HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#6921 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 26. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 18:43

Az azért biztos, hogy az én ismerettségi körömben senki sem szívesen áldoz az adójából, egyrészt, bármiféle tudományos/termelő/szolgáltató munkahelyen elhelyezkedni képtelen, büfészakot végzett 5-6-7 évet lazázóknak, másrészt arra sem szívesen áldoz az adójából, hogy a sokmillióért kitanított és a hazai munkaerőpiacon is jól megfizetett állások helyett - már a diplomaosztás napján- egyből pattan máshova dolgozni/adózni.
Fizesse ki a tanulmányait, az olcsó büfészakot, vagy a drága fogorvosit, aztán akkor szerintem senkit nem érdekel mire/hol használja a diplomáját.

:up:
Ezt mondom, csak Gyulusnak 5× kell mindent elpofázni, hogy megértse.

#6922 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:05

Nem ütközik nektek az Európai Unió elvével ez a röghöz kötéses dolog? Avagy akkor pontosan mire is jó az EU, azon kívül, hogy útlevél-lobogtatás nélkül lehet átmenned a határon?

#6923 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 19:43

Az azért biztos, hogy az én ismerettségi körömben senki sem szívesen áldoz az adójából, egyrészt, bármiféle tudományos/termelő/szolgáltató munkahelyen elhelyezkedni képtelen, büfészakot végzett 5-6-7 évet lazázóknak, másrészt arra sem szívesen áldoz az adójából, hogy a sokmillióért kitanított és a hazai munkaerőpiacon is jól megfizetett állások helyett - már a diplomaosztás napján- egyből pattan máshova dolgozni/adózni.
Fizesse ki a tanulmányait, az olcsó büfészakot, vagy a drága fogorvosit, aztán akkor szerintem senkit nem érdekel mire/hol használja a diplomáját.

Asszony egyik volt csoporttársa lett ilyen facséharcos. Bölcsész gyerek, politikaelméleten tanult. Vagyis oda járt, fogalmazzunk úgy. A srác elkezdte a doktorit, aztán annyira nem csinált semmit, hogy teljesen kifutott az időből. Nyelvvizsgája sem volt, magyarul tud csak.

Úgy indult, hogy a szülei vettek neki egy lakást a IX. kerületben, új építésű házban egy 2-szobás lakás. Csak a rezsit kellett volna fizetnie. Elkezdett sámánkodni a srác, néha kapott valami jobban fizető tanszéki melót, abból elbulizgatott. Ment különféle táborokba, utazott sokat a világban. Tanulni nem tanult, az idő ment. Aztán a szülei kicsit megszorultak és nem tudtak neki besegíteni a megélhetésben. A szülők kiköltöztek a rakparti lakásukból (valami nagypolgári lakásuk volt, könyvtárszobával és hasonlókkal) Pilisborosjenőn túlra. Apuka ott festeget, de nem túl sok sikerrel. A srác pedig hirtelen nem tudta fizetni a rezsit sem. Elmaradtak a tanszéki munkák is. Aztán megszűnt a diplomás közmunka intézménye, a srác pedig szépen bebukta a lakását. Eladták a lakást, aztán kiköltözött a szüleihez. Mivel nem kicsit frusztrálódott, ezért belekötött az élő fába is. Belém is, mert szerinte én is csak egy bűzös fekély vagyok a társadalom testén. Azóta számomra meg is szűnt létezni.

A legutolsó amit tudok róla, hogy egy általános iskolába kisegítő tanár, kábé osztálykirándulni megy a gyerekekkel. És intenzíven kampányol ő is Facebookon, mint Gyula.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#6924 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 19:05

Nem ütközik nektek az Európai Unió elvével ez a röghöz kötéses dolog? Avagy akkor pontosan mire is jó az EU, azon kívül, hogy útlevél-lobogtatás nélkül lehet átmenned a határon?

piac

#6925 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:09

Egyről beszélünk: és abban akkor ne legyen benne a munkaerő-piac?:D

#6926 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:10

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 19:43

Röviden összefoglalva: A bölcsészmérnök basszon lovat! Ingyen!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6927 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:11

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 26. 20:56

Úúúú, a fénymásolást de gyűlöltem. Valami 5 HUF volt egy lap az elején, aztán lett 9 is talán, mire a végére értem.
Yep, jól emlékszel! Én is utáltam, ráadásul ugye, sose egy oldalt másoltattunk, hanem alsó hangon, kb. 50-et. Én most is azt mondom, hogy az üzemeltető cégnek aranybánya lehetett. Állítom, hogy az ibizai vagy madeirai nyaraló összejött a tulajoknak röhögve, a mi ösztöndíjunkból, jah! Később, meg ugye a CD-ÍRÁS volt hasonló aranybánya, ők voltak a királyok. Persze, én örültem a 486-osnak, amikor 150K volt egy cd-író, hehe!

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 26. 20:15 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6928 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 19:09

Egyről beszélünk: és abban akkor ne legyen benne a munkaerő-piac?:D

Miért ne lenne benne?
A germán müncheni kölök mikor elvégezte a gépészmérnöki szakot, miért nem jön ide dolgozni?

#6929 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:16

Lehet hogy jön, nem tudok róla hogy ne jönne. De szerintem Németország gazdaságilag kicsit jobb helyzetben van, mint mi, szóval megértem, ha nem éppen ez az ország lesz az úticélja.

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 01. 26. 20:16 -kor

#6930 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:23

Szerintem egyébként teljesen korrekt, hogy:

1. vállalod hogy értékelhető eredménnyel elvégzed, és itthon maradsz (vagy aki kintre akar vinni utólag kifizeti a tandíjadat)
2. felveszed a diákhitelt, amit a kinti busás fizetésedből simán kipengetsz
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#6931 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 20:05

Nem, mert a munkaerő szabad áramlása nem azt jelenti, hogy az én (és a te) adódból kitanítatott munkaerő más országban adózzon. Majd ha (remélem soha) nem unió, hanem konföderáció lesz, közös alkotmánnyal, közös adózással akkor más lesz a helyzet.

Az meg, hogy mire jó az EU (szerintem semmi más, mint egy örömódás mázba öltöztetett gazdasági gittegylet) arról lehet, hogy az Angolokat kéne megkérdezni.
http://mandiner.hu/c...it_eu_tagsagrol

#6932 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 20:05

Nem. Itt valamit valamiértről van szó. Nincs röghöz kötve senki, meg lehet téríteni a piaci árat és menni isten hírével.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#6933 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:31

Mondjuk, szerintem pont az angolok nem járnánk jól az eu-ból való kilépéssel, tekintve, hogy az ország nagyrészt szolgáltatásokból él.

Idézet

#6934 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 26. 20:31

Mondjuk, szerintem pont az angolok nem járnánk jól az eu-ból való kilépéssel, tekintve, hogy az ország nagyrészt szolgáltatásokból él.

Csakhogy ott van a Nemzetközösség, ott meg aztán ki tudja milyen vám/adó kötelezettségei vannak az EU felé.

#6935 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 20:33

Csakhogy ott van a Nemzetközösség, ott meg aztán ki tudja milyen vám/adó kötelezettségei vannak az EU felé.

Nemzetközösség is csak vesztene, ha nem lenne bejáratuk a zunijó felé. Bár asszem ciprus is nemzetközösségi? Szóval azért az megmarad.

Idézet

#6936 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 26. 21:05

Asszony egyik volt csoporttársa lett ilyen facséharcos. Bölcsész gyerek, politikaelméleten tanult. Vagyis oda járt, fogalmazzunk úgy. A srác elkezdte a doktorit, aztán annyira nem csinált semmit, hogy teljesen kifutott az időből. Nyelvvizsgája sem volt, magyarul tud csak.

Úgy indult, hogy a szülei vettek neki egy lakást a IX. kerületben, új építésű házban egy 2-szobás lakás. Csak a rezsit kellett volna fizetnie. Elkezdett sámánkodni a srác, néha kapott valami jobban fizető tanszéki melót, abból elbulizgatott. Ment különféle táborokba, utazott sokat a világban. Tanulni nem tanult, az idő ment. Aztán a szülei kicsit megszorultak és nem tudtak neki besegíteni a megélhetésben. A szülők kiköltöztek a rakparti lakásukból (valami nagypolgári lakásuk volt, könyvtárszobával és hasonlókkal) Pilisborosjenőn túlra. Apuka ott festeget, de nem túl sok sikerrel. A srác pedig hirtelen nem tudta fizetni a rezsit sem. Elmaradtak a tanszéki munkák is. Aztán megszűnt a diplomás közmunka intézménye, a srác pedig szépen bebukta a lakását. Eladták a lakást, aztán kiköltözött a szüleihez. Mivel nem kicsit frusztrálódott, ezért belekötött az élő fába is. Belém is, mert szerinte én is csak egy bűzös fekély vagyok a társadalom testén. Azóta számomra meg is szűnt létezni.

A legutolsó amit tudok róla, hogy egy általános iskolába kisegítő tanár, kábé osztálykirándulni megy a gyerekekkel. És intenzíven kampányol ő is Facebookon, mint Gyula.
Hölgyeim és Uraim, íme! Itt a sztori: LÁM, ÍGY LETTEM ÉN INTERNETES MEGMONDÓEMBER! Vagyis, dehogyis én, hálistennek! És mennyi ilyen lehet még...

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 26. 20:47 -kor

#6937 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 26. 20:36

Nemzetközösség is csak vesztene, ha nem lenne bejáratuk a zunijó felé. Bár asszem ciprus is nemzetközösségi? Szóval azért az megmarad.

Miért Anglia nélkül monjuk Ausztrália, Kanada vagy Dél-Afrika ki lenne rekesztve Európából?

#6938 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 21:50

Miért Anglia nélkül monjuk Ausztrália, Kanada vagy Dél-Afrika ki lenne rekesztve Európából?
Az euró-övezet viszont mindenképpen össze fog omlani, szerintem. Nem az összeomlás ténye a kérdéses, csakis a várható időpontja! Maga az EU, az persze más kérdés, én csak az euró-övezetről cikkezek. Hamarabb összeomlik majd, mint ahogyan azt némelyek gondolják...

#6939 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 26. 19:16

Lehet hogy jön, nem tudok róla hogy ne jönne. De szerintem Németország gazdaságilag kicsit jobb helyzetben van, mint mi, szóval megértem, ha nem éppen ez az ország lesz az úticélja.

Ha már felvázoltad az EU "értelmét" és tisztában vagy azzal, hogy a magyar gazdaság katasztrofális állapotban van (mert retardáltak irányították az országot) és azzal is tisztában vagy, hogy itthon nem lesz munkád friss diplomásként, csak külhoban, miért nem mész oda tanulni és azt, amit az ottani munkaerőpiac felvesz? KSH adatai szerint tudjuk, hogy az építőipar 2012-es teljesítménye az 1944-es adatokat hozta (cirka 11.000 lakásépítés) akkor mi a facér tanul valaki építészmérnöknek? Miért nem tanulsz cipésznek, favágónak vagy tejtermelőnek? Ezekre van kereslet, megélsz belőle, családot is eltarthatsz. Jah persze, az igények. BMW, milla havonta, luxuskurvák, afterpartyk, nyaraló az Adrián. Nem gondolod, hogy alapvetően az eltorzult "erkölcsi" normákkal van probléma és a hihetetlen türelmetlenséggel?
Konkrétan én a mai suta, görbehátú, nyeszlett, elkurvult, kimázolt nyenyenyunyáknak egy rohadt kutyapórázt sem adnék a kezükbe, nemhogy egy felelősségteljes vezetői pozíciót.
Egyik barátom egy biztosítós ügy kapcsán állapította meg az alábbi tényt a biztosítóról: A biztosító egy olyan cég, akinek nagyon sok ügyvédje és nagyon kevés pénztárosa van. Ergo pénztárosnak kell tanulni.

#6940 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 20:50

Mit értesz kirekesztve alatt?

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.