HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#6101 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 16. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 16:43

Tudja a fene, időben és szopószorzóban is sokkal több.

Ott nyilván ki lehet számlázni a +2 embert a rakodás miatt. Itt senki nem fizetni ki, mégis importálják a dolgokat. Hozzák be mellé a fizetéseket is, leszarnám akkor a dugóadót, lófaszt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#6102 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 16:17

Ehhh, mikor most Amsterdamba mentünk bontani, akkor Nagymező utcánál volt a legközelebbi parkoló, onnan logisztikáztam ki a bepakolást. Visszafelé is basztak helyet foglalni, meg mindenki itt bénázott, végül 2 kör után Andrássyn éppen lett hely, de csúnyát lehetett volna szopolni. Odafelé mikor először láttam az irodát, akkor meg belvárosban 2. emelet, ott jártál Te is, csak akkor szintén sikerült ház környékén parkolni. El van ez baszva, de nagyon, most a DHL-es meg egyéb futárok mit tudnak csinálni? Régi irodában volt olyan, hogy Király utcáig elmentem az első telefonközpontért tolikocsival, aztán lebizniszeltük.

A futárok megállnak a közelben, aztán gyalog odaviszik. És van egy csomó kerékpáros futárszolgálat is. Meg mindenféle elektromos "hajtány", amikor hátul van 1 elektromos hajtású kerék, elöl kordé és két vékonyabb kerék.

Ez éppen 4-ütemű, de van elektromos is belőle.

Kép

Ha esik az eső (Göteborgban elő tud fordulni eső), akkor ázik...

Sok jobbkormányos Kangoo is van egyébként.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#6103 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 16:46

Ez mondjuk érdekes, ebből látszik mennyire ráérnek. Tipikusan akkor rendelek zabát, mikor az első sarki izéig sem mindig tudok elmenni. Amúgy török 40 másodperc alatt rakja össze a gyrost, csak 20 perc odavissza az út, Ciberédnél meg sokáig készül, amikor ráérek, akkor viszont nincs nyitva. Héten pld. csak futtában a gép előtt ettem, ha nincs szállítás és asszony sem csomagol, akkor marad a szemben közértben kifli/valami, vagy a rántotthúsos szendvics.

Itt simán rendel a buszról, aztán amire odaér addigra kész és hazafelé a gyalog szakaszon fel tudja venni. Aztán otthon betúrja gallér mögé.

#6104 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 17:27

A futárok megállnak a közelben, aztán gyalog odaviszik. És van egy csomó kerékpáros futárszolgálat is. Meg mindenféle elektromos "hajtány", amikor hátul van 1 elektromos hajtású kerék, elöl kordé és két vékonyabb kerék.

Ahogy a hazai bringásoldalak is látják.
De akkor lenne két "zsák" szénsavas Theodora, 2 üveg citromlé, 1 karton tej, 2 kg cukor, 8 kg krumpli, 3 kg hagyma, 1 kg sertéshús, 1 kg csirkecomb.

Idézet

Sok jobbkormányos Kangoo is van egyébként.

Csak nem? Vajon, mire használhatják? Mekkora felár a behajtási díj?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6105 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 19:41

De akkor lenne két "zsák" szénsavas Theodora, 2 üveg citromlé, 1 karton tej, 2 kg cukor, 8 kg krumpli, 3 kg hagyma, 1 kg sertéshús, 1 kg csirkecomb.

Csak nem? Vajon, mire használhatják? Mekkora felár a behajtási díj?

Te most pizzafutárra gondolsz? Vagy boltból hazaküldős futárra? Az utóbbit nem ismerem, bár biztos létezik. De gondolom autóval operálnak.

A Posta jobbkormányos autókat használ, sok Renault Kangoo van közöttük.

Kép

A standard bringa Monark:

Kép

De persze vannak nagyvasak is. De nem azokkal hozzák ki a képeslapot persze :)

Kép

#6106 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 18:41

Annyit azért érdemes tudni a svédekről, hogy bármekkora is a jólét, fölöslegesen egy fillért sem szeretnek költeni,mindennek megnézik az árát és imádják az akciókat. Az ilyen házhozrendelést tipikusan felesleges dolognak vélik tapasztalatom alapján. Főleg azért mert nem egy olcsó mulatság arrafelé (magas emberi és egyéb költségek).

#6107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 17:28

Itt simán rendel a buszról, aztán amire odaér addigra kész és hazafelé a gyalog szakaszon fel tudja venni. Aztán otthon betúrja gallér mögé.

Ehhez meg felesleges rendelni, mikor nem tudom mikor érek oda, de ha igen, akkor 0-5 perc a várakozás a töröknél, hotdogosnál, csomó helyen. Ilyen előrendelős meg max. nem hivatalosan ciberéd, hivatalosan meg nyugatiban a hambis. Ebből is látszik két külön dolog van, idehaza nem sűrűn látnám értelmét, hazafelé már fasznak siessek ennyire, olyan kaja úgyis melegen jó, megzabálom ott és kész.
Make love not Wor.

#6108 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 16. 20:18

Annyit azért érdemes tudni a svédekről, hogy bármekkora is a jólét, fölöslegesen egy fillért sem szeretnek költeni,mindennek megnézik az árát és imádják az akciókat. Az ilyen házhozrendelést tipikusan felesleges dolognak vélik tapasztalatom alapján. Főleg azért mert nem egy olcsó mulatság arrafelé (magas emberi és egyéb költségek).

Igen. A legtöbb külföldi számára már-már a sz*rrágással határosan "ártudatosaknak" vallják magukat, ahogy ők mondják. Imádják a különféle kis kedvezmény füzetecskéket. Ha van valami akció, akkor képesek külön felhajtani minden lehetséges kombinációt, csak hogy jobban járjanak. Külföldön utazva is nagyon jól akarnak járni.

#6109 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2012. 12. 16. 14:53

Ráadásul a fuvarozóknak sem derogál, hogy csak kora hajnalban lehet rakodni.. Napközben furgont meg ilyen olyan szállítókat nem lehet látni.

Felétek ki megy be kora hajnalban és veszi át az árut? Nálunk irodába néha naponta 2x is jön valami hülyeség, akkor még ott vannak a júzerek házhozszállítós kis motyói. Ha már egész nap bent húzzuk az igát, akkor hozzák ide és kész. DPD-s meg persze furgonnal jön, ha aznapra van több 10 ilyen címe, esetleg be is gyűjt valamit. Mi az a hajnal? Éjféltől reggel 6ig majd jön valamikor a szervereimmel? Neki nyűg, nekem nyűg, dolgozzon ott is éjjel az árukiadás, meg a többi? Fogadok, hogy Te nem csinálsz ilyet.
Make love not Wor.

#6110 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 20:24

Ehhez meg felesleges rendelni, mikor nem tudom mikor érek oda, de ha igen, akkor 0-5 perc a várakozás a töröknél, hotdogosnál, csomó helyen. Ilyen előrendelős meg max. nem hivatalosan ciberéd, hivatalosan meg nyugatiban a hambis. Ebből is látszik két külön dolog van, idehaza nem sűrűn látnám értelmét, hazafelé már fasznak siessek ennyire, olyan kaja úgyis melegen jó, megzabálom ott és kész.

Tipikusan pizzát szoktak így rendelni. Meg kebabot és azok variánsait. A kebabpizza például már-már nemzeti eledel. Sült krumplival megszórva és azon majonézes-fokhagymás-csípős vegyes szósz. Kábé 1 millió kalória.

Kép

#6111 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 20:27

Fogadok, hogy Te nem csinálsz ilyet.

Persze, más faszával a legjobb verni a csalánt, ez köztudott.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#6112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 10:07

De ők szervezik meg a nagy konferenciautazásokat is, amikor az egész cég elutazik valami egzotikus helyre pár napra "csapatépíteni".

Ilyen van itt is, nem mindet merem kommentálni :-D

Vidéki iroda megnyitás, kiderült, hogy sajtó, újságíró, helyi erő, mittomén bemutató. Én rá is kérdeztem, hogy he, valami pezsgő, üdítő, pogácsa, bizbasz nem kellene? Jajj tényleg de jó ötlet, akkor majd itt Pesten reggel veszünk szendvicset a Duranban, levisszük, jó lesz. Ahamm, csak halas ne legyen benne. De miért? Mert 8 óra múlva fogjuk megenni, szóval bízd ide, elintézem. Ok. Jajj meg hallottuk, hogy koszos lett a kanapé huzat (hófehér), akkor lefelé azt is veszünk újat az Ikeában. Azt is hagy a fenébe, megoldom.

Így Molnár János Magyarország bement előtte nap a helyi egységbe, 200 méterre irodától, berendelt X szendvicset, papírterítőket, ezüsttálcát kölcsön, pár kiló pogácsa, bizbasz, elment Teszkóba, behűtötte, kért elegánsabb és kevésbé elegánsabb poharakat, mindezt elég occsón.

Kanapé huzat meg ott volt tisztán, rácsodálkoztak, hogy ezt meg hogy? Hogy, hogy, elmentem ide a Patyolatba (visszafelé hamburger+sör), és 1200 volt. Patyolat??? Azt sem tudta mi az.

Csapatépítés terepjárózásos Quados, akármilyenes lett volna. Ember mondja, 80 emberre mondjuk 6 autó elég, mert csapatok, körforgás, 1 autóba 3 ember és cserélgetnek, blábláblá, nem az első ilyenünk, 10 éve csináljuk, tudjuk. Jójó, de itt 50 ember szeretne autózni, és akkor kellene 50 autó. De egy autóba 3 ember fér (+sofő) és több helyszín van, mert míg Quadoznak, kötélpályáznak, addig. jó, akkor 50en vagyunk, akkor kell 20 autó...

Volt olyan, hogy az itteni cégemet nem ismerték, de kocsmában a HR-esről azonosították, hogy jahh, ahol az a csaj van, X úton az egyik fele üvegpalota? Akkor ismerjük...

És még a melóját sem csinálja jól, ez van, ha egymás után 2 olyat hibáznék, amit Ő sorozatban megtehet, akkor engem seperc kibasznak. Ha jól tudom Gabicsácsi is úgy jött hozzánk dolgozni, hogy senki nem szólt, hétfőn kezdenie kellene. Ez tök általános dolog :-D
Make love not Wor.

#6113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 12. 16. 20:29

A kebabpizza például már-már nemzeti eledel. Sült krumplival megszórva és azon majonézes-fokhagymás-csípős vegyes szósz. Kábé 1 millió kalória.

Legalább enni tudnak, de nemtom, hazafelé ennyire sietni, ezt én nem értem. Nem sokszor hozok el ilyen helyről kaját.
Make love not Wor.

#6114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 12. 16. 20:31

Persze, más faszával a legjobb verni a csalánt, ez köztudott.

Azért nyomtatószervíz benyögné az irodának, hogy hajnal 2kor kihozza a nyomingert, azt hiszem hülyét kapnának. Bár nekem nem gond az esti műszak, de hosszabb távon érdekes lehet.

Így is logisztikázunk, mikor merre menjen szállítós ember, kis cucc után mit tud begyűjteni, hol lehet cuccal otthagyni az autót, aztán persze amelyik júzernél melózni is kell aztán kitalálja, hogy jajj most mégsem, hanem később...

Én már ekkorákat nem szállítok, de néha azért akadnak megfejtések, héten is fel kell kalapálni a gyárban pár TV-t, az is pár ember, állvány, nagy fúró, zaj és egyéb miatt csak este lesz, így jönnek kb. 17h felé, mire felpakolnak és kitaláljuk, arra nekiláthatnak. Innentől majd éjfél után jönnek, vagy mi?
Make love not Wor.

#6115 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 20:37

Ilyen van itt is, nem mindet merem kommentálni :-D

Vidéki iroda megnyitás, kiderült, hogy sajtó, újságíró, helyi erő, mittomén bemutató. Én rá is kérdeztem, hogy he, valami pezsgő, üdítő, pogácsa, bizbasz nem kellene? Jajj tényleg de jó ötlet, akkor majd itt Pesten reggel veszünk szendvicset a Duranban, levisszük, jó lesz. Ahamm, csak halas ne legyen benne. De miért? Mert 8 óra múlva fogjuk megenni, szóval bízd ide, elintézem. Ok. Jajj meg hallottuk, hogy koszos lett a kanapé huzat (hófehér), akkor lefelé azt is veszünk újat az Ikeában. Azt is hagy a fenébe, megoldom.

Így Molnár János Magyarország bement előtte nap a helyi egységbe, 200 méterre irodától, berendelt X szendvicset, papírterítőket, ezüsttálcát kölcsön, pár kiló pogácsa, bizbasz, elment Teszkóba, behűtötte, kért elegánsabb és kevésbé elegánsabb poharakat, mindezt elég occsón.

Kanapé huzat meg ott volt tisztán, rácsodálkoztak, hogy ezt meg hogy? Hogy, hogy, elmentem ide a Patyolatba (visszafelé hamburger+sör), és 1200 volt. Patyolat??? Azt sem tudta mi az.

Csapatépítés terepjárózásos Quados, akármilyenes lett volna. Ember mondja, 80 emberre mondjuk 6 autó elég, mert csapatok, körforgás, 1 autóba 3 ember és cserélgetnek, blábláblá, nem az első ilyenünk, 10 éve csináljuk, tudjuk. Jójó, de itt 50 ember szeretne autózni, és akkor kellene 50 autó. De egy autóba 3 ember fér (+sofő) és több helyszín van, mert míg Quadoznak, kötélpályáznak, addig. jó, akkor 50en vagyunk, akkor kell 20 autó...

Volt olyan, hogy az itteni cégemet nem ismerték, de kocsmában a HR-esről azonosították, hogy jahh, ahol az a csaj van, X úton az egyik fele üvegpalota? Akkor ismerjük...

És még a melóját sem csinálja jól, ez van, ha egymás után 2 olyat hibáznék, amit Ő sorozatban megtehet, akkor engem seperc kibasznak. Ha jól tudom Gabicsácsi is úgy jött hozzánk dolgozni, hogy senki nem szólt, hétfőn kezdenie kellene. Ez tök általános dolog :-D

A durva, hogy bárhová megyek ismerik, és ugyanúgy jellemzik mint én:)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6116 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 20:39

Legalább enni tudnak, de nemtom, hazafelé ennyire sietni, ezt én nem értem. Nem sokszor hozok el ilyen helyről kaját.

Embere válogatja. Van aki megeszi a talponálló kebabosnál. Van aki meg inkább hazaviszi. Én ülve szeretek enni, lehetőleg nyugalomban. A pizzát pedig rendes pizzeriában leülve és nyugodtan. Talponállónak is van hangulata, de csak ritkán van hozzá kedvem.

Mondjuk egy jó kis halv special és egy Pucko az kellemes :)

Kép

Kép

#6117 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 20:37

Ha jól tudom Gabicsácsi is úgy jött hozzánk dolgozni, hogy senki nem szólt, hétfőn kezdenie kellene. Ez tök általános dolog :-D

de ismerős, így megy ez a nemmondommegmilyenFilm cégnél is. volt már, hogy arra ébredek 10kor, hogy hol vagyok, miért nem a forgatáson fotógéppel a kezemben? mondom hogy esetleg azért, mert nem szólt senki. neeem? húúakkor léccilécci gyere, mennyi idő múlva érsz ide?

bár most szavam sincs, már tegnap óta tudom, hogy kedd reggel mi dolgom lesz, a szerda-csüt-pénteket meg már csütörtök óta :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6118 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 16. 20:43

de néha azért akadnak megfejtések, héten is fel kell kalapálni a gyárban pár TV-t, az is pár ember, állvány, nagy fúró, zaj és egyéb miatt csak este lesz, így jönnek kb. 17h felé, mire felpakolnak és kitaláljuk, arra nekiláthatnak. Innentől majd éjfél után jönnek, vagy mi?

Ha benne vagyok a projektben szólj, mert olyan dolgom van, ami évek óta nem volt: szabin vagyok :]
Meg az utóbbi hét is igen ráérősre sikerült. Vezetni viszont csak hazánkban tudok, mert a nov. 6-án megindított jogsim még mindig nincs kész. (vagy csak elfelejtett értesíteni az okmányiroda. pedig arról ma értesítettek, hogy májusban lejár az útlevelem.)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6119 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 12. 16. 21:07

de ismerős, így megy ez a nemmondommegmilyenFilm cégnél is. volt már, hogy arra ébredek 10kor, hogy hol vagyok, miért nem a forgatáson fotógéppel a kezemben? mondom hogy esetleg azért, mert nem szólt senki. neeem? húúakkor léccilécci gyere, mennyi idő múlva érsz ide?

bár most szavam sincs, már tegnap óta tudom, hogy kedd reggel mi dolgom lesz, a szerda-csüt-pénteket meg már csütörtök óta :-D

Jaja, ha amea nem szól nekik hogy gabibácsit ufyan felhívta-e valaki, akkor még mindig ithhon ülök:) előbb tudta más hogy felvettek, mert az a picsa baszott szólni:)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6120 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 16. 21:20

Ha benne vagyok a projektben szólj, mert olyan dolgom van, ami évek óta nem volt: szabin vagyok :]
Meg az utóbbi hét is igen ráérősre sikerült. Vezetni viszont csak hazánkban tudok, mert a nov. 6-án megindított jogsim még mindig nincs kész. (vagy csak elfelejtett értesíteni az okmányiroda. pedig arról ma értesítettek, hogy májusban lejár az útlevelem.)

Őőőő, szólj ha van időd, mert azt hittem úgy vagy, mint idén soha, hogy dolgozol főállásban szopószorzóval :-D Jogsiért be kell menni, nekem sem szóltak, 30 napjuk van rá, kész.

Tennivaló néha akad. Ha mást nem, akkor egyik este fésüljünk 1 kört a nullás racken. Ráadásul itt a gigás TPLink, én meg fakasztok valami rendes kaját. Sőt. Rögtön holnap 2 órát rászánunk?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.