Rajongás egy számítógép alkatrészért

Elküldve: 2004. 11. 09. 09:54
En az ilyen regi, amde nem x86os gepekert rajongok.
pl:
sgi, sun, alpha...
nem tudjatok, hol lehet ilyeneket kapni? (mondjuk alpha mar van, de johetne valami alphaserver, vagy 600 mhz koruli station..)
Ami nagyon kene az egy sgi.. mondjuk egy octane..
illetve sunbol meg semmim sincs, tehat az is erdekelne..

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:53

Ezredakkora memóriával és háromszázötvenszer kisebb órajellel rendelkezett, mint a mostani vasam, de mégis...

Elküldve: 2004. 11. 10. 10:15
Idézet: Sumi - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:54
Milyen szereny elkepzelesek...;)
En egy Indigo2-vel is beerem:)
Idézet: Ghilette
Mindketton lehet segiteni:) Van ketmegas Agnus, es 14MHz-es CPUhack:)
Sot, 030-as turbokartya is vanik A500-ba.

Elküldve: 2004. 11. 10. 17:07
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 10:15

En egy Indigo2-vel is beerem:)
Idézet: Ghilette
Mindketton lehet segiteni:) Van ketmegas Agnus, es 14MHz-es CPUhack:)
Sot, 030-as turbokartya is vanik A500-ba.
en is beernem:) csak peladanak hoztam fel az octane-t:)
anyway, ezek kozul majd' barmelyikkert odaadnam a configom:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerkesztette: Sumi 2004. 11. 10. 17:26 -kor

Elküldve: 2004. 11. 10. 18:43
Sot, 030-as turbokartya is vanik A500-ba. [/QUOTE]
en is beernem:) csak peladanak hoztam fel az octane-t:)
[ [url="http://www.schrotthal.de/sgi/misc/sgi_and_sun.jpg"]Kattints ide a teljes méretű képhez[/url] ] [/quote]
hát ha már válogatni lehetne, akkor nekem egy SUN rendszer kellene 1 SGI dobozba

Elküldve: 2004. 11. 10. 18:56
Iyonix vagy wtf a neve.
www.iyonix.com
Errol kinek mi a velemenye? :)

Elküldve: 2004. 11. 10. 22:17
[ [url="http://www.schrotthal.de/sgi/misc/sgi_and_sun.jpg"]Kattints ide a teljes méretű képhez[/url] ]
[/QUOTE]
hát ha már válogatni lehetne, akkor nekem egy SUN rendszer kellene 1 SGI dobozba
 [/quote]
 [/quote]kozepen alul jobbra elol:) remelem sikerult beazonositani:) sun server... ilyenen fut az index.hu.

Elküldve: 2004. 11. 11. 10:03
Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 23:01
 nC
 nC 
najo.. 3 eve ilyenen futott:)

Elküldve: 2004. 11. 11. 23:49

Elküldve: 2004. 11. 11. 23:49

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 10:03

Elküldve: 2004. 11. 12. 22:26
Az én kedvenc konfigom most is a jó öreg 486 DX-2 66Mhz

Igaz, hogy nem sok az az 54 milla muvelet masodpercenkent, de egy megfeleloen stabil muszer volt.. (jelzem, most is kitunoen megy, csak nem arra a win98ra volt tervezve, ami most docog rajta...) Talan a legszebb szamitogepes elmenyeim fuzodnek hozza, (milyen a gyermek - jatszik, ha elmennek otthonrol az osok... : SIMCITY, WARCRAFT, HEROES I-II, PREHISTORIK, PRINCE)
Mindenkinek a sajat konfigjai a legszebbek, de talan ezek a regi intel cuccok meg jobban is tartottak, mint a maiak (ez szerintem márkafügggetlen).

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:14
Idézet: rekkencs - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 23:26
Az én kedvenc konfigom most is a jó öreg 486 DX-2 66Mhz

Igaz, hogy nem sok az az 54 milla muvelet masodpercenkent, de egy megfeleloen stabil muszer volt.. (jelzem, most is kitunoen megy, csak nem arra a win98ra volt tervezve, ami most docog rajta...) Talan a legszebb szamitogepes elmenyeim fuzodnek hozza, (milyen a gyermek - jatszik, ha elmennek otthonrol az osok... : SIMCITY, WARCRAFT, HEROES I-II, PREHISTORIK, PRINCE)
Mindenkinek a sajat konfigjai a legszebbek, de talan ezek a regi intel cuccok meg jobban is tartottak, mint a maiak (ez szerintem márkafügggetlen).
 én is ilyen "kényszer" (szülők L, goto GÉP, gyerek.jatszik_amíg_el_nem_alszik();)hatása alatt voltam, de hamar meguntam a játékaimat, és volt egy dune 2 nevű(2 hónapja volt meg a gép, még a boltban tettek fel ezt azt rá) amit már néztem, de bonyolult volt. akkor este többször is nekikezdtem, de nem nagyon vágtam, hogy mit kell csinálni(még nem tanultam angolt) és próbálgatással rájöttem egy csomó mindenre, akkor szerettem meg a stratégiai játékokat
 én is ilyen "kényszer" (szülők L, goto GÉP, gyerek.jatszik_amíg_el_nem_alszik();)hatása alatt voltam, de hamar meguntam a játékaimat, és volt egy dune 2 nevű(2 hónapja volt meg a gép, még a boltban tettek fel ezt azt rá) amit már néztem, de bonyolult volt. akkor este többször is nekikezdtem, de nem nagyon vágtam, hogy mit kell csinálni(még nem tanultam angolt) és próbálgatással rájöttem egy csomó mindenre, akkor szerettem meg a stratégiai játékokat  aztán lefelé a lejtőn(én is, egyre többet játszottam, és a westwood is, nemsoká TibSun, Reda2 stb. bár a c&cvel még hasítottak egy __hatalmasat__ a szememben)
 aztán lefelé a lejtőn(én is, egyre többet játszottam, és a westwood is, nemsoká TibSun, Reda2 stb. bár a c&cvel még hasítottak egy __hatalmasat__ a szememben)

Szerkesztette: Haderach 2004. 11. 12. 23:15 -kor

Elküldve: 2004. 11. 16. 08:49

Aratás volt, amint lesz egy szusszanásnyi időm, írom be a mai zsákmányt

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:36
Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 8:49

Aratás volt, amint lesz egy szusszanásnyi időm, írom be a mai zsákmányt

Ezt a szívást :Đ
A cég: Dexon Systems LTD. Videofalakhoz gyárt cuccokat: nekem meg annak rendje és módje szerint kezembe került tőlük egy csomó cucc. Driverek max. NT és '2k alá... Már, ha sikerül egyáltalán beazonosítani a kártyákat.
#1: DVI&VGA kimenet, spéci videobemenet, Bt829 videodekóder, gmZ4S videochip, PCI-bridge...
#2: két VGA-out, két video-in, két Bt829 videodekóder, két S3, PCI-bridge...
Nem sámli. Majd meglátom, mire megyek velük - esetleg valaki besegíthetne

Továbbá: akad itt egy Compaq EISA kétcsatornás SCSI-RAID kártya, Am29040 procival, meg egy ISA-s videokártya tms34020 procival - típus persze itt sincs.
Ja, meg egy fura ISA/EISA videokártya, aminek két VGA-kimenete van, és a nyák egyik oldalára került az ISA, a másik oldalra az EISA élcsatlakozó...

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:36
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:28
OK!
Műkszik jól?

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:18
Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:36
Ez biza TIGA lesz:)
Videokartyak es megjelenitok forumon keress ra, jo sokat szoptam vele es azota sem mukodik:)
Mondjuk ha nem csak a TI chip van rajta, hanem egy 'mezei' VGA chip is, akkor megy VGA-kent is (mint ahogy a regi Wildcat-ek is mennek felmegas cirrus logic-kent...:)
DAT mukodik, kiprobaltam (irtam is, asszem pont ebben a topicban:)

Elküldve: 2004. 11. 16. 20:34
Masszivan lerohad tole minden:D
Az initios csoda win98 alatt siman lerohadt kb. egy hete, de mivel gondban lennek ha meg kene allapitanom, hogy melyik a nagyobb szar (initio vagy win98) azt hittem, hogy rendes(ebb) cuccal menni fog, de nem. AHA-2944+wxp (epp ez volt keznel) kekhalallal elszall boot kozben:) Bootolni nem lehet a flokirol, pedig a kartya vinyokent ismeri fel. Valamit probal olvasni (LED vilagit, SCSI buszon is van vmi adatmozgas), de nem tortenik semmi.
Annyit mar sikerult kideritenem, hogy a hp300 kompatibilis gepekben hasznalnak ilyeneket. Mivel ez nem eppen x86 eloferdulhet, hogy nem szabvany, 512byte-os szektorokkal dolgozik, ettol meg minden PC-s cucc meg fog borulni.
Azert meg kiserletezek vele (pl. low level format floppy-n, stb:).

Elküldve: 2004. 11. 16. 22:10
Sehol nincs rola egy tetves leiras, pedig van rajta egy rakat jumper, es tuti, hogy azzal van elbarmolva valami...
Eddig annyit talaltam, hogy a 3db egymas mellett levo (6x1 elrendezesben) jumperrel lehet varialni a SCSI ID-t, meg hogy 330ohmos lezaras kell neki (mondjuk ez scsi-nal alap). Rohadjon meg, akkor is be lesz izzitva, max. vegigprobalom az osszes beallitast:)
Hmm, 11 jumper, 2^11 lehetoseg. Lehet, hogy megsem probalom vegig az osszeset:)

Elküldve: 2004. 11. 16. 22:25
Ha valaki meg nemlatta volna, vanik egy egesz jo topic az alaplap/processzor temaban: Mindent a processzorokról...

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.