Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 13. 17:30
Bakelit lemezhez nincs is értelmes lejátszó. Többit hagyjuk, nekem egyik ilyen vájtfülű megmagyarázta, hogy a kismegszakítónál speciális krémmel be kell kenni a kábelek végét, mert akkor szól rendesen a cucc. Meg összevissza forgatják a dugvillákat és milliárdért vesznek kábelt. Ugyanmár, ez csöppet erős. Mert ha még valami stabil egyenfeszes akkuról hajtaná, akkor azt mondom, hogy jól van. Vakteszten meg mind feldőlne, ha kiszűrjük a lemez minimális sercegését. Főleg mert több 10 éve már a vinyl lemezre is ilyesmiket mondtak, aztán tökre vicces, mert most már van a CD lemeznél jobb minőségű digitalizálás, ellentétben azokkal a vinylekkel, amikre a vájtfülűid esküdöznek, mert ott is ugyanazokon az ezer éves _digitális_ kompresszorokon, DATokon és egyéb felvevőkön megy át az anyag, amit majd a lemezre nyomnak. Mi eléggé késve követjük a megvezetett nyugatot, meg 1-1 nagyobb analóg pultos stúdió még létezik, de összességében szerintem 20-30-X éve nincs analóg technika. Vagy hozzál forrást, de tudom, maradjak meg hitemben.
Attól még, h barmokról és baromságokról beszélsz, nem lesz jobban igazad.
Azt készséggel elismerem, h ilyenek IS vannak.
Még olyan durvaságot is csináltak az átmeneti időben, h digitális berendezéssel készítették meg a hanganyagot és ezt sokszorosították analóg hanghordozón.
Igaz az is amit az analóg rendszerben keletkező torzításokról és zajról írtál.
De ezek az eredetihez hozzáadódók. Az pedig nincs a felvételen amit a digitalizálás kiszűrt belőle.