HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 748
  • 749
  • 750
  • 751
  • 752
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#14981 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 15. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 16. 00:46

milyen ati vga-t vegyek?

Ebben nem én vagyok az embered, mert ezzel a múltkori eksönnel 'atitlanitottam' mind a három gépem! Az újba mondjuk már eleve Nvidiá-t kértem... Kép

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#14982 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 07:31

Nem kéne ezt erőltetni Gyula, ezt a matekot pláne nem. Pont egy olyan területet fogtál ki, amiben abszolút nem lehet ezotérikusan, holisztikusan belehasbarázni.

Egyszerűen ezen a tudományterületen akkora elmék dolgoznak, hogy még mi sem vagyunk hozzájuk sehol, nem hogy te, a csökkent szellemi kapacitásoddal. Egyszerűen olyan szellemi erőfölényük a matematikusoknak (és igazi mérnököknek) hozzád képest, hogy te hozzájuk képest nem hogy csimpánz, de még katicabogár sem vagy agyilag. Ahhoz nem jöhetnél, hogy küblijüket kezeljed, vagy egy helységben tartózkodj velük, akkor csak cselédi minőségben.

A baj meg nem csak az, hogy nem látod be, hogy még az átlag emberhez képest is túl buta vagy, de még izmolsz is, meg még a neten sem nézel utána, mielőbb egy vaskos baromságot bedobsz. Tanulni sem vagy hajlandó.

Ami a végtelen fogalmát illeti: létezik, és kellően definiált, ellentmodásmentesen. Íme, a legutolsó bekezdést nézd. Még az is csak felszínesen írja le, mert végtelen számosságú végtelen és végtelen számosságú végtelen között is lehet különbség, akár már egyetlen vagy újabb végtelennyi halmazelem is. Tudom, a Wikipédia nem szokott a legjobb hivatkozási forrás lenni, de az a helyzet, hogy pont a matematikai szócikkei azok, amelyek tényleg használhatók.

Ha hajlandó lennél rágúglizni a "végtelen fogalma" kifejezésre, akkor ehhez hasonló anyagok tömkelegeit kapnád, jól érthetően írnak a témáról, csak venni kéne a fáradtságot, hogy elolvasd. Tudom, hogy könnyebb a saját baromságot hajtogatni, mert az olyan jól hangzik, könnyen összeáll a fejedbe, és nem terhelődsz le szellemileg, nem kell újdonságokat befogadnod, csak szellemileg dagonyáznod. A videotorium.hu-n meg fent van egy csomó egyetemei matematikai előadást ingyen, magyarul is, már az alapoktól. Nem is ajánlom, hogy belenézz, mert ha kihőbörögted magad a matekkal, akkor úgyis találsz magadnak egy új területet, amiben vitézkedhetsz és virtuózkodhatsz szellemileg.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#14983 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 16. 08:31

Nem kéne ezt erőltetni Gyula, ezt a matekot pláne nem. Pont egy olyan területet fogtál ki, amiben abszolút nem lehet ezotérikusan, holisztikusan belehasbarázni.

Egyszerűen ezen a tudományterületen akkora elmék dolgoznak, hogy még mi sem vagyunk hozzájuk sehol, nem hogy te, a csökkent szellemi kapacitásoddal. Egyszerűen olyan szellemi erőfölényük a matematikusoknak (és igazi mérnököknek) hozzád képest, hogy te hozzájuk képest nem hogy csimpánz, de még katicabogár sem vagy agyilag. Ahhoz nem jöhetnél, hogy küblijüket kezeljed, vagy egy helységben tartózkodj velük, akkor csak cselédi minőségben.

A baj meg nem csak az, hogy nem látod be, hogy még az átlag emberhez képest is túl buta vagy, de még izmolsz is, meg még a neten sem nézel utána, mielőbb egy vaskos baromságot bedobsz. Tanulni sem vagy hajlandó.

Ami a végtelen fogalmát illeti: létezik, és kellően definiált, ellentmodásmentesen. Íme, a legutolsó bekezdést nézd. Még az is csak felszínesen írja le, mert végtelen számosságú végtelen és végtelen számosságú végtelen között is lehet különbség, akár már egyetlen vagy újabb végtelennyi halmazelem is. Tudom, a Wikipédia nem szokott a legjobb hivatkozási forrás lenni, de az a helyzet, hogy pont a matematikai szócikkei azok, amelyek tényleg használhatók.

Ha hajlandó lennél rágúglizni a "végtelen fogalma" kifejezésre, akkor ehhez hasonló anyagok tömkelegeit kapnád, jól érthetően írnak a témáról, csak venni kéne a fáradtságot, hogy elolvasd. Tudom, hogy könnyebb a saját baromságot hajtogatni, mert az olyan jól hangzik, könnyen összeáll a fejedbe, és nem terhelődsz le szellemileg, nem kell újdonságokat befogadnod, csak szellemileg dagonyáznod. A videotorium.hu-n meg fent van egy csomó egyetemei matematikai előadást ingyen, magyarul is, már az alapoktól. Nem is ajánlom, hogy belenézz, mert ha kihőbörögted magad a matekkal, akkor úgyis találsz magadnak egy új területet, amiben vitézkedhetsz és virtuózkodhatsz szellemileg.

Ez jó :)

Szerintem délutánig nem fog sokat írni, mert reggel kiütötte magát kannásborral és nyálcserével. Aztán majd csak délután ébred sajgó ánusszal...
De utána lesz itt magas lóról edukálás és zárójelek random alkalmazása...
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#14984 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 07:44

Egyébként meg a matematikusok tényleg nem értenek hozzá. Nem tudják, hogy végtelen az, amelyet Gyula a Máékröszaftnak eladott Novell alatt jobb klikkel még épp hogy birtokba tud venni, és amely IQ-jának reciprokával egyenlő.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#14985 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 07:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 16. 08:44

Egyébként meg a matematikusok tényleg nem értenek hozzá. Nem tudják, hogy végtelen az, amelyet Gyula a Máékröszaftnak eladott Novell alatt jobb klikkel még épp hogy birtokba tud venni, és amely IQ-jának reciprokával egyenlő.

Én elég nagy tisztelettel viseltetek a matematikusok iránt, beszéltem már párral. Aki tényleg érti a magas szintű matematikát az elég penge. Számomra a matematika kicsit olyan, mint az elektromosság. Sokan mondják, hogy létezik, de még senki sem látta igazából :)

#14986 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 07. 15. 20:19

Hát ez az, h nincs egy egyértelmű definíciója.
Magát a címkét pedig szemrebbenés nélkül használják.
Példul úgy, h a tangens függvény értéke a 90 fok közelében aszimptotikusan közelít a végtelenhez.

Tótikusan? Ilyet csinál????? Közelít és csak ott találkozik vele? Vagy ott se?

#14987 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 16. 07:31

Nem kicsit vicces, ahogyan a lehülyézésem közben szépen igazolod amit mondtam.
Hát akkor mennyi is az a végtelen?
Még a tengernagy is pontosabban meghatározott.

#14988 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 07. 16. 09:39

Ezt sikerült kihámozni 60-as IQ-val?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#14989 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 10:00

azért elcseppenni tőlük nem annyira érdemes, mikor a való világ úgy néz ki, az elméleti matematikusod ott hal éhen a konzervvel a zárt szobában, miután felírta a táblára, tegyük fel, h a konzerv nyitva van.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#14990 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 07. 16. 09:39

Na mi van? Felállítottál egy axiómát (szerinted definíció :omg: ) arról, hogy neked igazad van?

Magadat kérdezed, buzigyerek?

Értesz a haditengerészethez is? Matrózok is kikormoltak valami kikötőben? :wub:

#14991 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 16. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 15. 23:46

milyen ati vga-t vegyek?

Feltéve, ha valóban ATIt vennél, mert miért pont azt, miért nem valami rendes NVidiát?
Make love not Wor.

#14992 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 12:47

Pont egy olyan területet fogtál ki, amiben abszolút nem lehet ezotérikusan, holisztikusan belehasbarázni.

Szokás szerint.

#14993 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 12:53

Szerintem intelt kell venni. Vagy motorolát. Vagy ibm-et.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#14994 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 12:57

Vagy halat. A hal finom.

Szerkesztette: debaj 2013. 07. 16. 12:57 -kor

#14995 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 07. 16. 10:31

Na mi van? Felállítottál egy axiómát (szerinted definíció :omg: ) arról, hogy neked igazad van?

Magadat kérdezed, buzigyerek?

Értesz a haditengerészethez is? Matrózok is kikormoltak valami kikötőben? :wub:

Amikor ezt írtam, akkor speciel épp a tengernagy picsájú királykisasszonyra gondoltam.

#14996 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 07. 16. 14:08

Amikor ezt írtam, akkor speciel épp a tengernagy picsájú királykisasszonyra gondoltam.

Bizonyítsd. Egy definíció?

#14997 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 13:19

Téged nem zavar, amikor csak a saját fejedben van értelme annak, amit ideokádsz?

#14998 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 16. 12:37

Feltéve, ha valóban ATIt vennél, mert miért pont azt, miért nem valami rendes NVidiát?

S3 Savage!!!

Az a nevéből kifolyólag nagyon vad ám :up:

Kép

Vagy egy Riva TNT2 Ultra :up:

Kép

Ezek mind olyan csodakártyák amik nekem sosem voltak, de májer havernál csorgattam a nyálamat rájuk. Amikor először láttal DX4/100 gépet. Az volt ám a csoda...

#14999 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 13:22

Mert miért ne? Technikailag és sebességügyileg ráver az nV-re, a driverei, főleg a linuxosak viszont szarabbak. Win alá jó az ATi, de linux alá lehet jobb nV-zni.

Dehogy gondoltál. Inkább olyan sötét vagy, hogy hozzád képest a fekete lyuk lájtos kis nyaralóhely, napfénnyel, pálmafákkal, fehér homokú tengerparttal, zöld tengerrel, és kicsi esernyős koktélokkal. Áénstáént nem oktatnád ki a relativitáselmélet ellentmondásairól? Persze csak szigorúan egy újabb kanna bor után.

#15000 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 13:25

most épp találtam egy használt, de jóárú, garos, papírozott, rendezett hátterű ati-t. az 50-ből házhoz hozza a bolti áron 65k-s kártyát, 7 hónapos, kipróbálhatom, satöbbi.
az ilyen black screen mókolások után 2x is meggondolom a zöldeket. kb. a kurva annyukat, ahogy nézegetem ezt a black screen dolgot.
mondjuk ez volt az első alkalom, h lófaszminden, ati-t annyira nem szerettem soha, de ez van most épp.
valszeg az újabb gtx-ekkel már nem szopnék, de basszák magukat szájba.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 748
  • 749
  • 750
  • 751
  • 752
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.