HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 809
  • 810
  • 811
  • 812
  • 813
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#16201 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 09. 01. 19:07

Az itteni fórumozók többsége úgy látja, hogy a jelen fórumtéma menthetetlenül összeomlóban van.
Gondolkodjunk együtt, hogy mit és hogyan érdemes kezdeni ezzel.

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 09. 01. 19:07 -kor

#16202 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 09. 01. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 09. 01. 20:02

Az jó volt, amikor öcsém volt sorkatona. Szombathelyen túl védrek egy lőszer- és fegyverraktárat. Nagyon komoly kiképzésben részesült. Megszámolta mennyi lőszert lőttek el. Ha jól emlékszem, akkor 9-et. Ennél egy óra alatt többet ellőttem csak Benelli shotgunból, amikor cimborával mentünk lőni. És nem csak shotgunnal lőttünk...

Én mondjuk nem szórakoztam, első pár héten túl voltunk a sokezer darabon. Főleg mert géppuska is volt benne, nem éles gyakorlatnál meg különösen termelni kellett, mondván vagy megszámoljuk a maradékot és leleltározzuk, vagy most utolsó este van, el kell használni. Volt ott fáklya, rakéta, ködgyertya, fél tonna vaklőszer. Megoldottuk, azt sem kell hazacipelni, csomagolásból rakott tűznél melegedtünk is.

Élessel pisztolyból voltak az 50es körök, karabéllyal 90 darabos kiszerelésben. Géppuskára nem emlékszem, toronyfegyverekhez már ritkán jutottunk, abból 1-1 darab, oszt kész. RPGvel magával is csak 7.62-es betéttel lőttem, no meg az elég unalmas cucc volt, sokat babrálni, csiribiri, végül semmi látványos lángolás. Bár amilyen arcok voltak a sima seregben, azoknak én semmit nem adtam volna a kezébe, őrség végénél a fegyverleadós doboznak is szénné volt lőve a teteje, itt-ott toronyban is elsült 1-1 cucc, vagy valamelyik szétlőtte a bokáját. Meg az a tipikus, hogy hátulról szóltak, erre töltött fegyverrel odafordult, áááááá. Hagyjuk. Oda még az üres fegyver is bőven sok volt.
Make love not Wor.

#16203 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 09. 01. 19:33

nekem még a sorozáskor volt valami iq teszt feleség, de 20 perc után meguntqm, mindenféle fogaskerekek meg hasonló baromságok voltak, oszt egy idő után átmentem tippmixbe. a cihológus meg is jegyezte, h ez így szokatlanul alacsony érték.
de leszartam őt is, tudtam, h abba a foshalomba, amit seregnek neveznek, úgysem fogok részt venni...
még valami állampógári figyelmeztetést is akartak adni, mikor valamelyik buziarcú olvastatni akarta a valamilyen tájékoztatót velem, oszt szóltam neki, h nem én kapok pénzt azért, h itt lopjam a napot... valami civilruhás faszparaszt volt, bökékelt az is ott nekem, de őt is leszartam.
gyulának való világ volt az, semmi agy, nagynak értékelt hatalom...

Nálam meg a katonai alkalmasságin a cicomúkusnál nem IQ, hanem személyiségteszt volt, olyan barom és átlátszó kérdésekkel, mint pl. "Lenne Ön virágárus?", és ilyenből több százra kellett válaszolni. Majdnem mondtam, hogy "lennék bazmeg, ha rendesen megfizetitek, akkor fejen állva is". Egyébként pszájkókám meg volt elégedve az eredményekkel, ott möhögött, hogy kiváló eredmények, kiválóan alkalmas. Aztán egész lelombozódott, mikor mondtam neki, hogy most érettségiig nem tudnak bevinni, aztán meg utána sem, mert tuti felvesznek valahová tovább tanulni. Aztán meg azért nem, mert meg fog szűnni a sorkatonaság. Nem tetszett neki, de igazam lett, nem kellett hozzá nagy jóstehetség, el volt tájolva az ürge.

Ez az egész IQ dolog rég elavult. Szintetikus teszt, át lehet verni gyakorlással (egyes teszttípusokra, azon belül típuskérdésekre, sablonfeladatokra rámenni, és pillanatok alatt, csukott szemmel 200-as fölöttire meg lehet írni), meg eleve sok volt közötte az eleve rossz teszt, ahogy JonesC is írta. Manapság már nem nagyon alkalmazzák, nélküle is le lehet mérni az értelmi képességeket. Nem is kell hozzá nagy bizonyítás, az a teszt alapból nem lehet megbízható, amelyik Gyulánál 130-as nagyságrendet mutat.

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 09. 01. 20:07

Az itteni fórumozók többsége úgy látja, hogy a jelen fórumtéma menthetetlenül összeomlóban van.
Gondolkodjunk együtt, hogy mit és hogyan érdemes kezdeni ezzel.

Nem csak a fórumtéma omlott össze, de a lapgazda elméje is. Ezzel már semmit nem lehet kezdeni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#16204 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 01. 20:26

Ez az egész IQ dolog rég elavult. Szintetikus teszt, át lehet verni gyakorlással (egyes teszttípusokra, azon belül típuskérdésekre, sablonfeladatokra rámenni, és pillanatok alatt, csukott szemmel 200-as fölöttire meg lehet írni),

Egyszer gyere el velünk valami szabadulós játékra, aztán meglátjuk, hogy az elvileg sablonos dolgokat mennyi idő alatt és miképpen oldod meg. Aztán a 10. játékot is.
Make love not Wor.

#16205 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 09. 01. 19:51

Nekem ez két napos volt, extra orvosival összekötve. 2-3 év múlva már hiába mondogattam szolgálat után, hogy nem kellene bevinni sorállományba, még a fegyvertől is félek és különben is :-D

voltam vagy 10 év alatt 3-on... az utolsónál mondogatták a nagybajszos bambaképűi, h hiába hozok bármilyen iskolalátogatásit...
lelkiismereti okokból búcsút mondtam nekik, h ne kelljen permanensen hányni tőlük, mert az megviselte volna a kis érzékeny lelkemet.

Szerkesztette: avmanster 2013. 09. 01. 19:38 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#16206 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 09. 01. 20:23

Én mondjuk nem szórakoztam, első pár héten túl voltunk a sokezer darabon. Főleg mert géppuska is volt benne, nem éles gyakorlatnál meg különösen termelni kellett, mondván vagy megszámoljuk a maradékot és leleltározzuk, vagy most utolsó este van, el kell használni. Volt ott fáklya, rakéta, ködgyertya, fél tonna vaklőszer. Megoldottuk, azt sem kell hazacipelni, csomagolásból rakott tűznél melegedtünk is.

Élessel pisztolyból voltak az 50es körök, karabéllyal 90 darabos kiszerelésben. Géppuskára nem emlékszem, toronyfegyverekhez már ritkán jutottunk, abból 1-1 darab, oszt kész. RPGvel magával is csak 7.62-es betéttel lőttem, no meg az elég unalmas cucc volt, sokat babrálni, csiribiri, végül semmi látványos lángolás. Bár amilyen arcok voltak a sima seregben, azoknak én semmit nem adtam volna a kezébe, őrség végénél a fegyverleadós doboznak is szénné volt lőve a teteje, itt-ott toronyban is elsült 1-1 cucc, vagy valamelyik szétlőtte a bokáját. Meg az a tipikus, hogy hátulról szóltak, erre töltött fegyverrel odafordult, áááááá. Hagyjuk. Oda még az üres fegyver is bőven sok volt.

Ez jó lehetett. Lőni jó :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#16207 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 09. 01. 21:02

Ez jó lehetett. Lőni jó :)

Aztán sok év múlva elmentem haverral privát lőtérre, mint teljesen amatőr, erre gyorsan be akartak venni a csapatba, mondván jövő héten országos bajnokság és erősíteni kellene valakivel :-) Max. fegyvert tisztogatni nem mindig jó, ha hülyeségből van, málhát cipelni, hegyre felfutni azért, hogy lejöjjünk, meg ilyesmik. De jahh, alakul a dolog, volt kezemben mindenféle, régi replika is fekete lőporral (puska, colt, ilyesmik), klasszikus magnum, sörétes, sportpuskák, akármik. Gepárddal nem sikerült lőnöm, azt szerettem volna, de orosz cuccal sem volt bajom, érdekes módon én kezemben nem mindig volt "szar a fegyver" opció :-) Talán a 357es magnum ami legjobban tetszett, ehun kis aranyos: http://www.genitron....7-Mag/Variant-3
Make love not Wor.

#16208 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 09. 01. 21:41

Aztán sok év múlva elmentem haverral privát lőtérre, mint teljesen amatőr, erre gyorsan be akartak venni a csapatba, mondván jövő héten országos bajnokság és erősíteni kellene valakivel :-) Max. fegyvert tisztogatni nem mindig jó, ha hülyeségből van, málhát cipelni, hegyre felfutni azért, hogy lejöjjünk, meg ilyesmik. De jahh, alakul a dolog, volt kezemben mindenféle, régi replika is fekete lőporral (puska, colt, ilyesmik), klasszikus magnum, sörétes, sportpuskák, akármik. Gepárddal nem sikerült lőnöm, azt szerettem volna, de orosz cuccal sem volt bajom, érdekes módon én kezemben nem mindig volt "szar a fegyver" opció :-) Talán a 357es magnum ami legjobban tetszett, ehun kis aranyos: http://www.genitron....7-Mag/Variant-3

Nekem a legdurvább élményt a Casull adta. Azt Alaszkában használják jegesmedve ellen. Az ugyanis hajlamos becserkészni az embert, amikor budira megy. És túl sok esélyed nincsen, hacsak nem lövöd le elsőre. Ez olyan tűzerő, ami elsőre semlegesíti a jegesmedvét.

Ilyen csak úgy ránézésre.
Kábé ilyen amikor elsütöd. Elég rövid markolata van és olyat rúg, hogy érzésre kifordul a kezedből, akárhogy fogod. Pár lövés után fáj a kezem tőle, mintha leszakítaná a fél tenyerem.
Ilyen egy mezei porbafingó Magnum mellett.

Kép

Amivel szeretek lőni az a Glock17. Azt jól meg tudom fogni, jól lehet vele célozni. És még nem fáj. A Benelli is jó. Az mókás, ahogy széttép mindent.
Gepárd nagy álom nekem is :up:

Nekem sem megfelelő képzésem nincs a lövészethez, sem pedig gyakorlatom. Csak úgy mókából szoktunk lőni cimborával aki viszont bajnokságokra jár.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#16209 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 01. 20:26

...

... Nem is kell hozzá nagy bizonyítás, az a teszt alapból nem lehet megbízható, amelyik Gyulánál 130-as nagyságrendet mutat.

Nem csak a fórumtéma omlott össze, de a lapgazda elméje is. Ezzel már semmit nem lehet kezdeni.

Ennyi.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#16210 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 21:01

Nekem jól ment nagyon a lődözés 7-8. osztályban volt lövész szakkör, indultunk is volna sulival versenyen (légpuska, kispuska) csak sajnos az egyik gyula, azt hitte, hogy üres a puska ami a kezében van, és tarkón lőtte a másik gyulát, úgyhogy ott vége is lett minden iskolai lövészetnek.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#16211 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 09. 01. 20:29

Egyszer gyere el velünk valami szabadulós játékra, aztán meglátjuk, hogy az elvileg sablonos dolgokat mennyi idő alatt és miképpen oldod meg. Aztán a 10. játékot is.

Nem tudom, hogy a faszba jön ide a szabadulós játék. Itt most IQ tesztekről volt szó. Aztán meg összetévesztesz kicsit Gyuszival, én egyébként sem lennék rászorulva, hogy neked bizonygassak. Inkább bonts még egy sört.

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 09. 01. 21:52

Nekem a legdurvább élményt a Casull adta. Azt Alaszkában használják jegesmedve ellen. Az ugyanis hajlamos becserkészni az embert, amikor budira megy. És túl sok esélyed nincsen, hacsak nem lövöd le elsőre. Ez olyan tűzerő, ami elsőre semlegesíti a jegesmedvét.

Ilyen csak úgy ránézésre.
Kábé ilyen amikor elsütöd. Elég rövid markolata van és olyat rúg, hogy érzésre kifordul a kezedből, akárhogy fogod. Pár lövés után fáj a kezem tőle, mintha leszakítaná a fél tenyerem.
Ilyen egy mezei porbafingó Magnum mellett.

Kép

Amivel szeretek lőni az a Glock17. Azt jól meg tudom fogni, jól lehet vele célozni. És még nem fáj. A Benelli is jó. Az mókás, ahogy széttép mindent.
Gepárd nagy álom nekem is :up:

Nekem sem megfelelő képzésem nincs a lövészethez, sem pedig gyakorlatom. Csak úgy mókából szoktunk lőni cimborával aki viszont bajnokságokra jár.

Én sose lőttem, pedig egyszer lehetett volna, de féltem, hogy túl nagyot rúg. Már bánom, hogy nem próbáltam akkor ki, biztos poén lehet, kibírtam volna egy visszarúgást. 50 kaliberes Desert Eagle nincs az álomlistádon? Gondolom az is nem kicsit rúghat, nem vízipisztoly kategória. Mondjuk sok értelme nincs ilyen extrém fegyvereknek, aki nem tud lőni, annak azért, aki meg tud, az egy szabvány 9 mm-eressel is jól bánik. Nem véletlen a 9 mm-est rendszeresítették szinte mindenhol, kiegyensúlyozott, tűzereje sem annyira komolytalan még, viszont jól kezelhető.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#16212 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 09. 01. 20:23

őrség végénél a fegyverleadós doboznak is szénné volt lőve a teteje, itt-ott toronyban is elsült 1-1 cucc, vagy valamelyik szétlőtte a bokáját. Meg az a tipikus, hogy hátulról szóltak, erre töltött fegyverrel odafordult, áááááá. Hagyjuk. Oda még az üres fegyver is bőven sok volt.

Már látom is a megfilmesítését: The Tower :Đ Egyébként ez a töltött fegyverrel hátraforduló miva' is elég hatékony: ha lelövi, akkor a következő megtanulja, hogy hátulról nem böfögünk előre feleslegesen baromságokat, míg a másiknál fegyver van :Đ

#16213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 01. 22:02

Nem tudom, hogy a faszba jön ide a szabadulós játék. Itt most IQ tesztekről volt szó.

Miért ne? Ahhoz legalább gógyi kell, és nagyjából egy séma az összes. Kivéve mikor nem. Bár azt sem tudom, hogy az erreforog arraforog fogaskerekeket miképpen bírod betanulni, legtöbb feladat helyszíni megoldós és nem nyelvtan érettségi 4-es számú kérdés, amire lököd a tanult választ. Csak azért írtam, egyszerűbb kipróbálni, mint egy ilyen tesztet fakasztani :-)
Make love not Wor.

#16214 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 12:01

pedig tegnap meg mertem volna esküdni, h falloszdjula majd ír valami jót a néphadseregről, meg annak lelket és életet, no meg jellemet formáló aspektusáról...

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#16215 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 09. 02. 13:01

pedig tegnap meg mertem volna esküdni, h falloszdjula majd ír valami jót a néphadseregről, meg annak lelket és életet, no meg jellemet formáló aspektusáról...

Hát, ahogy őt nézem - és nem azért írom, hogy bántsam - nem formált rajta valami sokat. Szerintem katona sem volt, ami egymagában megint nem lenne baj, csak már szerintem akkoriban sem kezdett magával helyette semmi értelmeset.

#16216 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 14:54

Dehogynem, apuci berakta polg szolgálatosnak valami téeszbe, gondolom
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#16217 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 09. 02. 15:49

Hát, ahogy őt nézem - és nem azért írom, hogy bántsam - nem formált rajta valami sokat. Szerintem katona sem volt, ami egymagában megint nem lenne baj, csak már szerintem akkoriban sem kezdett magával helyette semmi értelmeset.

Szerintem volt katona, abban az időben nehéz volt elsumákolni. Én is voltam. A jellemformálás pedig csak legenda. Eltelt a másfél év. Voltak katonatársaim aki előtte nagymenők voltak, ott meg csak úgy mint a többiek, töltöttük az időt. Aztán a civil életben semmit nem lehetett hasznosítani belőle. Szerintem.
Persze jó beszédtéma, lehet legendákat mesélni....
Simán értelmetlenül vettek el sok hónapot az életéből egy fiatal srácnak. Olyannak aki nem konkrétan katona szeretett volna lenni.

De azért nagyon várom a hozzászólását kulának, minimum hadnagy volt ott is, értett mindenféle fegyvernemhez....
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#16218 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 09. 02. 15:54

Dehogynem, apuci berakta polg szolgálatosnak valami téeszbe, gondolom

akkor még nem volt polg. szolg.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#16219 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 15:14

hehe, nagyapám mutatta, milyen levelet küldött születésnapjára a vezérkar, úgy kezdődik, hogy "tisztelt ezredes úr" :eek:
ja, ezredes. honvédségi levéltáros :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#16220 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 09. 02. 15:59

De azért nagyon várom a hozzászólását kulának, minimum hadnagy volt ott is, értett mindenféle fegyvernemhez....

Gyula találta fel a katonaságot, dehogy volt ócska lótifuti hadnagy, minimum tízezredesként kezdett.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 809
  • 810
  • 811
  • 812
  • 813
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.