HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#541 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 23. 22:43

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 15:07

gondolkodóba estem:
maradjak a natúr fánál, vagy fössem be feketére, és fényezzem le?
ha maradok a natúr fánál az szvsz eredetibb, deha feketére festem, akkor nem lógnának ki belőle a fekete számlapos Lada mérőműszerek, nameg akkor lehetne valami frankót gravírozni az oldalára... ki is néztem magamnak egy 2005ös Mustang GTt.. vagy inkább egy 67es Eleanort?  :D ... nemtom...

IMHO ne fesdd feketere. Minden masodik embernek feket pc haza van. Imadom a fekete szint, de mod teruleten kezd unalmassa valni, ha meg nem az. Fesdd be pl. jaguar zoldre. Solisztbol, gipszbol fomazz ki egy profi jaguar szobrot a gep elejere. Stealth meghajtok, tavkapcsolos inditas. Plexi nuku. Annyit meg tehetsz, hogy a gep aljat egy picit elemeled a foldttol. Teszel be zold ledeket. Ha frankon elkeszitesz mindent,  akkor kajalni fogja mindenki. Foleg ha tenyleg zsebbol inditod.
De ez csak egy otlet volt (a sok kozul).

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#542 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:00

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 23:43

IMHO ne fesdd feketere. Minden masodik embernek feket pc haza van. Imadom a fekete szint, de mod teruleten kezd unalmassa valni, ha meg nem az. Fesdd be pl. jaguar zoldre. Solisztbol, gipszbol fomazz ki egy profi jaguar szobrot a gep elejere. Stealth meghajtok, tavkapcsolos inditas. Plexi nuku. Annyit meg tehetsz, hogy a gep aljat egy picit elemeled a foldttol. Teszel be zold ledeket. Ha frankon elkeszitesz mindent,  akkor kajalni fogja mindenki. Foleg ha tenyleg zsebbol inditod.

PeppeR

bazeg... az ötletgizda mindenedet... öregem... az ilyen k jó ötleteket ne szórd szerteszéjjel... hmm... a kövi projektbe megfontolom... de nem jaguárral... amugy közbe rájöttem, hogy ez most natúr fa lesz... nyír... lenolajozva&lakkozva... majd legközelebb gizdulok aluval meg metálfénnyel...

#543 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:00

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 23:43

PeppeR

elég konkérét elképzelésid vannak reandre házával kapcsolaban :)
de ami fekete színt illeti igazad van. Uncsi. A másik az a kék neon. Nagyon nem szimpi. Mellesleg nekem egy sárga alplapom van, amihez nem negyon illene. Szerintetek milyen illene?

Ezt azért is kérdezem mert most kezdem építeni a házikómat

#544 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:03

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 0:00

elég konkérét elképzelésid vannak reandre házával kapcsolaban :)
de ami fekete színt illeti igazad van. Uncsi. A másik az a kék neon. Nagyon nem szimpi. Mellesleg nekem egy sárga alplapom van, amihez nem negyon illene. Szerintetek milyen illene?

Ezt azért is kérdezem mert most kezdem építeni a házikómat

de jó elképzelései vannak...  :up:
sárga laphoz a fekete ami igazán megy... és nem kell feltétlen az egésznek feketének lennie...  ;) meglehet oldani, hogy mongyuk a gép tetejébe rakod a plexit, maga a ház alaphangon sárga, és erre fekete minta, vagy "GT-csík"... és a belső elemeket is úgy festeni, hogy harmonizáljon a sárga lappal... + sárga neon bele... és rögtön fankón néz ki...

#545 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:15

Idézet

sárga laphoz a fekete ami igazán megy... és nem kell feltétlen az egésznek feketének lennie...  wink_2.gif meglehet oldani, hogy mongyuk a gép tetejébe rakod a plexit, maga a ház alaphangon sárga, és erre fekete minta, vagy "GT-csík"... és a belső elemeket is úgy festeni, hogy harmonizáljon a sárga lappal... + sárga neon bele... és rögtön fankón néz ki...

aza baj hogy ez egy táskamodlessz. Az valószínű, hogy egy bombával megrakott ládának fogom álcázni. Egy fémszínű házik, mindjárt rakok be képet.

Szerkesztette: Proz3ssoR 2004. 08. 23. 23:22 -kor

#546 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:35

Na, ez lenne a dobozka. Az alaplap épphogy befér. Kéne  aprocira egy jobb hűtő, de legjobb egy vízhűtés lenn, de arra most nincs energiám.
Szóval a design. Tervezek rá vérnyomokat, valamilyen golyónyomokat, mintha belelőttek volna, akkor kcsit még koszsoabb üött kopottabb hatást kéne elérni, egy kis por-feeleing. Akkor a kapcsolóra olyat gondolotam, hogy az a múanyag sárga kis izé, amit felhajtasz, és alatta egy botkapcsoló. Esetleg egy LCD is jóljön, MAJD. Akkor szeetnék egy kis ledes vackot csinálni, ami amikor bekapcsolod villogni fog, eg ilyen ARMED felirat formájában. Mivel a csatlakozók belül lesznek a dobozban (sajnos máshogy nem fér el), ezért oda is ki lehet találni valami finomságot! Arra még nincs ötletem. Akkor még nem tudom pontosan hogy a cd-rommal, meg a floppyval mit kezdek, de valszeg a floppyt álcázni fogom ilyen SECURITY PASS izének, mintha az ID kártyát kéne berkani. Az is lehet hogy ezek mind belülre rakom. Sőt lehet hogy azt kéne, de még nem tudom.
Még eléggé a tervezési stádiumban vagyok én felmerül 1 halom kéréds. A plexiablak kérédse! Lehet hogy kivégok belőle egy rádióaktív jelet vagy egy biohazard jelet, nem tudom.  Most több iylen kérdés hirtelen nem jut eszembe, pedig tudom hogy van :)  ha eszembe jutt ide beírom

Szerintetek milyen szinek illenek a szürkéhez?

Csatolt fájl:

#547 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:46

ehhez? ez így jó, ahhogy van...  :) esetleg a HL2es háznál látott "rozsdásítással" lehetne megpróbálkozni, ha ilyesmi dizájnt szeretnél...
énis épp ilyen "lehasználszerű" házon gondolkodtam néhánynapja, és az jutott eszembe, hogy egy áramkörrel meg lehetne csinálni a power kapcsoló másodfunkciójának az ellentettjét... tehát bekapcsoláshoz is "melegíteni" kéne... ha a gombot megnyomom, akkor csak egy piros led villanna fel... és ha 5mpn keresztül nyomvatartom, az áramkör akkor zárna, a piros led zöldre váltana és beindulna a masina...  :cool:

#548 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:54

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 0:46

ehhez? ez így jó, ahhogy van...  :) esetleg a HL2es háznál látott "rozsdásítással" lehetne megpróbálkozni, ha ilyesmi dizájnt szeretnél...
énis épp ilyen "lehasználszerű" házon gondolkodtam néhánynapja, és az jutott eszembe, hogy egy áramkörrel meg lehetne csinálni a power kapcsoló másodfunkciójának az ellentettjét... tehát bekapcsoláshoz is "melegíteni" kéne... ha a gombot megnyomom, akkor csak egy piros led villanna fel... és ha 5mpn keresztül nyomvatartom, az áramkör akkor zárna, a piros led zöldre váltana és beindulna a masina...  :cool:

Ez egy jó ötlet. én meg azon gondolkodtam hogy ugye az aciófilmekben szokott lenni a bombáknál kulcs. Tudod hogy elfordítják és juhé. Azt gondoltam hogy ezt lehetne jó kapcsolónak. És most, pedig össze lehetne turmixolnia  te ötleteddel. Neked egy autós modod lessz. Szóval azt lehetne, hogy "valahogy" (1nlőre nem tom hogy) egy zár kinézetű kapcsolót, amit el kell csavarni, és 5 mp-n belül indul a gép. Ez a te autós-mododhoz nagyon illene szvsz.

#549 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:59

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 0:46

szerintem ez csupaszon kicsit kaki. Aztán ugye léghűtés van, és ventillátor-jukakat mindenképp kell vágni. Nem kellene rozsdásnak lenni, esetleg lehetne itt-ott, de az csak a hl2 gépen nézett ki jól, ezenem nem annyira.

Az áramkort meg is tudod csinálni?

#550 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 00:13

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 0:59

szerintem ez csupaszon kicsit kaki. Aztán ugye léghűtés van, és ventillátor-jukakat mindenképp kell vágni. Nem kellene rozsdásnak lenni, esetleg lehetne itt-ott, de az csak a hl2 gépen nézett ki jól, ezenem nem annyira.

Az áramkort meg is tudod csinálni?

ne vicceljé velem... majd megkérünk valakit...  :D én ahhoz egyellőre hülye vagyok...
de eza kulcsos dolog megin egy jó ötlet!  :D eza kövi moddomba bele lesz kalkulálva... köszi :respect:

#551 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 00:21

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 1:13

ne vicceljé velem... majd megkérünk valakit...  :D én ahhoz egyellőre hülye vagyok...
de eza kulcsos dolog megin egy jó ötlet!  :D eza kövi moddomba bele lesz kalkulálva... köszi :respect:

a kövibeeeee???! hát ezér tornáztatom ilyenkor  neuronjaimat????!!!  :Đ

#552 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 00:27

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 1:21

a kövibeeeee???! hát ezér tornáztatom ilyenkor  neuronjaimat????!!!  :Đ

jaja...  :D amugy én töröm a kobakom, hogy lehetne megoldani a hifi+auto+tuning dolgot, de mindig oda lyukadok ki, hogy a thefast&thefuriousban látott módon beleépítem a gépem egy Civic SIbe...  :Daztán akkor ottt lesz auto is, tuning is, hifi is, meg modding is... :D

#553 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 11:13

Ettol az otlettol ennyire beindultatok? Huh, koszonom! Igazabol meg rengeteg otletem van, csak nincs sponzor, a penzt meg masra koltom. A mostani modom is 1.000,- Ft-bol keszul, de jol nez ki es a teljes hazra kiterjed!

Fenykepezze mar le valaki a mostani felkesz hazam! IMHO ez buntetni fog rendesen... Adok kajat is, ha valaki tavolabbrol utazik. Na?

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#554 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 12:13

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 12:13

Ettol az otlettol ennyire beindultatok? Huh, koszonom! Igazabol meg rengeteg otletem van, csak nincs sponzor, a penzt meg masra koltom. A mostani modom is 1.000,- Ft-bol keszul, de jol nez ki es a teljes hazra kiterjed!

Fenykepezze mar le valaki a mostani felkesz hazam! IMHO ez buntetni fog rendesen... Adok kajat is, ha valaki tavolabbrol utazik. Na?

PeppeR

hidd el, ha lenne normális fényképezőm lemennék... de ami van, azzal csak ilyen elfolyt paca látszik a készített képből... :mad:
nah... megvan a fa... éshát... jól elbasz... izé szabtam... nagy lesz... de mind1... most ugyis mindenki ITX meg uITX meg nanoITX házat készít... ezt legalább majd látni is fogják a kedves nézelődők...  :D

#555 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 12:33

Ha nagyon nem lesz senki, akkor lefenykepezem a jo oreg orosz masinaval, elohivatom, aztan bescannelem. Az elobb vegeztem a hazam ket belso oldalaval. Mire talalok fenykepeszt, addigra lehet, hogy teljesen kesz is lesz!
reandre: milyen masinad van?

PeppeR

#556 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 12:55

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 13:33

Ha nagyon nem lesz senki, akkor lefenykepezem a jo oreg orosz masinaval, elohivatom, aztan bescannelem. Az elobb vegeztem a hazam ket belso oldalaval. Mire talalok fenykepeszt, addigra lehet, hogy teljesen kesz is lesz!
reandre: milyen masinad van?

PeppeR

Teszkó gazdaságoz...  :D de halál kamion... az van ráríva, hogy Scott APX30, de fater T630asa jobb képet csinál ennél...  :mad:

#557 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 00:03

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 13:13

hidd el, ha lenne normális fényképezőm lemennék... de ami van, azzal csak ilyen elfolyt paca látszik a készített képből... :mad:
nah... megvan a fa... éshát... jól elbasz... izé szabtam... nagy lesz... de mind1... most ugyis mindenki ITX meg uITX meg nanoITX házat készít... ezt legalább majd látni is fogják a kedves nézelődők...  :D

Nahm de te legalább eljuttottál addig hogy kivágj valamit! Én általában a tervezésnél elekadok...  :mad: Vagy nincs ötletem vayg túl sok, és nem tudom hogy mejiket csináljam. Aztán sok dolgot figylembe is kell venni, amit aztán azokat útközben elfeljetem :(

#558 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 08:42

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 0:03

Nahm de te legalább eljuttottál addig hogy kivágj valamit! Én általában a tervezésnél elekadok...  :mad: Vagy nincs ötletem vayg túl sok, és nem tudom hogy mejiket csináljam. Aztán sok dolgot figylembe is kell venni, amit aztán azokat útközben elfeljetem :(

rajzolj, jegyzetelj le mindent mindig! érdemes...  :)

nekem külön mappám van, tele rajzokkal. :rolleyes:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#559 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 18:22

háhááá... na ma ismét tovább jutottam a cuccal...  :) már a driver bay fele is megvan...
hallottam valami pasztáról, amit bútoroknál alkalmaznak héuagolásra... száradás után teljesen fa színe lesz, csiszolható, festhető, lakkozható meg minden... mi ennek a neve és hol lehet ilyesmit kapni?  :confused:

#560 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 19:34

na, nekem is összejött pár kérdés:

1. hogyan lehet szép fényesre festeni a burkolatot? (volt valahol régebben egy link, de nemtoom hol - asszem WIZARD linkelte...)  - alapozás, festés, stb... először lekell csiszolni, vagy izé... ?!
2. aluminiumot lehet rendesen festeni, mint burkolat?  :think: 
3. öö, lehet-e aluminiumot szépen lakkozni... ?

most ennyi  :)
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.