@winnettou84: Nem vagyok gamer... illetve néha játszom, de nem olyasmivel, és nem úgy mint egy "gamer", és elhiszem hogy a tablettel lehet netezni, csak nem olyan minőségben ahogy nekem az kell... lehet rajta filmet is nézni, csak nem olyan minőségben ahogy az nekem kell.... zenét is lehet vele hallgatni, na itt már lehet hogy megüti a mércét, de ahhoz meg drága, és korlátos még ezen a területen is... Ebook olvasónak jó lenne, de ahhoz is drága, illetve az ebook reader -eknek jobb a kijelzőjük ehhez.
Azt hiszem mindent fel is soroltam, amire jó lehet a tablet... Persze ettől még sok embernek pont jó lehet, nekik maximum az ár lehet gond.
Most így végiggondolva hogy mire használtam tegnap este a gépet... nos azok közül egyiket sem tudnám megcsinálni tablettel.
Hazaértem, és mivel megígértem valakinek hogy segítek összeollózni egy kis kézikönyvfélét - nem egészen azt, de most hívjuk így - ezért neki is álltam, a kényelmes egér és billentyűzet, monitor, és gyors gép + internet segítségével a munkának. Így aztán igen gyorsan összeszedtem ami kell, egy óra sem telt bele. Ezután összepakoltam a latex -nek, hogy pofás kis doksit rendereljek belőle, közben a húgomnak át kellett konvertálni egy filmet dvd formátumra, mert a lejátszó nem igazán szeret semmit a szabványos anyagon kívül. Ezt elindítottam a háttérben, közben zenét is hallgattam. Miután kész voltam a kis könyvvel, 36 oldalas lett, ezt elküldtem pdf formátumban, email -be. Mivel az mpeg2 tömörítés még erős beállítások mellett sem igazán terheli meg a gépet, 25 percnél tovább nem tartott a kódolás. (ez egy nagyon régi mese, sehol nem lehet kapni, mielőtt még valaki itt piszkálna miatta, piszok nehéz volt megszerezni, nagyon bánom hogy nem lehetett kapni, mert ajándéknak jobb lett volna pár ezresért szép dobozban). Kiírtam lemezre, a család örült, mert még az idősebb tagok is emlékeznek erre a darabra, örülnek hogy újra láthatják. Utána megnéztem egy filmet a bőrszékemből, amit már régóta szerettem volna, de még angol felirat sem létezett hozzá, pedig már legalább 6 éves darab. Most végre volt egy házi angol fordítás, azt beállítottam hozzá (kissé el volt csúszva) Ezt követően gondoltam még vackolok kicsit az ffmpeg -el, mert valamiért elég gagyi a vp8 támogatása, és érdekel hogy miért is nem eszi meg a bitrate paramétert ha beadja neki az ember, és miért csak a qmax, és qmin kapcsolókkal lehet szabályozni ezt a codec -et... egy fél órát szántam erre, nem jutottam előrébb.....

Ezt követően már nem foglalkoztam a géppel, sétáltam egyet, majd olvasás és alvás.... ezekhez megint nem lett volna jó a tablet, mert minek...
Ezek teljesen átlagos feladatok voltak, az ffmpeg -es részt leszámítva, és egyiket sem lehetett volna rendesen, vagy sehogy sem megcsinálni tablettel. Én elhiszem hogy fa**book -olni jó róla, de legépelni egy szöveget pl, már a 15. szónál kényelmetlen lenne.