Idézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 29. 20:27
A szemétben turkálás nincs megfelelően szankcionálva. Viszont 2 éve nincs Veszprémben az általános lomtalanítás. Mer jön a gyűjtögető, szétszór mindent, nem beszélve arról, hogy a hulladék érték. Helyette egy évben egyszer, egyzetetett időpontban bárkihez ingyen kimennek és elhordják a "lomot".
Ez modnjuk egy érdekes dolog, gondolom a kevés előnye mellett hátrányból is akadt bőven. Kolléga pld. egy szép nagy TV-t rakott le a kupac mellé, csak óvetosan, hogy ne törjön. Rézbőrű meg azt hitte, hogy nyúlni szeretné a készletet, így szépen leverte a picsába, másnap már észhez tért és pár napig kórházban ápolták a szétnyílt fejét. Itt rájuk van szólva, csendesek és nem túrják szét, sőt, mondhatom, hogy rendet raknak a területen. Máshol viszont egész éjszakás az őrzés, hangoskodás, majd a kupac egyre laposabbra terül.
Máik oldala, hogy aki kidobja az nyilván nem lát benne értéket, aztán szar lesni, mikor folyik a festék a teljesen jó állapotú könyveken, vagy éppen csak koszos terráriumra rábaszták a nagy kanapét-. Még Vaterás értéke is lenne, de szemben iskola biztos örült volna bárminek. Tavaly speciel egy olyan asztalt hoztak le, aminél külön zacskóba csomagolták a szerelvényeket és ránézésre sosem rakták össze, pár 10ezresért simán bolti cucc. Általában régiségre, fára, fémre gyúrnak, szerintem az FKF csak jól jár azzal, hogy minden ház elől kisebb kupacot kell összeszedni, darálós kocsiba úgyis nehezen megy a hűtő, mosógép, sok a veszélyes anyag, ésatöbbi. Fával meg fűtsön csak a paraszt, vagy éppen ha a hülye kidobta, akkor keressen sok ezrest 1-1 értelmes antik cuccon. Legalább nem hulladék lesz belőle.
Én is túrtam terráriumot, akváriumot, egyéb bizbaszt, de még 2 autónyi virágcserepet is begyűjtöttem. Röhögtem is, hogy lomis hülye leszek, csak jobban belegondolva iszonyat mennyiségű érték, hasznos anyag megy a kukába. Hadseregben is Gyulák bedarálták a könyvtárat, mert honvédségi cucc, meg kell semmisíteni, semmi iskolai felajánlás. Balfaszok? Az. Virágcserepek közt meg kaspó is volt, tesó kertészkedik, kavar, kis palántás sor, 1-2 műanyag cserép, ilyenkor simán mondja, hogy boltban az új értéke több 100ezer forint lenne a szerzeményeimnek.
Egyszer konténerből is hoztam, akkor még nem tudtam mivel jár... Éppen kocsmából jöttem, sofőrsegélyes meg röhögött, mikor odajött a kocsiért, telebasztam mindennel, majd vissza a garázsba. Éppen egy szállodát rendeztek be, ház előtt kivették a műanyag cserépből, ment kaspóba be, cserép meg a konténerbe. Építésvezető kifejezetten örült, mikor eltakarítottam, mert az neki csak szemét és plusz 1 konténert kell rendelni. Még 2 embert adott is kocsit kockázni, azok kaptak aprópénzt és sört, szóval elvileg mindenki jól járt. Odahaz megszámoltuk, ezres nagyságrendben vittem haza a cuccból, aminek bolti ára legolcsóbb kivitellel is kb. 400 forint.
Inenntől hamar mondom, lomtalanítást másképp kellene megoldani, vagy a kiszórt kupacot reálisan szortírozni, mert az nagyon nem csak használhatatlan szemét, itt viszont azt rebedgetik, hogy szankcionálva lesz. Sebajja, most cserépre megint gyúrok, majd ha megüt a rendőr akkor elmesélem.
Make love not Wor.