HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1446
  • 1447
  • 1448
  • 1449
  • 1450
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#28941 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 22. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 22. 19:13

Tény, h a teljes tudattartalmunk KÉPZETES.
Beleértve ezzel az értelmezőrendszerünket is, amely tudati tartalommá FORDÍTJA az inputjainkat.
Innentől fogva csak azt tudjuk nézni, h melyikünknek van az inputjainkat jobban, az összességében nézve kevésbé ellentmondásosan feldolgozó programrendszere.
Egyébként pedig azt is mondhattam volna, h a kettős beszédeddel önellentmondásba kerültél, Te simlis barom.

Nem kerültem önellentmondásba. A te szokásod szokott lenni.
A hardveres inkompatibilitás egész más téma, most már értem, miért írtad előbb.

A való életben így mennek a projektek, Gyula, hidd el. Meg van adva, hogy milyen eszközöket szabad és milyen eszközöket kell használni, és azokat hogyan kell használni.
Senki nem fog azzal szórakozni, hogy a te ouputodat alakítgassa a saját formátumára, inkább nem vesznek fel.
Nézz meg egy álláshirdetést: le van írva, hogy mit kell tudnia használni annak, akit keresnek.

#28942 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 22. 17:51

Tessék, akkor 2 alma + 1 körte összeadásának mi az eredménye?

Írtam rá pár variációt és ezt még kiegészítették a fórumtársaink.
Ha memória gondjaid vannak, akkor segítségedre lehet az, h a fórumban vissza tudsz keresni.

#28943 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 22. 19:23

Írtam rá pár variációt és ezt még kiegészítették a fórumtársaink.
Ha memória gondjaid vannak, akkor segítségedre lehet az, h a fórumban vissza tudsz keresni.

Én meg minden válaszodra megírtam, hogy miért nem jó.
Nem vetted észre, hogy válaszoltam is? Pistike uzsonnája, hülye. És ha épp sonkát eszik? Vagy te ismersz olyan Pistikét, aki mindig 2 almát + 1 körtét uzsonnázik.

#28944 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 22. 17:57

Az :Đ
De nem mondja ki, hogy nem lehet összeadni, próbálja mosdatni a négert, pedig ő is látja, hogy nem lesz belőle Michael Jackson.

Behelyettesítheted példul, az aX+bY=cZ képletbe.
Ahol az X legyen mondjuk az alma. Y a körte. az a, b legyenek darabszám mennyiségek.
Z az ízlés szerinti eredmény megnevezés. c az eredményhez passzoló mennyiség változóérték.
Ha tényleg ennyire fű vagy, akkor kérd vissza még az általános iskolai tandíjadat is (mert, már az általános iskolai tananyagnak is része a szöveges feladatok matematikai térbe való beleértelmezése).
Ha meg nem, akkor szépen megkérlek, fejezd be a szarakodást.

#28945 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 18:53

gyula, ezt hagyd inkább, mert nem megy neked. inkább beszélj arról, hogy a fém az tulajdonképpen plazma
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#28946 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 22. 19:40

Ahol az X legyen mondjuk az alma. Y a körte. az a, b legyenek darabszám mennyiségek.
Z az ízlés szerinti eredmény megnevezés. c az eredményhez passzoló mennyiség változóérték.
Ha tényleg ennyire fű vagy, akkor kérd vissza még az általános iskolai tandíjadat is (mert, már az általános iskolai tananyagnak is része a szöveges feladatok matematikai térbe való beleértelmezése).
Ha meg nem, akkor szépen megkérlek, fejezd be a szarakodást.

Igen, felírtad algebrai formában a kérdésemet, de nem mondtad a választ.
Mi a c és Z, ez a kérdés.
Tehát a 2 alma + 1 körte összeadás eredménye mi lesz szerinted?

Én azt mondom, hogy nem lehet összeadni. Általános iskolában is így tanították nekem.
Ha szerinted össze lehet adni, akkor írd a választ, ne mellébeszélj.

Szerkesztette: Sparow2 2014. 06. 22. 18:58 -kor

#28947 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 19:01

Érdemes visszaolvasni, vagy a vén kádárista tolvaj csaló hazug fasz továbbra sem változott?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#28948 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 22. 18:23

Nem kerültem önellentmondásba. A te szokásod szokott lenni.
A hardveres inkompatibilitás egész más téma, most már értem, miért írtad előbb.

A való életben így mennek a projektek, Gyula, hidd el. Meg van adva, hogy milyen eszközöket szabad és milyen eszközöket kell használni, és azokat hogyan kell használni.
Senki nem fog azzal szórakozni, hogy a te ouputodat alakítgassa a saját formátumára, inkább nem vesznek fel.
Nézz meg egy álláshirdetést: le van írva, hogy mit kell tudnia használni annak, akit keresnek.

Logikai rendszereknél (ha a jelszintek passzolnak), az inkompatibilitás logikai (értelmezési) inkompatibilitás. Szépen mutatja ezt az is, h a probléma tolmács programmal áthidalható.
A való életben pedig mindenhol éppen úgy megy, ahogy valamilyen elképzelések mentén csináljuk.
Az ámítástechnika területén is úgy megy, h vannak modulok amelyek a felszínükön (input output) azt csinálják amit. És ezekből a modulokból összelegózol valami nagyobbat. Vagy megmondják, h csinálj egy ilyen és ilyen (felszínű) modult.
Én is paraméterek szerint választok alkatrészeket.
Az már másodlagos, h ha a megrendelő egy genplánt is akar akkor bele kell vinni amit csináltam, a prodzsekthez választott program adatbázisába (az egyben való megjeleníthetőséghez).
Ehhez még érdemes látni, h az alkotás a tudatainkban jön létre. A többi már (át)kódolási tevékenység.

#28949 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 22. 19:40

idióta, ezzel is csak cáfolod magad... hiszen nem lehet olyan c és Z értéket mondani, amivel egyáltalán egy ilyen egyenlőséget fel tudnál írni, a felírt egyenlet a példára HAMIS, TÉVES, hiszen nem áll fent egyenlőség az egyenlet két oldala között! (és ezt rajtad kívül mindenki látja)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#28950 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 06. 22. 18:57

Igen, felírtad algebrai formában a kérdésemet, de nem mondtad a választ.
Mi a c és Z, ez a kérdés.
Tehát a 2 alma + 1 körte összeadás eredménye mi lesz szerinted?

Én azt mondom, hogy nem lehet összeadni. Általános iskolában is így tanították nekem.
Ha szerinted össze lehet adni, akkor írd a választ, ne mellébeszélj.

Lehet példul, három darab gyümölcs.
Vagy egy zacsi gyümölcsleves alapanyag.
Vagy komolyabb átalakulás után egy feles pálinka.
És megint elmondom, h a matematikai modelltér egy absztrakciós tér amit szabadon alakíthatsz úgy, h jól tudd modellezni benne épp azt amit épp modellezni akarsz.
Szerintem érdemes megnézned ennek a fizikusnak az előadását. Komoly modellezési eszmefuttatást is előad benne.
http://vimeo.com/32805836

#28951 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 06. 22. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 22. 20:13

Lehet példul, három darab gyümölcs.

És ha Te a zöldségesnél 2 darab almát és 1 körtét szeretnél, úgy egész konkrétan, akkor 3 darab gyümölcsöt mondasz be? Lehet azt is, legfeljebb visszakérdeznek, hogy milyet. Akkor meg sok értelme volt nem specifikálni. Mérnök úr.
Make love not Wor.

#28952 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 22. 20:03

Az ámítástechnika területén is úgy megy, h vannak modulok amelyek a felszínükön (input output) azt csinálják amit. És ezekből a modulokból összelegózol valami nagyobbat. Vagy megmondják, h csinálj egy ilyen és ilyen (felszínű) modult.

Megint okoskodsz, aztán nem jársz utána, de hatalmas arccal megmaradsz a hitedben.
Igen, vannak modulok, interfacek is. De nem kevernek nyelveket és formátumokat, kivéve ha máshogy nem lehet megoldani, ott sem túl lelkesen. C# - C++ között még viszonylag gyakori a váltogatás, bár nem szeretik, de nem kevernek oda Java osztályokat csak azért, mert valakinek az kényelmes. A valakit kirúgják, felvesznek olyat, aki rugalmas.

Különben a programok indítása rettenetesen hosszú folyamat lenne, amíg az összes .NET gramework, Java runtime, és egyéb sandbox futtatókörnyezet felépül, sokszoros proci és memóriaigénnyel.
Adott programra a lehető legszűkebb közös nyelv és fordítókörnyezet a jó. Ezek a mérnöki szakmák már csak ilyenek, nem ezotérikus agymosás, ahol a ködösítésnél már csak az idegen és régies szavakkal felhizlalt tartalom nélküli körmondatokat értékelik többre.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#28953 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 22:53

Kép

Remélem, hogy sör van benne?! Kép

Nem vagyok hajlandó foglalkozni ezzel a sok gyulasággal!

Jó éjszakát... Kép

Szerkesztette: Macikák 2014. 06. 22. 22:55 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#28954 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 06. 22. 23:53

Nem vagyok hajlandó foglalkozni ezzel a sok gyulasággal!

Gyula szótárban ez egy darab folyam...
Make love not Wor.

#28955 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 22. 21:01

És ha Te a zöldségesnél 2 darab almát és 1 körtét szeretnél, úgy egész konkrétan, akkor 3 darab gyümölcsöt mondasz be? Lehet azt is, legfeljebb visszakérdeznek, hogy milyet. Akkor meg sok értelme volt nem specifikálni. Mérnök úr.

Tele vagyunk gyűjtőfogalmakkal amelyek van amikor önmagukban elég és van amikor nem.
Az értelméről pedig annyit, h nem én definiáltam ezt a fogalmat és az, h jelenleg is élő fogalom, azt mutatja, van értelme használni (nem minden szituációban).
Érdekes látnom, h a matek bűvöletében élők mennyire el tudnak rugaszkodni a világ valóságától.
Sokminden volt amiről köztudott volt, h lehetetlenség. És ez igaz volt egészen addig ameddig nem jött valaki aki ezt nem tudta és megcsinálta.

#28956 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 06. 22. 22:14

Megint okoskodsz, aztán nem jársz utána, de hatalmas arccal megmaradsz a hitedben.
Igen, vannak modulok, interfacek is. De nem kevernek nyelveket és formátumokat, kivéve ha máshogy nem lehet megoldani, ott sem túl lelkesen. C# - C++ között még viszonylag gyakori a váltogatás, bár nem szeretik, de nem kevernek oda Java osztályokat csak azért, mert valakinek az kényelmes. A valakit kirúgják, felvesznek olyat, aki rugalmas.

Különben a programok indítása rettenetesen hosszú folyamat lenne, amíg az összes .NET gramework, Java runtime, és egyéb sandbox futtatókörnyezet felépül, sokszoros proci és memóriaigénnyel.
Adott programra a lehető legszűkebb közös nyelv és fordítókörnyezet a jó. Ezek a mérnöki szakmák már csak ilyenek, nem ezotérikus agymosás, ahol a ködösítésnél már csak az idegen és régies szavakkal felhizlalt tartalom nélküli körmondatokat értékelik többre.

Szépen megkérlek, h fejezd be a meglehetősen kis (statisztikai) igazságtartalmú hablatyolást.
Szép nagy kört futottunk már a moslék, géperőforrás zabáló ÁMÍTÁSTECHNIKAI megoldásokról is.
Egyébként pedig, mindegy miben írták meg a programot, ha le van fordítva gépi kódra akkor az gépi kód.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 06. 22. 23:30 -kor

#28957 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 22. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 23. 00:28

Egyébként pedig, mindegy miben írták meg a programot, ha le van fordítva gépi kódra akkor az gépi kód.

Jahh, kérdés el bírod-e képzelni, hogy akár több 100-an vagy ezren melózzanak egy szoftveren, amit majd lefordítanak? Számunkra ez a nem mindegy. Te meg lennél az egy hülye, aki csakis ellenkezőjét tenné, mint illik.
Make love not Wor.

#28958 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 23. 00:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 22. 23:36

Jahh, kérdés el bírod-e képzelni, hogy akár több 100-an vagy ezren melózzanak egy szoftveren, amit majd lefordítanak? Számunkra ez a nem mindegy. Te meg lennél az egy hülye, aki csakis ellenkezőjét tenné, mint illik.

Van ahol praktikus, van ahol nem és van ahol mindegy.
Akkor amikor azt mondtam, h praktikus lenne ha az egy funkcionalitású részegységek azonos nyelven beszélnének (legalább a szokásos funkcionalitásaikban), akkor azt mondtátok, h faszság, meg akkor hol van a szabadság.
Most meg, h azt mondtam, h a rendszerben való jó működés szükséges és elégséges feltétele, h a környezetével való input-output kapcsolata rendben legyen, ezzel ellenkeztek.
Míg én mindkét esetben középen voltam, Ti egyszer a ló egyik, majd a másik oldalán.

#28959 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 23. 00:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 06. 23. 01:25

Van ahol praktikus, van ahol nem és van ahol mindegy.

Míg én mindkét esetben középen voltam, Ti egyszer a ló egyik, majd a másik oldalán.

Ezért kell konkrétabb példa, vagy megnevezés. De mindegy, ehhez is túl hülye vagy.
Make love not Wor.

#28960 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 23. 00:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 06. 23. 00:38

Ezért kell konkrétabb példa, vagy megnevezés. De mindegy, ehhez is túl hülye vagy.

A való világban pedig van az általános és az egyre meghatározottabb egészen addig, h ráböksz, konkrétan ez az.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1446
  • 1447
  • 1448
  • 1449
  • 1450
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.