Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 07. 30. 18:21
Nem tudom hogy minek erősködsz, komolyan ezzel a magnóval. Gyakorlatilag más az adathordozó.
SID-et meh nem lehet emulálni, ez van
Midi más tészta, az semmi a SID hez képest, mert azt programozni kell.
Nem erősködök. Elfogadom, hogy lassan megkerülhetetlen, csak azt mondom, hogy nem korhű, illetve sok szempontból kényelmesebb, és ha ezt a modernizációt megengedjük, akkor az SD-kártyát, SSD-t, 1MB RAM-ot, meg mindent autentikusnak kéne tekinteni, és akkor már ott vagyunk szinte az emuláció szintjén. Valahol meg kell húzni a határt, persze ez mindenkinek más.
Azt meg továbbra sem hiszem, hogy a SID emulálhatatlan lenne, legfeljebb azt, hogy az eddig írt emulátoroknak nem megy. Annyira viszont nem komplex chip, hogy ne lehetne emulálni, a jóval bonyolultabb és drágább Roland MT-32-őt is lehet.
Közben meg kikísérleteztem, hogy az MS-DOS 3.30 a legrégebbi x86-os OS, ami fut modern gépeken, a korábbiak csak virtuális gépben vagy emulátorban. Plusz most magam is retrózok, az Openboxot fekete-fehér, klasszikus MacOS skinnel használok (amely a System 1 és System 6 között volt használatban), fekete fehér háttérrel, de modern formában (aerós átlátszóság, árnyékok, színes ikonok és alkalmazások). Az Xfce-n pedig a másik nagy kedvencemet, a Windows 3.x-es felületet használom, igaz az egy kicsit bugos az ablakok maximalizálásánál, néha túllógnak az ablakok a képernyőn, néha meg nem töltik ki. Mindezeket meg 100%-ban IBM PC kompatibilis 80686-os ATX-es gépen futtatom (az egyik 42-es modell, a másik 58-as)
Szerkesztette: Raynes 2017. 07. 31. 17:54 -kor