HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Letölthető a majdnem végleges Internet Explorer 9 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Letölthető a majdnem végleges Internet Explorer 9 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 10. 18:46

Megjelent az internet Explorer 9 kiadásra jelölt verziója, amely képességeit tekintve megegyezik a végleges verzióval. A HWSW olvasói exkluzív lehetőséget kaptak és a Microsoft amerikai és magyar szakértőit kérdezhetik a böngészőről és a HTML5-ről.
https://www.hwsw.hu/hirek/46136/microsoft-internet-explorer-9-release-candidate-bongeszo-html5.html

#2 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 10. 18:46

Valaki kipróbálhatná, hogy a HWSW főoldalán megy-e IE9-cel a "Bejelentkezés" feliratú link, mert nekem nem megy :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 10. 18:48

@FleetCommand: dolgozunk az ügyön... :)

#4 Felhasználó inaktív   zyrobs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 18:51

Az én kérdésem: milyen irányvonalakat követnek/követtek az IE9 grafikus kezelőfelületének testreszabhatóságát illetően? Miért nem lehetséges testreszabni a kezelőfelületet? A konkurens böngészőknek az az egyik legvonzóbb erénye, hogy kis időráfordítással szinte bármiféle külalakot létre lehet hozni, de az IE9ben ez teljes mértékben hiányzik, sőt, még a korábbi IE verziókhoz képest is tapasztalható visszalépés.

#5 Felhasználó inaktív   tam623 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 10. 19:15

@FleetCommand: A kompatibilitási nézet gombra kattintva megoldhatod, amíg dolgoznak rajta. Pont azért jött ki az RC, hogy a portálok elsimíthassák a fennmaradt ügyeket.

#6 Felhasználó inaktív   rharta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 19:47

@tam623: igen, ez az egyik probléma, hogy sok helyen még kell használni a kompatibilitási nézet gombot, meg néhány helyen nem jegyzi meg a jelszavakat. De mindettől függetlenül nekem nagyon tetszik. :)

#7 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 20:13

"a kiadásra jelölt verzióban már támogatott a Google-féle nyílt forrású WebM videoformátum is" Mármint külön plugint kell hozzá felrakni, nem?

#8 Felhasználó inaktív   Ludi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 20:23

A korábbi Internet Explorerekhez képest tényleg látványos az előrelépés szabványok terén, de még mindig óriási lemaradásban van a többiekhez képest. Ez gyorsan behozható lenne, ha nem kéne megint 3 évet várni az új verzióra, ami már támogatja a kimaradt technológiákat. Tehát az én kérdésem:
Milyen fejlesztési ütemtervet követnek az IE evolúcióban fordulópontnak számító 9-es verzió után? Számíthatunk a konkurenciához hasonló gyakori frissítésekre, amik elhoznak olyan, még nem támogatott dolgokat is mint például a worker-ek?

#9 Felhasználó inaktív   Ludi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 20:23

A korábbi Internet Explorerekhez képest tényleg látványos az előrelépés szabványok terén, de még mindig óriási lemaradásban van a többiekhez képest. Ez gyorsan behozható lenne, ha nem kéne megint 3 évet várni az új verzióra, ami már támogatja a kimaradt technológiákat. Tehát az én kérdésem:
Milyen fejlesztési ütemtervet követnek az IE evolúcióban fordulópontnak számító 9-es verzió után? Számíthatunk a konkurenciához hasonló gyakori frissítésekre, amik elhoznak olyan, még nem támogatott dolgokat is mint például a worker-ek?

#10 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 20:26

nyelveket de eldugták
http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/downloads/ie-9/worldwide-languages

#11 Felhasználó inaktív   strogg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 20:29

" látogatóik számára vajon megfelelően jelenik-e meg az oldaluk "
Te h*lye vagy?
html4-5, cs2-3, javascript, stb... Szabványok!
Meg kéne tanulni betartani. Nem képzeled, hogy amikro minden szabvány követő böngésztővel rendben az oldalt, majd szétbarmolom, mert még mindig nem tudtok követeni pár szabványt, millárd dollár forgalmú cég létetekre, amit egy mozilla alapitvány is tud.
Nem csodálom, hogy a világ kezd leszokni az IE-ről, ,meg tudnák csinálni rendesne is, de a hozzállás egy rakás sz*r.
...oooO..............Ubuntu 10.10
.....(....)...Oooo...
......)../.....(....)....
.....(_/.......)../.....
...............(_/.......
:: Dancsok "strogg" Zoltan ::
:: www.dancsokzoltan.com ::
:: Skype: mms_strogg ::
:: strogg@dancsokzoltan.com ::
:: dancsok.strogg.zoltan@gmail.com ::

#12 Felhasználó inaktív   Ludi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 20:42

@strogg: Bár nem ilyen módon fejezném ki magam, teljesen egyetértek veled abban, hogy ha elvileg mindenki támogatja a HTML5, CSS3 és Javascript szabványokat, akkor nincs szükség böngészőre optimalizálni, mert mindenhol ugyanúgy kéne megjelennie az oldalnak. Viszont én jóhiszeműen inkább úgy értelmezem az általad említett mondatot, hogy mindenki megnézheti, hogy nem akadályozza-e meg valami bug az oldala helyes megjelenítését, és ha igen, akkor küldhet visszajelzést. Másrészt most már élesben használhatóvá váltak olyan dolgok (pl.: geolocation), amik használatának eddig az volt az egyetlen akadálya, hogy nem támogatta egy IE verzió sem.

#13 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:19

KÉRDÉS:
Firefoxot használok, 34 add-onnal. Mindegyik valami fontos funkciót ad, főleg ezért vagyok Firefoxon. Különben lassan indul, és érzelmileg annyira nem kötődöm hozzá.
Miért lenne jobb nekem az IE9?
Fogja tudni ugyanazokat, amiket a Firefox?
Félek, hogy cserébe a sebességért, vagy a szabványokért, le kell mondanom a sok add-on adta plusz idősporóló és kényelmesítő funkcióról.

#14 Felhasználó inaktív   joghurt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:25

Támogatja-e vajon már a CSS-ben a lap elrendezésre vonatkozó dolgokat, pl.
@page {
size: landscape
margin: 10%;
}

De legalább azt megoldották-e már, hogy az IE ne saját maga tárolja a nyomtató lapbeállításait (és olvassa fel onnan minden induláskor), hanem a rendszerben beállítottat használja?

Azt megoldották-e már, hogy ha egy táblázatot megtörnek a nyomtatáskor, akkor ne vesszen el a megkezdett sor alja? Ha pl. csak a cellpadding vagy margin fér a lapra, akkor a teljes cellaszöveg a /dev/null-ba kerül, a következő lapon már új sorral kezdi a nyomtatást.

Vagy a Microsoft Update összes szervere fel van-e már véve a megbízható site-ok közé, mert az IE8 bizony erősen köpköd, ha rendszergazdaként igyekszem frissíteni a szervert?

[Most még nem raknám fel az RC-t csak ezekért.]

#15 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: strogg - Dátum: 2011. 02. 10. 20:29

[virágnyelv]

Látom, ez a téma neked is a bögyödben van, mint mindenkinek, aki fejlesztett már oldalt. Már nem fogalmazol olyan szofisztikáltan, mint szoktál :-D Én is hasonló cipőben járok. Inkább nem is kérdezek semmi, mert a "basszátok meg, eddig miért nem lehetett támogatni azokat a kibaszott webes szabványokat, mikor más tudta és miért 9 millió évente jelenik meg egy istenverte új verzó?" típusú kérdésekre legjobb esetben valami diplomatikus, marketinges bullshit választ kapnék, rosszabb esetben semmilyet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#16 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:30

Csak egy bosszantó bug, ami pont a webfejlesztést segítené, és az IE8 óta előjön:
a Forrás megtekintése ablak ha egyszer be lett állítva valami más programhoz, akkor már soha nem állítható vissza az alapértelmezett (és sokkal jobban használható, szintaktikát is használó) megjelenítésre. Jelenleg most állandóan a Jegyzettömb jön be és hiába kapcsolom vissza a Fejlesztői eszközöknél, hogy Alapértelmezett megjelenítő, akkor is marad a korábbi. Tehát a jó kis megjelenítőt nem tudom használni, pedig jobban áttekinthető a kód.

A sebességgel és a kompatibilitással meg vagyok elégedve, és az RC már azokat a weblapokat is jól jeleníti meg, amik a bétában még rosszul jöttek be grafikailag. Köszönöm.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#17 Felhasználó inaktív   joghurt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:37

@Mykee: A registryben nem tudod törölni ezt a társítást?

#18 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:49

@olee: Nemsokára jön a Firefox 4 aztán az idén az 5 és a 6, már a 4 is nagyon gyors, no para.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#19 Felhasználó inaktív   Teuton 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:59

@olee: nem fog tudni annyit, egyrészt az addonok tudását se fogja visszaadni valószínűleg, másrészt még mindig el van maradva a szabványokkal.

HTML5 tudása még mindig a leggyengébb az öt nagy böngésző közt, FireFox 4 egyik bétája például jobban teljesített még a direkt IE-demonstrációra megírt oldalon is.

Részletes HTML5 eredmények itt:
http://beta.html5test.com/results.html

#20 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 22:02

@joghurt: Próbáltam már, de sajnos nem jártam sikerrel. :-( Úgyhogy ez tényleg nekem megfejthetetlen dolog, miért nem tudom visszahozni a gyári forrásnézőt.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó