HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 21. 16:20

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:26

Ezért van, hogy a BMW hibrid hidrogén-benzin üzemű koncepcióautójában olyan egzotikus anyagokból készült, több mint 50 rétegű fallal rendelkező tartályban kell tárolni, aminek az ára az sima benzines autó árával vetekszik.

..kéremszépen.. nem itt kezdődik a problémája a dolognak. Ez a legkisebb.
Hanem az, hogy mondok has számokkal példát.. 1000 liter benzin energiáját 1 liter benzin befektetésével megkapjuk. 1000 liter hidrogén energiáját pedig több mint 1000 liter hidrogénnel.
Kőolaj az ott van a föld mélyén, fordul 1-2t a szivattyú és megtelik a tartálykocsi, halad a fél város.
Namost ahhoz, hogy vizet bontsunk baromi sok energia kell. Több, mint amennyit kinyerünk, mivel a vízbontás is veszteséges, nemcsak a felhasználása (sajnos hatásfokot nem tudok).
Olcsó energia meg van, ez pedig a kőolaj, még egy jó darabig olcsó is lesz.
Ami drága az a sok adó.
Ha 70-80Ft lenne egy liter benya, még a vécére is 5.7-es V8-al járnék. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#802 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 13:02

Én úgy tudom, hogy pont nem vízbontással állitják elő, mivel az barom veszteséges, hanem szénhidrogénekből cracholással. Persze ha a fúziós energia terén végre lenne valami igazán komoly áttörés, vagy az atomenergiától, köszönhetően a kisérletező kedvű fejlett nagyhatalmaknak, nameg lepusztult körülmények között dunnyogó kinai, koreai, orosz, ukrán, török, és még a jóisten tudja milyen országokban működő erőművei miatt nem félnének ennyire, akkor azzal is lehetne előrébb haladni. Az ameriakaiak még a 60's években épitettek olyan repülőgépet, amire felzsúfoltak egy atomerőművet és a gép, habár sosem üzemelt 100%ban arról, mégis képes lett volna repülni pusztán atomenergiával, ha itt belegondolunk, hogy egy átlag transzkontinetális járat hány tonna kerozint pöfög el, és mekkora mennyiségű oxigént használ el vele, az autók azokhoz képest kanyarban sincsenek. De dobhatnám be itt példának, hogy az oroszok is csináltak mesterséges radioaktiv anyagokkal működő, hűtőszekrényméretű atomreaktor műholdakhoz és űrállomásokhoz, hajóbőrönd méretű atombombákkal együtt.
Csak ugy ezekkel kapcsolatban, jóllehet rengeteg példája volt a valós veszélyeknek, meg tudták etetni az embereket, hogy fujj ez káros, ezt kapsz tőle meg azt kapsz tőle, kényelmesebb az olajat elfüstölni, és időnként hőbörögni,tenni meg semmit,  hogy rohadt USA, már megint nem irta alá a Kyotói egyezményt, és szennyezik a környezetet. Pedig vannak érdekes dolgok ezzel kapcsolatban, amitől jónéhány japánimádó összeráncolná a szemöldökét...

#803 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 14:17

Tökéletesen egyetértek veled.
Szídják az atomerőműveket, mert így a sugárzás, meg úgy a sugárzás.. közben az erőmű területén kisebb a sugárzás, mint bármelyik verőfényes napon, ne adj isten egy fluoreszensz karórával..
Nameg ugye az emberek jelentős része azt hiszi, hogy a nagy "kémények" okádják a radioaktív kormot. Valójában meg csak kondenzátorok, hűtenek, kihasználják a kéményhatást.
Bezzeg a vízerőműveket agyonimádják, hogy milyen jó, semmi szennyezés.. csak éppen párszázkilóméter folyószakasz és környéke megy tőle tönkre.
Szóval szerintem semmi gond nincs az atomenergia rendeltetésszerű használatával.

Megetetés tényleg zajlik.. elég csak megnézni pl egy mai dízelautóreklámot. Hogy hát mennyivel jobb a CO-ja, mint a benyásnak. Gratulálok.
Viszont a többi károsanyagról (ami igazán káros) mély hallgatás van, egyetlen egy adatot nem találni a prospektusokban. Legalábbis én még nem láttam.
Vevő konkluziója, kisebb Co, kisebb kár. Pedig a valóság nem éppen ez.

Az atomprogramokkal foglalkozó országok kérdésébe inkább nem mennék bele...
Ha Magyarországon lennének olyan természeti kincsek ,adottságok, mint ezekben az országokban, lehet itt is legjobb dolog az lenne, ha urándúsításba, nukleáris-fegyver fejlesztésekbe fognánk. Hiszen az olyan terrorista országok, mint az USA bármikor lerohanhatnának.
Vagy nem beszélve a mostani válságról, ahol a zsidó fasizmus szabadon, bármikor, bármelyik környező országot megtámadhat. Aki megvádolja őket egyből antiszemita.
Ők milyen jogon támadnak más országokat? Mert elrabolták két katonájukat? Ők nem ezt tették folyamatosan évek óta?
Vagy az jogosítja fel őket, hogy apjukat, nagyapjukat a náci németországban megölték?
Vannak országok, amelyek csakis kizárólag nukleáris programjukkal védhetik meg magukat.

Szerkesztette: GI 2006. 07. 22. 14:18 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#804 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:47

Az igazság az, hogy szerintem egyik országnak sem szabadna nukleáris fegyverkezésbe kezdenie, főleg olyanoknak nem, ahol a kultúra ennyire nem érett meg. Igen, éretlen. De még mielőtt valaki bedobná, igen, az araboknál, vagy a kinaiaknál előbb volt számológép, mint nálunk lónyereg, megelőztek minket több ezer évvel művészetekben, tudományokban, kultúrában, de könyörgöm ne mindig ebből induljunk ki, ezt rágjuk. Megrekedtek a fejlődésnek egy szintjén, mint a dinoszauruszok, ülnek a langyiban, és nézegetnek. Amit fegyvernek lehet használni, abból fegyvert is csinálnak, és egy pillanatig nem hezitálnak, ha azt be kell vetni. Ilyen országok kezébe adjunk atombombát, akik azt hiszik, az ugyanolyan, mint az AK-47es, csak nagyobbat durran?
Abba, hogy a zsidók-arabok mit csinálnak vagy mit nem csinálnak, most nem mennék bele, nem nézem a hiradásokat eléggé, és messze nem tudok eleget a dologról hogy megitéljem hogy kinek van igaza vagy kinek nincs, de szerintem ezzel nem ok nélkül van igy a világ nagy része is. Valószinüleg egy kicsit igaza van mindenkinek, és mégsincs igazán igaza senkinek sem, se amerikának, se izraelnek, de nincs igaza az araboknak sem.
Ja, és dizel: igen, az egy érdekes kérdés, mindig seggre verem magam, hogy el van repülve mindenki manapság a dizelektől, hogy  hőőő mag haaa, ugyanugy megy mint egy benzines, de nem szennyez, nem fogyaszt, tisztább, szárazabb, biztonságos. Elélveznek a részecskeszűrőre, a változó geometriájú turbóra, és még sorolhatnám, de majd az első 3-5 évben kiderül majd szépen, kik azok, akik igazán jól járnak a mai agyonpumpált, agyonhegyezett dizelekkel. És azok nem a végfelhasználók, hanem a márkaszervizek, azért irok márkaszervizt autószerelő helyett, mert ezekhez már kisszerviz hozzá sem tud szagolni.

#805 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 24. 10:05

Idézet: CCR - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 5:11

:offtopic: , de kurvara.

A tizedik szakmai hozzászólásod úgy látom, még az eddigi "offtopik"-nál is messze érdemtelenebb, kultúrálatlanabb. Szerintem nézz magadba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#806 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 14:25

Hümm  :think:

Létezett Dual SlotA lap  :confused:
Elköltöztem :-)

#807 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:44

Idézet: Rive - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 14:25

Hümm  :think:

Létezett Dual SlotA lap  :confused:

lexebb emlekeim szerint nem. az elso es egyetlen Dp chipset AMD fronton a 760MP volt, de az mar socket 462-t kert es aztis masodik generacios signallinggal.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#808 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 15:44

lexebb emlekeim szerint nem. az elso es egyetlen Dp chipset AMD fronton a 760MP volt, de az mar socket 462-t kert es aztis masodik generacios signallinggal.

Kár :( Milyen jó is let volna  :Đ

#809 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:49

Idézet: Rive - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 10:41

Kár :( Milyen jó is let volna  :Đ

lehet hogy most hulyeseget irok, de az eredeti athlonban nem volt aktivalava az IO-APIC (lehet, hogy nemis volt benne?) enelkul meg kicsi az eselye az MP mukodesnek.

#810 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:59

Volt a K6-ban is MP support, nem az a baj, chipset nem volt alá, ugyanis az Inteles megoldással szemben egy félig-meddig saját fejlesztésű OpenAPIC megoldást használtak, amivel az akkori dual socket7es deszkák nem birkóztak meg. Dual SlotA nem volt, az első dual chipset pedig valóban, a 760MP volt, aztán jött az MPX, meg a 762MP, minden vagy 3 féle déli híddal, nagyon jókis lapok kerekedtek köréjük, nem tudom az AMD miért bizta magát chipset szinten kóklerekre, mert még azok a lapok is igen fosok voltak, ahol a VIA csak a déli hidat szállitotta.

#811 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:21

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 18:59

Volt a K6-ban is MP support, nem az a baj, chipset nem volt alá, ugyanis az Inteles megoldással szemben egy félig-meddig saját fejlesztésű OpenAPIC megoldást használtak, amivel az akkori dual socket7es deszkák nem birkóztak meg.

ezt ne keverjük ide, mert félrevisz. a k6 az intel GTL/GTL+ buszán csücsül, ami valóban busz, tehát a procik meg a BX chipset szépen felvoltak fűzve a buszra, míg a K7 a dec alpha EV6-os buszát használta, ez meg egy pont-pont busz.

#812 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 18:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:21

ezt ne keverjük ide, mert félrevisz. a k6 az intel GTL/GTL+ buszán csücsül, ami valóban busz, tehát a procik meg a BX chipset szépen felvoltak fűzve a buszra, míg a K7 a dec alpha EV6-os buszát használta, ez meg egy pont-pont busz.

Pontosan.

Egy kis gyorstalpalo.

Front Side Bus
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#813 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:48

Idézet

k6 az intel GTL/GTL+ buszán csücsül, ami valóban busz, tehát a procik meg a BX chipset szépen felvoltak fűzve a buszra

Pontosan???!!! :reklamacio:  :blink:

Na nemár.
Egyrészt K6 és tsa-i nem GTL buszon csücsültek. GTL 93 november óta van.
Penya 1 meg 93 marcius 22 óta. Szóval eleve kizárt.

Másrészt a BX-el baromira nem fog menni a K6, nemhogy még dualban.
Legalábbis Slot 1 vagy akár S370/Socket 7 átalakítót még nem láttam.

#814 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 09:16

Szermányoltam egy kártyát, és nem tudom, mi is ez :)

Szép, sárga PCI-os VGA-kártya. Az (egyik) fő chipen egy "3Dlabs GLINT Delta" felirat. A BIOS chipen egy WinFast logo. Hátoldalon egy "LRI2630" matrica.

És nem tudok többet :( :)

Szerkesztette: Rive 2006. 09. 15. 09:18 -kor

#815 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 13:49

Idézet: Rive - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 10:16

Szermányoltam egy kártyát, és nem tudom, mi is ez :)

Szép, sárga PCI-os VGA-kártya. Az (egyik) fő chipen egy "3Dlabs GLINT Delta" felirat. A BIOS chipen egy WinFast logo. Hátoldalon egy "LRI2630" matrica.

És nem tudok többet :( :)

Valami ilyesmi lehet

Idézet

The Leadtek WinFast 3D L2500, based on 3Dlabs GLINT 500TX GOLD graphics processor and Delta geometry engine, provides workstation-class 3D graphics performance and enables Pentium II, Pentium Pro and Alpha systems to rival and surpass dedicated graphics high-end workstations when running industrial-strength OpenGL visualization applications such as SoftImage 3D and AVS/Express. The on-board local buffer also makes the board capable of managing heavily textured high end 3D applications such as Computer Associates Unicenter TNG.

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#816 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 12:11

Nocsak. Vicces darab :D Asszem nekem is össze kell kapnom magam ha valami vicceset akarok felvillantani. Mégiscsak el kell hozzam a melóhelyi maradékcuccok közül azt a Gigabyte dual P1 mobot :D
Amugy pedig, AMDnél igenis az OpenPIC SMP miatt nem mentek az Intel procikhoz való alaplapokban, nem a GTL/GTL+ busz miatt. Azt nem vitatom, hogy a K7 DEC Alpha buszon ment, de a K6 is képes lett volna a dual működésre, ha van alá megfelelő chipset, de nem volt.

#817 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 09:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 13:49

Valami ilyesmi lehet

Közben sikerült kiderítenem, mi ez. A lehető legegyszerűbb módon: beleraktam egy gépbe, és megnéztem, mit is ír ki  :Đ

Szóval ez nem 2500-as, hanem L2200-as. Azaz egy ilyen: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#818 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 16:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 13:11

de a K6 is képes lett volna a dual működésre, ha van alá megfelelő chipset, de nem volt.

Ha eleve úgy tervezték meg a k6 belső felépítését hogy képes legyen dualban működni akkor miért nem adott ki hozzá másnem saját chipsetet az amd? vagy bárki?
Lehet nem lett volna belőle piaci termék az AMD procik akkor akkori teljesítményét, eladásait és megítésését tekintve, de tech. bemutatónak sztem nem lett volna utolsó. Megmutatni a szakmai világnak, hogy mit is tudnak.

Másik dolog hogy ha beletervezték a dual működést akkor nyilván csak tesztelték...és vmivel le kellett tesztelni.  :think:  :confused:

Szerkesztette: Scae [Edgar] 2006. 09. 19. 17:00 -kor

#819 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:34

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 16:57

Ha eleve úgy tervezték meg a k6 belső felépítését hogy képes legyen dualban működni akkor miért nem adott ki hozzá másnem saját chipsetet az amd? vagy bárki?

A K6 mag felfutása csak azután jött, hogy az Intel a P233MMX-ről átállt a PII cuccokra, és a sok eladott home Socket7 lap ott maradt upgrade-lehetőség nélkül. Az üzleti világ, ahol szükség és piac lehetett volna dual AMD K6 cuccokra, ekkor már a dual PII-t vette.

Idézet

Lehet nem lett volna belőle piaci termék az AMD procik akkor akkori teljesítményét, eladásait és megítésését tekintve, de tech. bemutatónak sztem nem lett volna utolsó. Megmutatni a szakmai világnak, hogy mit is tudnak.

A dual K6 semmi extrát se jelentett volna az aktuális Inteles versenytárshoz képest. A PII után pedig már pláne.

Idézet

Másik dolog hogy ha beletervezték a dual működést akkor nyilván csak tesztelték...és vmivel le kellett tesztelni.  :think:  :confused:

Teszteléshez nem kell semmi olyan, ami egy standard proccfejlesztő/validáló 'műhelyben' ne lenne meg.

#820 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 14:16

Na, elhoztam a Giga mobot. Broáááf, valami barom vizes helyen hagyta, centis vizkő a PCI slotokon, rozsda a VRM ICken, rozsdafolt az alján, a SIMM foglalatokban, hányadék. Egy napig vakartam a sz*rt az egyik socketből, fogkefével meg géprongyal a PCI/ISA slotokat, le kellett fúrni az ICket tartó sz*rrá rohadt csavarokat, egyszóval, igazi albán munka volt. Az aljáról még igy se jött le a rozsdalé hagyta folt teljesen, megmarta a nyákot izomból, de a felső rész egészen emberi lett.
Gigabyte GA-586DX amugy a lelkem, integrált SCSI kontroller, alapból támogatja a P55C-s procikat, úgyhogy nem kell se hekkelni, se paraszt nagy hűtőt felszerelni, 2*166MMX felállásban 64 mega putramax EDOval úgy ment 2 napig 2 taszk CPUBurn vagy realtime Prime95 mellett Windows XP fundamentals oprendszerrel, mint a szél. Az a baj, hogy mire szerzek bele rendes ramokat megőszülök, pedig 512 megányit meg tud kajálni, dehát 4*128 mega  SIMM EDO az a szent grál fellelésével mérhető kb.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.