Kerestem egy alkalmas csoportot a problémámnak, de még ezt találtam a legmegfelelőbbnek erre a célra. Ha máshol jobb helye lenne, kérem a modikat, tegyék át. Köszönöm!
A problémám a következő: van egy tárhelyem lassan negyedik éve a hostgatoron, számos aloldallal. Hétfőtől a délután 3-7-ig tartó időszakban iszonyú belassulás tapasztalható. Ez azt jelenti, hogy kb. 1 perc, mire bejön egy lap.
A következőket tettem meg, de nem vezettek eredményre:
- pingeltem a kiszolgálót, csont nélkül ment
- tracert is volt, bár a UPC kinti szerverein kicsit belassult, de végül átment. Az idő itt is, ahogy az előbbinél 200 ms volt.
- a szerveren bekapcsoltam a tömörítést, ami a fenti "csúcsidőn" kívül valóban gyorsabbá tette a lapok megjelenítését, de a kérdéséses időben mit sem ért.
- megnéztem a logokat, nem tapasztaltam nagyobb forgalmat egyik nap sem, ebben az időszakban sem.
- a cPanelen a processzor terhelés 1-2 % volt, a párhuzamos szálak is 1-2...
- beszéltem a hostgatornál vagy 3 rendszergazdával, ők sem látnak problémát odaát. Persze emiatt össze-vissza tippelgettek, hogy pl. kapcsoljam be a hotlinket (mint írtam, nem indokolt, nem volt bandwith növekedés), vagy biztos, mert más is használja a tárhelyet (nem csak én) és a "szomszédnál" nagy a forgalom. Viszont az elmúlt pár évben max 1-1 nap volt ilyen, nem egy héten át ugyanabban az időben.
- Weboldalaimon nem módosítottam, validáltak, minden fő és aldomainemen jelentkezik a lassulás oldalbetöltésnél.
Kezdek tehát kifogyni az ötletekből, hogy mitől ez az időszakos, és ennyire látványos vacakolás.
Mit teszteljek vagy hol lehet a hiba oka? Egy külföldi router vacakolna (ezt nem hiszem, hiszen a tracert simán lement)? Ping is jó, kint sem látnak hibát, a http mégis lassú.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Szerkesztette: Mykee 2011. 03. 25. 21:54 -kor