Idézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 03. 20:24
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy hozzáállás kérdése. Van a családban olyan, aki 2x vette meg a házát, mivel elállamosították. Özvegyként keresett kisgyerekre és magára, aztán osztályellenes elemként kitanulta a cukrászmesterséget és másik járásba bejárva dolgozott cukrászmesterként. Bármikor elvihette volna a nagy fekete autó. Mindezt a II. VH. után.
A mai világban ilyen fenyegetettség nincs. Nyelveket meg lehet tanulni, angolul/németül gyakorlatilag mindenki tud. Lehet kapni EU-s támogatást, ha van elég jó ötlet és végigviszi az ember. Egyszerűen csak le kell győzni a félelmeket, aztán nekiállni. Persze lehet nézni, hogy miért nem fog sikerülni.
Van nekem is sok volt kolléga, aki maradt ahol volt és ott küzd jobb esetben. Vagy rosszabb esetben csak sír, hogy neki milyen rossz. Még rosszabb esetben beszól, hogy én könnyen pofázok a gazdag Svédországban az iszonyatos svéd fizetésemmel. Hát erre csak azt tudom mondani, hogy meg lehet próbálni. Nem kell rögtön nagyot ugrani, legyen mondjuk Ausztria. Ott is vannak emberek, beszélnek ott is. Munka is van. De Csehországba is lehet menni, vagy Szlovéniába, akkor gyakorlatilag kerékpárral is haza lehet menni. Az egész EU nyitva van manapság.
Amikor valaki ténylegesen belevág akkor viszont hamar kiderül, hogy oda a megszokott környezet, oda a baráti kör, oda a megszokott rutin. Aztán hirtelen eléggé el lehet anyátlanodni, ha nincs elég vér a pucában. Tipikusan fél éven belül szokták bedobni a törölközőt. Nincs kitartás tanulni, nincs akarat beilleszkedni. Gettósodni szoktak a többi magyarral, az ad egyfajta biztonságérzetet. Közben csak elszigetelik magukat a valóságtól és építenek egy Mini Magyarországot külföldön. Az összes negatívumot magukkal viszik ebbe a kis burokba, aztán megy a mutyi, egymás mószerolása és a szervezkedés. Van aki ezt sem bírja és kábé 1-2 éven belül csömörlik meg és megy haza. A kis mutyilandban pedig egymást zúzzák a megfelelően elhelyezkedett "játékosok".
Aki pedig tényleg beleteszi az energiát, tanul, beilleszkedik és még mellette van energiája a munkájában is kiemelkedőt nyújtani az megmarad és prosperál.
Úgy néz ki a magadfajta nem képes felfogni hogy vki nem akar külföldön élni még 20x fizetésért sem annak ellenére hogy ,minden képessége megvan hozzá.
Az EU névre keresztel cionszovjet gittegylet hamarosan a mostaninál is sokkal komolyabb bajban lesz.
Szerkesztette: Pitbull 2012. 12. 04. 06:06 -kor
Hazafi vagyok nem "Demokrata".