HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5641 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 07. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 07. 07:30

Ez azért nem igaz. Mármint az a rész igaz, hogy a szénhidráttal kell vigyázni. Napközben, ha le nem is mozgod, de azért többet égetsz el belőle, mint este-éjjel, szinte mozdulatlan alvás közben. Ezért szokták javasolni, hogy este 6 után ne egyél szénhidrátot. Nem szénhidrátokat (hús, zöldség) lehet 6 után is enni.

Persze ez feltételezi, hogy szénhidrát-megvonásos diétát csinálsz. Diéta rengeteg van, az a sok mindössze két fő csoportra oszlik:
- klasszikus, kalóriamegvonásos, koplalós: itt kevesebb energiát visznek be, mint amennyit felhasználnak, viszont megengedett több szénhidrát (persze csak egy szintig)
- modern, szénhidrát-megvonásos, nem koplalós (Atkins, South Beach, Dukan, fehérjediéta, stb.): ennél akármennyi energiát, kalóriát bevihetük, akármit összeehetünk (még zsírosat is), csak a szénhidrát korlátozott. A szervezet nem energiahiány, hanem szénhidráthiány miatt fog zsírt égetni. Ez a diéta csak látszólag tűnik kényelmesnek, azt hinné az ember, hogy ha mindent ehet, akkor soha nem éhes. Pedig dehogynem, mert a szénhidrátoktól lakunk jól, lisztes termékek: tészta, kenyér; keményítők: krumpli, kukorica; cukrok: nem csak hagyományos cukor, hanem tejcukor (laktóz), gyümölcscukor (fruktóz), és minden más -óz is ide tartozik; rizs, és minden, amiben nagyobb mennyiségű szénhidrát van (hüvelyes zöldségek, borsó, sárgaborsó, bab). Ha ezeket nem esszük, éhezni fogunk. Szóval ez a diétatípus sem kényelmes, és mocsok drága csak húsokat, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat, olajos magvakat enni.

Mindkét módszer hatásos. Mindkét esetben fontos, mégis csak a modern diéták szoktak róla megemlékezni, de a koffeinnel is vigyázni kell (lehetőleg meg kell szüntetni a bevitelét), mert éheztet, és rohadt gyorsan szívja fel a koffeinezett szervezet a szénhidrátokat. Szintén érvényes mindkettőre, hogy a mozgás segíti a fogyást.

Igen, én igyekszem a szénhidrátot kerülni, pl a legfontosabb hogy a kenyeret is, meg tésztákat. Nem csak a fogyás miatt, hanem a májam miatt is, ami gyógyszerektől is kicsit elment rossz irányba, de a diéta már hat szerencsére, leleteken látszik. És az esti gyümölcsevéseket is el kellett felejteni. Szóval marad a hús, zöldséggel, és esetleg teljes kiörlésű lisztes dolgok, de az csak ha nagyon kell.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5642 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 00:53

Itt az a gond, h állandó test tömeg mellett az irodalom szerint, kevesebb energiát eszünk meg, mint amennyit leadunk.

Az irodalom szerint lehet, de igazából nem így van.

A te irodalmad szerint leadott többletenergiát szerinted honnan vesszük, miből állítjuk elő? Milyen mérésekre támaszkodik? Hivatkozást tudsz hozzá adni, ahol KONKRÉTUMOK vannak? Miért pont ennek az irodalomnak hiszel?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5643 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 12. 07. 09:14

Akkor annak az irodalomnak a szerzője még nem hallott a termodinamika 1. főtételéről, ellenben feltalált vmi emberi szervezetbe zárt perpetuum mobile jellegű élőlényt.

Egyébként pedig az látszik, hogy -számodra- tudományosan olyan ingoványos talajra tévedtél, hogy még a modoroskodó, mellébeszéd stílusból is kiestél. Ebben a mondatban pl a "kevesebb energiát eszünk meg" egzakt meghatározás, nagyon tetszik.

Hogy a szerzők milyen igazságokban gondolkoznak, miben sem, azt nem tudom. Feltételezem, h ugyanabban amit én is tanultam az iskolában.
Az energia bevitelről szép beszélgetés alakult ki közöttetek, ezért úgy gondolom, ennek az értéknek az igazát nem kell bizonygatnom.
Az energia leadásunkat pedig, mint méretezési adatot tanították előadó (konferencia) termek fűtésének, klímaberendezésének méretezéséhez. Mint, a minap ide linkelt irodalom mutatja, most is ugyanezekkel az értékekkel számolnak.
Én csak annyit tettem, h összevetettem ezeket a számokat. A számok pedig azt mutatják, vagy van az élelmiszerünkön kívül máshonnan energia felvételünk, vagy energiát termelünk. Vagy várom az ötleteket, miképpen másképpen lehetnek igazak az élelmezési és energia leadási értékek.

#5644 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 07. 10:19

Az irodalom szerint lehet, de igazából nem így van.

A te irodalmad szerint leadott többletenergiát szerinted honnan vesszük, miből állítjuk elő? Milyen mérésekre támaszkodik? Hivatkozást tudsz hozzá adni, ahol KONKRÉTUMOK vannak? Miért pont ennek az irodalomnak hiszel?

Épületgépész vagyok, a hőleadási adatokat a mérnöki fizika tantárgyban és az épületgépész méretezésekhez tanultam. Ezek a számok olvashatók a szakirodalomban.
Hogy emellé egy fizikai munkás még mintegy 0,1 lóerőnyi mechanikai teljesítményt is lead (munka közben napi 8 óra átlagában), azt még a Gépipariban tanították.

#5645 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 10:55

Vagy várom az ötleteket, miképpen másképpen lehetnek igazak az élelmezési és energia leadási értékek.

Úgy, hogy az energiabevitel átlagos érték, a klímaberendezés méretezéséhez meg a legrosszabb esetet számítják, amikor tele van a terem, és mindenki ki van melegedve, izzad és büdös, aztán abból lehet alkudozni, hogy ténylegesen mi kerül beépítésre. Mint menő épületgépésznek, ezt illene tudnod. Viszont ezekből az értékekből levonni, hogy az ember több energiát ad le, mint amennyit elfogyaszt, körülbelül ugyanakkora baromság, mintha néznél egy házat, hogy hanyan mennek be az ajtaján, meg nézel egy másik házat, hogy hanyan jönnek ki belőle, aztán szoroznál-osztanál, és benyögnéd, hogy egy házba kevesebben mennek be, mint ahanyan kijönnek belőle.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a gépipari munkásod, aki 0.1 lóerőnyi mechanikai teljesítményt is lead, az nem az átlagos 1500-1800 kalóriát fogja megenni, hanem mondjuk a dupláját még átlagosan is. De csak rajta, égesd magad nyugodtan, elvégre a fórumrendszerben minden visszaolvasható. Biztos jól fognak mutatni a propagandacéljaid között az itt összehordott sületlenségek.

Szerkesztette: debaj 2012. 12. 07. 11:14 -kor

#5646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 07. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 11:03

Épületgépész vagyok, a hőleadási adatokat a mérnöki fizika tantárgyban és az épületgépész méretezésekhez tanultam.

Jaja, igaz az inverteres klímák megint másképp működnek, ott is variálnak a teljesítménnyel, az meg nem olyan egyszerű, elvégre benapozás rásegít, sezllőzés ellenkezőleg segít rá, aztán van egy átlag fűtés kifelé is, ne azt számoljuk már, hogy mit viszünk be, az embert meg abból, hogy mennyivel kell hűteni /ember.
Make love not Wor.

#5647 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 07. 11:24

...

úristen.. és ő nevezi magát szakembernek, mikor alap fizikai ismeretei Dextrose szintjén vannak? (a termodinamika főtételét mikor is oktatják? középiskolában vagy általánosban?)

(ilyen tudású "szakemberektől" lehet még 100% feletti hatásfokú klímákról is olvasni...)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#5648 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 11:38

Látod Gyula, fiatalkorában valamit a fejébe vett, keményen melózott érte, most úgy néz ki, hogy működik:

http://index.hu/gazd...szirol_elkerul/
Make love not Wor.

#5649 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 07. 11:24

Jaja, igaz az inverteres klímák megint másképp működnek, ott is variálnak a teljesítménnyel, az meg nem olyan egyszerű, elvégre benapozás rásegít, sezllőzés ellenkezőleg segít rá, aztán van egy átlag fűtés kifelé is, ne azt számoljuk már, hogy mit viszünk be, az embert meg abból, hogy mennyivel kell hűteni /ember.

Kérlek, legalább Te ne beszélj félre.
Én azokat a számokat adtam meg amelyekkel a méretezésnél, mint az emberek hőleadásával számolunk.
Meg jöttök nekem pár százalékokkal, amikor itt a bevitt és a leadott energia között legalább két és félszeres különbség van.
Legyen igaz az energiamegmaradás tétele. Kérdem én, miből adódik ez a nagy különbség?

#5650 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 11:56

Legyen igaz az energiamegmaradás tétele.

Kezdjük ott, hogy IGAZ, tehát az adataid nem azt írják le amire használod. Ha másképpen gondolod, akkor előbb cáfold meg az energiamegmaradás törvényét...

szerk.: mérnök ember létedre össze-vissza kevered a különböző "adatokat". Mindennek megvan a maga értelme, valószínűleg azok az adatok se értelmetlenek, csak a maguk helyén kellene kezelned... (gondolom le van írva a szakirodalomban, hogy milyen rendszerben, milyen feltételekkel érvényesek, valószínűsítem, hogy azokat mellőzöd és emiatt lesz értelmetlen, az összevethetelen adatokkal, a számolásod)

Szerkesztette: El Kebir 2012. 12. 07. 12:12 -kor

F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#5651 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 11:03

Épületgépész vagyok, a hőleadási adatokat a mérnöki fizika tantárgyban és az épületgépész méretezésekhez tanultam. Ezek a számok olvashatók a szakirodalomban.
Hogy emellé egy fizikai munkás még mintegy 0,1 lóerőnyi mechanikai teljesítményt is lead (munka közben napi 8 óra átlagában), azt még a Gépipariban tanították.

Ezek sztenderdizált átlagadatok. Nem azt jelenti, hogy mindenki 0,1 lóerőnyi mechanikai teljesítményt ad le. Másrészt megtévesztő ez a bevitt energia, mert az emberi szervezet tartalékot is képez, és ha vannak is olyan napok, amikor többletterhelést vészel át a szervezet kevés kajával, akkor a korábban beraktározott tartalékból szedi a többletenergiát. Ezt használják fel fogyókúráknál is, nem véletlen ajánlja mindenki a testmozgást, sportolást.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5652 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:06

Én azokat a számokat adtam meg amelyekkel a méretezésnél, mint az emberek hőleadásával számolunk.
Meg jöttök nekem pár százalékokkal, amikor itt a bevitt és a leadott energia között legalább két és félszeres különbség van.
Legyen igaz az energiamegmaradás tétele. Kérdem én, miből adódik ez a nagy különbség?

Nincsen közte akkora különbség, csak nem érted mérnök úr.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#5653 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 12. 07. 12:06

Nincsen közte akkora különbség, csak nem érted mérnök úr.

Nézz utána a KÖZHIVATALOS ADATOKNAK és számolj.
Az (első közelítésben) ízlés dolga, ki mit gondol arról, hol van a csont.
Ami biztos, h a számok szignifikánsan ellent mondanak egymásnak (és ezek MÉRT értékek).

#5654 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 12:16

KÖZHIVATALOS ADATOKNAK

idióta...
F. Schiller

#5655 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 12:16

Nézz utána a KÖZHIVATALOS ADATOKNAK és számolj.
Az (első közelítésben) ízlés dolga, ki mit gondol arról, hol van a csont.
Ami biztos, h a számok szignifikánsan ellent mondanak egymásnak (és ezek MÉRT értékek).

Miknek?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5656 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:39

Ez a KÖZHIVATALOS ADATOK kifejezés nagyon tetszik :Đ Ezek szerint lehetnek mellékhivatalos, simán hivatalos adatok is. Csak jó lenne tudni, hogy melyik hivatal adatairól van szó. Polgár Jenő? Fogarasi Árpád?

Szerkesztette: Raynes 2012. 12. 07. 12:39 -kor

#5657 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 07. 12:39

Ez a KÖZHIVATALOS ADATOK kifejezés nagyon tetszik :Đ Ezek szerint lehetnek mellékhivatalos, simán hivatalos adatok is. Csak jó lenne tudni, hogy melyik hivatal adatairól van szó. Polgár Jenő? Fogarasi Árpád?

A jelenlegi köztudományosság vallási rendszerben vannak az AKADÉMIAI és az eretnek tanok és adatok.

#5658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:48

Ami lehet kevesebb is, mint amit valójában lead nem? Te nem azt tanultad, hogy mennyit ad le, ráadásul az kb. 80 watól felfelé létezhet, klímás átlag 100-120 wattal számol, ez sem egy egzakt érték, attól függ ki csinálja és hol.
Make love not Wor.

#5659 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 07. 12:48

Ami lehet kevesebb is, mint amit valójában lead nem? Te nem azt tanultad, hogy mennyit ad le, ráadásul az kb. 80 watól felfelé létezhet, klímás átlag 100-120 wattal számol, ez sem egy egzakt érték, attól függ ki csinálja és hol.

Csakhogy, itt egy mintegy 2,5 szeres szorzó van és persze, számtalan mérés átlag értéke.

#5660 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 07. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 07. 12:51

Csakhogy, itt egy mintegy 2,5 szeres szorzó van és persze, számtalan mérés átlag értéke.

kontár... szerintem neked gőződ nincs arról, hogy azok a számok amikkel számolsz, pontosan mit is jelentenek... csak ész nélkül behelyettesíted valami képletbe.

Szerkesztette: El Kebir 2012. 12. 07. 13:02 -kor

F. Schiller

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.