HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5461 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 03. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 03. 20:24

angolul/németül gyakorlatilag mindenki tud.

óóóó. dolgozok castingokon, őrület mi megy ott, néha az arcomat kaparom, mennyire nem tudnak az emberek angolul megszólalni. többször előjött párbeszéd, hogy tudsz angolul? - igen - akkor kérek egy bemutatkozást, hogy hívnak, hány éves vagy. - jaaa, annyira azért nem...
pénteken meg 50+ emberek kellettek egy orosz reklámba, egy sornyi angol mondatot kellett elmondani, le volt írva egy lapra fonetikusan is, plusz legalább fél órája volt mindenkinek megtanulni. 110 emberből 10nek ha sikerült nagyjából elfogadhatóan, sokat mondok, pedig felolvasni is lehetett...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5462 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 03. 19:55

A piac durva elfogyása a gond.

Teremts új piacot! Minden kereslet generál maga iránt kínálatot!

#5463 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 12. 03. 22:14

óóóó. dolgozok castingokon, őrület mi megy ott, néha az arcomat kaparom, mennyire nem tudnak az emberek angolul megszólalni. többször előjött párbeszéd, hogy tudsz angolul? - igen - akkor kérek egy bemutatkozást, hogy hívnak, hány éves vagy. - jaaa, annyira azért nem...
pénteken meg 50+ emberek kellettek egy orosz reklámba, egy sornyi angol mondatot kellett elmondani, le volt írva egy lapra fonetikusan is, plusz legalább fél órája volt mindenkinek megtanulni. 110 emberből 10nek ha sikerült nagyjából elfogadhatóan, sokat mondok, pedig felolvasni is lehetett...

Azért az kemény, hogy annyit nem tudnak elmondani rendesen, hogy "Ich komme, ich komme", "einspritz, einspritz"...

Vagy nem te vagy, aki Woodman néven is kommentel? :think: :pokeas: :D

#5464 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 12. 03. 22:17

Azért az kemény, hogy annyit nem tudnak elmondani rendesen, hogy "Ich komme, ich komme", "einspritz, einspritz"...

Vagy nem te vagy, aki Woodman néven is kommentel? :think: :pokeas: :D

valahogy számítottam erre a válaszra :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5465 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 03. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 03. 20:37

A Kárpátmedence a világ talán összességében nézve a legjobb természeti adottságokkal rendelkező élőhelye.

Fel tudod sorolni milyen paraméterekre alapoznád? Nincs egy rendes vízesés, télen fűteni kell, idén csak beszoptunk a szőlővel/krumplival. Tenerifén legalább konstans meleg van, lehet vendéglátózni, oszt kajálnánk az import pradicsomot.
Make love not Wor.

#5466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 12. 03. 22:13

Te amúgy tudod, mi az a diploma? :think:

Olyat Dext is tud!
Make love not Wor.

#5467 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 03. 22:26

Fel tudod sorolni milyen paraméterekre alapoznád? Nincs egy rendes vízesés, télen fűteni kell, idén csak beszoptunk a szőlővel/krumplival. Tenerifén legalább konstans meleg van, lehet vendéglátózni, oszt kajálnánk az import pradicsomot.

Mondj még egy olyan helyet a földön ahol ekkora méretben akkora változatosság van, mint itt.
Síkság, dombság, hegységek. Jó a vízellátottsága. Ahol ekkora területen ennyiféle növény és állat jól megél (hatalmas biodiverzitás). Még kis Magyarország területén is van szépen ásványi anyag és energiahordozó. Emellett nagyon jó ásványvíz és geotermikus adottságunk is van.

#5468 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 03. 23:06

Mondj még egy olyan helyet a földön ahol ekkora méretben akkora változatosság van, mint itt.
Síkság, dombság, hegységek. Jó a vízellátottsága. Ahol ekkora területen ennyiféle növény és állat jól megél (hatalmas biodiverzitás).

Venezuela, Chile, meg mittomén. Elsőn talán jobb a víz is és erőmű helye egyből adott. Máshol meg geotermikus sem kell, jön a meleg magától.
Make love not Wor.

#5469 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 23:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 03. 23:36

Venezuela, Chile, meg mittomén. Elsőn talán jobb a víz is és erőmű helye egyből adott. Máshol meg geotermikus sem kell, jön a meleg magától.

Ebből a mittom én a legpontosabb.
Én amikor hallottam ezt az állítást, akkor jól körülnéztem.
Vannak helyek amelyek bizonyos szempontból jobbak, olyant nem találtam ami összességében és ekkora területen többet tudna.
Nem érdemtelenül nevezték Hazánkat Európa éléstárának és a létszükségletek között az élelem az első helyen van.

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 12. 03. 23:59 -kor

#5470 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 00:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 03. 23:47

Vannak helyek amelyek bizonyos szempontból jobbak, olyant nem találtam ami összességében és ekkora területen többet tudna.
Nem érdemtelenül nevezték Hazánkat Európa éléstárának és a létszükségletek között az élelem az első helyen van.

akkor is ez a legdurvább! :-D

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 02. 22:38

Van energia bevitelünk, energia termelésünk és felhasználásunk. Ennek mérlegétől függ.
A materialista filozófia már az alapvetéseiben hamis. Példul, az objektumok nem felelnek meg magának az objektum definíciónak.

#5471 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 00:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 03. 23:47

Hjahh, és ha azóta változtak a körülmények?
Make love not Wor.

#5472 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 00:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 04. 00:44

Hjahh, és ha azóta változtak a körülmények?

Igen, változtak.
Mégpedig a SZABÁLYKÖRÜLMÉNYEK amelyek szerint a Hazánkban zajló folyamatokat vezéreljük.

#5473 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 01:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 00:47

Igen, változtak.
Mégpedig a SZABÁLYKÖRÜLMÉNYEK amelyek szerint a Hazánkban zajló folyamatokat vezéreljük.

Mint mindenhol máshol a világban. Aztán ugye milyen jó, hogy zavartalanul lehet külföldre menni, nincs ori, de szerintem a munkakerülés büntetésének megszűnése a legörömtelibb, nehh?
Make love not Wor.

#5474 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 06:04

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 03. 20:24

Hát erre csak azt tudom mondani, hogy hozzáállás kérdése. Van a családban olyan, aki 2x vette meg a házát, mivel elállamosították. Özvegyként keresett kisgyerekre és magára, aztán osztályellenes elemként kitanulta a cukrászmesterséget és másik járásba bejárva dolgozott cukrászmesterként. Bármikor elvihette volna a nagy fekete autó. Mindezt a II. VH. után.

A mai világban ilyen fenyegetettség nincs. Nyelveket meg lehet tanulni, angolul/németül gyakorlatilag mindenki tud. Lehet kapni EU-s támogatást, ha van elég jó ötlet és végigviszi az ember. Egyszerűen csak le kell győzni a félelmeket, aztán nekiállni. Persze lehet nézni, hogy miért nem fog sikerülni.

Van nekem is sok volt kolléga, aki maradt ahol volt és ott küzd jobb esetben. Vagy rosszabb esetben csak sír, hogy neki milyen rossz. Még rosszabb esetben beszól, hogy én könnyen pofázok a gazdag Svédországban az iszonyatos svéd fizetésemmel. Hát erre csak azt tudom mondani, hogy meg lehet próbálni. Nem kell rögtön nagyot ugrani, legyen mondjuk Ausztria. Ott is vannak emberek, beszélnek ott is. Munka is van. De Csehországba is lehet menni, vagy Szlovéniába, akkor gyakorlatilag kerékpárral is haza lehet menni. Az egész EU nyitva van manapság.

Amikor valaki ténylegesen belevág akkor viszont hamar kiderül, hogy oda a megszokott környezet, oda a baráti kör, oda a megszokott rutin. Aztán hirtelen eléggé el lehet anyátlanodni, ha nincs elég vér a pucában. Tipikusan fél éven belül szokták bedobni a törölközőt. Nincs kitartás tanulni, nincs akarat beilleszkedni. Gettósodni szoktak a többi magyarral, az ad egyfajta biztonságérzetet. Közben csak elszigetelik magukat a valóságtól és építenek egy Mini Magyarországot külföldön. Az összes negatívumot magukkal viszik ebbe a kis burokba, aztán megy a mutyi, egymás mószerolása és a szervezkedés. Van aki ezt sem bírja és kábé 1-2 éven belül csömörlik meg és megy haza. A kis mutyilandban pedig egymást zúzzák a megfelelően elhelyezkedett "játékosok".

Aki pedig tényleg beleteszi az energiát, tanul, beilleszkedik és még mellette van energiája a munkájában is kiemelkedőt nyújtani az megmarad és prosperál.

Úgy néz ki a magadfajta nem képes felfogni hogy vki nem akar külföldön élni még 20x fizetésért sem annak ellenére hogy ,minden képessége megvan hozzá.

Az EU névre keresztel cionszovjet gittegylet hamarosan a mostaninál is sokkal komolyabb bajban lesz.

Kép

Szerkesztette: Pitbull 2012. 12. 04. 06:06 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#5475 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 03. 23:06

Síkság, dombság, hegységek. Jó a vízellátottsága. Ahol ekkora területen ennyiféle növény és állat jól megél (hatalmas biodiverzitás). Még kis Magyarország területén is van szépen ásványi anyag és energiahordozó. Emellett nagyon jó ásványvíz és geotermikus adottságunk is van.

Olaszország pl? Vagy Ausztria? Ezek csak a közelből. Körül kéne nezned a világban, kispofám.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5476 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 07:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2012. 12. 04. 06:04

Úgy néz ki a magadfajta nem képes felfogni hogy vki nem akar külföldön élni még 20x fizetésért sem annak ellenére hogy ,minden képessége megvan hozzá.

Az EU névre keresztel cionszovjet gittegylet hamarosan a mostaninál is sokkal komolyabb bajban lesz.

Kép

Rohadtul nem erről beszélt. Én is maradtam, és itt szeretnék boldogulni egyelőre. Olvasd el mégegyszer, mit írt.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5477 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 12. 04. 00:43

Te meg ne trollkodjál már ide! Tudjuk ám, hogy csak azért offolsz, hogy ne tudja meg mindenki, hogyan tud ENERGIÁT TERMELNI, mert akkor lehúzhatnád a rolót a kajáldádban! Nem elég, hogy két asztal helyett nem állítasz be egy CNC marót, hogy TERMELJ is valamit, csak kiszolgálója vagy a judeokapitalistaimpériumnak, még itt süllyeszted el A Szövetkezet Értékes Gondolatait A Sötét Jövőbe... :omg: :D :pokeas:

#5478 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 04. 00:47

Igen, változtak.

BASZOTTARCÚ, attól hogy NAGYBETŰVEL írod, nem lesz az a szó értelmetlen majommakogástól több.
szabálykörülmények az anyád picsája, az.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5479 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 12. 04. 00:43

matérialista vagy-é? én például gyaula szövegével egyenértékű matériát alkottam ma reggel, szerintem én matérialista vagyok.
gyula ennek transzcendens vezére lehet, mert esküszöm, a matéria rá hasonlított. még kacsintott is.

Szerkesztette: avmanster 2012. 12. 04. 08:53 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#5480 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 04. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 04. 08:50

BASZOTTARCÚ, attól hogy NAGYBETŰVEL írod, nem lesz az a szó értelmetlen majommakogástól több.
szabálykörülmények az anyád picsája, az.

:laugh: Ez tetszik a legjobban ebben a topicban, ahogy avmanster felhúzza magát Kazinczy Gyula kreatív nyelvhasználatán! :D
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.