HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#201 Felhasználó inaktív   Hocsi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 23. 10:15

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Külön sztem nem fogsz tudni venni. Pl. Samsungnál van olyan hogy lehet kapni fekete előlappal is meg fehérrel is. De csak előlapot nem!

[ 2004. február 23.: Lufinyul szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

És ilyen előre moddolt előlap sincs? Értem pl. coolink vagy ilyesmik... Csak lehet valahol venni. Esetleg tudsz olyan oldalt, ami ilyen optikai tuningolással foglalkozik, s van ilyen mod is benn?
Köszi
Config:
MSI P35 Neo2-FR | INTEL Core2Quad Q9550 | Geil Black Dragon Kit 4x1GB 800MHz | Sapphire ATI Radeon 5850 1GB |
Samsung 19" 970P | Audigy X-FI XtremeGamer | NEC 3520 DVD RW | Pioneer DVD | WD 1TB | Seagate 750GB | Samsung 250GB

#202 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 10:49

A spray nem jó? 1 házat azzal is simán l lehet fújni, és nemkerül 3-9k-ba, amúgy nem 9k-s szórófej nem a legdrágább, menjetek el valamelyik nagyobb modellbótba, dobtok 1 hátast :)
Cd előlappal annyit tudsz tenni elmész bontókba, és veszel hasonlót, ami rámegy, és azt fújod le.

#203 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 14:51

idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:

Hájj
Próbáld ki a modellfestéket.Az nagy valószínűséggel jó lesz.
[/quote]
A topic elejen kitargyaltuk mar, hogy a modellfestek szep, de nem tul tartos...

#204 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 15:32

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

A topic elejen kitargyaltuk mar, hogy a modellfestek szep, de nem tul tartos...
[/quote]
Nekem ez vált be. Ventilátor festésre és cd festésre is.
A cd előlapjáról az akrilfesték lekopott, pedig lakkozva volt.Ez meg nem.
SPM fokozat pajti!!!

#205 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 15:55

Mennyire tisztíottad elötte a felületet?
én mindíg átmosom szesszel :)

#206 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 19:15

idézet:
Ezt írta Noiseless:

Csak nem krómszínűt akartál?
[/quote]

nem, nem krómszinüt... (az árnyalat TITOK! :) )
még a héten párszor átfujom szép komótosan... kivárom a száradásiidőket, hátha jó lesz! :cool:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#207 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 21:30

idézet:
Ezt írta Zer0:
Mennyire tisztíottad elötte a felületet?
én mindíg átmosom szesszel :)
[/quote]
Én is letisztogattam denszesszel.
SPM fokozat pajti!!!

#208 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 11:01

Nekem rajta maradt az akryl is.. :) mondjuk kapott 2réteg lakkot, és nem az olcsóbbikból.. :)

#209 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 27. 02:05

Hi van nekem egy chieftec dragon midi 4 helyes házam,szeretném kivágatni az oldalát és plexit bele rakatni.
Nagyjábol a stilus olyan lenne mint sunrise fekete démona ,szeretnék ehhez segitséget ötleteket kérni hogy hány centit hagyjak ki az oldalaktol milyen forma stb....szoval ha valakinek van kedve és ideje tanácsot adni akkor megköszönném
holnap felrakom ide a paintbrushos tervrajzomat is

#210 Felhasználó inaktív   ArmanD. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 10:37

A plexibe gravírozást úgy csináltam hogy a kiválasztott képet ami felkerül vizszintesen megfordítottam és kinyomtattam természetesen megfelelő méretbe hogy a kívánt helyen elférjen. Azért van szükség a megfordításra mert a plexi belső oldalára gravírozunk és ha helyére tesszük az oldallapot akkor fordul minden és így kapom meg a kívánt képet. Ha a nem megfordított képet teszed vissza a helyére akkor meglepetés fog érni mivel fordított kép fog megjelenni. Dehát ez természetes jelenség had ne beszéljek többet róla, csak a nem odafigyelők kedvéért írtam le.
A kívánt képet kívülről kis celluxal felragasztottam a kívánt helyre és megfelelő géppel és szerszámmal belülről kigravíroztam. Nem kis munka és odafigyelés amúgy.

[ 2004. március 06.: ArmanD. szerkesztette a hozzászólást ]
Asus A8N-SLI Deluxe, A64 3700+ San Diego, Thermaltake Bigwater SE, Gecube X1800GTO, Hynix D43 2X512MB DDR400@560,
Seagate 120GB SATA, Audigy 1@4, Chieftec Dragon, Aerocool Aeropower II+ SE 350W, DELL D1626HT 21"

Samara Club Hungary
ArmanD's Samara

#211 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 11:30

idézet:
Ezt írta ArmanD.:
A plexibe gravírozást úgy csináltam (...)[/quote]

Nagyon szép lett, gratulálok. Nekem ehhez sajnos sem kézügyességem, sem célszerszámom nincs.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#212 Felhasználó inaktív   ArmanD. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 12:40

idézet:
Ezt írta GAI:

Nagyon szép lett, gratulálok. Nekem ehhez sajnos sem kézügyességem, sem célszerszámom nincs.
[/quote]

berakom ide is, hogy lássátok:

Kép Kép
Asus A8N-SLI Deluxe, A64 3700+ San Diego, Thermaltake Bigwater SE, Gecube X1800GTO, Hynix D43 2X512MB DDR400@560,
Seagate 120GB SATA, Audigy 1@4, Chieftec Dragon, Aerocool Aeropower II+ SE 350W, DELL D1626HT 21"

Samara Club Hungary
ArmanD's Samara

#213 Felhasználó inaktív   Kaoszkapitany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 13:39

idézet:
Ezt írta ArmanD.:

berakom ide is, hogy lássátok:
[/quote]

dobtam privit
All your base are belong to us...

#214 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 13:43

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol kapnék normális áron huzalpotmétert? A hűtőventik fordulatszámát akarom szabályozni. 470 ohmos vagy 560 vagy 680-as és 5 de inkább 10 wattos kellene.

#215 Felhasználó inaktív   x1246 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 16:30

zero maradt még parafád?vennék...

#216 Felhasználó inaktív   Freemen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:45

Sziasztok!

Azt a forgácsolóeszközt amit a Zer0 oldalán találtok a plexi gravirozáshoz azt fogészok használják többnyire! Mi műgyantát, és szinesfémet forgácsolunk vele! Fogászati kellékboltban elérhető! Árát nem tudom...

Kép: [url="http://"http://kep.tar.hu/freemen/index.phtml?aid=27625594&pid=4540718"]ITT[/url]

Remélem tudtam segíteni!?!?

Üdv F.

#217 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:55

idézet:
Ezt írta Freemen:
Sziasztok!

Azt a forgácsolóeszközt amit a Zer0 oldalán találtok a plexi gravirozáshoz azt fogészok használják többnyire! Mi műgyantát, és szinesfémet forgácsolunk vele! Fogászati kellékboltban elérhető! Árát nem tudom...

Kép: [url="http://"http://kep.tar.hu/freemen/index.phtml?aid=27625594&pid=4540718"]ITT[/url]

Remélem tudtam segíteni!?!?

Üdv F.
[/quote]

A Praktikerben, OBI-ban..stb-ben kapható Dremel marófejek ugyan olylan jóak....elérhetőbbek!!

Bicska

#218 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 12:39

idézet:
Ezt írta x1246:
zero maradt még parafád?vennék...[/quote]

sajna nem OBI.. :)
NEkem obi-s gravírozó fejem van.. és eddig jó, mondjuk dremmerem nincs, fúrógéppel próbálkoztam.. de azzal nem a legjobb dógozni.

#219 Felhasználó inaktív   Danikoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 18:03

Sziasztok!

Nem pont a témába vágó a kérdés, de jobb topikot nem találtam. Néhány képet csináltam a házamról, meg talán a prociról. Mivel azt sem tudtam, hogy pontosan miről kéne, csak vaktában lövöldöztem. :p
A probléma: a proci nagyon meleg, értsd 45-50 fok, attól függően, hogy rajta van-ez oldala, venti hol van stb.
Burnk7 felviszi 60-62 fokra, de pl. ha a proci mögé hátra betettem egy házventit fordítva, akkor 70-ig is simán felment... Szeretném, hogy ne is legyen túl hangos, a gép, meg jó lenne, ha az oldala is rajta tudna maradni. Barkácsolni nem nagyon szoktam, úgyhogy hegeszteni ne kelljen hozzá! :)
Mindenesetre lécci nézzétek meg a képeket!

[url="http://"http://danikoka.uw.hu/1.jpg"]1[/url]
[url="http://"http://danikoka.uw.hu/2.jpg"]2[/url]
[url="http://"http://danikoka.uw.hu/3.jpg"]3[/url]

Köszi előre is!

Danikoka

PS: a lényeg kimaradt talán... nf7-s, 2500+, 420-as CT táp, és azóta a rack ki-, a vinyó a kislemez alá került.

[ 2004. március 10.: Danikoka szerkesztette a hozzászólást ]

#220 Felhasználó inaktív   ant 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 11:31

idézet:
Ezt írta Danikoka:
Nem pont a témába vágó a kérdés, de jobb topikot nem találtam. Néhány képet csináltam a házamról, meg talán a prociról. Mivel azt sem tudtam, hogy pontosan miről kéne, csak vaktában lövöldöztem. :p
A probléma: a proci nagyon meleg, értsd 45-50 fok, attól függően, hogy rajta van-ez oldala, venti hol van stb.
Burnk7 felviszi 60-62 fokra, de pl. ha a proci mögé hátra betettem egy házventit fordítva, akkor 70-ig is simán felment... Szeretném, hogy ne is legyen túl hangos, a gép, meg jó lenne, ha az oldala is rajta tudna maradni. Barkácsolni nem nagyon szoktam, úgyhogy hegeszteni ne kelljen hozzá! :)

PS: a lényeg kimaradt talán... nf7-s, 2500+, 420-as CT táp, és azóta a rack ki-, a vinyó a kislemez alá került.
[/quote]

Megkozelitoleg jo helyre jottel :D De komolyabbra forditva a szot...

Elso korben ajanlanek par dolgot, amit hegesztes nelkul is meg tudsz csinalni. Eloszor is tegyel be egy kifele fujo ventit a proci mogotti lukra, ami kiviszi a levegot. Aztan nezd meg, hogy a haz elejen van-e hely ventinek - ha igen, akkor oda meg egy befele fujo ventit rakj. Ha van ott tobbnek hely, akkor kettot is tehetsz. Aztan meg egy gyors-segitseg: a nagy, lapos ide-kabeleket probald meg ugy elrendezni, hogy minel kevesbe legyenek a levego utjaban. Ha sok penzed van, akkor vegyel kerekitett kabeleket.

Aztan jonnek a komolyabbak (azert ez meg nem veszes). Ennyi venti valoszinuleg hangos lesz a hazban, amit biztos nem szeretnel. Ha sok penzed van, akkor vegyel egy ventiszabalyzos elolapi panelt es kosd arra oket. Ha nincs, akkor probald meg oket 5V-on jaratni (kezdo szint ld. lejjebb) vagy forrassz elejuk egy ellenallast vagy fesz. stab-ot (halado) vagy csinalj magad egy kapcsolos/potmeteres szabalyzot (profi)!

5V (roviden): a lenti kepen lathato baloldali tapcsatira kell koncentralni (nem talaltam jobb kepet). Van rajta piros, sarga, es fekete kabel. Ezekbol a fekete a fold, a piros az 5v es sarga a 12V. Ebbol neked a fekete es a piros kell, ez kene a venti fekete es pirosara rakotni. A hogyan az rad van bizva (nem lesz nehez). Ezzel csak az lehet a baj, hogy esetleg nem indulnak el ilyen alacsony feszultsegen a ventik. Ezt talan erdemes kiprobalni. Komolyabb leirasok a 7808... cimu topikban...

Kép

Happy modding! :cool:

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »