HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 08:15

Jipííííí :taps:

Most jövök a roncstelepről. A mai egyik fogás egy GA-6BXDS: dual slot1 ATX, integrált kétcsatornás UW SCSI, RAID-PORT, ISA, PCI, AGP (!)... Király :cool:
A másik fogás még jobb: CUV4X-DLS: dual FC-PGA ATX, integrált kétcsatornás UW-SCSI egy LSI LSA0610 vezérlővel, integrált Intel hálókártya, AGP-PRO... Csak épp erről letördelték az összes kondit :(

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 12. 08:15 -kor

Elköltöztem :-)

#602 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:06

A rohadt barbárok. Asus honlapján vannak orbák nagy képek a lapokról, ha az segit a pótlásban.
Még ha sima CUVX lenne, tudnék segiteni pár képpel, mert az asszem ugyanazt a proci meg ramtápot használja amit a CUBX olyanom meg vanik otthon.

#603 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:36

A rohadt barbárok. Asus honlapján vannak orbák nagy képek a lapokról, ha az segit a pótlásban.
Még ha sima CUVX lenne, tudnék segiteni pár képpel, mert az asszem ugyanazt a proci meg ramtápot használja amit a CUBX olyanom meg vanik otthon.

#604 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:37

Double kill megint. De mostmár rágyujtom a proxyszerverre a szobát lassacskán.

#605 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:06

Kell majd a segítség :( Lehet, hogy a lapodat is kölcsönkérem majd. Nem csak az elkókat gyalulták le, hanem velük ment néhány SMD is :(

Ui.: a másik lap pöccre indult :cool:

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 12. 18:14 -kor

#606 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:14

Allatok (kondigyalu).

Itt egy ANUS P2B-DS figyel ket 450-es PIII-mal (U2W SCSI, dual slot1, i440BX), ha mar egyszer mindenki dualkodik, akkor en is:>

Ize, amugy mi a bubanattol lehet az, hogy idleben (w2k) az egyik procin ~40%, a masikon ~60% terheles vanik? Persze baszott lassu is. Kozben a system idle process vagy mi a kolera meg 99...100%-on, azaz idlezik a gep ezerrel...
NT4-hez me'g nem turtam U2W drivertet, freebsd meg elhasal SCSI detektalas kozben (gondolom... de lehet, hogy elotte:) masik gep dmesgje alapjan ppi utan a scsi init jonne, de itt nem jon, idom nincs, ugyhogy egyelore ennyiben maradtunk).

#607 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:12

Bebebee, nekem P3C-Dvan, igaz scsi néküliben.
Rive, vmelyik nap akkor magamhoz ölelem a CUBX-et, sima 440BXes FCPGAs 1 procis cucc, Promise ATA100. Apropó, ha kell előkaparom a minap lelt Promise-os mókát, hogyan csinálj egy sima ATA100asból RAIDet :D
Ellenben továbbra is olbákolok a P4T533-Rel, nem birom elérni hogy az SCSI meg az ATA RAID menjen egymás mellett. Valami ötlet? BIOS szinten nem vagyok egy expert már ami a BIOS modulokra való szedését jelenti, találtam acbrom-ot, ez a cbrom direkt asus változata, kiszedtem a RAID rom fileját, de a másik nem akar belemenni. Olvastam róla, hogy valami az ACPI boot table környékén is lehet bizgatni, a legjobb az lenne, ha a bootsorrendbe be lehetne egy olyan injektálni, hogy boot from onboard ata, boot from scsi külön, és nem csak egybe.

#608 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:12

*)Rive, vmelyik nap akkor magamhoz ölelem a CUBX-et, sima 440BXes FCPGAs 1 procis cucc, Promise ATA100.
**)Apropó, ha kell előkaparom a minap lelt Promise-os mókát, hogyan csinálj egy sima ATA100asból RAIDet :D
***)Ellenben továbbra is olbákolok a P4T533-Rel, nem birom elérni hogy az SCSI meg az ATA RAID menjen egymás mellett. Valami ötlet? BIOS szinten nem vagyok egy expert már ami a BIOS modulokra való szedését jelenti, találtam acbrom-ot, ez a cbrom direkt asus változata, kiszedtem a RAID rom fileját, de a másik nem akar belemenni. Olvastam róla, hogy valami az ACPI boot table környékén is lehet bizgatni, a legjobb az lenne, ha a bootsorrendbe be lehetne egy olyan injektálni, hogy boot from onboard ata, boot from scsi külön, és nem csak egybe.

*) OK, én meg addigra összeszedek egy mintakollekciót a taposott proccokból. A lapot amúgy nagyjából ismerem, szereztem már ilyet :) Csak aztán jól el is adtam
**) Ezt nem értem...
***) Én ezzel úgy vagyok, hogy a /BOOT-ot lássa a cucc, a többit meg majd a kernel felhúzza. Így van ez pl. a mostani gépemben is: a BIOS csak két gigáig látja a vinyókat az alaplapi vezérlőn. Szóval most a dual PPro bootol egy hatszázas vinyóról, majd a kernel beizzítja a 160-as SATA-cuccot a külön vezérlőkártyán, és mehet a buli :cool:

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 13. 08:34 -kor

#609 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:03

Az Asus a lapjaira átalában Promise vezérlőket rak. Asszem a dualos asuson is van külön ATA100 vezérlő, mert a chipset alapban csak ATA33as. Pár napja találtam egy oldalt, ahol át lehet a vezérlőt 2 láb átkötésével meg átflashelésével sima ATA100asról RAIDesre pöckölni.

#610 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 13. 09:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 10:03

Az Asus a lapjaira átalában Promise vezérlőket rak. Asszem a dualos asuson is van külön ATA100 vezérlő, mert a chipset alapban csak ATA33as. Pár napja találtam egy oldalt, ahol át lehet a vezérlőt 2 láb átkötésével meg átflashelésével sima ATA100asról RAIDesre pöckölni.

Értem már... Nem hiszem, hogy ennek nekiállok. Az a szomorú nagy helyzet, hogy régebbi lapokon nem látom nagy értelmét a RAID-építésnek.

Mindenesetre köszönet :)

Ui.: ha a saját lapod átalakításáról van szó... A fizikai részét szívesen megcsinálom :)

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 13. 09:13 -kor

#611 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:34

Á, annyira engem se vonz a dolog :D Csak mondjuk egy ilyen dual lapra rákergetett win2000nél talán egy alaplapi raid jobb mint a beépitett sw raid.

#612 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 22:11

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 8:15

Jipííííí :taps:

Most jövök a roncstelepről. A mai egyik fogás egy GA-6BXDS: dual slot1 ATX, integrált kétcsatornás UW SCSI, RAID-PORT, ISA, PCI, AGP (!)... Király :cool:
A másik fogás még jobb: CUV4X-DLS: dual FC-PGA ATX, integrált kétcsatornás UW-SCSI egy LSI LSA0610 vezérlővel, integrált Intel hálókártya, AGP-PRO... Csak épp erről letördelték az összes kondit :(

Ilyen gyönörűségeket honnan "kukázol"...  :think:
Csak mert kukázhatnál nekem is...  :D

Amúgy ha minden jól megy jövő hét elején ideér Ausztriából egy Tyan Tiger MP  :cool: , csak még nem volt időm megrendelni a két mobil bartont hozzá...  :reklamacio:
Kiváncsi vagyok mit fog teljesíteni...  :smoker:

#613 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:03

Nos, a hétvégi 2 napos szopótúrát végre siker koronázta, megoldottam a boot-dolgot. Csöppet hibrid lett, először is kellett egy olyan cbrom amivel Award Medallion bios is szétszedhető. Ki kellett piszkálnom az eredeti Promise RAID biost, persze helyette gyári promise nem megy bele, mert a köcsögök nem adnak supportot a APICokhoz, csak a full kártyákhoz, aminek a biosa PERSZE hogy nem jó ugyanarra a chipre. Igy aztán végigkotortam az egész tetves internetet, mindenféle házi mod meg lumberjack biost kipróbáltam, és nem-nem-nem ment. Aztán nekiláttam, hogy hátha más lapgyártó nem olyan f*szkalap mint az asus hogy nem ad ki frissitést. Persze a többi is ilyen, a fullos Tyan meg Gigabyte lapokban ráadásul még 2vel alacsonyabb verzióju bios van. Igy aztán tenger szopás után kiszedtem egy Gigabyte AMDs lapból egy bios filet, de nem RAIDest mert azzal ivott menni, hanem egy sima ATA133ast, beleszuszakoltam az Asusébe, beflasheltem, némi bios-turka, hálókártya-csere mert a Compex-Lucent hálókártya PXE biosa belecsicsereg a sorrendbe, ugyszint az Intel LANDesk managere, de abból is csak a egyik féle, majd csere gyári Promise driver helyett a gigabyte félére, jóllehet az installer benyögött hogy nem is ATA chip van rajta, de manuálisan meg bekajálta.
Érdekes mód SMART infókat mind az Everest, mind a Speedfan simán kiszedi, nemúgy mint egy SiL meg HPT fosoknál, csak azoknál meg nincs ilyen szopás. Már ott voltam hogy veszek egy Adaptec 1200A-t a 19160as mellé, mert az adaptec eléggé intelligens ahhoz hogy normális biosokat irjon, 2 kártya egymás mellé és lehet variálni melyikről bootoljon a rendszer.
No mindegy, azért gebedjen meg a promise, asus mind rakásra.

#614 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:33

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 4:43

...(meg a tobbsegnek is, gondolom) volt videokartyaja, kulon FDC/HDC kartyaja, meg kulon I/O kartyaja:) Bar ekkoriban kezdett divat lenni az FDC/HDC+I/O kombo kartyak is, de videokartyat egyen sem lattam;)

Erről jut eszembe, az XT-mhez olyan - természetesen teljes hosszúságú - integrált IO kártyám van (valahol  :think: ), amin rajta van az összes COM/LPT porton kívül egy óra ( :) ), a floppy vezérlő, valamint a videochip is. Ez utóbbit jumperrel választhattad ki, hogy milyen legyen (színes/mono cga, .. sőt, kimenetnek valami rca-csatlakozó-szerűség is volt rajta :D )
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#615 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:38

Emelle beraktal meg egy processzorkartyat is, es mar nem is kellett alaplap, csak egy backplane:) Egy ilyen gep tapja kallodik valahol a szekreny alatt (kb. 250x80x60mm-es, passziv hutesu, kb. 60W koruli lehet, mindenfele 486-os gepeket hajtok rola, tokjol megy, csak a specko csatlakozot kellett lezuzni:)

#616 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:43

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 11:02

...de már igy is a kilakoltatásomat fontolgatják, főleg mert már annyi helyem sincs, hogy a két frissiben vásárolt SCSI külső házamat betunkoljam valahova.

Nekem sincs sajnos :rolleyes: Pár éve, amikor végre sikerült szereznem egy igazi ritkaságszámba menő, színes CGA monitort, visszavitették velem anyuék, hogy ezt ide be nem hozhatom :(

Tavaly pedig felpakolták a padlásra a nem használt gépeimet, beleértve a jó kis Commodore 128-at, az eredeti 1541-es meghajtóval, az XT-t, a 286-ost.. :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#617 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:11

Én ma tartottam vendettát a kutya meg a család ellen, kijelentve hogy az erkélyre néző szoba mostantól kezdve megszünik átjáróházként funkcionálni, és elbarikádoztam a bejáratomat 2 öreg AT házzal.
Igy most végre csendben nyugalomban összepakoltam a verklit, csak egy-két venti cserélődött még gyorsban Nidac-Beta meg Sunonra a codegen-ganajok helyett. Az viszont 100, hogy ez többet nem teszi ki innen a lábát, az scsi cuccok nélkül is lett vagy 30 kiló a ház, végre leltem helyet a 3 külső scsi háznak is. Az egyik elég morcos, két 1 gigás Fujitsu van benne de olyan hanggal, hogy elsőre aszittem az oroszok lerohatnák a lakótelepet egy század miggel.

#618 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:11

Itt szerencsere nincs padlas (mondjuk kamra az van:D), ugyhogy csak en selejtezek:)
Pl. mostanaban lesz kihajitva 2db philips mono monitor (alapvetoen MGA a draga, de atalakithato CVBS bementuve is, valahol vanik rajzom mindkettohoz, csak lusta voltam megcsinalni:)

#619 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 17:11

Az egyik elég morcos, két 1 gigás Fujitsu van benne de olyan hanggal, hogy elsőre aszittem az oroszok lerohatnák a lakótelepet egy század miggel.

:DDD

M2266S(A)? :D

#620 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 20:40

Nem. 2694ES mindkettő :D Most találtam rajta egy zsák régi klippet, azokat nézegetem épp.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.