HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#41 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 22:51

Szemantikai játszadozást is folytathatunk.
A választások a népszavazás egyik speciális esete.
És az önkormányzati választásokon választottak több, mint 60%-ban (ha jól emlékszem 67%-ban) pártfüggetlen képviselőt.

Akkor nézegesd meg egy kicsit ezt: Országos Választási Iroda - ÖnkormányzatiI választás 2010 ...

#42 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 22:51

Szemantikai játszadozást is folytathatunk.
A választások a népszavazás egyik speciális esete.
És az önkormányzati választásokon választottak több, mint 60%-ban (ha jól emlékszem 67%-ban) pártfüggetlen képviselőt.

De értelmetlenül fogalmaztál, bazze.
Valamint totál marhaság a tartalma is.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#43 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 07. 22:38

Nem szó szerint ezt írtad, de valami olyasmit, hogy minek az újabb technológia, amikor az szar, csak azért van, hogy dolgozzunk érte.
És anno Pentium I-es gépen is jól lehetett internetezni.

Ez megint csúnya csúsztatás.
Én azt mondtam, úgy építették fel a konstrukciót, h a régi funkcionalitáshoz (annak eléréséhez) újabb és újabb hardver kelljen.
Az se tudjon a régi gépével netezni, akinek nem kellenek a csilivilik (feljebb kelljen lépnie az oprendszerrel, kiegészítő programokkal és ehhez a géppel). És nem csupán a géppel, mert a régebbi (tökéletesen és megfelelő minőségben működő) perifériákhoz már az új oprendszerre nincs meghajtó program.
- És én a számítástechnikáról beszéltem, Te pedig azt mondtad, menjünk vissza a középkori technikai szintre.
Nem tudom, miért bassza a csőrötöket a szövetségi és az ökoszitémás gazdálkodási elv.
Mindez persze a folyamatosan fejlődő tudásunkkal és technológiánkkal, az elérhető legnagyobb termelési hatékonysággal és kényelemmel.

#44 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:08

Én azt mondtam, úgy építették fel a konstrukciót, h a régi funkcionalitáshoz (annak eléréséhez) újabb és újabb hardver kelljen.
Az se tudjon a régi gépével netezni, akinek nem kellenek a csilivilik (feljebb kelljen lépnie az oprendszerrel, kiegészítő programokkal és ehhez a géppel). És nem csupán a géppel, mert a régebbi (tökéletesen és megfelelő minőségben működő) perifériákhoz már az új oprendszerre nincs meghajtó program.
- És én a számítástechnikáról beszéltem, Te pedig azt mondtad, menjünk vissza a középkori technikai szintre.
Nem tudom, miért bassza a csőrötöket a szövetségi és az ökoszitémás gazdálkodási elv.
Mindez persze a folyamatosan fejlődő tudásunkkal és technológiánkkal, az elérhető legnagyobb termelési hatékonysággal és kényelemmel.

Én tök jól elvagyok a régi laptopommal is. Igaz, nem windows-t használok :D

#45 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:08

Azért bassza a csőrömet, mert hibás a logikád.
Hogyne tudnál a régi gépeddel is internetezni? Max. a flash-eket nem tudod megnézni.

#46 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:01

"Csak annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam."
/Churchill/
Ebben ott a trükk, h nem írja a pártfüggetlen képviselőket (mintha nem is lennének).
Időnként elhangzottak a közmédiákban olyan közvéleménykutatások, amelyben a valamilyen formában megjelent a párszkeptikusok aránya. Ezek aránya mindegyikben vastagon 50% fölött volt.

#47 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:16

"Csak annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam."
/Churchill/
Ebben ott a trükk, h nem írja a pártfüggetlen képviselőket (mintha nem is lennének).
Időnként elhangzottak a közmédiákban olyan közvéleménykutatások, amelyben a valamilyen formában megjelent a párszkeptikusok aránya. Ezek aránya mindegyikben vastagon 50% fölött volt.

De, én meg is találtam: itt .
Ezen belül: Összesítések, statisztikák --> az összesített mandátumok alapján.

Viszont ha a szavazatokat nézed (egy menüponttal lejjebb), rögtön karcsúbb az eredmény, csak fele.

Ui2: egyébként ez csak azt jelenti, hogy sok független induló volt. És nem azért, mert nem tetszik az, hogy pártok vannak. Csak a létező pártok nem tetszenek: lehetett választani 2 nagyból, már mindkettő volt hatalmon, és mindkettő szar volt, meg a pár kicsiből, akiket a kutya se támogat.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 07. 23:29 -kor

#48 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:12

Azért bassza a csőrömet, mert hibás a logikád.
Hogyne tudnál a régi gépeddel is internetezni? Max. a flash-eket nem tudod megnézni.

Tarthatnál egy bemutatót.
A W98 SE-ről azért váltottam, mert a hozzá tartozó Explorerrel jópár honlapot nem tudtam megnyitni.
- Én azt kérdeztem, h a szövetségi és az ökoszisztémás elv miért cseszi a csőrötöket.

#49 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:22

De, én meg is találtam: itt .
Ezen belül: Összesítések, statisztikák --> az összesített mandátumok alapján.

Viszont ha a szavazatokat nézed (egy menüponttal lejjebb), rögtön karcsúbb az eredmény, csak fele.

Ui2: egyébként ez csak azt jelenti, hogy sok független induló volt. És nem azért, mert nem tetszik az, hogy pártok vannak. Csak a létező pártok nem tetszenek: lehetett választani 2 nagyból, már mindkettő volt hatalmon, és mindkettő szar volt, meg a pár kicsiből, akiket a kutya se támogat.

Lehet magyarázgatni. És ha összeadod azokat a szavazatokat amelyeket nem pártokra adtak (van jópár nem párt szervezet is a listán), akkor ki is jön az az eredmény amit mondtam.

#50 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:35

Lehet magyarázgatni. És ha összeadod azokat a szavazatokat amelyeket nem pártokra adtak (van jópár nem párt szervezet is a listán), akkor ki is jön az az eredmény amit mondtam.

Egészen pontosan 66% nem függetlenre szavazott.

Szerkesztette: Carmaged 2012. 02. 07. 23:40 -kor

#51 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:27

A W98 SE-ről azért váltottam, mert a hozzá tartozó Explorerrel jópár honlapot nem tudtam megnyitni.
- Én azt kérdeztem, h a szövetségi és az ökoszisztémás elv miért cseszi a csőrötöket.

Talán nem kellene abszolút tudatlanul marhaságokat szajkózni. W98-on is lehetett volna más böngészőt használni. De te bénáskodsz, aztán írod hülyeségeket.

#52 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:40

Magyarázhatod az elmebetegségedet, attól még nem lesz igaz. Totál félresiklott ez a 60%-os független arány baromság.

#53 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:42

Ha direkt olyat akarsz használni, ami nem működik, az nem fog működni. Kit érdekel az Explorer?
Tegyél fel más böngészőt, igazán választhatsz pár közül. Talán lesz, ami működik Win 98-cal is.
Linuxon és a Links2-t használtam. Mondjuk nem volt tökéletes minden oldalon, ott Firefox-ot.

Mi is ez az elv akkor?

Én úgy értettem eddig, hogy nem kell fejlődés, mert a Pentium 1-es gép tökéletes volt internezetésre.
De ha nem ezt értetted, akkor azt, hogy legyen visszafelé kompatibilis 100 évig minden?
Mert akkor abban volna sok felesleges (vagy legalábbis nagyon kevés embernek hasznos) munka. Pl. minden weboldalról kéne csinálni egy 15 évvel ezelőtti böngészőben is tökéletesen működő verziót. Amit ma sem tilt senki. Csak mivel a legtöbb embernek újabb böngészője van, azért senkinek sem éri meg azzal dolgozni, hogy régimódi böngésazőkre is megírják/megírassák a weboldalaikat.

#54 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:45

Igen, mert a legtöbb önkormányzati képviselő fügetlenként indult. Hogy pártállástól függetlenül rá szavazzanak.
Plusz akkora indult be a nagy duma is, hogy a Fidesznek meglesz a Parlamentben a 2/3-os többsége, legalább az önkormányzati választásokon ne legyen többségben. Mert az se jó, ha valakinek tejhatalma van.

Ha neked volna igazad, akkor miért nem választottak a parlamentbe, meg mindenhova független embereket?
Azért, mert nincs igazad, csak találtál egy számot, és próbálod belemagyarázni az elméletedet.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 07. 23:48 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 23:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 07. 23:40

Magyarázhatod az elmebetegségedet, attól még nem lesz igaz. Totál félresiklott ez a 60%-os független arány baromság.

Az nem annyira, ő az önkormányzati képviselők közötti független mandátumokról beszél.
Bár ha nem mandátumot nézünk, hanem szavazatot, akkor rögtön inkább csak 30% az a 60%. (És a valójában a szavazatok jelzik, hogy mit akarnak az emberek, kire szavaznak. A mandátumok száma a végén csak az, hogy mi jött ki belőle.)

#56 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 08. 01:29

Win98 az +10 éves tekknika. Simán meg tudsz vele nézni egy akkori 10+ éves weboldalt, mi a kérdés?
Make love not Wor.

#57 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 01:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 07. 23:51

Az nem annyira, ő az önkormányzati képviselők közötti független mandátumokról beszél.
Bár ha nem mandátumot nézünk, hanem szavazatot, akkor rögtön inkább csak 30% az a 60%. (És a valójában a szavazatok jelzik, hogy mit akarnak az emberek, kire szavaznak. A mandátumok száma a végén csak az, hogy mi jött ki belőle.)

Az önkormányzati választásokon sem lineáris a mandátumrendszer, hanem a nagyobb pártok felé protekcionáló (a függetleneknek nincs listás képviselőjük).
A sok független pedig úgy igaz, h sok helyen volt (elsősorban vidéken) a pártjelöltek mellett pártfüggetlen jelölt is.
Persze nem mindenütt (ez a városokban nem volt jellemző), mégis ORSZÁGOS SZINTEN az az eredmény született, ami.
- Az országgyűlési választás rendszere mégpártprotekcionalizálóbb, mint az önkormányzatié.
Emellett csak pártok alapíthatnak kormányt, így mások voltak a választási szempontok.
Valamivel korábban is volt (sokkal kevesebben jöttek rá, h minden pártnak ugyanaz a gazdája (ugyanannak a bábjai)).
- A szövetségi elvről (a másik fórumban) bőségesen írtam.
Az ökoszisztémás elv pedig a természetes bioszféra működéshez való igazodásról szól. Ez elsősorban az anyagkörforgáshoz való igazodás, másodsorban pedig az elsődlegesen, területi alapú ellátottságteremtésről (mindent úgy állítsunk elő, h minden szempontot figyelembevéve, a legjobb összhatékonyság adódjon (üzemméret, szállítási költség, ellátásbiztonság, stb.).

#58 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 01:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 08. 01:29

Win98 az +10 éves tekknika. Simán meg tudsz vele nézni egy akkori 10+ éves weboldalt, mi a kérdés?

Szerintem már eleget beszéltem a program (és web) háttér változtatással létrehozott hadwerpiac generálásról.

#59 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 08. 01:43

Szerintem már eleget beszéltem a program (és web) háttér változtatással létrehozott hadwerpiac generálásról.

Arra nem válaszolsz bezzeg, hogy a gyártók helyében te mit csinálnál, hogy élnél meg, hogy vezetnéd be az újdonságokat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#60 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 07:08

Idézet

Mert az se jó, ha valakinek tejhatalma van.

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.