Fukushima - hírtopic
Elküldve: 2011. 03. 16. 18:03
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2011. 03. 16. 17:55
Köszönöm a többiek nevében is, az a jó, hogy te informatívan tudtál hozzászólni, így azért csak megmentettél valamit a színvonalból. Köszönjük Captain Obvious.
Elküldve: 2011. 03. 16. 18:28
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2011. 03. 16. 18:47
Idézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 16:25
Nemtom, vajon van törökországnak olyan része, ami nem földrengésveszélyes övezet? Az egész egy nagy hegyvidék, gondolom végeztek előtte kockázatelemzést. Nem hiszem, hogy a földrengés kockázatát nem vették eddig seholse figyelembe atomerőműépítésnél, és csak azért mert most volt 1 ilyen eset, egyből leállítanának egy ilyen drága beruházást.
Elküldve: 2011. 03. 16. 19:00
Elküldve: 2011. 03. 16. 19:29
Idézet: SityiSXT - Dátum: 2011. 03. 16. 19:00
Less vissza 2 postot
Elküldve: 2011. 03. 16. 19:51
Idézet
By Mark Preston and Adam Levine, CNN
March 16, 2011 -- Updated 1009 GMT (1809 HKT)
Washington (CNN) -- The U.S. military has blocked access to a range of popular commercial websites in order to free up bandwidth for use in Japan recovery efforts, according to an e-mail obtained by CNN and confirmed by a spokesman for U.S. Strategic Command.
The sites -- including YouTube, ESPN, Amazon, eBay and MTV -- were chosen not because of the content but because their popularity among users of military computers account for significant bandwidth, according to Strategic Command spokesman Rodney
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2011. 03. 16. 20:43
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 17:11
Nekem voltak olyan rokonaim akkor, akik miután bejeletették a katasztrófát, akkor előadták, hogy aznap fájt a fejük, meg a földeken dolgoztak és nagy szürkeséget láttak jönni fenn az égben, mitha porvihar volna, de ők tudják, hogy az a "sugár" volt, satöbbi.
Sajnálom a nagyszüleidet.
Azt sosem tudhatod, hogy valóban a Csernobili katasztrófa miatt haltak meg. Kivéve, ha ők is ott dolgoztak a közelben.
Hugomek osztalyaban is volt egy kislany leukemias lett '90 korul es hiaba kezeltek meghalt. Termeszetesen Csernobillal magyaraztak, hogy jaaaj hat azert. Csak nem ertettem mar akkor se, hogy a suli tobbi 3-400 diakja, vagy pl osztalytarsai akik kozul tobb is ugyanabban az utcaban -sot, vki ugyanabban a lepcsohazban- is lakott, na azoknak miert nem lett azota se mas ijen daganatos baja...
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com
"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"
Elküldve: 2011. 03. 16. 21:17
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2011. 03. 16. 17:55
És még csak itt se vagyok!
Muhahahahahaaa
paranormal.hu
Elküldve: 2011. 03. 16. 21:29
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 17:40
Pontosan, hogy ez a lényeg!
Meg az, hogy 12-14 éves kortól 70-80 éves korig nyomták/ják nonstop.
Felkelsz 5kor, dobsz egy felest, kitrágyázod-bealmolod-megeteted-megitatod az állatokat. Pattintasz egy szál kolbászt egy fél sültcsirkével, kiballagsz/kibringázol/kikocsizol a mezőre,kaszával learatod, a gabonát, kapával megkapálod a veteményt, Közben ebéd előtt, ebéd után párszor beszalonnázgatsz. Hazaballagsz/hazabringázol/hazakocsizolsz, beraktározod a terményt, kitrágyázod-bealmolod-megeteted-megitatod az állatokat, cseppet még teszel-veszel a kis portád körül, télen aprítasz még pár tuskót, behordod a kályha mellé, betolod a napi ötödik 3000 kalóriás halózást, lefojtod egy-két fröccsel és kilenckor már ágyban is vagy. A baromfi, meg a háztartás az asszony dolga.
Ha regenerálódsz, ha nem, ötkor kelni kell. Oldd meg!
Minden évben, minden nap! Talán a vasárnap cseppet gyengébb. Nincs szabadság, tengerparti nyaralás, welness-hétvége. Semmi.
Ezek a menő vagyok, hetiháromszoregyórátgyúrok/bokszolok/edzésrejárok arcok, meg a fittnessladyvagyok és tudományosanegészségesentáplálkozok bébik, már az első nap az ötórás kelésnél bedobnák a törülközőt.
Arról nem beszélve, hogy az alulregenerálódott , a munka által megevett ® parasztemberek, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is fényévekre vannak ezektől a mai konditermes nemkoxolokmégisjólnézekkimerötvenesakarom, dehaleállokakkoregyhétmúlvamárcsakharminckettes buziktól.
(És erről nem is nyitok vitát, merthogy fiatal koromban, elég sokat voltam ilyen "szikárparaszt" vidéken és öregkoromban évekig üzemeltettem boksz-, fitness- és konditermet)
.
Elküldve: 2011. 03. 16. 22:41
Elküldve: 2011. 03. 16. 23:14
Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 03. 16. 23:16 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2011. 03. 17. 08:08
Idézet: hobizoli - Dátum: 2011. 03. 16. 20:43
Hallottál már valószínűség számításról, meg várható értékről?
Ha alapból 0,01% az esélye, hogy leukémiás lesz valaki, de bármi miatt ez 0,25%-ra emelkedik, akkor első esetben senki sem fog megbetegedni az iskolában, második esetben pedig várhatóan 1 ember...
Elküldve: 2011. 03. 17. 08:54
http://indavideo.hu/video/Japan_cunami
Szerkesztette: norb 2011. 03. 17. 08:58 -kor
Elküldve: 2011. 03. 17. 09:06
Elküldve: 2011. 03. 17. 10:30
Szerkesztette: Dextrose 2011. 03. 17. 10:33 -kor
paranormal.hu
Elküldve: 2011. 03. 17. 10:36
Elküldve: 2011. 03. 17. 11:08
Elküldve: 2011. 03. 17. 11:13
Idézet: cyberde - Dátum: 2011. 03. 16. 21:29
Meg az, hogy 12-14 éves kortól 70-80 éves korig nyomták/ják nonstop.
Felkelsz 5kor, dobsz egy felest, kitrágyázod-bealmolod-megeteted-megitatod az állatokat. Pattintasz egy szál kolbászt egy fél sültcsirkével, kiballagsz/kibringázol/kikocsizol a mezőre,kaszával learatod, a gabonát, kapával megkapálod a veteményt, Közben ebéd előtt, ebéd után párszor beszalonnázgatsz. Hazaballagsz/hazabringázol/hazakocsizolsz, beraktározod a terményt, kitrágyázod-bealmolod-megeteted-megitatod az állatokat, cseppet még teszel-veszel a kis portád körül, télen aprítasz még pár tuskót, behordod a kályha mellé, betolod a napi ötödik 3000 kalóriás halózást, lefojtod egy-két fröccsel és kilenckor már ágyban is vagy. A baromfi, meg a háztartás az asszony dolga.
Ha regenerálódsz, ha nem, ötkor kelni kell. Oldd meg!
Fölkesz attól még, csak nem fogsz növekedni meg erősödni.
Legtöbben észre sem veszik időben, hogy túledzésben vannak, és hogy több regenerálódás kell vagy kevesebb edzés.
Ezért voltak annakiején kis 50-60 kg-s emberek. A sok meló miatt volt állóképességük, meg bírták a 80 kg-s búzászsákokat.
Minden évben, minden nap! Talán a vasárnap cseppet gyengébb. Nincs szabadság, tengerparti nyaralás, welness-hétvége. Semmi.
Ezek a menő vagyok, hetiháromszoregyórátgyúrok/bokszolok/edzésrejárok arcok, meg a fittnessladyvagyok és tudományosanegészségesentáplálkozok bébik, már az első nap az ötórás kelésnél bedobnák a törülközőt.
Arról nem beszélve, hogy az alulregenerálódott , a munka által megevett ® parasztemberek, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is fényévekre vannak ezektől a mai konditermes nemkoxolokmégisjólnézekkimerötvenesakarom, dehaleállokakkoregyhétmúlvamárcsakharminckettes buziktól.
Fizikálisan szerintem is.
Mentálisan nem biztos, csak akkoriban más volt a világ, másképp gondolkodtak az emberek. Okosabbak nem voltak, meg tágabb látókörűek sem. Csak akkoriban a látókör másfelé irányult, de nem biztos, hogy tágabb volt. Meg sokan jobbindulatúak se voltak.
Egyébkét én tisztelem az ilyen arcokat is.
Nem kevés meló és szenvedés van abban, hogy valakinek 50-es karja legyen, meg szép arányos és szálkás, szikár legyen a teste, vagy hogy egy nő "fittnesslady" legyen.
Nekem pl. bejönnek a szép, szikár izmos nők. Volt olyan nőm, hogy imerősnek amikor mondtam, elcsodálkozott: "Az a kigyúrt nő???"
Amúgy a legtöbb embernek ez az első gondolata, hogy hú, nagydarab, meg izmos, de kokszos és összeesik, meg nincs ereje. Ja, meg hogy a gyúrósoknak nem áll fel a farka.
Egyszer egyik melóhelyen ahol új voltam, odajött egy srác. Láttam rajta, hogy vagy sporolgat valamit, vagy csak jó az alkata, de látszódtak az izmai alakjai rajta.
És előadta, hogy az én fajtám az csak fel van fújva, de nem erős. És hogy ő 3-szor belenyomott 120 kg-ba X évvel ezelőtt, csak már nem edz X éve, meg akkor is csak nyáron pár hónapot. (Ja, amit nem bírok, az ez, hogy én X kg-t nyomtam Y éve, csak már nem edzek Y éve; vagy a másik X kg voltam és bemond 25 kg-val többet annál, amennyinek látszik, de beteg voltam)
Nem egészen értettem, hogy mit akar, mi az, hogy én fajtám? Nem voltam egy 120 kg kokszos állat, csak olyan 175 cm/90kg kb. akkoriban. Most ütüm a 100-at, 98-99 kg.
Meg nem értettem, hogy most 120 kg soknak számít, vagy hogy szerinte én nem bírnám el, azért mondja. Most legyek nagyképű és dicsekedjek neki, hogy én többet nyomok 120 kg-ba, vagy hogy én több súlyba nyomok 3-at?
(És erről nem is nyitok vitát, merthogy fiatal koromban, elég sokat voltam ilyen "szikárparaszt" vidéken és öregkoromban évekig üzemeltettem boksz-, fitness- és konditermet)
.
Imádom, amikor valaki megmond valamit, és leszögezi a végén, hogy erről ne nyissunk vitát
De ne csináljuk már, akkor is haltak meg fiatalon emberek. Ha kimegyek a temetőbe és megnézem a régi sírfeliratokat vagy megnézem a templomi nyilvántartásban, akkor ugyanúgy lesz aki 50 évesen dobta fel a talpát, meg lesz aki 30 évesen.
Pl. nagyfater 75 évesen számolgatta annakidején, hogy kik élnek az osztályból, és voltak 3-an. Ja, és akkor nem 15-20 fős osztály volt, hanem sokkal nagyobb.
Mondtam is neki, hogy legalább nem kell nagy termet bérelni az osztálytalálkozó bulira, elférnek egyiküknél a kiskonyhában is
Gyerekkoromban az utca egyik oldalán majdnem minden házban nyugdíjasok laktak, 60-as korosztály. Elég sokan voltak, akik egyedül laktak, mert férjük/feleségük meghalt 50-es, 60-as éveikben.
Csak őket nem is ismertük, meg nem látjuk az utcán, mert 20-30-40 éve meghaltak. Aki még él közülük azt látjuk néha, ezért úgy tűnik, hogy abból a korosztályból mindenki öreg koráig él.
50-60 emberből 3 a mai korosztályból is fog élni a 80 évig, szerintem.
Volt egyik nagymutter, aki olyan egészségesen élt, hogy ritka az olyan, nem ivott, nem cigizett, reggelente tejet ivott, minden nap almát evett, stb. Szinte soha nem volt beteg, és minden foga megvolt, egyik sem lyukadt ki. ... 60 évesen meghalt. Nagyfater meg 80 évig élt, és balesetben halt meg.
Vagy pl. nagyfaternak van egy bátyja, ő még mindig él, pedig nem fizikai melós volt, hanem mérnök. Ami fizikailag nem túl megterhelő feladat, lássuk be.
Aztán volt sok eset az utcában, ahol meg a néni élt 70-80-as éveiben és a férje halt meg 50-60 évesen.
Volt rokon, a TSZ-ben melózott, irtó erős faszi volt, emlékszem rá, hogy hármasával(!!!) hordta fel a padlásra búzászsákokban a szemes kukoricát: pótkocsiról tettek egyet-egyet mindkét vállára, meg egyet a két zsák tetejére keresztben. Az kb. 250 kg. És nem úgy, hogy egyszer felment vele, aztán fél óra pihegés, hanem sorban felhordta amennyi volt a pótkocsikon. Meg építkezésen 4-esével hordta az 50 kg-s cementes zsákokat, két zsák a vállain, meg még kettő a tetején keresztben, csak azért nem ötösével, mert akkor már lebillent a teteje. Szikár volt, erős volt mint egy bivaly, szinte fogalom volt a környéken az ereje meg a munkabírása. 50-pár évesen meghalt. Pedig hajnalban kelt, disznói voltak, dolgozott rengeteget, kajázott rengeteget.
Lakott egy 98 éves nénike is az utcában, ő soha az életben nem dolgozott nehezet. Volt egy nővére, ő 101 vagy 102 évet húzott le, már nemtom. Ők se a sok melótól éltek sokáig. Valószínű jó génjeik voltak.
Ahány ember, mindneki mást mond, hogy mi a jó.
Nagyfater pl. aki nehéz fizikai munkás volt, meg éppen azt mondta mindig, hogy szerinte meg az él tovább, aki nem melózza szét magát.
Olyankor példképpen felsorolta pár haverját a környékről, akik még éltek, és az egyik portás volt anno, a másik meg buszsofőr volt anno, stb ... hogy ők nem erőltették meg magukat, azért élnek még. Meg felsorolta pár haverját a TSZ-ből meg pár kőművest a környékről, akik már nem éltek, hogy ők meg sokat dolgoztak, azért haltak meg hamarább.
Pedig ugyanúgy volt ellenpélda is, aki sokat dolgozott és sokat élt, meg aki keveset dolgoztt és keveset élt is. Csak aki amit bele akar magyarázni, azt az oldalát látja meg, és azt magyarázza bele.
Meg hallani a sok esetet, amikor az egészségesen élő fitt embert túléli az alkeszos sz*r.
Kár ezen filózni, hogy most a munkától, vagy életmódtól, mert nem attól. Valamennyit biztos számít, de a ami a legjobban számít, az az, hogy kinek jobb a szervezete, vagy ki szerencsésebb.

Súgó
A téma zárva.