HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   rekkencs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 12. 22:26

Haat fiuk, szepek ezek a gepek, de nekem nincsenek emlekeim veluk kapcsolatban.
Az én kedvenc konfigom most is a jó öreg 486 DX-2 66Mhz  :respect:  :respect:
  Igaz, hogy nem sok az az 54 milla muvelet masodpercenkent, de egy megfeleloen stabil muszer volt.. (jelzem, most is kitunoen megy, csak nem arra a win98ra volt tervezve, ami most docog rajta...) Talan a legszebb szamitogepes elmenyeim fuzodnek hozza, (milyen a gyermek - jatszik, ha elmennek otthonrol az osok... : SIMCITY, WARCRAFT, HEROES I-II, PREHISTORIK, PRINCE)
Mindenkinek a sajat konfigjai a legszebbek, de talan ezek a regi intel cuccok meg jobban is tartottak, mint a maiak (ez szerintem márkafügggetlen).

#442 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 12. 23:14

Idézet: rekkencs - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 23:26

Haat fiuk, szepek ezek a gepek, de nekem nincsenek emlekeim veluk kapcsolatban.
Az én kedvenc konfigom most is a jó öreg 486 DX-2 66Mhz  :respect:  :respect:
  Igaz, hogy nem sok az az 54 milla muvelet masodpercenkent, de egy megfeleloen stabil muszer volt.. (jelzem, most is kitunoen megy, csak nem arra a win98ra volt tervezve, ami most docog rajta...) Talan a legszebb szamitogepes elmenyeim fuzodnek hozza, (milyen a gyermek - jatszik, ha elmennek otthonrol az osok... : SIMCITY, WARCRAFT, HEROES I-II, PREHISTORIK, PRINCE)
Mindenkinek a sajat konfigjai a legszebbek, de talan ezek a regi intel cuccok meg jobban is tartottak, mint a maiak (ez szerintem márkafügggetlen).

:offtopic: én is ilyen "kényszer" (szülők L, goto GÉP, gyerek.jatszik_amíg_el_nem_alszik();)hatása alatt voltam, de hamar meguntam a játékaimat, és volt egy dune 2 nevű(2 hónapja volt meg a gép, még a boltban tettek fel ezt azt rá) amit már néztem, de bonyolult volt. akkor este többször is nekikezdtem, de nem nagyon vágtam, hogy mit kell csinálni(még nem tanultam angolt) és próbálgatással rájöttem egy csomó mindenre, akkor szerettem meg a stratégiai játékokat :) aztán lefelé a lejtőn(én is, egyre többet játszottam, és a westwood is, nemsoká TibSun, Reda2 stb. bár a c&cvel még hasítottak egy __hatalmasat__ a szememben)

Szerkesztette: Haderach 2004. 11. 12. 23:15 -kor

#443 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 08:49

Huh :eek:

Aratás volt, amint lesz egy szusszanásnyi időm, írom be a mai zsákmányt :)
Elköltöztem :-)

#444 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:28

Rive, ugy nez ki, hogy csutortokon viszem a DAT-ot.

#445 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:36

Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 8:49

Huh :eek:

Aratás volt, amint lesz egy szusszanásnyi időm, írom be a mai zsákmányt :)

Ezt a szívást :Đ

A cég: Dexon Systems LTD. Videofalakhoz gyárt cuccokat: nekem meg annak rendje és módje szerint kezembe került tőlük egy csomó cucc. Driverek max. NT és '2k alá... Már, ha sikerül egyáltalán beazonosítani a kártyákat.

#1: DVI&VGA kimenet, spéci videobemenet, Bt829 videodekóder, gmZ4S videochip, PCI-bridge...

#2: két VGA-out, két video-in, két Bt829 videodekóder, két S3, PCI-bridge...

Nem sámli. Majd meglátom, mire megyek velük - esetleg valaki besegíthetne :)

Továbbá: akad itt egy Compaq EISA kétcsatornás SCSI-RAID kártya, Am29040 procival, meg egy ISA-s videokártya tms34020 procival - típus persze itt sincs.

Ja, meg egy fura ISA/EISA videokártya, aminek két VGA-kimenete van, és a nyák egyik oldalára került az ISA, a másik oldalra az EISA élcsatlakozó...

#446 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:36

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:28

Rive, ugy nez ki, hogy csutortokon viszem a DAT-ot.

OK!

Műkszik jól?

#447 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:18

Idézet: Rive - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:36

Továbbá: akad itt egy Compaq EISA kétcsatornás SCSI-RAID kártya, Am29040 procival, meg egy ISA-s videokártya tms34020 procival - típus persze itt sincs.

Ez biza TIGA lesz:)
Videokartyak es megjelenitok forumon keress ra, jo sokat szoptam vele es azota sem mukodik:)
Mondjuk ha nem csak a TI chip van rajta, hanem egy 'mezei' VGA chip is, akkor megy VGA-kent is (mint ahogy a regi Wildcat-ek is mennek felmegas cirrus logic-kent...:)

DAT mukodik, kiprobaltam (irtam is, asszem pont ebben a topicban:)

#448 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 20:34

No, megneztem jobban ezt a SCSI-s flokit.

Masszivan lerohad tole minden:D
Az initios csoda win98 alatt siman lerohadt kb. egy hete, de mivel gondban lennek ha meg kene allapitanom, hogy melyik a nagyobb szar (initio vagy win98) azt hittem, hogy rendes(ebb) cuccal menni fog, de nem. AHA-2944+wxp (epp ez volt keznel) kekhalallal elszall boot kozben:) Bootolni nem lehet a flokirol, pedig a kartya vinyokent ismeri fel. Valamit probal olvasni (LED vilagit, SCSI buszon is van vmi adatmozgas), de nem tortenik semmi.
Annyit mar sikerult kideritenem, hogy a hp300 kompatibilis gepekben hasznalnak ilyeneket. Mivel ez nem eppen x86 eloferdulhet, hogy nem szabvany, 512byte-os szektorokkal dolgozik, ettol meg minden PC-s cucc meg fog borulni.
Azert meg kiserletezek vele (pl. low level format floppy-n, stb:).

#449 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 22:10

Ez a rohadt floki bassza a csorom rendesen.
Sehol nincs rola egy tetves leiras, pedig van rajta egy rakat jumper, es tuti, hogy azzal van elbarmolva valami...

Eddig annyit talaltam, hogy a 3db egymas mellett levo (6x1 elrendezesben) jumperrel lehet varialni a SCSI ID-t, meg hogy 330ohmos lezaras kell neki (mondjuk ez scsi-nal alap). Rohadjon meg, akkor is be lesz izzitva, max. vegigprobalom az osszes beallitast:)
Hmm, 11 jumper, 2^11 lehetoseg. Lehet, hogy megsem probalom vegig az osszeset:)

#450 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 22:25

Mas.

Ha valaki meg nemlatta volna, vanik egy egesz jo topic az alaplap/processzor temaban: Mindent a processzorokról...

#451 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 07:58

Jó nagy szívás az a floki :)

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 22:25

Mas.

Ha valaki meg nemlatta volna, vanik egy egesz jo topic az alaplap/processzor temaban: Mindent a processzorokról...

Nem vagyok oda túlzottan a topiktól... Nekem kicsit koncepciótlannak tűnik.

#452 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 08:07

Rive, kuldtem privit
Per Aspera Ad Astra

#453 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 08:09

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 20:34

No, megneztem jobban ezt a SCSI-s flokit.

Masszivan lerohad tole minden:D
Az initios csoda win98 alatt siman lerohadt kb. egy hete, de mivel gondban lennek ha meg kene allapitanom, hogy melyik a nagyobb szar (initio vagy win98) azt hittem, hogy rendes(ebb) cuccal menni fog, de nem. AHA-2944+wxp (epp ez volt keznel) kekhalallal elszall boot kozben:) Bootolni nem lehet a flokirol, pedig a kartya vinyokent ismeri fel. Valamit probal olvasni (LED vilagit, SCSI buszon is van vmi adatmozgas), de nem tortenik semmi.
Annyit mar sikerult kideritenem, hogy a hp300 kompatibilis gepekben hasznalnak ilyeneket. Mivel ez nem eppen x86 eloferdulhet, hogy nem szabvany, 512byte-os szektorokkal dolgozik, ettol meg minden PC-s cucc meg fog borulni.
Azert meg kiserletezek vele (pl. low level format floppy-n, stb:).

Ha gondolod kiprobalhatjuk egy digital alphaban... (linux-szal)

Szerkesztette: Sumi 2004. 11. 17. 08:10 -kor

Per Aspera Ad Astra

#454 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 08:11

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 8:07

Rive, kuldtem privit

Ment válasz :)

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 8:09

Ha gondolod kiprobalhatjuk egy digital alphaban... (linux-szal)

OK, akkor majd neked is viszek egy ilyen flokit próbára :) Csak annyi maradjon, hogy ezeket én egyszer még tényleg RAID-ba akarom kötni :Đ

Szerkesztette: Rive 2004. 11. 17. 08:12 -kor

#455 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 08:13

SCSIben én is oblákoltam most reggel a melóhelyen. Buslogic Mylex chipes SCSI cucli, UW meg minden, rajta egy 68 pines, U320as lezátós kanóc. Ha van rajt vinyó, megy a winhorse, ha nincs, be se bootol, lefagy félúton. Volt rajta egy 4,3as Microstore vinyó, azzal meg flottul ment, 28 mega a hdtach szerint, és egy kövület a cucc.

#456 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 08:21

hat uw-nak ki kene nyomnia a 40 megat magabol:)
Per Aspera Ad Astra

#457 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 16:06

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 8:13

SCSIben én is oblákoltam most reggel a melóhelyen. Buslogic Mylex chipes SCSI cucli, UW meg minden, rajta egy 68 pines, U320as lezátós kanóc. Ha van rajt vinyó, megy a winhorse, ha nincs, be se bootol, lefagy félúton. Volt rajta egy 4,3as Microstore vinyó, azzal meg flottul ment, 28 mega a hdtach szerint, és egy kövület a cucc.

Microstore? Nem Micropolis? :)
Amugy ha otthagyod, lehet, hogy par perc mulva tovabbmegy:)

Errol eszembe jut egy masik forumra irt tortenet:)
Volt egy Netware szerver, ami minden (munka)nap munkaidoben ment, delutan lelottek, reggel meg, amikor ment be a rendszergazda belerugott egyet, aztan megint ment delutanig.
Egy szep nap ezt a gepet lecsereltek, es a kronikus gephiany miatt a szupervigyor kitalalta, hogy munkaallomast csinal belole.
Feltolt ra valami 'dozt, reboot, win indul, megall minden. Elbaszott ra par orat, aztan beleunt, es otthagyta a p***aba bekapcsolva, kozben meg elkezdett mast csinalni. 10 perc utan a gep egyszercsak elkezdett orult modon tolteni, es elindult az operencias rendszer, csont nelkul. Mint kesobb kiderult mar evek ota all 10 percet boot kozben, csak mivel o bekapcsolas utan elmegy kavezni/zabalni/stb fel sem tunt neki a 8 ev alatt:D

Sumi: Csita (SE modban, ofkorsz)+UW2944 nalam egesz pontosan 36.1MBps-t nyomott:) Csak az az egy UW eszkoz volt, meg egy Ultra-SCSI CD, valami Toshiba, vagy mittomenmi.

#458 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 15:10

Jahh, Micropolis. Most kerülgetek egy SCAs 4,3as IBMet, csak nincs adapterem, ami meg többe kerül 2x mint amit a vinyó ér. Na majd meglássuk kell e ez nekem..

#459 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 10:34

http://library.mobrien.com:2031/Manuals/MP...oup/P55T2P4.htm

ASUS  P/I-P55T2P4  rev. 3.x buzeralas:) K6/III support belehekkelese, feszultsegallitas 2.0-3.3V-ig, meg ilyesmik is vannak. Eleg jo, raadasul ket ilyen lapom is van:>

#460 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:42

ASUS USB/MIR.
Van egy ilyen csodam, de USB-only (a tobbi nincs beultetve), nekem meg meg kene eger is:)
A kartyan meg vagyon a helye mindennek, 'csak' be kene ultetni. A miniDIN csatlakozo meg az ami az alaplapra megy nem gond, viszont van itt par tekercs meg ellenallat is. Ezek milyen ertekuek lehetnek, vagy mi volna, ha a kondikat egyszeruen elhagynam, a tekercseket meg rovidzarral helyettesitenem? :) Van meg itt valami biztositek hely is, en 1A normal bizitre tippelek:)
Ha netan van valakinek 'fullos' USB/MIR bigyoja, arra esetleg vevo lennek.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.