HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1657
  • 1658
  • 1659
  • 1660
  • 1661
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33161 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 19. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 18:52

Mi a franc köze van az állomások közötti forgalom elosztásnak ahhoz, h fix, vagy változó IP című forgalmat terelgetnek?
A szkájphoz.
A partner listámat (a csoport listáimat) mindenképpen magamnak kell összeállítanom.
Mi a gondod azzal a megoldással, h fut a gépeden egy olyan program amely lekezeli a partnerlistákon szereplők akár névvel, akár IP címmel, mint névvel és jelszóval való bejelentkezését (és ellenkező irányba is)?
Tudom, ha nem tetszik a szkájp, akkor vegyek egy DDNS szolgáltatást és ezen keresztül az én elérhetőségem biztosított. Már persze, azok számára akik tudják, h rendelkezek ilyennel.
A levél is sokféleképpen kezelhető a legbutább az a megoldás (adatforgalmi szempontból is) az, ha mindent egyformán (távolságiként) kezelnek és úgy, h a feladó bedobja a központi posta postafiókjába, a címzett pedig odamegyeget, h érkezett-e valami. A körzetesített továbbítás sokkal jobb. Az ügyfél számára pedig az a legkényelmesebb, ha amikor belogol a gépe a helyi hálózatba, akkor erről értesül a helyi levelező rendszer és betolja a leveleket (ha van) a júzer gépben levő postaládába (vagy csak értesítést küld a levél érkezésről). Ha érkezik újabb, és a júzer gép még fel van kapcsolódva, akkor azt is áttolja.
Ezzel párhuzamosan mehet az is, h a júzer kívülről is kezelheti a (telep)helyi hálózaton levő postafiókját (gondolom, ezzel sem írtam újat számodra, ezt sem én találtam ki).

Butykókám, azt szkájpot adott júzer használhatja 4-5 (vagy több) különböző eszközön, akár különböző kontinenseken. Teljsen illogikus lenne ip alapján keresgélni, amikor központi szerver megtalálja, bárhonnan jelentkezett be. Hagyd már abba tényleg.

Levelezés dettó.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#33162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 19. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 19. 19:08

Butykókám, azt szkájpot adott júzer használhatja 4-5 (vagy több) különböző eszközön, akár különböző kontinenseken. Teljsen illogikus lenne ip alapján keresgélni, amikor központi szerver megtalálja, bárhonnan jelentkezett be. Hagyd már abba tényleg.

Levelezés dettó.

És akkor állítsuk hozzá a szállodai wifi routert. Vagy hány Skype futna egy doboz mögött? Vagy mi van a cégnél? Nem névre keresünk, hanem domain alapján?
Make love not Wor.

#33163 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 18:24

Nem tanultok semmit deguk. Mesterünk hiába fektet belétek időt, energiát nem kímélve ambíciótevékenységet
A taveller az taveller, hallotta a TV-ben. A tavellerek trak rendszerű Ikarusokkal utaznak. Ennyi.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#33164 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 18:25

Mi a köze ennek a címes izének a Skypehoz? És akkor minden gépen le lenne tárolva a világ összes júzere? És merre keressek? Hogy frissül az adatbázis, milyen gyakran? Ebből megint jó forgalom lesz.

Szóval mi a baj a dinamikus IPvel?
Make love not Wor.

#33165 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 19. 15:54

Töredékét annak, mint ha minden ismerősöd minden programja folyamatosan pollozná a te gépeden lévő szolgáltatások portjait, van-e válasz, vagy nem vagy elérhető. Aztán ha nem jön semmi válasz a skype portján, még nem biztos, hogy nem fog a többi 65 ezer porton valami működni, így szépen egyesével végig kell nézze a számára érdekeseket a gépén futó összes service.

Jó múltkor számszerűsítettem egy sziget üzemű keresést, nagyjából a service pollozás is hasonló méreteket generálna, ha csak fél perces gyakorisággal nézné egy gépen egy program, és csak tucatjával futnának programok, a sok timeoutos próbálkozás is leterhelné a netet. Mondjuk kár beléd a szó, mi csináljuk, mérjük, tervezzük, terveztetjük véletlengenerátoros evolúciós algoritmusokkal, hogy ne csak emberi fantázia korlátozza a lehetőségeket, de te a nagy tudatlanságodban, tapasztalatlanságodban, és szűk látókörödben poshadva úgyis megmondod a tutit műszaki és algoritmikai fogalmak nélkül. A legrosszabb munkahelyi károkozó az, aki nem képes belátni, hogy nem tud valamit. Hazudik, ferdít, és ködösít, félrevezet, inkább csinál magából teljesen hülyét, de nem képes kimondani, hogy nem tudja.

Te elképzeltél az általam mondotthoz egy buta broadcastos keresést és azt mondtad, h így szar.
A bökögetésről pedig annyit, h a gépemen igen jó frissítési idővel megjelenik, h ki van online épp a partnerlistámon levők közül. Emgött, h minden júzert kezelni tudjon, komoly számítástechnikai kapacitásnak kell lennie. A bejelentkezések és a rendszeres visszaértesítések pedig adatforgalom. Mégpedig az ügyfelek és a jóég tudja hol levő szerver között.
Ez sajátban megoldható példul úgy, h loginkor és logoutkor szól egyszer a listán levőknek. Ha valaki a login után kapcsolódik, akkor az Ő jelzése alapján jön létre a gépemben a "vagyok" állapot.
Védtek egy koncepciót és a koncepció szerinti megvalósításokat. Mégpedig, másokat végig sem gondolva, kritikátlanul.

#33166 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 18:29

Mi egyszerű megvezetettek nem érthetjük meg kulát, mert az ő tudása előre mutat. Min a művészetekben is tapasztalhattuk, hogy sok-sok évvel a munkásság után let értéke elismertsége az alkotásnak.
(mert szerintem kula művészi szintre fejlesztette a butaságot) Ezt az irányzatot lehetne kulizmusnak elnevezni. (Ld,kubizmus)
Kula munkássága nemsokára vizsgatétel lesz az egyetemen, valamelyik orvosi szakon.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#33167 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 19:26

Te elképzeltél az általam mondotthoz egy buta broadcastos keresést és azt mondtad, h így szar.
A bökögetésről pedig annyit, h a gépemen igen jó frissítési idővel megjelenik, h ki van online épp a partnerlistámon levők közül. Emgött, h minden júzert kezelni tudjon, komoly számítástechnikai kapacitásnak kell lennie. A bejelentkezések és a rendszeres visszaértesítések pedig adatforgalom. Mégpedig az ügyfelek és a jóég tudja hol levő szerver között.
Ez sajátban megoldható példul úgy, h loginkor és logoutkor szól egyszer a listán levőknek. Ha valaki a login után kapcsolódik, akkor az Ő jelzése alapján jön létre a gépemben a "vagyok" állapot.
Védtek egy koncepciót és a koncepció szerinti megvalósításokat. Mégpedig, másokat végig sem gondolva, kritikátlanul.

ja getszi komoly kell, talán egy egész 64k-s csomag oda, meg vissza, nagyjából egy másodperc alatt megjárja oda meg vissza. Paks kiakad tőle. Meg a hatalmas háttérkpacitás ami ehhez kell :D

gyula, nem szoptál még eleget?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#33168 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 18:29

Ecsém, 3 komplett asztali gép és 3 notebook várja a sorát hidegtartelékként :) Van több router, swith, külső tároló is tarsolyban :)

Nálam is itt figyel egy negyedik PC a lakás különböző helységeiben alkatrészek formájában úgy május óta, csak lusta vagyok összerakni, mert minek... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#33169 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 19. 16:17

Én rendszerúrként kiszorítom a régi cpu-t a munkamegélhetésből, és az újat belegazemberkedem az alaplapba.

Szebben hangzik, ha úgy mondod, h az érdemei elismerése mellett, nyugdíjazod.

#33170 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 19:23

nem nyugdíjazom, eladom egy másik rendszerúrnak hogy a maradékot is préselje ki belőle.

Idézet

#33171 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 19:26

Te elképzeltél...

Nem képzelgek, ennyi kell, hogy egy ismeretlen tartalmú géphalmazban bármit találj, és ezt mindig meg kell ismételned, hogy aktuális változatot kapj. Szerver nélkül ez ilyen, csak buta vagy átlátni. A google ezt rendszeresen megcsinálja, hogy ne kelljen minden egyes gépnek.
A skype is baj neked, hogy egyetlen központi szolgáltatónak szól, hogy online vagy. Ahelyett azt preferálnád, hogy pár tucat másik gépnek szóljon, mert spórolni akarsz. Végig se gondolva, mennyit pazarolsz a spórolásoddal. Egy contact list teljes státuszfrissítés 1-2 kbyte adatforgalom, egyetlen vas felé, 4-5 ponton keresztül. Ha van 100 ismerősöd, mindegyik felé ugyanennyi, max a tizede 1-2 ponton belül eshet, akik épp a környéken vannak.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#33172 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 16:44

Időnként össze is szoktak dőlni. Valamint a munkádat és eszközöket miképpen fejted meg éppen nonprofitra? Másrészt hálózatos üzemeltetésben van egy adag ilyen idehaza is. Azért ne várjuk már el az egész világtól, hogy annyira nonprofit legyen és még számonkérhetően faszán is működjön. Ez szerintem nagyon nem az a terület.

Abban amit felvázoltam, nem kell, h az egész világ egyformán működjön.
Elég az egymás békénhagyása és a részek korrekt megállapodások szerinti együttműködése (a megállapodások betartásával).
A világunk ilyen irányú működtetés elmozdulásban van.
Kérdés, h hol, mennyire válik ilyenné (arányok) és hol konkrétan, milyenné.

#33173 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 19. 21:23

nem nyugdíjazom, eladom egy másik rendszerúrnak hogy a maradékot is préselje ki belőle.

Csak úgy ne járj mint én pár éve, hogy kaptam a havertól azt a Tualatin-Celeront, aztán építettem köré egy retró gépet LYÓL! Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#33174 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 20:44

Abban amit felvázoltam, nem kell, h az egész világ egyformán működjön.
Elég az egymás békénhagyása és a részek korrekt megállapodások szerinti együttműködése (a megállapodások betartásával).
A világunk ilyen irányú működtetés elmozdulásban van.
Kérdés, h hol, mennyire válik ilyenné (arányok) és hol konkrétan, milyenné.

Ja, kedvenc szkítád, putyin is úgy békén akar hagyni mindenkit, hogy csak na.

Idézet

#33175 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 19. 20:46

Csak úgy ne járj mint én pár éve, hogy kaptam a havertól azt a Tualatin-Celeront, aztán építettem köré egy retró gépet LYÓL! Kép

Van második gép, core2. Meg laptopok, tabletek, telcsik.

Idézet

#33176 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 20:09

Gyula rendszerúr itt elnyomja a dolgozó népet a többmagos pécéjével, én meg nyomom az amigán a stuffokat.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#33177 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 17:00

Nyilván. Gondolom ehhez is annyira értesz, mint a nethez.

Ezt jobban át tudom látni, mint a netet, mert ennek átlátásához sok szakmai szintű ismeretem is van.
Amiután valaki eljut a mindent áthatóan létező, működő filozófiáig, az ebből a filozófiából származó koncepcióig, már egyszerűvé válik a további részletek megismerése.
Olyasféle, mint a puzzle játék. Addig nehéz ameddig össze nem áll, h milyen kép rakható ki a darabkákból.

#33178 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 20:21

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 19:26

Hogy frissül a lista, ki tartja karban? Miért szóljak mindnek? Ha közben egy gép kikapcsol? Aztán kérdés a kegyelem kettesért: mi van vele router mögött? Nekem ott 700 gépem van. Tudom, szar a technológia, lesz rá elméleted.
Make love not Wor.

#33179 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 18:19

És akkor állítsuk hozzá a szállodai wifi routert. Vagy hány Skype futna egy doboz mögött? Vagy mi van a cégnél? Nem névre keresünk, hanem domain alapján?

Igazad van. Rakjunk a bőr alá egy chipet és utána a rendszer mindenről gondoskodik (ha feleslegessé váltál a rendszer számára akkor a halálodról is).

#33180 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 19. 19:42

Nem képzelgek, ennyi kell, hogy egy ismeretlen tartalmú géphalmazban bármit találj, és ezt mindig meg kell ismételned, hogy aktuális változatot kapj. Szerver nélkül ez ilyen, csak buta vagy átlátni. A google ezt rendszeresen megcsinálja, hogy ne kelljen minden egyes gépnek.
A skype is baj neked, hogy egyetlen központi szolgáltatónak szól, hogy online vagy. Ahelyett azt preferálnád, hogy pár tucat másik gépnek szóljon, mert spórolni akarsz. Végig se gondolva, mennyit pazarolsz a spórolásoddal. Egy contact list teljes státuszfrissítés 1-2 kbyte adatforgalom, egyetlen vas felé, 4-5 ponton keresztül. Ha van 100 ismerősöd, mindegyik felé ugyanennyi, max a tizede 1-2 ponton belül eshet, akik épp a környéken vannak.

Csak épp, nem ismeretlen géphalmaz, hanem célirányosan létrehozott kapcsolati rendszer elemei közötti kommunikáció.
Már persze akkor, ha mindegyik gépen ott van ami a másik gép eléréséhez szükséges.
Az aki a csoportból épp mobil (csatlakozású, ezzel változó becsatlakozási pontú) készülékkel kapcsolódik, a fixeket közvetlenül meg tudja hívni. Ha a csatlakozásokhoz automatikusan (D)DNS szolgáltatás is társulna (amit mondjuk, az ágat kezelő kütyü biztosíthatna a mögötte levőknek) akkor nem lenne gond a mobilitás lekezelése (az elérhetőség automatikus megléte)
Nem vagyok szerver ellenes. Szükséges és hasznos elemei a konstrukciónak.
Amúgy, kihagytad a számításból azt, h nem csupán én szólok a központnak, hanem a központ is az én státus változásomra szól minden ismerősömnek.
A gugli centrál adatbázisa és centrál keresése is nagyobb adatforgalom ahhoz képest, mintha az ágkezelő kütyük tartanák nyilván ami mögöttük van. Ez megoldható úgy is, h az ágkezelők rendszeresen feljebb küldik az eredményeiket. Vagy talán hasonlóan működtetik ahhoz amit mondtam?

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 08. 19. 21:25 -kor

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1657
  • 1658
  • 1659
  • 1660
  • 1661
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.