Idézet: Macikák - Dátum: 2013. 06. 14. 19:47
CAESAR III mond valamit? Fent rohad a retró-gépemen 2006 óta, de nincs rá idegem....
Pedig olyan rém egyszerűnek tűnik: elkezdesz utakat építeni, kunyhókat, házakat, kutakat, infrastruktúrát, jah! Aztán ha jól csinálod, elkezd özönleni a nép, mer itt jó -- a reprodukciós folyamat nincsen modellezve, de egyre többen lesznek!
Ez egy darabig jól is dolgozik, csak aztán kezdenek kigyulladni az épületek, kitörnek járványok, stb. Aztán a vége az, hogy szar vagyok és nem Cézár...
Eddig kb. 4x kezdtem újra, és mindig elhasaltam...
Pedig ez csak egy játék (elviekben szórakoztatásnak szánva), aminek a bonyolultsága kb. 1/10-e annak, amit a LAPGAZDÁNK szeretne. Nincsen benne pl. ideológia. Már többször eszembe jutott ez a játék e totyik kapcsán és megállapítottam, hogy nekem nem igazán mennek ezek a stratégiák, ehhh!
Pedig -- még egyszer mondom -- ennek a komplexitása még csak meg se közelíti azt, amit Gyula szeretne. Neki is ezen kéne elkezdenie gyakorolni, komolyan!
Az nagyon jó játék. Én sosem játszottam vele, de néztem ahogy öcsém igen. Úgy tetszett. Meg a Civilization különféle epizódjai. Nézni azt is jó volt.
DewC azt nem érti meg (többek közt), hogy egy alapvető törvényi és rendeleti háttér mennyi komolyabban képzett jogászt (nem zugügyvédet) kíván és mennyiféle filteren kell keresztülmennie. Az egyik legkomolyabb filter az idő és az ebből fakadó tapasztalat.
Erre jön itt gyuszika, micisapkás levitézlett melós a cuciból (hívjatok csak cucinak) gyakorlatilag zéró műveltséggel, tudással, kitartással, akarattal és háttérrel. De annál nagyobb pofával. És majd ő lerakja 5-6 mondatban egy működő ideális társadalom alapját. Mert ő már tudja, hiszem látott eleget.
Egy hozzászólásában olyan ellentmondásokat és utópiákat hasbarázik össze, hogy még maga sem érti. Ha értené, akkor nem írná le, mert ahhoz tökéletesen hülyének kell lenni máskülönben. Csodálom, hogy gépelni tud.
Az egész egyébként nagyon egyszerű. A saját életét nem tudta rendbe szedni 10 év alatt, ha jól értem. De a gödör aljából tudja, hogy mi kell mindenki másnak.
Kicsit ehhez hasonló a kommunikáció menete. Mondhatni nem folyékony...

Súgó
A téma zárva.