HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:24

@hkpk: ahhoz képest az ati driver éppenséggel röfög, ha új vga driver van fent. a hp-s segédprogram meg, ha valami frissítés kell a laptopon. kattintás, és lejön, települ.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#82 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 11. 22. 22:24

@hkpk: ahhoz képest az ati driver éppenséggel röfög, ha új vga driver van fent. a hp-s segédprogram meg, ha valami frissítés kell a laptopon. kattintás, és lejön, települ.

Persze, ez teljességgel kompatibilis azzal, amit írtam. (De valamikor az ATI nem volt ilyen, szemben az nVidiával :rolleyes: )
$ beszél, tudod?

#83 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:32

@avman: Mondok egy példát: nekem van egy Android tabletem, occsó kínai szutyok, de van rajta USB port. Ha rádugok egeret és billentyűzetet, akkor lesz egy egérkurzorom és fizikai billentyűzetem. Ha nem lettem volna sváb és 80 dollár helyett 110 dollárt költöttem a tabletre, akkor lenne rajta HDMI port is, amivel rá tudom dugni monitorra is.

Véleményed szerint mi kell még a desktop "hatáshoz" ezen kívül?

#84 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:50

@hkpk: "Ez nem a 90-es évek szintje, hanem az örök időké. Mert nem technikai oka van, hanem jogi. Tény, hogy a felhasználó szív, de neki nincs beleszólása. HW gyártók azért nem használják, mert egyezséghez ($) kötött" ...

semmi sem örök, pláne a driverfrissítés ezen kényelmetlen formája.
gnu/linuxon egyedül a gpu drivereket kell külön letölteni átlagos használat során. azt is pár kattintás után automatikusan megcsinálják a jobb disztribúciók, ráadásul a frissítések kezelése is automatikus.
egy Nvidia Tegra Hwen alapuló tableten vagy okostelefonon már senki nem tölt/telepít Nvidia drivereket manuálisan.
a linux kernel maga kezeli a hardwarek nagy részét. a linuxos "driverek" nagy része nyílt forrású, nagyon soknak az írója már semmilyen kapcsolatban nincs a támogatott HWeket fejlesztő/gyártó cégekkel. sok HWgyártó már nem is létezik, mégis támogatottak ma is linux alatt a korábban gyártott eszközeik a legfrissebb linux kernelekkel is.

#85 Felhasználó inaktív   effendi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:04

@prygme: "egy Nvidia Tegra Hwen alapuló tableten vagy okostelefonon már senki nem tölt/telepít Nvidia drivereket manuálisan. "

Hehe, ez ugye csak vicc?
Ha nem, az elég gáz...
Mert hogy is telepítene root nélkül?
Minden típusra külön portolják az aktuális android verziót..
Szal a telepítést megcsinálja helyetted a gyártó, te meg egyben rakod fel a package-t. :-)
ABIT BD7-II / P4 Northwood 1.8@2.6 GHz / CoolerMaster IHC-L71 Silent, Heat Pipe / 2x IBM 80 GB 7200rpm HDD / 512 MB DDR Samsung PC-2700 / ATi Radeon 9600 / SB Audigy

#86 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:06

@auth.gabor: placebóval is el lehet érni gyógyulást. a hatás, meg a környezet, az két ellentétes fogalom.
valóban eljöhet az ideje az okostelefon- tablet tömeges dokkolásának ideje. főleg, ahogy combosodik az arm, ahogy fejlődik pl. az adnroid (ami mellesleg tableten még mindig nem nagy szám). én azt jósolom a madarak röptéből, h nem jövőre, de még csak más csak 2013-ban sem.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#87 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:07

ehh, nem megy már, h egyszerre 3 dologra figyeljek.

#88 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:12

@auth.gabor: az eredendő probléma, az eredeti alapvetésed úgy értelmeztem, desktop gépen szeretne ugyanilyen oprendszert, nem pedig a tapicskolósát szeretné desktopként dokkolni.

#89 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 11. 22. 20:39

Aha, akkor valahogy nem kéne utána 20 sorban hóttfeleslegesen újramagyarázni a hülyeséget...
Instant bölcsességek kopipésztelése az ellen nem véd! :Đ

van valami konkrétum is, amit "hülyeségnek" vélelmezel?

#90 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:20

@avman: Én ezt értem, de mint említettem volt, idén eladnak 300 millió PC-t (desktop, laptop, szerver), 100 millió tabletet és 400 millió smartphone-t. És nem látszik a tablet eladásokon, hogy kevésbé vennék az emberek. Neked és nekünk - akik itt írogatunk - nyilván nem elég egy tablet tudása. De a többségnek bőven elég, nem akarnak két - három gépet megvenni és használni (egyet otthon, egyet út közben, plusz a mobilt).

Egyébként lehet köpködni a Linux kernelt és a köré épített alaprendszert (meg a Java-t), de Android néven rátették ezeket csak idén kb. 150-180 millió eszközre... közel annyi eszközre, amennyit Windows oprendszerrel adtak el ebben az évben.

#91 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:22

@avman: "az eredendő probléma, az eredeti alapvetésed úgy értelmeztem, desktop gépen szeretne ugyanilyen oprendszert, nem pedig a tapicskolósát szeretné desktopként dokkolni."

Ezért kérdeztem, hogy mit is nevezünk desktop gépnek... mert ha csak annyi a kritérium, hogy billentyű, egér és monitor legyen az asztalon, akkor ezt már most is tudja az utolsó előtti dzsunka kínai tablet is.

#92 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 11. 22. 13:52

jaja, normális ember szarosbottal nem piszkálja a hupot.

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 11. 22. 21:00

gyanítom, a hozzád hasonló félkegyelmű ítényomik a legfőbb okai, ha az emberek jó része szarosbottal sem piszkál linux-ot. sokat sikerül tennetek az előítéletek gerjesztése kapcsán.

már írtam korábban is neked,
le style, c'est l'homme.

ne itt éld ki a frusztrációidat, próbálj megütni egy normális emberi hangnemet!

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 11. 22. 21:00

azért olyan kurva sok win fanboy nem járt errefelé.

csak nézz tükörbe! olvasd néha vissza a saját írásaidat később, hidegebb fejjel.

#93 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:29

a "tableten nem lehet gépelni" sem erős érv az Android rendszer ellen. vannak olyan Android tabletek, amikhez a gyártó kínál billentyűzetet touchpaddel. ezzel a kiegészítővel notebook módon használható például az ASUS EeePad Transformer,
Kép

#94 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:42

@prygme: megütni
igen, azt teszem virtualite. csak sajnos nem használ. semmiféle frusztrációt nem élek ki. csak annyi, h ellentétben veled, én, ha köpök, akkor nem aláállok. és sajna gyakorta kell köpnöm, ha olvasom a fajtád.
"csak nézz tükörbe! olvasd néha vissza a saját írásaidat később, hidegebb fejjel."
rohadt nagy tévedésben vagy. azért mert neked gyomorfekélyed van, és szorulásod, más esetleg teljesen higgadtan, merő szórakozásból ugat be és szít itten ezerrel (részemről még csak rosszindulatnak sem nevezném, inkább csak trollfílingnek, najó van benne egy kis adag malícia is).
neked a linux a perverziód, nekem meg ez. mindenkinek van hobbija. én általában a kisméretű pöcsömet kompenzálom. és te?
abból indulsz ki, mindenki olyan nyomin gondolkodik az oprendszerekről, ahogy te. én jobbára inkább csak pózőrködök ezzel. az viszont tényleg áll, h szerintem a linux nimbuszát a hozzád hasonló balfaszok jobban rombolják, mint egy ubuntu bug.

#95 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:56

@auth.gabor: Én ezt értem .........................
én is értem, és aláírom, h tényleg így van, sok lúd desznyót győz végre. csak abban nem vagyok biztos, h ez az egész egy hirtelen fordulat lesz, és hogy pár éven belül kapásból bekövetkezne.
"150-180 millió eszközre... közel annyi eszközre, amennyit Windows oprendszerrel adtak el ebben az évben."
ha jól láttam itt, akkor ez csak a fele. ami még így sem rossz. személy szerint azért nem használok/veszek ilyen kütyüket android/ios oprendszerrel, mert szimplán nincs szükségem rájuk. igazából már csak a kütyü rajongásom miatt, ha több pénzem szánnék ilyesmire, tuti beszereznék valamit (gyanítom teljesen mindegy mi lenne rajta, nem fétis lenne belőle, vagy egyéb vallási tárgy, hanem csak szimpla eszköz. egy 10"-os cuccon tök jó lenne képregényt olvasni. de majd ha 20k lesz. :D

#96 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:57

@avman: pénzem - pénzt

#97 Felhasználó inaktív   mdpv 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 05:09

@prygme: idejössz trollkodni, aztán még te oltasz ilyet: "ne itt éld ki a frusztrációidat".
Mi ez a bizonyítási vágy? Jézus nem vette ilyen komolyan a küldetését.

"6 év után sikerült legalább ebben megközelítenie a windowsnak az ubuntut" -->más szavakkal : ebben "megközelítette", másban nem. Persze ezt a több-százmillió Ubuntu felhasználó is alátámasztja. De ugye ez is csak rossz marketing?:(

"Nincs szakmai/tárgyi tévedés abban az első hozzászólásban"
Kacagjuk együtt! Ezt te sem gondolhattad komolyan...

#98 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 08:11

@prygme: "az egész win8 koncepció erősen épít a tablet koncepcióra, ez egyértelmű"

Azért ez így egy nagy marhaság. A windows 8 jobb támogatást nyújt a tabletekhez, mint az előzőek. Ennyi. Ne nyomd már ez az almamarketinget.... Tablettel nem lehet dolgozni, SŐT. Tablettel még a gyártóik szerint is leginkább bizonyos típusú tartalmakat FOGYASZTANAK, és nem hoznak létre semmit. Ezért is nyomatják, hogy tartalomkínálat kell a tablet mögé, mivel másra egyszerűen nem jó. Gyártófüggő tartalomszolgáltatás, és az eléréshez szükséges drága csecsebecse. Ha úgy tetszik, 21. századi újság. Semmi több. Elképzelem az irodát, ahol tablet felé görnyednek a népek.... na ne röhögtess már. Ha meg méregdrága dokkoló + bill + ,ponitor + speckó kiegészítők kellenek, akkor meg minek a tablet? Arra ott laptop, esetleg urambocsá az asztali gép, ami még mindig a legalkalmasabb eszköz a normális munkavégzéshez. Ha meg útközben akarom látni az e-maileket, azt lassan bármelyik ótvar telefonnal lehet. Ennyi.

A tablet divatcikk, ahogy a netbook is az volt. Majd elmúlik, és beáll a helyére a termékkínálatban. Abban viszont biztos lehetsz, hogy sem kiváltani, sem leváltani nem fog semmit sem. Még az okostelefont sem, ami a maga nemében inkább nevezhető mobilis eszköznek, mint egy nagy tábla.

(Mellesleg megjegyezném, hogy még a maga helyén sem feltétlenül a legkényelmesebb eszköz, mert pl ágyban fetrengve is jobb egy laptop az ölbe, mint az imbolygó, ki nem támasztható téglatest, Hason nem jó, mert lenn van a könyököd. Háton nem jó, mert nem marad meg rendesen a térdeden. Ha meg kinyújtod a lábad, akkor a plafonról lehetne csak látni. :D És gépelni így még rövid szöveget sem lehet)

#99 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 08:15

@prygme: Az Ubuntunak pedig még csak töredékét sem sikerült elérnie a Win piaci részesedésének. "Nem" tudom melyik a rosszabb?!
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#100 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 08:22

@szende: "Miből gondolod, hogy a microfos bármit is lépett volna? Persze a két szép szemed az megigézte volna őket. Viszont, hogy rá vannak kényszerítve a fejlesztésre tetszik nekik nem tetszik, mégis eljutottak idáig"

Naiv gondolkodás. Azért csinálnak újat, mert az el lehet újra adni. Kapitalizmus van kérem. A linux desktop fronton nem tudom mennyire motiválja az MS-t. Ahogy ránézésre látszik, az Ubuntu Unity-ja erős W7 UI klónozás.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.