HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   strogg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 28. 13:30

@Yv@n: "Egyelőre próbálom magam szoktatni hozzá, de valahogy nincs meg az a hatalmas lelkesedés. "

Én a KDE 4 miatt "szerettem" meg a gnome-ot. Most majd lehet meg kell szoknom az xfce4-et, vagy lxde-t. Még jó, hogy van lubuntu,xubuntu. Mellesleg a "linux mint" nagyon ütős.
...oooO..............Ubuntu 10.10
.....(....)...Oooo...
......)../.....(....)....
.....(_/.......)../.....
...............(_/.......
:: Dancsok "strogg" Zoltan ::
:: www.dancsokzoltan.com ::
:: Skype: mms_strogg ::
:: strogg@dancsokzoltan.com ::
:: dancsok.strogg.zoltan@gmail.com ::

#22 Felhasználó inaktív   BrooderDavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 13:34

Ubuntu Natty alatt próbáltam a Unityt, Fedora alatt meg Gnome3 shell-t. Szerintem mindkettő borzasztó.
Úgy néz ki egy ideig még a klasszikus gnome2-n maradok, aztán szerintem váltok XFCE-re, vagy LXDE-re.

@strogg: Ki lehet azt lőni, csak CTRL+ALT+Backspace helyett ALTGR+SysRq+K-val.

#23 Felhasználó inaktív   strogg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 13:37

@BrooderDavid: "CTRL+ALT+Backspace helyett ALTGR+SysRq+K-val."
Gratulálok ubuntuéknak. Ennek mi a f. értelme volt????
Nem, ne is válaszolj.... :)) (semmi, csak egyénieskednek, de persze az ember legfőbb ismérve, hogy bármikor logikusan meg tudja filozofálni a saját f.-sságát :)))))
.....(....)...Oooo...
.....(_/.......)../.....

#24 Felhasználó inaktív   BrooderDavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 13:44

Amúgy ha lúd akkor kövér alapon szerintem megejtem rég esedékes átállásomat FreeBSD-re. Sokkal konzisztensebb, stabilabb minden szempontból.

#25 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 28. 13:45

@attila9988: mind a suse, mind a red6 egy-egy fejlesztője/csoportja elkezdett dolgozni a bubi újításainak portolásán. Aztán mindkét helyen politikailag távvezérelve le lettek állítva, hogy "ezt nem lehet megoldani". Na szeressed őket akkor, meg a gnome (s)hellt :)

#26 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 13:51

@BrooderDavid: Helyes. Bennük nem nagyon csalódhat az ember, mert sokkal mérnökibb módon közelítenek a témához, és elvetemült dolgok bele sem kerülhetnek alapos ellenőrzés nélkül. (és remek a dokumentáció is)

#27 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 04. 28. 13:54

Strogg, meglepő a tájékozatlanságod, mármint hogy 12 éve linuxozol és annak ellenére írsz érdekességet. Ki lehet lőni a grafikus felületet, méghozzá ahogy BrooderDavid írta!!! Talán utána kellene olvasni, már 9.04 óta így van ha jól emlékszem. Gratulálni pedig gratulálhatsz az Ubuntuéknak, igaz ezt a Fedora kezdeményezésre vette át kb. az összes! De mindegy is, mivel pár kattintással visszaállítható a régi mód is... (billentyűzet beállításánál) Én olyan sokszor használom, hogy belehalok a nagyobb kompinációba. :)

Megtörtént már tegnap otthon a frissítés, a régi gnome panelen lévő ikonokat automatikusan betette a Unity launcharébe. A rendszer pedig szokásosan gyorsult valamennyit, bár most érezhetően nagyobbat mint 10.04-ről 10.10-re.

Öröm olvasni a cikket, hogy végre a nagyobb oldalak is képesek normálisan írni olyanról, amihez nem áll pénz. Annyit azért hozzátennék, hogy azért nem minden lett másolva, sőőőt... az indikator menühöz hasonló megoldás és a vele járó egységesített értesítés még mindig egyedülálló. A felső panel működése, az hogy gyakorlatilag 24px kivételével teljes képernyőn mennek az alkalmazások, na az zseniális megoldás volt és egész biztos, hogy azt például a többiek fogják majd koppintani. :)

#28 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: strogg - Dátum: 2011. 04. 28. 14:30

Én a KDE 4 miatt "szerettem" meg a gnome-ot. Most majd lehet meg kell szoknom az xfce4-et, vagy lxde-t.

Nekem mondjuk a kde3 tűnt anno egy identitás zavaros shellnek, ami nem tudja eldönteni hogy osx-nek akar kinézni, vagy winnek, így sosem kedveltem különösebben. A KDE4 look and feel már épp bejönne, egyelőre már csak a .gvfs tart a gnome mellett(emiatt azonban a többi desktop env is kizárva egyelőre...)

Üzenet megtekintéseIdézet: strogg - Dátum: 2011. 04. 28. 14:30

Még jó, hogy van lubuntu,xubuntu. Mellesleg a "linux mint" nagyon ütős.

A linux minttel annyi volt a bajom, hogy elsőre még az ubuntunál is jóval "dumbfuck OS"-ebbnek tűnt. Bár ez főleg inkább a csomagkezelőjében jelentkezett, ami végülis parancssorból kikerülhető.

#29 Felhasználó inaktív   strogg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 14:14

@jani1701: "Strogg, meglepő a tájékozatlanságod, mármint hogy 12 éve linuxozol és annak ellenére írsz érdekességet. "
Ne gondold.
Én nem az ubuntu.hu -t olvasom :) Egyetlen kiadási jegyzetet sem olvastam el. :)
Windows mentalitáéssal állok hozzá már, az elvárásomnak megfelelően.
Szerintem 2011 .-ben egy korszerű OS elég letisztult, stabil,gyors,felkészült, és nem olvasásra kell szánnod az időt, hanem végig kattintgatni amit nem ismersz.
Ráadásul eszemeb sem jutott volna,h ogy van olyan h*lye, hogy a ctrl+alt+backpace -t is átvariálja, ugyanis totálisan felesleges. Jól működő, közismert megoldás volt, amit pl: nem kell piszkálni, mert jól van úgy.
.....(....)...Oooo...
.....(_/.......)../.....

#30 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 04. 28. 14:51

@BrooderDavid: Helyes. Bennük nem nagyon csalódhat az ember, mert sokkal mérnökibb módon közelítenek a témához, és elvetemült dolgok bele sem kerülhetnek alapos ellenőrzés nélkül. (és remek a dokumentáció is)

Ja hogyne. Ha mérnöki módon álnának a témához, akkor átvennék a hasznos funkciókat és kijavítva kínálnák a saját rendszerükben.

Ezek szimplán politikai döntések.

#31 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 14:26

Én se olvasásra szánom az időmet, jah de mégis, mert félévente 5 percet rászánok a változtatásokat mindig elolvasom. Ott annak idején ez is fel volt tüntetve. Nem sok az az 5 perc sztem. Kb amíg te írtál én azt elolvastam és válaszoltam rá evvel át is futottam az új kiadás változásait...

Windowsos mentalitás? Azt nem tudom mit jelent, van valami fogalmam róla hogy százezrekért vegyél gépet hogy gyors legyen majd az új Windowsnál dobhatod ki... legalábbis amikor azt használtom nekem ez jött le, nem pedig a jó működés. Volt amikor nem akart leállni olyan hibaüzenettel hogy vegyem ki a floppy meghajtóból a lemezt mert hibás, közben sohase volt benne olyan olvasó. :) Sztem regényt tudnék az ilyen hibákból írni, viszont azt se tagadom, hogy az Ubuntuban nincsenek. Voltak, találkoztam is párral, bár olyanokkal amiket kijavítottak 1-2 hónapon belül, mivel ugye azt senki se mondja, hogy neked kötelező használni a kiadás napján...

Én frissítettem az asztali gépen még tegnap, tekintve hogy valahogy engem elkerülnek ezek az oltári nagy ubuntus hibák meg a /home úgyis külön van, az ssd-re való telepítés néhány perc szóval ha bármi is lenne, menne vissza újra és minden beállításom megmaradna... de ez nem történt meg, szerencsémre most is minden jól üzemel.

#32 Felhasználó inaktív   ortophera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 14:50

@strogg: Az eddigi bétáknál tényleg volt fekete képernyő (intel, nvidia) de az rc megoldotta. Egyébként ne kínlódj a megszeretésével hanem válaszd a klassic opciót loginkor (megjegyzem, hogy 12 éves linux használó már nem lehet túl fiatal mint ahogy én se 14 éves linus userkedés után). Szerintem megszokhatatlan átgondolatlan sz@r addíg amíg az alkalmazásokat nem írják át olyanra mai ehhez passzol ami viszont elképzelhetetlen, mivel senki se fog unity-s verziót készíteni a többi melett főleg ha a ubuntu egyedül marad ezzel a kínrímmel (bár ha a menü csak full képernyősként mászna a felső sorba amibe pakolhatnék shortcut-okat akkor még túlélhető lenne). Ha meg így se megy akkor én áttérek 6 év ununtu után valami másra ami nem fedora......

#33 Felhasználó inaktív   martonx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 14:51

HEHE. Múltkor pcforum-on le lettem szólva, mikor valamelyik linux életető cikkhez hozzászóltam, hogy a Linux akkor lesz nagykorú, mikor rendesen lehet majd vele több képernyőt használni.
És a megállapításom még a legeslegeslegújabb Linux alapú rendszerekre is igaz.
Egyik szemem sír, a másik nevet.

#34 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: strogg - Dátum: 2011. 04. 28. 15:14

...
Windows mentalitáéssal állok hozzá már, az elvárásomnak megfelelően. ...

A sz@r ebben csak az, hogy fejben máris lelőtted az egyiket. Nem kell használni, illetve tessék részt venni a fejlesztésben, hiszti helyett. A linux közösség, nem windows-kiváltó. 12 év alatt már kristályosnak kéne lennie. Az elvárás meg szép dolog, de amíg csak egy ilyen fórumba böfögi az ember bele, semmi eredménye nem lesz. Meg kéne említeni valami hivatalosabb helyen is, hallják a fejlesztők is, erről szó a dolog, nem sírunk magunkban. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#35 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: jani1701 - Dátum: 2011. 04. 28. 16:26

Volt amikor nem akart leállni olyan hibaüzenettel hogy vegyem ki a floppy meghajtóból a lemezt mert hibás, közben sohase volt benne olyan olvasó.

Majd akkor nézd meg hogy mit gondol arról a BIOS hogy van e benne olvasó vagy sem :/ Ha már ennyire tájékozott vagy. Biztosíthatlak hogy meg fogsz lepődni.
Ja és ez kb az XP hibája volt, VISTA WIN7 alatt nem jelentkezett.
Hibák javításáról meg annyit hogy a Win-nél is folyamatos, habár ott még nem nagyon láttam hogy nem futott volna valami a Windows önhibája miatt.

Hogy ON is legyek én is felraktam, igaz cska VirtualBox virtual gépre és így semmi nem tapasztalhattam meg az új felületből mert közölte velem hogy nem kompatibilis a rendszer vele, pedig a 10.11 nél semmi gondja nem volt.

Szerkesztette: Virus9AX 2011. 04. 28. 15:28 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: martonx - Dátum: 2011. 04. 28. 15:51

HEHE. Múltkor pcforum-on le lettem szólva, mikor valamelyik linux életető cikkhez hozzászóltam, hogy a Linux akkor lesz nagykorú, mikor rendesen lehet majd vele több képernyőt használni.

Mondjuk nem tudom miről beszélsz, lévén éppen hogy eddig remekül használható volt, most ubuntun a unity némileg belekavar, de egész pontosan köröket vert a win7 multi monitor kezelésére is. (Egyszerűen logikusabb volt, alapból működnek azok a dolgok, pl a többképernyős tálca, amiket win alatt csak külső segédprogram telepítésével lehet megvalóstíani.)

Most is szimplán a felső menü erőltetése inkább amiből gondok adódnak, maga a több mintor kezelése hibátlan.

#37 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 15:26

Megnéztem, auto módra volt állítva. Nyilván az a megoldás egy jól működő rendszernél, hogy se kép se hang csak egy kis ablak amit bezárni se tudok ezt közli velem. Ami nincs a gépbe azt ne akarja már felismerni... Vagy szted ez tökre normális? Nem lepődtem meg egyébként, pedig biztosítottál...

#38 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: jani1701 - Dátum: 2011. 04. 28. 15:26

... Volt amikor nem akart leállni olyan hibaüzenettel hogy vegyem ki a floppy meghajtóból a lemezt mert hibás, közben sohase volt benne olyan olvasó. :) ...

Akkor baj van a memóriáddal, ugyanis az XP simán leáll ezután a hibaüzenet után, nem kell nyomni semmit. Csak egyeseknek kattinthatnékjuk van, azt hiszik, kötelező. Hidd el, leáll, ráadásul belenyúlás nélkül. Honnan tudom? Mert vagy 100 gépen jelentkezett nálam is már. Soha nem volt gond vele a hisztin kívül. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#39 Felhasználó inaktív   jani1701 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 16:00

Nekem egy percig semmit se csinált a gép, jóhogy megpróbálok valamit csinálni a géppel... nem vagyok hozzászokva, hogy egy leállítás 1 percig tartson, tekintve, hogy Ubuntun ez a folyamat egész napos használat után is 5-6 másodpercbe telik. Igazából nem lényeges, nincsenek ilyen jellegű gondjaim, mert már nem használok Windowst, így nincsen hiszti se.

#40 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: jani1701 - Dátum: 2011. 04. 28. 17:00

Nekem egy percig semmit se csinált a gép, jóhogy megpróbálok valamit csinálni a géppel... nem vagyok hozzászokva, hogy egy leállítás 1 percig tartson, tekintve, hogy Ubuntun ez a folyamat egész napos használat után is 5-6 másodpercbe telik. Igazából nem lényeges, nincsenek ilyen jellegű gondjaim, mert már nem használok Windowst, így nincsen hiszti se.

Akkor is más lehetett a gond, mert az általam látott gépeken sohasem lassult be így a leállítás emiatt, feldobta a hibaüzenetet, s utána 7-8 másodperccel már állt is le szépen.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó