Elküldve: 2005. 04. 17. 14:03
Nos, a hétvégi 2 napos szopótúrát végre siker koronázta, megoldottam a boot-dolgot. Csöppet hibrid lett, először is kellett egy olyan cbrom amivel Award Medallion bios is szétszedhető. Ki kellett piszkálnom az eredeti Promise RAID biost, persze helyette gyári promise nem megy bele, mert a köcsögök nem adnak supportot a APICokhoz, csak a full kártyákhoz, aminek a biosa PERSZE hogy nem jó ugyanarra a chipre. Igy aztán végigkotortam az egész tetves internetet, mindenféle házi mod meg lumberjack biost kipróbáltam, és nem-nem-nem ment. Aztán nekiláttam, hogy hátha más lapgyártó nem olyan f*szkalap mint az asus hogy nem ad ki frissitést. Persze a többi is ilyen, a fullos Tyan meg Gigabyte lapokban ráadásul még 2vel alacsonyabb verzióju bios van. Igy aztán tenger szopás után kiszedtem egy Gigabyte AMDs lapból egy bios filet, de nem RAIDest mert azzal ivott menni, hanem egy sima ATA133ast, beleszuszakoltam az Asusébe, beflasheltem, némi bios-turka, hálókártya-csere mert a Compex-Lucent hálókártya PXE biosa belecsicsereg a sorrendbe, ugyszint az Intel LANDesk managere, de abból is csak a egyik féle, majd csere gyári Promise driver helyett a gigabyte félére, jóllehet az installer benyögött hogy nem is ATA chip van rajta, de manuálisan meg bekajálta.
Érdekes mód SMART infókat mind az Everest, mind a Speedfan simán kiszedi, nemúgy mint egy SiL meg HPT fosoknál, csak azoknál meg nincs ilyen szopás. Már ott voltam hogy veszek egy Adaptec 1200A-t a 19160as mellé, mert az adaptec eléggé intelligens ahhoz hogy normális biosokat irjon, 2 kártya egymás mellé és lehet variálni melyikről bootoljon a rendszer.
No mindegy, azért gebedjen meg a promise, asus mind rakásra.