HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1425
  • 1426
  • 1427
  • 1428
  • 1429
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28521 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 13. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 13. 17:30

Bakelit lemezhez nincs is értelmes lejátszó. Többit hagyjuk, nekem egyik ilyen vájtfülű megmagyarázta, hogy a kismegszakítónál speciális krémmel be kell kenni a kábelek végét, mert akkor szól rendesen a cucc. Meg összevissza forgatják a dugvillákat és milliárdért vesznek kábelt. Ugyanmár, ez csöppet erős. Mert ha még valami stabil egyenfeszes akkuról hajtaná, akkor azt mondom, hogy jól van. Vakteszten meg mind feldőlne, ha kiszűrjük a lemez minimális sercegését. Főleg mert több 10 éve már a vinyl lemezre is ilyesmiket mondtak, aztán tökre vicces, mert most már van a CD lemeznél jobb minőségű digitalizálás, ellentétben azokkal a vinylekkel, amikre a vájtfülűid esküdöznek, mert ott is ugyanazokon az ezer éves _digitális_ kompresszorokon, DATokon és egyéb felvevőkön megy át az anyag, amit majd a lemezre nyomnak. Mi eléggé késve követjük a megvezetett nyugatot, meg 1-1 nagyobb analóg pultos stúdió még létezik, de összességében szerintem 20-30-X éve nincs analóg technika. Vagy hozzál forrást, de tudom, maradjak meg hitemben.

Attól még, h barmokról és baromságokról beszélsz, nem lesz jobban igazad.
Azt készséggel elismerem, h ilyenek IS vannak.
Még olyan durvaságot is csináltak az átmeneti időben, h digitális berendezéssel készítették meg a hanganyagot és ezt sokszorosították analóg hanghordozón.
Igaz az is amit az analóg rendszerben keletkező torzításokról és zajról írtál.
De ezek az eredetihez hozzáadódók. Az pedig nincs a felvételen amit a digitalizálás kiszűrt belőle.

#28522 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 17:59

A vájtfülűek hallgassanak amit akarnak, nekem totál mindegy.
....
Akkor szerinted ma jobb a telefonvonalak minősége, vagy 30 éve volt? ....

-Így igaz. Nekem tökéletesen megfelel, h mindenkinek a saját szája íze szerinti lehessen. Persze csak addig ameddig ezzel nem okoz másoknak nagyobb hátrányt, mint amennyihez önmagának alkalmazkodnia kell.
-És van amiben jobb, van amiben rosszabb. Ha csupán a szó érthetőséget tekintjük, akkor mondhatjuk, h általában (statisztikai igazságként) jobb.

#28523 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 18:08

Mit kaptak volna? Oda se mentél.

Ezt már korábban végigjátszottuk.
Én azt ígértem, h az elképzelések (funkcionális és design) és helyszíni fotók alapján elküldök egy tervezetet és ennek pozitív fogadtatása után felmegyek, a pontosítás után a kiviteli terv szintjén is megtervezem és akár a kivitelezésben is részt veszek.

#28524 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 22:02

-Így igaz. Nekem tökéletesen megfelel, h mindenkinek a saját szája íze szerinti lehessen. Persze csak addig ameddig ezzel nem okoz másoknak nagyobb hátrányt, mint amennyihez önmagának alkalmazkodnia kell.

Na, akkor meg mi a baj?
Aki bakelit korongot akar, most is hallgathat.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 22:02

-És van amiben jobb, van amiben rosszabb. Ha csupán a szó érthetőséget tekintjük, akkor mondhatjuk, h általában (statisztikai igazságként) jobb.

Akkor fejtsd ki kicsit bővebben, miben rosszabb ma egy telefonvonal, mint 30 éve?

#28525 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 21:52

...
Igaz az is amit az analóg rendszerben keletkező torzításokról és zajról írtál.
De ezek az eredetihez hozzáadódók. Az pedig nincs a felvételen amit a digitalizálás kiszűrt belőle.

Ja, hogy az analóg torzítás az tetszik, a digitális meg nem.
Az analóg is szűrt ki részeket: amiket a zaj elfedett, azok a részek elvesztek; ahol torzult a jel, azok a részek másképp szóltak.

#28526 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 22:13

Ezt már korábban végigjátszottuk.
Én azt ígértem, h az elképzelések (funkcionális és design) és helyszíni fotók alapján elküldök egy tervezetet és ennek pozitív fogadtatása után felmegyek, a pontosítás után a kiviteli terv szintjén is megtervezem és akár a kivitelezésben is részt veszek.

És mi történt? Inkább olyannak adták a melót, akinek nem kelettek fotók, hanem odament és megnézte?

#28527 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 21:19

Na, akkor meg mi a baj?
Aki bakelit korongot akar, most is hallgathat.

Akkor fejtsd ki kicsit bővebben, miben rosszabb ma egy telefonvonal, mint 30 éve?

Ami az eredetihez az átviteli úton hozzáadódik, az rossz.
És az is rossz ami a digitalizálásnál elvész (és az analógnál is van veszteség). Az ami a kimondott szóhoz képest többlet. A hogyan mondta, ami segít a kimondott gondolat rekonstruálásában. És sok esetben abban is, h őszintén gondolta-e amit mondott.
Én soha nem voltam nagy hangbuzi. Nekem jól megfelelt még zenéhez is az amit a TBA 810-es (példul, a Disco Bébyben is ez a hangvégfok van) produkált, különösen akkor, ha legalább egy a Videoton középhangfal kategóriájú doboz volt a végére kötve. A digitalizált hanggal is jól elvagyok.
Mindemellett, sokkal jobb érzésem van amikor élő hangot hallok (akár beszédet, akár zenét).

#28528 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 21:22

És mi történt? Inkább olyannak adták a melót, akinek nem kelettek fotók, hanem odament és megnézte?

Ez a megrendelő döntése volt.
És volt előzménye annak is, h nem rohantam azonnal.
Részben a viselkedésetek. Részben pedig az, h még a megrendelő is alig tudott többet, mint azt, h valamiképpen hasznosítani akarja az épületet.
Később derült ki az is, h a megrendelő egy valamilyen (alig körvonalazódott) fedőtevékenységgel lefedett szórakozó hely létrehozásán gondolkozott.

#28529 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 22:13

gyula és a lófasz
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 13. 22:30

[quote name='Gyula2222' date='2014. 06. 13. 21:52' timestamp='1402689159' post='7468437'
Még olyan durvaságot is csináltak az átmeneti időben, h digitális berendezéssel készítették meg a hanganyagot és ezt sokszorosították analóg hanghordozón.[/quote]

Borzasztó. Eleve 30 éve kb. minden így készül, most akkor van értelme ragozni? A régi Ifi parkos felvételeket meg lehet lesni, egy nomális minőség nincs közte.
Make love not Wor.

#28531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 13. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 22:56

Később derült ki az is, h a megrendelő egy valamilyen (alig körvonalazódott) fedőtevékenységgel lefedett szórakozó hely létrehozásán gondolkozott.

Nincs fedőtevékenység, ez egy interaktív múzeum. Meló még majdnem mindig áll, pénzt kell csiholni, mert gondolom egy 6 milliót lazán el lehet tolni erre is. Bár én nyitás előtt csináltam volna, de a pénz nagy úr, mellé ritka a nagy rendezvény, amijez levegő kell.
Make love not Wor.

#28532 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 00:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 13. 23:19

Nem kell rá várni, hm! 30 éve szét kellett kalapálni a telefont, hogy egyáltalán kapjál vonalat -- legalábbis itt, Óbudán... Kép

Szerkesztette: Macikák 2014. 06. 14. 00:14 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#28533 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 00:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 06. 14. 01:12

Nem kell rá várni, hm! 30 éve szét kellett kalapálni a telefont, hogy egyáltalán kapjál vonalat -- legalábbis itt, Óbudán... Kép

És mennyit kellett várni arra a vonalra, hogy bekössék és számunk legyen? Most meg leveszem a polcról és még Gyulának is van mobilja.
Make love not Wor.

#28534 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 14. 00:23

És mennyit kellett várni arra a vonalra, hogy bekössék és számunk legyen? Most meg leveszem a polcról és még Gyulának is van mobilja.

Akkor az volt mind a politikai (operatív) koncepció és a technikai lehetőség ami volt.
Azóta mindkettő változott.
Eltűnődtem, hogyan veszed le a polcról a vonalat.

#28535 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 14. 12:03

Akkor az volt mind a politikai (operatív) koncepció és a technikai lehetőség ami volt.

Nehéz hozzáolvasni a mondat végét mi?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28536 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 11:26

gyula újra felbukkant? kirúgták közmunkáról?

#28537 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 22:47

Ami az eredetihez az átviteli úton hozzáadódik, az rossz.
És az is rossz ami a digitalizálásnál elvész (és az analógnál is van veszteség). Az ami a kimondott szóhoz képest többlet. A hogyan mondta, ami segít a kimondott gondolat rekonstruálásában. És sok esetben abban is, h őszintén gondolta-e amit mondott.
Én soha nem voltam nagy hangbuzi. Nekem jól megfelelt még zenéhez is az amit a TBA 810-es (példul, a Disco Bébyben is ez a hangvégfok van) produkált, különösen akkor, ha legalább egy a Videoton középhangfal kategóriájú doboz volt a végére kötve. A digitalizált hanggal is jól elvagyok.
Mindemellett, sokkal jobb érzésem van amikor élő hangot hallok (akár beszédet, akár zenét).

Analóg technikában sokkal nagyobb torzítás lehet, mint egy digitális felvételen. Szalag nyúlik, bakelit kopik. Mitől jobb az egyik, mint a másik?
Tévében is olyan tiszta a kép, mint a fene. Most akkor mitől rosszabb???

#28538 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 13. 22:56

Ez a megrendelő döntése volt.
És volt előzménye annak is, h nem rohantam azonnal.
Részben a viselkedésetek. Részben pedig az, h még a megrendelő is alig tudott többet, mint azt, h valamiképpen hasznosítani akarja az épületet.

A megrendelő már csak ilyen.
Legtöbbször van egy alig körvonalazott ötlete, meg néha pénze is hozzá.
Részletekre meg kb. hasonlóan szarik, mint te szoktál, a te eddigi összes társadalomátalakítási elméleted se volt jobban körvonalazva: "majd a többség eldönti, hogy mi legyen".

Sőt, van, hogy felénél megunja a megrendelő és már nem érdekli.
Vagy felénél rájön, hogy több a macera, mint gondolta, és már nem is akarja az egészet.

#28539 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 14. 01:23

Hát itt vidéken kb. soha nem lett volna telefon.
Volt 3 darab a faluban: a postán, a TSZ-ben (onnan telefonált a TSZ-elnök meg a párttitkár) meg a dokinál.
Sose értettem, hogy a dokinak minek, ha úgyse lehet sehonnan hívni a faluból.

#28540 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 14. 14:34

Technikai lehetőség miért ne lett volna? Volt már telefonközpont is, meg rézdrót is.
Vagy szerinted a 80-as években nyugaton sem lehetett akármelyik házban telefonvonal?
Rendszerváltás után meg pikk-pakk körbedrótozták a legkisebb falvakat is, nehogy már 1-2 év alatt fejlődött volna annyit a technika.

Jajj, de humoros valaki.
Bemész a boltba, oszt' már nyomják is kezedbe a mobilkészüléket, úgy.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1425
  • 1426
  • 1427
  • 1428
  • 1429
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.