HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 15:09

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. Mar. 4., Sunday - 14:21

Nekem speciel a Savage 4-ségek közül a Savage IX tetszik a legjobban:

KépKép

Nem, nincsen a hátoldalon sem ram modul.  :cool:

Azert ez eleg gaz:D
Ez nagyobbat ut, mint anno az AIMM:>

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#882 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 19:31

Ázmeeeg! :D
Ez üt!

Nálam meg most került terítékre egy S3 Senic MX2-vel szerelt videokároly, végre látom, hogy mi megy arra a titokzatos feature connector nevű hebrákra. Egy Trio64 az ala, hatalmas EDO memóriákkal, még bővíthető.
Van aztán egy U magas CD-ROM, aminek a flelsőtestében egy flopi vanik, így egy nagy helyen el van intézve a hordozható adattár, nagyon baba és működik!

Másik kedvenc: Cirrus Logic dual head krtya, PCI foglalattal. Sajnos üzemképtelen.

Meg most éppen aktuális szívemcsücske, egy DDR-es P3-as lapról pötyögök, Fastfame az állat, ez annyiból különleges, hogy egy k.. betű támogatást nem találtam hozzá :Đ . A benne lévő 1400-as tuacerkával jó kis páros. Csak azt nem tudom, hogy a benne lévő G450-es Matrox (a képe valami félelmetes) miért nem hajlandó 85Hz fölé menni, egyedül 1024-ben van 100Hz, de semmi több. Powerdesk fennt van, vele is hiába trükközök, nincs ennél magasabb üzemmód...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#883 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:59

Idézet: didyman - Dátum: 2007. Mar. 4., Sunday - 19:31

Nálam meg most került terítékre egy S3 Senic MX2-vel szerelt videokároly, végre látom, hogy mi megy arra a titokzatos feature connector nevű hebrákra. Egy Trio64 az ala, hatalmas EDO memóriákkal, még bővíthető.
Van aztán egy U magas CD-ROM, aminek a flelsőtestében egy flopi vanik, így egy nagy helyen el van intézve a hordozható adattár, nagyon baba és működik!

Ja, meg mehet (ISA-s) tuner/digikartya (overlay-hez lassu az ISA) es TIGA10 is a feature connectorra:) Elvileg 8bites RGBI osszekottetest biztosit, kozvetlen a RAMDAC-be kuldi a jelet:)

BTW jobban belegondolva tudnam ertekelni, ha ma is lenne AIMM-hez hasonlo cucc az interganyolt grafikus chipekhez. Normalis sebessegu, dedikalt memoria, nem foglalja/lassitja a rendszermemoriat, stb. Gondolom egyedul azzal lenne gond, hogy annyi penzert amennyibe ez kerulne mar lehet kapni normal kartyat is, tobb kijelzo tamogatassal, tvout-tal, malaj kurvaval.

Idézet

Másik kedvenc: Cirrus Logic dual head krtya, PCI foglalattal. Sajnos üzemképtelen.

Nekem is van, nekem is van:) Raadasul mukodik is, bar a CL chip mellett ott van az Intergraph RealiZM chipsete is, ami egybol atveszi az iranyitast, amint a driver betoltodik:D  Ja, ha egyaltalan van driver (ez van az Alphaban, es olyan kurva sok drivert talaltam hozza, hogy alig birom kivalogatni:>> Mondjuk IA32-n NT4 alatt mukodik jol, az egyfeju testverevel anno quake3-at is nyomattam.

Idézet

Meg most éppen aktuális szívemcsücske, egy DDR-es P3-as lapról pötyögök, Fastfame az állat, ez annyiból különleges, hogy egy k.. betű támogatást nem találtam hozzá :Đ

Es jo ez valamire? Gyorsabb, mint sima SD-vel, vagy mi?
Amugy ugy tudom, hogy csak egyetlen ilyen chipset letezett (VIA), rendkivul nepszeru cucc volt ez a maga koraban, kb. annyira, hogy te vagy az egyetlen, akinek van ilyen:) (marmint azok kozul, akikkel mar beszeltem:)
1.4-es tuacerka nalam is itt figyel, benne egy i815-os MSI lapban, jol.
Tenyleg, keresek AGPPro-s lapot (meg mindig). Csak intel chipsettel, socket370-es (tua support elony:), vagy socket478-as (minimum i845D, de az sem baj, ha ujabb, es eszik Precott-ot is).

Idézet

A benne lévő 1400-as tuacerkával jó kis páros. Csak azt nem tudom, hogy a benne lévő G450-es Matrox (a képe valami félelmetes) miért nem hajlandó 85Hz fölé menni, egyedül 1024-ben van 100Hz, de semmi több. Powerdesk fennt van, vele is hiába trükközök, nincs ennél magasabb üzemmód...

Hibas monitor.inf:)

BTW G450-et is keresek:D

#884 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:19

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 16:09

Azert ez eleg gaz:D
Ez nagyobbat ut, mint anno az AIMM:>

IMG-agpmemoriakep_jol-IMG

:(  :reklamacio:
Nekem előbb megdöglött(illetve nem biztos, a táp döglött meg, de az nagyon) az Abit SH6, mielött belepróbálhattam volna egy ilyet. Ráadásul a népeknek aszontam, hogy jól megy a lappal, mielött kipróbáltam volna, hát izé.. :(
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#885 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:22

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 15:21

Savage IX @ eBay kép

Egyébként tavaly kora tavasszal több ilyet is árultak(bár csak AGP-set) Teszveszen, Vaterán, aztán nagy csend.  Ahogy tapasztaltam, hullámokban jönnek ezekre az oldalakra a ritkább cuccok. Van amikor PPro cucc van dögivel, van amikor 4 Kyro kártyát is árulnak egyszerre, s van mikor PCI-os Voodoo 3 és Gef4MX van minden oldalon. De elötte, meg utána semmi. :think:

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2007. 03. 04. 21:27 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#886 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:41

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:59

Amugy ugy tudom, hogy csak egyetlen ilyen chipset letezett (VIA), rendkivul nepszeru cucc volt ez a maga koraban, kb. annyira, hogy te vagy az egyetlen, akinek van ilyen:) (marmint azok kozul, akikkel mar beszeltem:)

ECS P6S5AT lapot használ a barátom amiben SIS 635T-ös chipszet vanik, de elmondása szerint nem venni észre túl nagy sebességkülönbséget, ha SDRAM helyett, DDR memóriával van hajtva a lap. Konkrétan, általános használatnál semmit. :)

Zez-Zez fórumtárs csinált anno  egy kissebb tesztet amiben összehasonlította egy Asus CUV266-DLS teljesítményét, egy Serwerworks III LE(asszem CUR-DLS volt :think: ) chipsetes lapéval. A két lap eredményei majdnem teljesen megegyeztek.(és ebből meg az következne, hogy akkor a leggyorsabb PIII lapok Serwerworks HE-SL chipsetesek, mert az LE-vel hez képest azok pluszban valami kétcsatornás memóriakezelést is tudnak(no meg támogatják az AGP-t))
Gondolom a 133-as FSB nem nagyon engedi kibontakozni a Piii-as procikat, hiába a nagyobb memsávszél. :(

mod: találtam is egy szép kövér cikket a témáról - AnandTech - ServerWorks HEsl: DDR bandwidth without DDR SDRAM

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2007. 03. 04. 21:50 -kor

#887 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 22:47

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 20:59

Tenyleg, keresek AGPPro-s lapot (meg mindig). Csak intel chipsettel, socket370-es (tua support elony:), vagy socket478-as (minimum i845D, de az sem baj, ha ujabb, es eszik Precott-ot is).

Hibas monitor.inf:)

BTW G450-et is keresek:D

Kicsit későn jött ki a piacra vele, helyesebben a DDR megjelenése-olcsósága késte le a dolog sikerét igazán :-) . A déli híd már VIA8233 (ami úgy tudom, lábkompatibilis a 8235-tel, igazi P3-fétisű emberkék számára adott az USB2.0 alaplapról vele :D ), V-link van PCI bridge helyett, meg nyalanksagok :-) . Finnyás a memóriákra, azonban tud 3G-ig kezelni...
A héten megberhelek egy Tusl2-c-t és meglesem abban is, hogy mit tud. Sajnos tuningolni nem nagyon lehet benne, az FSB-t elég szerencsétlenül lehet állítani (MHz-enként, de 132-ig maximum és ott persze nem oszt még le). Volna érkezésem még egy P3C-S-re is kőkemény 3000 pénzért, de ahhoz most RD-t szerezni... Bazz, U160 kétcsatornás vezérlő az alaplapon. Rá is köthetném egyből a mostani SCSI-t :D .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#888 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 07:24

Kicsit off: Az Intel i810 lapkakészlete mennyivel(észrevehetően?) lassabb az i815 és i440BX lapkakészleteknél, 100MHz FSB-jű proci mellett?

#889 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:24

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 20:59

Izé. Most adtam Didynek egy P6S5AT -t, abban SIS chipset gyűri a DDR-t a PIII alá. Meg itt figyel a szekrényben egy kondizásra váró C3M266-L, ez már tényleg VIA:
Kép
Igazi nyammnyamm lap :)

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:22

Egyébként tavaly kora tavasszal több ilyet is árultak(bár csak AGP-set) Teszveszen, Vaterán, aztán nagy csend.  Ahogy tapasztaltam, hullámokban jönnek ezekre az oldalakra a ritkább cuccok. Van amikor PPro cucc van dögivel, van amikor 4 Kyro kártyát is árulnak egyszerre, s van mikor PCI-os Voodoo 3 és Gef4MX van minden oldalon. De elötte, meg utána semmi. :think:

Selejtezés és fuvarfüggő a dolod. Amikor valami elszálltabb rendszergarázda dugikészletét selejtezik épp valahonnan, akkor rendszeresen előkerülnek durvább cuccok. A másik lehetőség, hogy valaki épp behozott németbű' egy nagyobb kocsi szemetet :)

Ui.: így lett nekem most hirtelen másfél giga buffered ecc SD kilóra :)

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 7:24

Kicsit off: Az Intel i810 lapkakészlete mennyivel(észrevehetően?) lassabb az i815 és i440BX lapkakészleteknél, 100MHz FSB-jű proci mellett?

Ha nem használod az integrált VGA-t, akkor ugyanaz. Ha használod, akkor emlékeim szerint felbontástól és miegyebektől függően úgy 10% ugrik le.

Szerkesztette: Rive 2007. 03. 05. 08:25 -kor

Elköltöztem :-)

#890 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:40

Idézet: Rive - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 8:24

Izé. Most adtam Didynek egy P6S5AT -t, abban SIS chipset gyűri a DDR-t a PIII alá. Meg itt figyel a szekrényben egy kondizásra váró C3M266-L, ez már tényleg VIA:
Kép
Igazi nyammnyamm lap :)

Nyámi :D . Kár, hogy AGP nincs kivezetve :(

#891 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 09:12

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 22:45

Rive, próbáld le légyszi, hogy tényleg 166/166-on megy, légyszi.
Nekem annó a Sector 162/162-nél adta be a kulcsot. A memó 7 nanós volt és nem bírta. Aszinkronban meg lassabb volt.

Nem próbálom, nincs rá időm :( Ha kéred, elviheted tesztelni.

#892 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:54

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 8:40

Kár, hogy AGP nincs kivezetve :(

Nem is kell. Egy downclockolt péhármat tervezek bele, és ha a BIOS nem engedi csökkenteni a tápfeszt, akkor huzalozom - de ebből passzív gép lesz, mindenki meglássa  :smoker:

#893 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:03

Passziv gephez mi a francnak downclockolni egy P3-at? :) Csak arra kell figyelni, hogy a procihuto ne ferjen el a ket tenyeredben, es legyen termeszetes legaramlas (kemenyhatas).

#894 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:37

Idézet: Rive - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:54

Nem is kell. Egy downclockolt péhármat tervezek bele, és ha a BIOS nem engedi csökkenteni a tápfeszt, akkor huzalozom - de ebből passzív gép lesz, mindenki meglássa  :smoker:

Jó, de nekem egy G450-em van és az is passzív :p . És szebb a képe :D (kiskoromban is mindig a G400-ról álmodtam).
Ja, és etgyél rá CPUIdle-t.

Szerkesztette: didyman 2007. 03. 05. 23:38 -kor

#895 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 00:22

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:41

ECS P6S5AT lapot használ a barátom amiben SIS 635T-ös chipszet vanik, de elmondása szerint nem venni észre túl nagy sebességkülönbséget, ha SDRAM helyett, DDR memóriával van hajtva a lap. Konkrétan, általános használatnál semmit. :)

Mi annó lemértük a penya3-at, de zéró különbség jött ki DDR és SD között. Ráadásul az ominózus CUV266-DLS-ben. Amúgy annak a lapnak a nyákja olyan vékony, hogy félve kell megemelni, mert majdnem eltörik, ráadásul viszonylag nagy is.
Kár, hogy még a két proci sem profitál a dupla memsávszélből, pedig dual esetén már lenne benne ráció. De hát a Gunning TL ennyit tud, az EV6 meg nem. :D
Ez vanik.

Nem akarok hülyeséget mondani, de úgyemléxem, hogy haver szintetikus benchmarkokban sem vett észre pluszt az SD-hez képest. Régen volt már.
Daedalus is the Internet

#896 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 00:23

Idézet: Rive - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 9:12

Nem próbálom, nincs rá időm :( Ha kéred, elviheted tesztelni.

Hát még várok egy kicsit, kínomban talán elviszem. Diamondot szeretnék.  :reklamacio:  :Đ
Daedalus is the Internet

#897 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 09:09

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 0:22

Mi annó lemértük a penya3-at, de zéró különbség jött ki DDR és SD között. Ráadásul az ominózus CUV266-DLS-ben. Amúgy annak a lapnak a nyákja olyan vékony, hogy félve kell megemelni, mert majdnem eltörik, ráadásul viszonylag nagy is.
Kár, hogy még a két proci sem profitál a dupla memsávszélből, pedig dual esetén már lenne benne ráció. De hát a Gunning TL ennyit tud, az EV6 meg nem. :D
Ez vanik.

Nem akarok hülyeséget mondani, de úgyemléxem, hogy haver szintetikus benchmarkokban sem vett észre pluszt az SD-hez képest. Régen volt már.

A Dual PIII esetében a két proci ugyanazon a CPU-chipset buszon csücsül, azaz a memória milyenségétől függetlenül pont ugyanakkora a szumma sávszél, mint egy egyprocis lapnál. Alapvetően leginkább ez korlátozza a PIII teljesítményét. Némileg hasonlít a helyzet az NForce dual DDR dolgaira, K7 alatt. A késleltetés minimális mértékben csökken, és ennyi.

A DDR ott is, itt is akkor jön képbe, amikor nem a CPU csinál memóriahozzáférést.

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 18:03

Passziv gephez mi a francnak downclockolni egy P3-at? :) Csak arra kell figyelni, hogy a procihuto ne ferjen el a ket tenyeredben, es legyen termeszetes legaramlas (kemenyhatas).

Mer' azt akarom, hogy kicsi legyen :) Kéményhatáshoz viszonylag nagyobb méretek kellenek. De ha már egyszer uATX alapra építkezek, akkor biz' rágyúrok a méretre is.

#898 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 10:00

Akkor hajtogass egy 2-3mm vastag rézlemezből profilt, ami a vélhetően vaskalapos :D PIII-adról szépen elviszi a hőt a burkolatra. Hümm?

#899 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 10:00

Akkor hajtogass egy 2-3mm vastag rézlemezből profilt, ami a vélhetően vaskalapos :D PIII-adról szépen elviszi a hőt a burkolatra. Hümm?

#900 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 11:21

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 10:00

Még valami hőcsöves ötlet is motoszkál :) Minél kissebből szeretném kihozni.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.