HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • 1564
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#31221 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 07. 29. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 28. 23:03

Amit kiadtak, ott már nem gyűjtögethetek. Elvileg még a szemetes konténerből sem szabad semmit kivenni.

Felfuvalkodott hólyag vagyok. Szemétkedni járok ide.
Mit nem tudsz gyűjtögetni és hol nem ?

Nem szedhetsz gombát, gyógynövényt, bogyókat? Próbálkoztál ezekkel? Rád szólt valaki? A magántulajdonban lévő területeken? Konkrétan rád gondolok., Példát várok, ha nem igaz akkor is.

Vagy most gonoszkodva, mit jelent a gyűjtögetés? Megtetszik, hazaviszem? A gyárból? A közösből? Magadtól lopsz, ha nem a közösből lopsz? ( a "lopsz" behelyettesíthető ideologiának megfelelően) Mert a cocban minden jobb volt.

A szemétben turkálás nincs megfelelően szankcionálva. Viszont 2 éve nincs Veszprémben az általános lomtalanítás. Mer jön a gyűjtögető, szétszór mindent, nem beszélve arról, hogy a hulladék érték. Helyette egy évben egyszer, egyzetetett időpontban bárkihez ingyen kimennek és elhordják a "lomot".
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#31222 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 29. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 29. 00:12

Szerinted ki, vagy mi az állam?

egyszerűen, tömören

Szerkesztem mert az jó.

kula (direkt a kisbetű) mester!
Az államnak, vagy egy bokor közösségnek is vannak tagjai. Vannak szabályok, mindegy, hogy milyen jóságokú hierarchia szinte nézed, el kell fogadnod. Meg vannak kulák. Meg kulákok. :)
Igazi példát nem mondtál, ezért feltételezem, hogy hierarchia szint amiről ugatsz az fordított. Van a kula. aztán a családok, az utcák... stb..
De a kula a piramis csúcs, neki jár , meglesz mindene.
Mert a kibaszott cionista birodalmi háttérhatalommal egyeztetve a tetű élősködőt nem kell eltaposni, egyeztetni kell, sőt.... Ugye?
Egy igazi szittya ősmagyar rendszerben, már kutyaeledel lennél. A fok rendszerű gazdálkodásban is. meg a kiszárítatlan területenkein is. Nem 57 évet éltél volna meg, 57 perc után dobtak volna a szemétdombra.

De ezek után is azt mondom, hogy konkrét tényekkel győzz meg. ne korrekt tényekkel. mert ugye a korrekt jelentésével sem vagy tisztában.

Szerkesztette: rupic 2014. 07. 29. 19:47 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#31223 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 07. 29. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 29. 20:27

A szemétben turkálás nincs megfelelően szankcionálva. Viszont 2 éve nincs Veszprémben az általános lomtalanítás. Mer jön a gyűjtögető, szétszór mindent, nem beszélve arról, hogy a hulladék érték. Helyette egy évben egyszer, egyzetetett időpontban bárkihez ingyen kimennek és elhordják a "lomot".

Ez modnjuk egy érdekes dolog, gondolom a kevés előnye mellett hátrányból is akadt bőven. Kolléga pld. egy szép nagy TV-t rakott le a kupac mellé, csak óvetosan, hogy ne törjön. Rézbőrű meg azt hitte, hogy nyúlni szeretné a készletet, így szépen leverte a picsába, másnap már észhez tért és pár napig kórházban ápolták a szétnyílt fejét. Itt rájuk van szólva, csendesek és nem túrják szét, sőt, mondhatom, hogy rendet raknak a területen. Máshol viszont egész éjszakás az őrzés, hangoskodás, majd a kupac egyre laposabbra terül.

Máik oldala, hogy aki kidobja az nyilván nem lát benne értéket, aztán szar lesni, mikor folyik a festék a teljesen jó állapotú könyveken, vagy éppen csak koszos terráriumra rábaszták a nagy kanapét-. Még Vaterás értéke is lenne, de szemben iskola biztos örült volna bárminek. Tavaly speciel egy olyan asztalt hoztak le, aminél külön zacskóba csomagolták a szerelvényeket és ránézésre sosem rakták össze, pár 10ezresért simán bolti cucc. Általában régiségre, fára, fémre gyúrnak, szerintem az FKF csak jól jár azzal, hogy minden ház elől kisebb kupacot kell összeszedni, darálós kocsiba úgyis nehezen megy a hűtő, mosógép, sok a veszélyes anyag, ésatöbbi. Fával meg fűtsön csak a paraszt, vagy éppen ha a hülye kidobta, akkor keressen sok ezrest 1-1 értelmes antik cuccon. Legalább nem hulladék lesz belőle.

Én is túrtam terráriumot, akváriumot, egyéb bizbaszt, de még 2 autónyi virágcserepet is begyűjtöttem. Röhögtem is, hogy lomis hülye leszek, csak jobban belegondolva iszonyat mennyiségű érték, hasznos anyag megy a kukába. Hadseregben is Gyulák bedarálták a könyvtárat, mert honvédségi cucc, meg kell semmisíteni, semmi iskolai felajánlás. Balfaszok? Az. Virágcserepek közt meg kaspó is volt, tesó kertészkedik, kavar, kis palántás sor, 1-2 műanyag cserép, ilyenkor simán mondja, hogy boltban az új értéke több 100ezer forint lenne a szerzeményeimnek.

Egyszer konténerből is hoztam, akkor még nem tudtam mivel jár... Éppen kocsmából jöttem, sofőrsegélyes meg röhögött, mikor odajött a kocsiért, telebasztam mindennel, majd vissza a garázsba. Éppen egy szállodát rendeztek be, ház előtt kivették a műanyag cserépből, ment kaspóba be, cserép meg a konténerbe. Építésvezető kifejezetten örült, mikor eltakarítottam, mert az neki csak szemét és plusz 1 konténert kell rendelni. Még 2 embert adott is kocsit kockázni, azok kaptak aprópénzt és sört, szóval elvileg mindenki jól járt. Odahaz megszámoltuk, ezres nagyságrendben vittem haza a cuccból, aminek bolti ára legolcsóbb kivitellel is kb. 400 forint.

Inenntől hamar mondom, lomtalanítást másképp kellene megoldani, vagy a kiszórt kupacot reálisan szortírozni, mert az nagyon nem csak használhatatlan szemét, itt viszont azt rebedgetik, hogy szankcionálva lesz. Sebajja, most cserépre megint gyúrok, majd ha megüt a rendőr akkor elmesélem.
Make love not Wor.

#31224 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 29. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 29. 20:59

Én is túrtam terráriumot, akváriumot, egyéb bizbaszt, de még 2 autónyi virágcserepet is begyűjtöttem. Röhögtem is, hogy lomis hülye leszek, csak jobban belegondolva iszonyat mennyiségű érték, hasznos anyag megy a kukába..

Ismerős ilyenekből fedezte a főiskolai tandíját meg a kaját, jártam vele sokat segíteni anno. Szeméttelepen is hibátlan jó árú régiség, meg műszaki cikk akadt bőven.
Mondjuk én is elgondolkoztam, hogy francnak foglalja itt a helyet a WRT51GL, meg Koss Porta Pro meg Koss UR40 fülesek, azokon is csak szivacsot kell cserélni, aztán mégiscsak egy 5-10 ezer ft-os philipshez képest audiofil kütyük, aztán inkább vaterára mennek.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#31225 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 04:07

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 29. 19:27

Felfuvalkodott hólyag vagyok. Szemétkedni járok ide. .....

Hát, ez az. Nagyon szomorú, h idáig züllesztették az országot.
Hogy még egy elvileg értelmiséginek sincs jobb örömszerző/szorongás oldó tevékenysége.

#31226 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 04:13

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2014. 07. 29. 19:31

A kérdés onnan indult, h az állam rossz gazda.
Az általad linkelt definíció szerint az állam egy terület irányító testület.
Elvileg (a szlogen szerint) demokráciában élünk, a vezetőségünk (a hatalom gyakorlók) az alkalmazottaink.
Ha rossz gazdái a rájuk bízottaknak, akkor jogunk és érdekünk az érdemeik elismerése mellett úgy picsán rúgnunk őket, h elszállnak, mint a győzelmi zászló.

#31227 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 05:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 30. 05:13

Elvileg (a szlogen szerint) demokráciában élünk, a vezetőségünk (a hatalom gyakorlók) az alkalmazottaink.
Ha rossz gazdái a rájuk bízottaknak, akkor jogunk és érdekünk az érdemeik elismerése mellett úgy picsán rúgnunk őket, h elszállnak, mint a győzelmi zászló.

Inkább takarodj dolgozni.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#31228 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 05:47

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 07. 29. 22:45

Ismerős ilyenekből fedezte a főiskolai tandíját meg a kaját, jártam vele sokat segíteni anno. Szeméttelepen is hibátlan jó árú régiség, meg műszaki cikk akadt bőven.
Mondjuk én is elgondolkoztam, hogy francnak foglalja itt a helyet a WRT51GL, meg Koss Porta Pro meg Koss UR40 fülesek, azokon is csak szivacsot kell cserélni, aztán mégiscsak egy 5-10 ezer ft-os philipshez képest audiofil kütyük, aztán inkább vaterára mennek.

Nálam egy 160-nas van, dobozostul, gondolkodtam hogy kidobom, vaterázni nincs kedvem.

#31229 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 06:18

Persze. Négyévente a választásokon lecserélheted a.választott képviselőket. Annyi a dolgod, hogy jelöltet állíts és/vagy szavazz a számodra megfelelő jelöltre. A köztes időben meg húzzál dolgozni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31230 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 08:32

A szociális háló meg a közmindenfélék üzemeltetése az pont az ellenkezője a profitorientáltságnak. Még az is lehet, hogy az előbbit egész jól tudják végezni.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#31231 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 07. 30. 09:32

A szociális háló meg a közmindenfélék üzemeltetése az pont az ellenkezője a profitorientáltságnak. Még az is lehet, hogy az előbbit egész jól tudják végezni.

Vagy csak egyszerűen, valakinek azt is kell csinálnia, mert profitorientált az nem fogja.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31232 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 28. 22:56

A legfelső szint a nyugati impérium szellemi vezetősége. Vagy úgy is mondhatom, h főideológusai. Egyéb többé kevésbé találó megnevezésekkel is illetik őket.
A helyi vezetőségünk imperátori rangban az előbbinek alárendelten tevékenykedik.

Ismét csak a megszokott hasbara, bármiféle értékelhető tartalmi konkrétum nélkül! Köszönjük, Emese Gyula2222... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#31233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 07. 30. 06:47

Nálam egy 160-nas van, dobozostul, gondolkodtam hogy kidobom, vaterázni nincs kedvem.

Egyszer hozd el kocsmába, becserélem sörre, Metaxával.
Make love not Wor.

#31234 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 30. 10:00

Egyszer hozd el kocsmába, becserélem sörre, Metaxával.

Inkább valami monitort aggyá :D

#31235 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 09:27

Győőő, itt még mindig megy a hupákolás. :Đ

https://www.youtube....h?v=yC5YYmRBk7U

#31236 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2014. 07. 30. 10:27

Győőő, itt még mindig megy a hupákolás. :Đ

Max. tudósítok az önellátásról:

"Olyan hőség van, hogy csuda.
Csöppet féltem a kertet is, leszakad az ég tűz a nap, leszakad az ég, tűz a nap.
Gombák melegágya. Remélem nem viszi el a krumplit még. Máshol már régen fekszenek az aszott szárak, nálunk még gyönyörűen lábon áll. Ubi is most indulna be, paradicsom, tökök is. Baromira lemaradtunk mivel tökből két vetés is kideglett."

Bár minnyá jön, hogy a megvezetőségünk variálja az időjárást, direkt kibaszik velünk, meg régen ilyen nem vót. Nem a faszt nem :-D
Make love not Wor.

#31237 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 07. 30. 08:32

Csak épp, az irányítóinktól nem profitot várunk el, hanem olyan működés tervezését és irányítását amelyben a MUNKÁNKBÓL jó hatékonysággal léterejön az ellátottságunk. Lehetőleg úgy, h a munka és produktum elosztás egybeessen a nagy többségünk igazságérzetével. Ugyanis, ez adja a jó szabálykövető magatartást és azt, h a szabálykövetők maguk tartassák be azokkal akiknek nem akaródzik a szabályok szerint játszani.
A munkavégzésnek nem haszna, hanem eredménye van. Haszon csak az eredmény megvámolásával (nyerészkedő eredmény osztozkodással, felosztással) érhető el.

#31238 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 30. 15:05

Csak épp, az irányítóinktól nem profitot várunk el, hanem olyan működés tervezését és irányítását amelyben a MUNKÁNKBÓL jó hatékonysággal léterejön az ellátottságunk. Lehetőleg úgy, h a munka és produktum elosztás egybeessen a nagy többségünk igazságérzetével. Ugyanis, ez adja a jó szabálykövető magatartást és azt, h a szabálykövetők maguk tartassák be azokkal akiknek nem akaródzik a szabályok szerint játszani.
A munkavégzésnek nem haszna, hanem eredménye van. Haszon csak az eredmény megvámolásával (nyerészkedő eredmény osztozkodással, felosztással) érhető el.

Így is túl sok megy el a parazitákra mint te, akik nem hajlandók dolgozni.

Idézet

#31239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 07. 30. 15:05

Csak épp, az irányítóinktól nem profitot várunk el, hanem olyan működés tervezését és irányítását amelyben a MUNKÁNKBÓL jó hatékonysággal léterejön az ellátottságunk. Lehetőleg úgy, h a munka és produktum elosztás egybeessen a nagy többségünk igazságérzetével.

Mi munkákról beszélhetsz, Tiedről nem nagyon. Olyan megoldás viszont biztos nem lesz, ami közös nevezőre jut az igazságérzeteddel.
Make love not Wor.

#31240 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 30. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 07. 30. 12:27

Max. tudósítok az önellátásról: ....
Bár minnyá jön, hogy a megvezetőségünk variálja az időjárást, direkt kibaszik velünk, meg régen ilyen nem vót. Nem a faszt nem :-D

Az eredmény attól függ, h mekkora időtávot vizsgálunk.
Ami biztosnak tűnik, h a bioszféra évmilliók óta műxik.
Különféle helyekről meg tudni lehet, h eleink komolyan befolyásolták a bioszféra számára kedvezően a körülményeket.
Ezen belül kiemelten, javították a vízellátottságot (fok gazdálkodás és vizes völgygazdálkodás).
És nagy tudásuk volt az életközösségek hangolgatásában. Úgy, h a haszonnövényeik jól érezzék magukat az adott élőhelyeken.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • 1564
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.