HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1537
  • 1538
  • 1539
  • 1540
  • 1541
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#30761 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 17. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 17. 19:12

Az én piacom a lakás építtetők, lakásaikat fejlesztők, felújítók, karbantartatók.
Ebből adódóan, az Ő fizetőképességüktől függök.

Most épül mögöttem +5 emelet irodaház. Amit utána üzemeltetni is kell.
Make love not Wor.

#30762 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 17. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 17. 19:15

A célnak megfelelhet még a slussz drót (robbantó zsinór).

Az biztos nem. Igaz UTP is lenne dögivel, csak az sem jó.
Make love not Wor.

#30763 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 17. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 17. 20:47

Én azt írtam, h olyan erősnek kell lennie ...
És a slusszdrót egy ilyen erősségű műanyag borítású vas huzal.

Röviden? Nem. Amúgy ez nem túl erős, viszont jól bírja a hajtogatást. Robbantózsinórból én csak sodrottat használtam, töltetek közé nem is emlékszem, pedig jóra sikerült a vizsgám. Passz.
Make love not Wor.

#30764 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 17. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 07. 17. 19:58

Én hazudozok?

Export aktívumról beszélsz, aminek a nagy részét ki sem fizették a baráti országok, és csak azért vették át mert kötelező volt. A nem baráti országoknak meg nem kellett volna az a szar, amit gyártottatok.

Amit mondtam, az attól függetlenül igaz, h mit kaptunk érte cserébe és mennyit nem ellentételeztek.
Arról is esett már szó, h komoly nyugati exportunk is volt.
Persze ha hazudozni akarsz, akkor csak nyugodtan. Egyre kevesebbeket lehet már megtéveszteni az ilyesféle falmelléki szövegekkel.

#30765 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 17. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 17. 22:17

Amit mondtam, az attól függetlenül igaz, h mit kaptunk érte cserébe és mennyit nem ellentételeztek.
Persze ha hazudozni akarsz, akkor csak nyugodtan. Egyre kevesebbeket lehet már megtéveszteni az ilyesféle falmelléki szövegekkel.

"Komoly" :D

Hazudozni pedig te szoktál, ne akarj leráncigálni a saját szintedre. Inkább írd le, hogy mik azok a megalázó feltételek, amik miatt nem vagy hajlandó munkát vállalni!
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30766 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 17. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 17. 22:17

Most is exportálunk sok mindent, bár ha azt mondom, hogy szogáltatást és szellemi tőkét, akkor jössz a kizsákmányolós dumával. Programozás, webfejlesztés, most olyan cégnél melózok, ahol ügyvédi munkát, könyvelést, mindenféle egyéb hasonló papírmunkát tolunk ki kvázi külföldre. Az is ér?

Most példálózhatunk a Nokia bezárással, csak ugye befektető sem saját maga ellensége, miért csináltatná itt drágábban, ha máshol megkapja olcsóbban?
Make love not Wor.

#30767 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 17. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 17. 21:19

A gazdaság teljesítményét egyértelműen mutatja az ország épülése és az export aktívumunk.
Többet termeltünk, mint amennyit feléltünk.
Ezt is leírtam már párszor.

Jah: Ez akár még igaz is lehet/ett a számok alapján, csak éppen Te meg azt felejted el, hogy ezek a "többlet-termékek" viszont mind mentek ki exportra: vagy szarért-hugyért a többi KGST országba, vagy úgymond "szolidaritásból" a harmadik világba (oda természetesen meg már tök ingyért, sőt! Még a szállítást is mi fizettük, naná!). Ezt meg már mi írtuk le párszor. Ezen a zseniális exporton egy Qva fillért nem nyert az ország, sőt! CSAK veszített...

Szerkesztette: Macikák 2014. 07. 17. 23:25 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#30768 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 17. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 18. 00:16

Jah: Ez akár még igaz is lehet/ett a számok alapján,

Emlegette a zsinórt, közben azon mélázok, hogy egyszer fejembe vettem, hogy leteszem a robbantómesteri tanfolyást, mert mai világban ki tudja mikor lesz rá szükség :-D Nem is lett volna drága, csak az a fránya idő. Amúgy suliban tanultam valamennyit, gyakorlatból tanultuk a különböző robbanószereket, történelem, hatátanulmány, miazmás. Oszt Csehszlovákia gyárotta az egyik motyót, amit még a "baráti" országokba is exportáltak, mint pld. Líbia, ahonnan aztán röhögve átkerült az IRÁhoz :-D Volt még a klasszikus C4, plasztik, meg ahány név a naptárban. Érdekesség, néha eszembe jut, hogy nem is baj ha ember kicsit tud valamiből, de az sokféle terület, mikor égési sebessége 1-2 ilyen cuccnak 7-8 kilométer/másodperc, oszt repülőt ugyan nem robbantottunk, de jól elhelyezve 20 deka szarrá viszi. Vagy ugyanez föld alatti robbantásnál királyság, vizsgámon úgy repült a finom föld, mintha 300 méteres körzetben frissen gereblyéztek volna :-D Közepén meg A Gödör. Csak vicces, mikor téped, vágod, ütheted, nem kell félni tőle. Van amit meggyújtasz, faszán ég, lecsöpög, mint mikor a műanyag folyik. Egész lőszeres ládával felgyújthatod, semmi nem lesz, elég magában. Ellenben ha szúrólángot kap, akkor pár deka keresztben elmetszi a vasúti sínt.
Make love not Wor.

#30769 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 17. 23:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 18. 01:33

Emlegette a zsinórt, közben azon mélázok, hogy egyszer fejembe vettem, hogy leteszem a robbantómesteri tanfolyást, mert mai világban ki tudja mikor lesz rá szükség :-D

Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#30770 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 00:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 17. 22:14

Most is exportálunk sok mindent, bár ha azt mondom, hogy szogáltatást és szellemi tőkét, akkor jössz a kizsákmányolós dumával. Programozás, webfejlesztés, most olyan cégnél melózok, ahol ügyvédi munkát, könyvelést, mindenféle egyéb hasonló papírmunkát tolunk ki kvázi külföldre. Az is ér?

Most példálózhatunk a Nokia bezárással, csak ugye befektető sem saját maga ellensége, miért csináltatná itt drágábban, ha máshol megkapja olcsóbban?

A fórumtársunk a cocban volt gazdaságunk teljesítményéről hazudozott.
És tudom, jelenleg is sokat visznek ki az országból.

#30771 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 00:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 07. 17. 23:16

Jah: Ez akár még igaz is lehet/ett a számok alapján, csak éppen Te meg azt felejted el, hogy ezek a "többlet-termékek" viszont mind mentek ki exportra: vagy szarért-hugyért a többi KGST országba, vagy úgymond "szolidaritásból" a harmadik világba (oda természetesen meg már tök ingyért, sőt! Még a szállítást is mi fizettük, naná!). Ezt meg már mi írtuk le párszor. Ezen a zseniális exporton egy Qva fillért nem nyert az ország, sőt! CSAK veszített...

Ezt jó közelítéssel, én is így látom.

#30772 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 00:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 18. 01:06

A fórumtársunk a cocban volt gazdaságunk teljesítményéről hazudozott.

Sokan ugyanígy emlékeznek. Akkor mi van? Ládagyárt is csak később lehetett megcsinálni, meg poénra venni, de az ugyanaz...

Ismerős is éppen hasonlót írt. Pont most: "egy normális gazdaságban, egy normális társadalomban NEM KELL mellékes a fizu mellé: az a szockó volt, ahol elténferegtek a láda- és a lámpagyárban, mellesleg széthordtak mindent, ami mozdítható volt, aztán mentek gebinbe fusizni. Most te meg én, meg az unokáink ezt fizetjük ki, pakskettővel együtt. Ez ugyanaz, mint amikor nekem a MÁV-os nénike kioktatóan azt mondta: tessék egy órával korábban elindulni, ha időben ott akar lenni. És mikor azt válaszoltam, hogy nem, kedvesem, nekem, mint utasnak egyetlen dolgom van: óra tizenkilencre odaballagni a megállóhoz, mert jön a sihuhu, akkor nézett és nem értette. nem értenek még sokan sok mindent, az a baj."
Make love not Wor.

#30773 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 01:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 18. 00:44

Sokan ugyanígy emlékeznek. Akkor mi van? Ládagyárt is csak később lehetett megcsinálni, meg poénra venni, de az ugyanaz...

Ismerős is éppen hasonlót írt. Pont most: "egy normális gazdaságban, egy normális társadalomban NEM KELL mellékes a fizu mellé: az a szockó volt, ahol elténferegtek a láda- és a lámpagyárban, mellesleg széthordtak mindent, ami mozdítható volt, aztán mentek gebinbe fusizni. Most te meg én, meg az unokáink ezt fizetjük ki, pakskettővel együtt. Ez ugyanaz, mint amikor nekem a MÁV-os nénike kioktatóan azt mondta: tessék egy órával korábban elindulni, ha időben ott akar lenni. És mikor azt válaszoltam, hogy nem, kedvesem, nekem, mint utasnak egyetlen dolgom van: óra tizenkilencre odaballagni a megállóhoz, mert jön a sihuhu, akkor nézett és nem értette. nem értenek még sokan sok mindent, az a baj."

Előnyben vagyok veletek azzal, h az én ez életi emlékeim a hatvanas évek elejétől indulnak.
Én emlékszem a közvetlen tapasztalataimra. Arra, h azt (az akkori programozottságommal hogyan (minek) éltem meg. És emlékszem, h a kulturális forradalommal/új gazdasági mechanizmussal indulóan hogyan ideologizálták át az embereket úgy, h Kánaánnak lássák azt amibe bele akartak vinni bennünket.
Az amit igaznak hisztek (a bolsevik rendszer gazdasági életképtelensége, hitelből élés, stb.) ennek az átideologizáló propagandának a része.

#30774 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 01:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 18. 02:05

Előnyben vagyok veletek azzal, h az én ez életi emlékeim a hatvanas évek elejétől indulnak.
Én emlékszem a közvetlen tapasztalataimra. Arra, h azt

Az amit igaznak hisztek (a bolsevik rendszer gazdasági életképtelensége, hitelből élés, stb.) ennek az átideologizáló propagandának a része.

Míg a jelent is teljesen másképp magyarázod, hiszed, éled meg, addig mit mondhatnánk? Műszaki dolgokban is folyamatos halandzsád, vagy szándékos ferdítés amit mondasz, esetleg simán csak a kontárság. Innentől amit hiszünk, az egy dolog, de lehet előbb hiszek anyósnak, vagy éppen Czinegének, Latabárnak az akkori politikai rádiókabarékból. Amiben volt némi cenzúra-jelleg, de nem olyan kemény és biza odatették, amit oda kell. 20 évvel később szerintem sokan ugyanebből a korból építkeztek.

Ezek után amit infóban előadtál, jöttél a trak rendszerrel, meg a Novell NT-vel, és a világ faszával, amiknél folyton orra estél a saját cipődben, miért is kellene pont nem az ellenkezőjére gondolni a '60as évekből, mint amit írsz?
Make love not Wor.

#30775 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 02:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 18. 01:30

Míg a jelent is teljesen másképp magyarázod, hiszed, éled meg, addig ....

Csak a statisztikai igazság kedvéért mondom, nem vagyok egyedül a nézeteimmel.
Ha az időfolyamot is nézzük, akkor gyorsuló ütemben növekszik azok száma akik hozzám hasonlóan gondolják, látják.
Az pedig mindannyiunk elemi érdeke, h megismerkedjünk a különféle nézetekkel.
Ebből csak az egyik komoly ok az, h a kiszámíthatóság hasznos dolog és ha tudom a másik hitét (ami mozgatja) akkor kiszámíthatóvá válik.
Az anyósoddal érdemes konzultálnod. Ugyanis, neki is vannak közvetlen események emlékei és ezek jó igazságtartalmú (nagy hitelességi értékű) információk.
Az oki vélelmek már sokkal kevésbé.
- Az orra esésről pedig annyit, h igaz a nap ballag az égen és a föld kering a nap körül is.

#30776 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 05:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 18. 01:09

Ezt jó közelítéssel, én is így látom.

Akkor miért hazudozol?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30777 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 18. 00:33

Emlegette a zsinórt, közben azon mélázok, hogy egyszer fejembe vettem, hogy leteszem a robbantómesteri tanfolyást, mert mai világban ki tudja mikor lesz rá szükség :-D Nem is lett volna drága, csak az a fránya idő. Amúgy suliban tanultam valamennyit, gyakorlatból tanultuk a különböző robbanószereket, történelem, hatátanulmány, miazmás. Oszt Csehszlovákia gyárotta az egyik motyót, amit még a "baráti" országokba is exportáltak, mint pld. Líbia, ahonnan aztán röhögve átkerült az IRÁhoz :-D Volt még a klasszikus C4, plasztik, meg ahány név a naptárban. Érdekesség, néha eszembe jut, hogy nem is baj ha ember kicsit tud valamiből, de az sokféle terület, mikor égési sebessége 1-2 ilyen cuccnak 7-8 kilométer/másodperc, oszt repülőt ugyan nem robbantottunk, de jól elhelyezve 20 deka szarrá viszi. Vagy ugyanez föld alatti robbantásnál királyság, vizsgámon úgy repült a finom föld, mintha 300 méteres körzetben frissen gereblyéztek volna :-D Közepén meg A Gödör. Csak vicces, mikor téped, vágod, ütheted, nem kell félni tőle. Van amit meggyújtasz, faszán ég, lecsöpög, mint mikor a műanyag folyik. Egész lőszeres ládával felgyújthatod, semmi nem lesz, elég magában. Ellenben ha szúrólángot kap, akkor pár deka keresztben elmetszi a vasúti sínt.

Na, akkor most már ezt is tudjuk, Lord Ya Know ilyen robbantási hód volt, nem szabad neki beszólogatni, mert gombafelhő lesz az eredménye. Egyébként meg nyugi, Gyula ehhez is jobban ért, a robbantási menedzseri képesítését 1911-ben szerezte meg, és robbantott a pécsi bányában is, előre megcsinálta a járatokat, ahová majd a valódi mérnököket lezavarja kényszermunkára. Elég jó igazságtartalmú ismeretei vannak ebbe a témában is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#30778 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 18. 03:13

Az anyósoddal érdemes konzultálnod. Ugyanis, neki is vannak közvetlen események emlékei és ezek jó igazságtartalmú (nagy hitelességi értékű) információk.

Mondtam, még tanácselnök is volt a családban. Bár ez sem derült volna ki, ha nincs Gyula. Anyós is megkérdezte a mondókáidra, hogy "oszt melyik elmeroggyant mond ilyeneket?" 70 év környékén voltak páran ugyanígy. Igen, volt munka, volt pénz
. Csak nem értették miért fizetnek annak, aki szarul dolgozik, vagy hátráltat és gyárban tolja a selejtet. Az a selejt gyártó Gyula sem nem érti, most miért nincs lehetősége, miközben nem rég még Ő volt az esztergakés királya.
Make love not Wor.

#30779 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 18. 09:57

nem rég még Ő volt az esztergakés királya.

Milyen nemrég? Még most is az, ha nem hiszed, kérdezd meg tőle, vagy maradj meg hitedben. Sokkal jobb igazságtartalmú megélhetési-ökoszociálisstrukturális rálátása van a témára mint bárkinek. Felhívom a figyelmed, hogy a fórumban lófasz sem olvasható vissza, mert a hwsw NyomiRt. baszik rendberakni. Most jól lebuktál a hamisságaiddal, az ilyen robbantsa fel magát, vagy piros, osz' kész.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#30780 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 18. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 18. 08:57

Mondtam, még tanácselnök is volt a családban. Bár ez sem derült volna ki, ha nincs Gyula. Anyós is megkérdezte a mondókáidra, hogy "oszt melyik elmeroggyant mond ilyeneket?" 70 év környékén voltak páran ugyanígy. Igen, volt munka, volt pénz
. Csak nem értették miért fizetnek annak, aki szarul dolgozik, vagy hátráltat és gyárban tolja a selejtet. Az a selejt gyártó Gyula sem nem érti, most miért nincs lehetősége, miközben nem rég még Ő volt az esztergakés királya.

Azért volt, mert az egy olyan uralmi rendszer volt.
Sokat megmutató nyelvünk van. A bolsevik rendszerben FOGLALKOZTATÁS és ehhez foglalkoztatás POLITIKA volt.
Amúgy, a sliffentyűk (persze ez is csak statisztikai igazság) általában olyan helyre kerültek ahol nem tettek (sok) kárt. A párt muftik külön kaszt volt, meglehetősen más szabályok szerint. És külön elbírálás mellett ténykedtek az osztályidegeneknek minősítettek.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1537
  • 1538
  • 1539
  • 1540
  • 1541
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.