC alapu munkaallomas -- eleg verszegeny a gepezet. Rendelkezik peldaul a 'szokasos' Sun betegseggel: az kezel 128giganal nagyobb vinyokat, de a 128giga feletti reszen nincs DMA. Nem tudom ezt hogy a picsaba tudtak osszehozni, de pl. a Netra X1-nek ugyanez a baja. Valoszinuleg az alaplapra integralt ATA vezerlo lesz a ludas, valami ALi borzalom, a Sun minden ujabb SPARC alapu gepebe ezt rakta (korabban CMD646-ot, az meg rosszabb), ugyanaz a faszsag, mint a Tyan 'rakjunk a felmillaba kerulo szerverlapra is Silicon Image SATA vezerlot, mert az milyen jo lesz' kezdetu agybaja. Anyatokat, azt.
Elso korben raktam ra egy FreeBSD 8.0-t, aztan egy make buildworld (a kernelt es a kulso programokat leszamitva teljes rendszer ujraforditasa) futasi idejet osszehasonlitottam egy P4 2.4B-vel, miutan az elso sokk elmult gyorsan inkabb raktam ra Solarist. Hja, a P4 kb. 1:10 alatt vegzett, a Blade meg valami 3:30 alatt. Ertem en, hogy sem a FreeBSD-nek, sem a GCC-nek nem elsodleges platformja a SPARC64, debazmeg, hogy ket es fel oraval lassabb legyen...
Aztan kesobb rajottem, hogy a P4-ben egy 10k-s SCSI Fujitsu porog, a Sun-ban meg egy kb. 10 eves (vagy tobb) 7200-es Barracuda ATA II, me'g kesobb az is beugrott, hogya P4-en meg FreeBSD 6.4 van, aminek az alaprendszere joval kisebb, ugyhogy masodik felvonas kovetkezik majd egyszer.
Kepekz:
http://www.usedcomp...._Blade_1500.jpg
http://www.pricedbel...6377_4_600w.jpg
Sajnos ez mar elegge PC jellegu gepezet, a haz kb. sima ATX, a tap is ATX, csak van rajta egy bonusz csati, szoval pl. a gep szellozese messze nem olyan jo, mint mondjuk egy Ultra2-e.

A Sun Ray pedig egy furcsa allat. 180MHz-es MicroSPARC alapu SoC van benne 32MB memoriaval, meg egy ATi Rage128 8megaval, szoval annyira nem is 'vekony' az a vekonykliens...
4 USB lik van a hatuljan, egy 10/100-as halokartya, hang ki/bemenet, es egy video bemenet, ami kicsit meglepett (gondolom valami videokonferencias cucchoz van). Es persze SmartCard olvaso, a lenyeg:)
A gepnek sok masik thinclient gepezettel szemben belso tapja van, ami hatarozottan jo pont.
Amugy eleg faszan nez ki.

Ja, meg ket aprosag, egyik sem nagy szam, de nekem eddig kimaradtak, csak kepen lattam ilyesmit: IBM Blue Lightning DX2 (talan 66MHz-es:) es egy TI 486DX2-80, ez elobbiben a vicces nev (Cyrix mag, es Lightning, mint utalas a sebessegre...:), utobbiban a szep szines 'windows compatible' logo az erdekes.
Na persze, mar akinek.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2010. 09. 02. 16:15 -kor

#2042 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 03. 07:37

bZUI, Tumortól elhoztam, amiket otthagytam nála neked :omg: :Đ Elvigyem a laktanyába' jövő héten? Írj egy telefonszámot legalább :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2043 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 12:02

Ok, mar csak azt aruld el, hogy mi a tokomrol beszelsz:)

#2044 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 09. 03. 13:02

Ok, mar csak azt aruld el, hogy mi a tokomrol beszelsz:)

Meglepi :Đ Hívj fel holnap.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2045 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 09. 02. 18:10

Na, ezt majd megnezem, amugy is lehet, hogy celszerubb a simh VAX emulatoraval kiserletezni, mint a 'kiiromszalagraprobalombebootolninemmegykurvaanyjatmegintkiirommegintnemmegykurvaanyjat' ciklust jatszani:)

...

Talán segít (pl. ha minden simh-tevékenységed előtt már letükrözted otthonra a bsd42.sf.net _letölthetőségeit_):
http://www.retrocomp...3BSDQuasijarus/
http://www.netbsd.or...ator-howto.html

Előrevetés: a sok 4.3BSD disztribúcióból neked vagy a Uni.*Wisconsin (UWisc) vagy pedig a Quasijarus 0c vagy melyik verziójú (- a legfrissebb) kell. Ultrixból meg a v4.5VAX install cd image-ből való simh-telepítés és egyetlen nem kitalálható trükkje valahol le van írva szájbarágósan a neten, hogy hogy kell installáció közben az installszkriptet mókolni, aztán megy, mint a karikacsapás.

NetBSD alatt Xorg libekkel és ssh szerverrel simán lehet futtatni simh alatt is X alkalmazásokat, hasonló varázslás még Ultrixszal oldható meg, a hogyan itt van az egyik kommentben:
http://virtuallyfun....n-vax-fans.html

#2046 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 09. 22:43

Meglepi :Đ Hívj fel holnap.

Kismukk, a kartyagyilkos allat:D

Valami Creative Permediat talaltam, meg egy SiS-es Diamond-ot, ami gyanus, de ezeket is a kilos doboz aljarol, mert kecskere biztunk kaposztat.

Viszont legalabb talaltam egy nemtommit is, ami nagyon emlekeztet egy Voodoo4 4500 PCI-ra, de majd csak holnap tudom alaposabban megnezni.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2010. 10. 12. 18:20 -kor

#2047 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 17. 14:36

Na, a nemtommi tenyleg egy Voodoo4 4500PCI, de a jobb oldali tekercs (es a kartya tetejen egy kisebb elko, de az mindegy) le van torve rola. A felirat alapjan (talan) 4.7uH-s lehet, amugy ~12menet kb. 1mm-es rezbol, mindez SMD kivitelben; beszerzesre tippek?

Ezen kivul:
Diamond SpeedStar A50 (SiS 6326)
Creative Graphics Blaster Exxtreme PCI (CT6610; Permedia2)
Jaton Video Magic 128 (ET6000)
ASUS A7V333 (az AGPPro miatt, de itthon alaposabban megnezve feltunt, hogy kapott egy pofont a taptol a standby koron: folia kicsit szetegve (pedig szep vastag, 1.5mm szeles foliacsik volt...), nehany kisebb pupos kondi, COM1 szintillesztoje (75232) szetegve, stb, szoval ez kuka)

#2048 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 11:29

AIX/386 (gy.k. AIX/PS2) v1.3 verziószámmal a legutolsó IBM WC-re telepíthető AIX óperenciás rendszer... Ez így nem teljesen igaz, hiszen csak IBM PS2-re, nagyrészt MCA buszos ládákra telepíthető. Megnőtt szabadidőmben (és csökkent fizikai helyemben) jelenleg azzal buzizok, hogy qemuban vagy virtualboxban működésre bírjam. Régen legalább egy recovery shellt sikerült kicsikarni valamilyen beállításokkal, de most már az sem megy, ugyanis voltam olyan balfék, hogy nem írtam föl a helyes parancssort, meghogy a tonnányi telepítőhármas (bootdisk1, bootdisk2, maintanence fdimage) közül melyiket is használtam. Hiszen szervíz parancssorban legalább egy fdisk-mkfs-mknod-cp-cp-cp-cp-cp... ciklust bepüfölve legalább kézzel fel lehetne zsúfolni egy hdd image-re.

Ki milyen _x86_-on működő *nix verzióval találkozott már (és van-e eladó _eredeti_ telepítőkészlete, főleg eltorito cd/dvd érdekel)?

#2049 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 10. 17. 14:36

Na, a nemtommi tenyleg egy Voodoo4 4500PCI, de a jobb oldali tekercs (es a kartya tetejen egy kisebb elko, de az mindegy) le van torve rola. A felirat alapjan (talan) 4.7uH-s lehet, amugy ~12menet kb. 1mm-es rezbol, mindez SMD kivitelben; beszerzesre tippek?

Ha szépen tudsz nézni, túrok egyet :-) . De Lomexnél is lehet.

#2050 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 11. 22:57

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2010. 11. 08. 12:29

AIX/386 (gy.k. AIX/PS2) v1.3 verziószámmal a legutolsó IBM WC-re telepíthető AIX óperenciás rendszer... Ez így nem teljesen igaz, hiszen csak IBM PS2-re, nagyrészt MCA buszos ládákra telepíthető...

Meg néha egységsugarú mezei 386-486-osokra is létezett AIX/386-ból nem-MCA-s kiadás is.

Az utóbbi hetek termései között van egy DEC venturis 486, 100W-os _kisfogyasztású és teljesen zajtalan_ táppal működő konfig. ( Más mozgó alkatrész nincs benne, ideiglenesen egy CF-IDE konverteres CF-kártyát kapott, amiről freedos+grubdos+memdisk-kel egy pitux floppyimage-linux bootol be soros terminál céljára ) Nézem az alaplapot, és látok rajta valami memóriachipszerűséget, amelyek úgy helyezkednek el a 2 db memslot mellett, mintha RAM lenne. Kiszedtem mindegyik mozdítható RAM-ot és lőn: 4MB alaplapi integrált RAM-mal bootol! :D, befo*ok, ez a legkorszerűbb IBM-WC x86-szerűség, amin láttam integrált memóriát! Hangsúlyoznám, hogy ISA-buszos jószág, sehol PCI/VLB/EISA/stb., és van rajta egy _S3_ integrált VGA is (- S3 vs. ISA buszra fölhívnám a figyelmet - ), ergó soros konzol nélkül, egy szál monitorral is önállóan életképes az alaplap, csak delej meg egy CPU kell bele. Mivel irigyek vagytok és nem adott nekem közületek senki multiportos ISA-s hálókártyát és PCI busz nincs benne és a táp kapcsológombi vezetéke túl rövid ahhoz, hogy egy mezei AT házban testátlóban elérjen egy fedélen lévő kapcsológombig, ezért DIY routernek moddolásra több okból kvázi alkalmatlan, megy a szekrény tetejire a játék vége után.

#2051 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2010. 11. 11. 22:57

...Nézem az alaplapot, és látok rajta valami memóriachipszerűséget, amelyek úgy helyezkednek el a 2 db memslot mellett, mintha RAM lenne. Kiszedtem mindegyik mozdítható RAM-ot és lőn: 4MB alaplapi integrált RAM-mal bootol! :D, befo*ok, ez a legkorszerűbb IBM-WC x86-szerűség, amin láttam integrált memóriát! ...

Compaq Presario 2210. Alaplapon integrált 16 MB RAM-mal, Cyrix MediaGX 180 MHz CPU-val, benne on-die videóval, hanggal, ahogy illik. Ebben sincs PCI/VLB/mittudomainmi - figyel benne valami elmebeteg helyen egy 8 bites ISA slot-szerűség,de nem mertem kipróbálni, hogy mit csinál, ha mondjuk beletöfök egy 8 bites ISA hálókártyát. Pedig jó lenne, mert hálókaresz az sajna pont nemvan az alaplapon.

Eme csodamasina halványan ugyan, de zajos - van benne egy rendszerhűtő venti, ami a proci közeléből szipkázza ki a langyit. Amúgy teljesen passzív, meg ebben is egy CF szolgál merevlemez helyett. Világbajnok idő alatt feláll róla a DOS 6.2. :D
... a trip back in time is all I need ...

#2052 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 08. 14:28

Ha szépen tudsz nézni, túrok egyet :-) . De Lomexnél is lehet.

Biztos kapni is lehet, de igazabol azt sem tudom mit keresek, a 4.7uH is csak egy tipp, meg ha az induktivitas megvan, akkor felmerul az a kerdes, hogy mekkora aramot kellene elbirnia (soha nem voltam joban a mindenfele tekercsekkel, trafokkal:)
Minden esetre elore is koszonom:>

Bakker, SL, a 100W-os 486 miota kisfogyasztasu? :) Nalam egy egesz szepen felfejlesztett 486-os kajal 60-70W korul, pedig abban aztan SCSI-t leszamitva van minden:>
Amugy a legujabb gep, amin integralt RAM-ot lattam (es nem MediaGX, vagy hasonlo, SoC jellegu tortenet) az a VAXstation 4000/60. Amin az integralt RAM helyet lattam az meg valami i430VX alapu Tulip gep (tipusa ismeretlen, hozzam csak a lap jutott el:)

A mai napi furcsasag amugy egy Cardinal Technologies DSP-16 nevezetu hangkartya-csoda. 1994-es, Analog Devices 'ECHO' (ESC614), ADSP-2115KP-66 (max. 25MIPS, de ez a 100MHz-es verziora vonatkozik, es meg 66megasnak tunik) es AD1848 (SoundPort) chipek lapulnak rajta 192kB RAM (gondolom a DSP-nek) es egy Adaptec AIC-6360L SCSI vezerlo tarsasagaban:> A kartyan van meg hely CDROM vezerlonek (34 es 40pin, gondolom Sony es Mitsumi es/vagy Panasonic) es wavetablenek is. Igazabol nem ertem, hogy wavetable nelkul mi ertelme van a DSP-nek, de ez legyen az en bajom. Win95 driver elvileg van a kartyahoz, jo esellyel menni fog W98 alatt is.

Ja, igy nez ki.

#2053 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 18:35

30 pines SIMM ramokat átveszek minden mennyiségben, de csak ha persze működnek!

A notejet-em mellé egy színes kijelzős lókolbászos 486-os _laptopot_ zsákmányoltam a minap (kiváló soros terminál lett belőle). Nem vesa local bus-os, talán azt akarja jelenti a lókolbász felirat, hogy nincs hozzá PCMCIA slot. Legalábbis nem találtam rajta, mert elég takaros, könnyen nyitható-csukható és ezáltal felfedezhető jószág, CPU talán szabvány Socket3, a menória pedig 72pin FPM vagy EDO a billentyűzet alatt, és könnyen cserélhető benne minden. Viszont NIC az nincs benne, PCMCIA nélkül meg nehéz lesz :((

#2054 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 20:20

30pines RAM-bol 256k-s es 1megas van minden mennyisegben, de legalabbis marekszamra, nagyobb nekem is kene:) Ja, meg valahol valaki keresett 8megas 30pines SIMM RAM-ot. Beszivott, vagy tenyleg van ilyen? (en eddig csak 4megasrol hallottam, abbol van is itt valamennyi, mindenfele GUS meg AWE32 hartyakon)

A laptokkban meg lehet, hogy van lokolbasz, csak epp interganyolt eszkozok (VGA, IDE) hasznaljak, ami kivulrol nem latszik.

BTW letezik SLIP/PLIP is a vilagon, sot, parallel portos halokartyaval is talalkoztam mar (Xircom gyartmany volt, 10base-T/10base-2, persze a parhuzamos port miatt inkabb csak kb. 0.5-1Mbps-t birt, azt is a proci felzabalasaval, PLIP-nel hasonlo a helyzet, bar ECP parhuzamos porttal mar egesz turheto, mert az mar hasznal DMA-t).
PLIP-hez kabelem van is valahol elvileg, ha erdekel.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2010. 11. 17. 20:20 -kor

#2055 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 11. 17. 21:20

30pines RAM-bol 256k-s es 1megas van minden mennyisegben, de legalabbis marekszamra, nagyobb nekem is kene:) Ja, meg valahol valaki keresett 8megas 30pines SIMM RAM-ot. Beszivott, vagy tenyleg van ilyen?

Szerintem egy gusba akarta kötni anno, hogy 16MB-os hacket csináljon rá.

1 megás simm-ek jöhetnek, sok szerettettel elfogadok belőlük 5-6 darabot. Alkudozni PM-ben kéretik :)

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 11. 17. 21:20

BTW letezik SLIP/PLIP is a vilagon, sot, parallel portos halokartyaval is talalkoztam mar (Xircom gyartmany volt, 10base-T/10base-2, persze a parhuzamos port miatt inkabb csak kb. 0.5-1Mbps-t birt, azt is a proci felzabalasaval, PLIP-nel hasonlo a helyzet, bar ECP parhuzamos porttal mar egesz turheto, mert az mar hasznal DMA-t).
PLIP-hez kabelem van is valahol elvileg, ha erdekel.

A PLIP/SLIP eszközök kizárólag akkor érdekelnek, ha freedos packet driverrel mennek stabilan irssi+dos alatt ( otthoni másodlagos önálló irkkkliens lenne )

#2056 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 04:24

Ok, 1M/30 pin RAM-okat nezek jol, meg ha mar RAM, akkor U10/U2-be valo RAM-jaim is vannak, ha erdekel, az ara mindegyiknek megegyezik (0) :)

FreeDOS-os PLIP-t passzolom, anno FreeBSD alatt szorakoztam vele:>

Idézet

I don't know about SLIP, but PLIP does work for FreeDOS for a long time (unless something was broken in between).

Szerkesztette: NEUROFiRE 2010. 11. 18. 04:25 -kor

#2057 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 11. 18. 05:24

Ok, 1M/30 pin RAM-okat nezek jol, meg ha mar RAM, akkor U10/U2-be valo RAM-jaim is vannak, ha erdekel, az ara mindegyiknek megegyezik (0) :)

FreeDOS-os PLIP-t passzolom, anno FreeBSD alatt szorakoztam vele:>

Sajnos már visszamondtam az U10/U2-t privátban :( Vissza-visszakozni meg már nincs kedvem, a következő hetekben 3-4, több helyen rokonságban fogok elromlott hw-kről adatokat menteni... (Diszkjeim nincsenek a Sün-okba való, amennyiben spéci diszkkereteket igényel - tudtommal).

SIMM ram biznic is lejárt, egy mac quadra-reanimációs kísérletbe gyűjtöttem volna, de már adtam eleget és állítólag össze is gyűlt elég.

A parallel portos hálózati csaholónál meg most fontosabb, hogy egyáltalán legyen otthon miről dolgozni, mert a működő gépek közül perpillanat a p1mmx a legkorszerűbb :/ De azért köszi (azt (=parallel hálóbigyó) ingyen nem lennék hajlandó átvenni, mert csecse jószág. Azért fizetnék, nehogy vissza merdd kunyerálni :cool: )

Szerkesztette: kettoc64elado 2010. 11. 18. 17:44 -kor

#2058 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 17:56

Ultra5/10-be nem kell specko keret, mert nem hotswap (mondjuk ez semmit nem jelent, mert a Netra X1 sem hotswap, viszont kell bele keret, amit lehetetlen beszerezni).
Az U5/U10 amugy felepitesre kb. sima PC.

#2059 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 12:35

Kicsit unatkoztam, gondoltam lecserelem a PCI-os ATi AIWPRO-t egy AGP-sre, ha mar van, a PCI ugyis lassu egy kicsit, legalabb meglatom mennyit dob az AGP. Hat, a Viper Racing (eppen ezt tolom:) beepitett benchmarkjaval azonos beallitasok mellett 31 FPS vs. 52 FPS, sokkal kevesebb kulonbsegre szamitottam.
Szoval tok jo, csak eppen -- mint kiderult -- az AGP-s verzion NTSC tuner van (a videobemenetek viszont PAL/NTSC szabvanyuak...).
A ket kartyan szemre annyi kulonbseg latszik, hogy a PCI-os (elvileg PAL/NTSC tuner) verzion van egy 29.498MHz-es es egy 27MHz-es kristalyoszcillator, az AGP-sen pedig csak egy 28.636megas es a masodik hianyzik, viszont van rajta egy TDA9850 (ahogy elnezem valami sztereo dekoder) es mellette egy nemtudommilyen, talan 50MHz-es kvarc (B503JF58 felirat).

Vajon ketnormassa (vagy PAL-la) at lehet alakitani az NTSC-s kartyat egy kvarc cserevel (es/vagy a masodik, hianyzo kvarc es egyebek potlasaval)? Vagy hagyjam a picsaba az egeszet, es probaljam beizzitani az AIW Rage128-at? (Korabban nem sikerult w98 alatt, azert hasznaltam az AIWPRO-t.)

#2060 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 14:08

ATA/IDE CD/DVD-olvasók közül az 512 bytes/sectoros olvasási módot mely típusok tudják? Eddig csak SCSI-set láttam, ha valaki találkozna ilyennel, az akár jóárasíthatná nekem (ha tud CDRW-t olvasni), de egy listával, típussal is beérném egyelőre!

Régi x86 hardverhez szeretném használni úgy, hogy (readonly) hdd-ként láttatnám a tartalmát CDRW-ről, és erről is szeretnék bootolni, mintha fizikai diszk lenne. Megoldható-e? Ki követett el már ilyesmit?

neurowasser: lehet, hogy mégis megveszem a SUN-okat, amiket lemondtam, mert nagyon erőlteti az eladó. Legföljebb én is továbbpasszolom egy csokiért/köszönömért, ha nem jutok velük dűlőre (és ha egyáltalán hozzám kerülnek).

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.