Idézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 15. 01:01
Bár az enm tudom milyen, de eléggé divatosnak néz ki. Kérdés mit teszel érte, vagy amikor az indiai módszert jónak tekintetted (később ezt visszavontad, működőképesre módosítva), akkor miért nem vándoroltál oda? Közben tesóék meg gazdálkodnak és "önellátnak".
Sokat beszéltem róla és linkeltem nagyon nagy tudású szakemberek előadásait is.
Indiával kapcsolatban annyit, h a hosszútávú túlélés szempontjából jó az ami stabilan működőképes.
Ott egy olyan modell szerinti társadalmat valósítottak meg amely a környezetében némi változás mellett a mai napig is fenntartható volt. Nem okozott rendszer összeomlást a gyarmati beleroncsolás sem és utána visszaigazodott az eredeti modell felé. A globál kapitali behatása sem változtatta meg alapvetően a konstrukciót.
A mit teszek érte kérdésre a válasz, h beszálltam az információs háborúba.
Arra van tehetségem amire. Arra szocializálódtam amire. És olyan szakmai képzettségem van, amilyen.
Az önellátásról is beszélgettünk már bőven. A közel mindenből való önellátóság mérete a járásnyi (városállamnyi) méret.
Valamennyire tisztességesen működő környezetben pedig sokféle tevékenység végzésével képes vagyok megtermelt értékmennyiségben (nagy cserehányad mellett) több, mint önellátó lenni.
Arról is beszéltem már, h a környezet jó irányba való befolyásolása is értékteremtő tevékenység (függetlenül attól, h van-e belőle jövedelmem, ezzel megélhetésem).