idézet:
Ezt írta GeorgeTerror:
Kérek még infót róla hogyan lehet...
Köszi[/quote]
Én meg a venti impedanciájáról...
Házépítés és rejtelmei I.
Elküldve: 2002. 05. 04. 19:36
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2002. 05. 04. 20:45
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Én csináltam már 220-as ventikhez szabályzót.
Sima tirisztoros feszültségszabályzóval nyomattam 2 darab 220-as SUNON ventit. Mai napig mennek, szóval évek óta.
Elektronik kb egy ezresből megvan, szokásos gyújtásszögvezérlés.
[/quote]
Nekem tirisztoros feszultsegszabalyozo nem jott be, a motor tekercsei jol hallhatoan 'morogtak', hangos volt...
Elküldve: 2002. 05. 05. 16:53
Csak elszállt a vinyóm és most sikerült beszereznem eggyet!!
Elolvastam amit addig írtatok amíg nem volt vinyóm!
Hát nem valami sokan barkácsoltak!!!

Mindent bele!!!
BoGar-nak üzenem hogy már az én Amd jelem is zöld!!!

Elküldve: 2002. 05. 05. 20:32
idézet:
Ezt írta Max.Payne:
Na visszatértem!!
Hát nem valami sokan barkácsoltak!!!((
![]()
Mindent bele!!!
BoGar-nak üzenem hogy már az én Amd jelem is zöld!!![/quote]
Szerintem egyáltalán nembaj ha nem sokan barkácsolnak. Mert legalább nincs sok nagyszájú...
Én is egyenlőre csak beszélek róla, mert szakdolgozat
írási meg államvizsgára tanulási van. Kendács majd később. De a lelkesedés már megvan
Kisbetu:
Közben megnéztem a ventit, impedancija nincsen feltüntetve, csak ijenek:
220/230 v
17/18 w
Mi kellhet még a kiszámoláshoz, ha teszemazt azt akarom, hogy 200 v-ot kapjon?
Más valamejik nagybevásárlóboltban (asszem baumax, de nembiztos) akciós a dekopírfűrész![]()
Elküldve: 2002. 05. 06. 12:17
idézet:
Ezt írta Max.Payne:
Na visszatértem!!
Hát nem valami sokan barkácsoltak!!!((
![]()
Mindent bele!!!
BoGar-nak üzenem hogy már az én Amd jelem is zöld!!![/quote]
És mivel villágítod most zölden? Egyébként tévedsz, mert én folyamatosan barkácsolok, csinálom a venti kapcsolókat. (az egyik kapcsoló nem ventit fog kapcsolni, hanem avillágítást.)
Elküldve: 2002. 05. 07. 14:43

1. Milyen festekkel celszeru nekiallni lefujni a vinyorack, cd-rom, meg hasonlo, eredetileg vajszinu eszkozoket? matt, vagy fenyes a jobb?
2. Honnan lehet szerezni elolapot Pioneer talcas DVD-hez, Plextor SCSI olvasohoz, valamint Plextor IDE-s irohoz?
Jo lenne, ha megmaradna az eredeti elolapom is, mert nemelyik cucc meg garis, masreszt kesobb ha atrakom hugom gepebe, akkor hulyen nez ki a fekete

Elküldve: 2002. 05. 08. 10:50
idézet:
Ezt írta nyunyu:
...Milyen festekkel celszeru nekiallni lefujni a vinyorack, cd-rom, meg hasonlo, eredetileg vajszinu eszkozoket? matt, vagy fenyes a jobb?...
[/quote]
Nekem a matt jön be, amúgy izlés kérdése.
A festék jó kérdés. A ház műa. előlapjának belső oldalán csináltam próbákat:
-hőálló festék nem jó (szétfutott)
-akril se jó (ez is szétfutott)
-üvegfesték (?) jó
Nekem ilyenek voltak otthon, ezért próbáltam ezekkel. Az üvegfesték típusát, márkáját nem tudom, egy kis üvegcsében volt. Amit észrevettem: ez kismértékben oldja a műanyagot, tehát nem csak rajta van a felületen, hanem finoman 'belemaródva', tehát lekopni se fog. Előtte letisztítottam (lezsírtalanítottam) egy kis hígítóval, és hagytam elpárologni, de ez ajánlatos mindennemű festés előtt.
Szal festés előtt mindenképp próba, ez a lényeg, mert kifejezetten műanyaghoz való festéket elég nehéz/drága beszerezni (talán a makettezőknek van ilyen spéci festékük). Amit a barkácsboltokban kapsz, az lehet lutri.
Elküldve: 2002. 05. 08. 12:24
idézet:
Ezt írta J_Blade:
(talán a makettezőknek van ilyen spéci festékük)[/quote]
Hogy ez nekem miert nem jutott az eszembe
Pedig annak idejen sokat szorakoztam repulomakettek epitesevel
Az innen-onnan osszeszedett infok alapjan matt, Pantone skalan 446C-s szinu fekete kene...
Asszem szetnezek vmelyik makettboltban...
Elküldve: 2002. 05. 08. 13:27

Jók a makettfestékek, szépen fednek és egyenletesek a műanyagon, de....
Sajnos kopásállóságuk szinte 0!!! Persze ez függ a műanyagtól is.
Ha vesztek, akkor a Tamiya-t vagy a Gunze-t ajánlom, még azok a legjobb minőségűek. egy kis üveg kb 400Huf.
Elküldve: 2002. 05. 08. 13:50
Csak azert kerdem, hogy mennyit vegyek

Elküldve: 2002. 05. 08. 16:37
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Az a kis uveg az kb. mekkora feluletre eleg?
Csak azert kerdem, hogy mennyit vegyek[/quote]
Szerintem három 5.25-öst meg tudsz vele pingálni. Esetleg érdemes matt lakkal (szintén maketthez való) lekenni a végén, hogy növeld a kopásállóságot.
Ajánlom a Sas modell-makett-et, a sas u.1-ben. Ott van választék, és ha kérdezel, tudnak értelmesen válaszolni.
Elküldve: 2002. 05. 08. 16:38
Tamiya-ból van palackos kis spray, szerintem olyannal ess neki, szebb lesz a végeredmény. persze drágább is
Elküldve: 2002. 05. 08. 20:20
Floppy elolapjan kiserletezem, mondvan az a legolcsobb a pingalando device-k kozul. Sajnos picit elut a szin, mivel a Chieftec hazat en inkabb antracit szinunek mondanam, nem feketenek. (Persze, elobb vettem a festeket, mint a hazat

Ha nem tetszik a vegeredmeny, akkor megsasolom az a Sas makettet

Elküldve: 2002. 05. 09. 11:06
idézet:
Ezt írta nyunyu:
2. Honnan lehet szerezni elolapot Pioneer talcas DVD-hez, Plextor SCSI olvasohoz, valamint Plextor IDE-s irohoz?
Jo lenne, ha megmaradna az eredeti elolapom is, mert nemelyik cucc meg garis, masreszt kesobb ha atrakom hugom gepebe, akkor hulyen nez ki a fekete[/quote]
Szia! Épp most jártam a lentebb írt linken, ott nézd meg, hogy az jó-e neked! [url="http://"http://www.coolerguys.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=CTGY&Store_Code=001&Category_Code=CS-Lian"]http://www.coolerguy...ry_Code=CS-Lian[/url]
Elküldve: 2002. 05. 09. 13:46

Masreszt a 6$ az picit huzos, pl. a floppy elolapert. 2800-ert uj meghajtot kapsz

Elküldve: 2002. 05. 09. 22:52

® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 05. 10. 16:47
Elküldve: 2002. 05. 10. 18:57
És egy postaláda PC:

Elküldve: 2002. 05. 10. 18:58
Elküldve: 2002. 05. 12. 20:08
idézet:
Ezt írta BoGar:
Engem érdekelne a cím, és egy leírás is.[/quote]
Az a tervem, hogy mégiscsak rakok üveget a házamba. De én kívülről rögzítem csavarral. Még nem körvonalazódott teljesen. De mindenképpen üveget akarok. A fénye miatt.
Ja meg ha minden jól megy van emberem aki segít széjjelvágni kifúrni lecsiszolni festeni meg ijeneket. Jó mert a kézügyességem az meg nemjó.