Rajongás egy számítógép alkatrészért
Elküldve: 2002. 12. 02. 17:54
Ez mit is jelent pontosan? Én is nagyon szeretem a Matrox kártyákat, eddig is csak az volt (G400 majd G550) de mégse rajongok értük. Elismerem, hogy jó a képük, de hogy lehetne rajongani érte? Nem rajongok a Compaq notebookomért se, csak nyúzom hatezerrel... Még a bicajomért se rajongok nagyon - de pl. a plüss medvémért igen. Ha baja esne, sírnék. Ha a grafkártyámnak esne baja (a G400 meghalt) azért csak bosszankodtam, és vettem helyette egy másikat.
Szóval mi ennek a "rajongásnak a számítógép alkaltrészekért" dolognak a lelki alapja?
Elküldve: 2002. 12. 02. 19:33
Volt voodoo3-am sokáig, szerettem, de ahogy tudtam venni jobbat (gef2pro) eladtam szívfájdalom nélkül. Azt a Voodoo5-öt a gazdája majd biztos vitrinben őrzi és az est fénypontjaként mutogatja a hasonlóan sznob vacsoravendégeknek. Na meg teleírja a fórumokat hogy neki ilyenje van, és örül. Mást nem nagyon tudok elképzelni.
Na de halljuk más véleményét is, biztosan van aki máshogy látja ezt a dolgot.
Elküldve: 2002. 12. 02. 20:19
De mégis, hogyan kell rajongani számítógép-alkatrészekért?
Elküldve: 2002. 12. 02. 20:57
idézet:
Ezt írta freestar:
Elnézést, előrebocsátom, hogy nem lenézően viselkedek most, hanem kíváncsian. A "Bemutató: Matrox Parhelia-512" cikkben ([url="http://"https://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=671&oldal=1"]itt van[/url]) Atkoról azt írják, hogy a Matrox legnagyobb hazai rajongója.......[/quote]
Bocsi, megkérdezted őt magát... vagy csak annak alapján masszírozod a levegőt, hogy valaki egy szót - esetleg - rosszul használt?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 02. 21:08
Elküldve: 2002. 12. 02. 21:11
idézet:
Ezt írta freestar:
Tisztelem Atkót, de az írásából az derül ki, hogy tényleg rajong. Ez nem ciki, csak érdekel, hogy hogyan lehet beleszerelmesedni ilyesmibe. Abszolút nem vagyok antikompjúterikus, sőt, csak ez érdekes. De igazad van, megkérdem [/quote]
idézet:
Még a bicajomért se rajongok nagyon - de pl. a plüss medvémért igen.[/quote]
idézet:
Ez nem ciki, csak érdekel, hogy hogyan lehet beleszerelmesedni ilyesmibe.[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 12. 02. 21:15
Mondom, nem akartam megsértani Atko-t, csak a lélektani része érdekel a dolognak.
Mondjuk ha ez csak márkahűség, akkor semmi baj.
Más is rajong pl. RAID káryáért?
Elküldve: 2002. 12. 02. 21:27
idézet:
Ezt írta freestar:
Ja, mert itt az emigrációban vele szoktam beszélgetni esténként De egy Matrox karival?
Mondom, nem akartam megsértani Atko-t, csak a lélektani része érdekel a dolognak.
Mondjuk ha ez csak márkahűség, akkor semmi baj.
Más is rajong pl. RAID káryáért?[/quote]
Itt nem is "sértésről" van/volt szó, inkább empátiáról
Azt hiszem amit feszegetsz, az a "márkahűség", meg az emóciók..... (Persze, van fetisizmus is, de talán az most nem játszik (annyira))
Elküldve: 2002. 12. 03. 09:03
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Azt hiszem amit feszegetsz, az a "márkahűség", meg az emóciók.....[/quote]
Márkahűség , emóciók . Főleg márkahűség.
Ki hallott már ilyenről?
üdv
R.
[ 2002. december 03.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 03. 12:09
Én például az Audik irán érzek rajongást, ha meglátok egyet, csodálattal adózom a szépségük iránt !
Lehet röhögni ...
A feleségem, már teljesen ki van borulva ettől ... he-he
Nincs is szebb, mint egy fekete S8-as, ötágú alufelnivel !!!!! Csak egy baja van:
NEM ÉN VEZETEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elküldve: 2002. 12. 03. 12:31
ha az életed fontos része a gép, nem csak konzol v munkaeszköz (pl. scener az ember! - ekkor oian neki a gép, mint a szobrász vésője, a festő ecsetje/palettája, ilyenek!) akkor nagyon hozzá tud nőni az emberhez egy-egy darab!!! vannak továbbá kultuszhardverek is, a voodoo pont ilyen (bár nekem sose volt, nem is lesz asszem, mert az én életemnek nem volt része, nem fűződik semmi emlékem hozzá, én asus v3000-rel kezdtem a 3d-t, s az hozzám is nőtt, meg is van a Kedvesemnél, videót is nézünk rajta, mert bemenetes a kárgya), és a GUS!!!
utóbbi (a fiatalabbak kedvéért) a scene "szabványkártyája" volt sok évig az sb-k ellenében, rulezül (elég könnyen s élvezettel) programozható, a maga korában úttörő ram alapú wavetable kártya (volt), rengeted dos-os demó csak azzal szól, és ilyenek. keserű könnyeket hullatok, amiért a creative+m$ túl hamar tönkretette a gravis hangkártyarészlegét, s nem készült pci GUS, és a mostani alaplapomba nem tudom bedugni egyiket sem
van emulátor ugyan, de win alatt fut, rémesen szaggatja a hangot, gyakran eldobja magát (és esetleg viszi a wint is) - és egy csomó demó/intró eleve nem fut winsux alól! állítólag akarnak pure dos és wmware alá is írni, de eddig csak a
szándékot láttam
egyszer hallottam vkit pedzegetni egy "PCI->ISA" vezérlő létét is, de arról se hallottam többet.
készülgetett egy überf@sza PCI hangkártya is esetleges GUS emulációval - eltűntek a készítők (nightingale project, ha mond vkinek vmit, évekkel ezelőtt volt)
ergo kénytelen vagyok (leszek) több gépet tartani, ha a régi demókat meg akarom nézni (hallgatni). ennyit a pc kompatibilitásáról.
szóval így ezek után eléggé meg tudom érteni az elvetemült amigásokat (főleg a m$-utálatukat, nekem is kavarog kicsit a gyomrom tőlük) és hasonló fajzatokat. magam pedig mindig amd procikat használok, mert az én szememben az intel nagyon hajaz a m$-ra. egyszóval nem vagyok pártatlan szemlélő
de az alapkérdésre visszatérve: ha egy plüssmaci így hozzá tud nőni az emberhez, miért ne tehetné ezt akár egy proc vagy egy videókártya? ahhoz is kötődhet emléke, adózhat tisztelettel az eleganciája előtt (3*3 risc pipeline, 3 utas dekóder, exkluzív cachearchitektúra, legjobb pipeline fpu, überbéna marketing, mind a 10 ujját megnyalja az érzőszívű hozzáértő )
az említett voodoo pedig pont igazi ritkaság. nem isten, h a többi(?) sznobnak(?) fogja mutogatni, lehet h a kedvenc süllyedő hajójáról az utolsó megmenekült patkányt látja benne vagy mittomén
na, elég abnormális vagyok?
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2002. 12. 03. 13:18
Nem adnám senkinek semmi pénzért, benne van az asszony gépében, azon még van ISA.
FiRG Rulez!
[ 2002. december 03.: Exi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 03. 15:16
De mégse érte "rajongok", hanem a fotonok eloszlásáért, ami a retinámra jut, ha épp egy Matrox kártya van a gépemben. Vagy akkor mégiscsak a kártyáért rajongok??
Lehet, hogy én is rajongó lettem?????
Elküldve: 2002. 12. 03. 15:21
idézet:
Ezt írta freestar:
én is kiteszem a meghalt G400-amat (amit Rive nevű topikoló 1000 forintért akart megvenni) a dolgozószobámba dísznek, ha kész lesz. [/quote]
Hiába no, rajongok a dög Matroxokért
Elküldve: 2002. 12. 04. 00:14
Elküldve: 2002. 12. 04. 00:34
idézet:
Ezt írta Rive:
Hiába no, rajongok a dög Matroxokért [/quote]
Ez már nekrofília!
Elküldve: 2002. 12. 04. 08:31
... az egész instant tasakot.