Idézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 19:43
Az azért biztos, hogy az én ismerettségi körömben senki sem szívesen áldoz az adójából, egyrészt, bármiféle tudományos/termelő/szolgáltató munkahelyen elhelyezkedni képtelen, büfészakot végzett 5-6-7 évet lazázóknak, másrészt arra sem szívesen áldoz az adójából, hogy a sokmillióért kitanított és a hazai munkaerőpiacon is jól megfizetett állások helyett - már a diplomaosztás napján- egyből pattan máshova dolgozni/adózni.
Fizesse ki a tanulmányait, az olcsó büfészakot, vagy a drága fogorvosit, aztán akkor szerintem senkit nem érdekel mire/hol használja a diplomáját.
Asszony egyik volt csoporttársa lett ilyen facséharcos. Bölcsész gyerek, politikaelméleten tanult. Vagyis oda járt, fogalmazzunk úgy. A srác elkezdte a doktorit, aztán annyira nem csinált semmit, hogy teljesen kifutott az időből. Nyelvvizsgája sem volt, magyarul tud csak.
Úgy indult, hogy a szülei vettek neki egy lakást a IX. kerületben, új építésű házban egy 2-szobás lakás. Csak a rezsit kellett volna fizetnie. Elkezdett sámánkodni a srác, néha kapott valami jobban fizető tanszéki melót, abból elbulizgatott. Ment különféle táborokba, utazott sokat a világban. Tanulni nem tanult, az idő ment. Aztán a szülei kicsit megszorultak és nem tudtak neki besegíteni a megélhetésben. A szülők kiköltöztek a rakparti lakásukból (valami nagypolgári lakásuk volt, könyvtárszobával és hasonlókkal) Pilisborosjenőn túlra. Apuka ott festeget, de nem túl sok sikerrel. A srác pedig hirtelen nem tudta fizetni a rezsit sem. Elmaradtak a tanszéki munkák is. Aztán megszűnt a diplomás közmunka intézménye, a srác pedig szépen bebukta a lakását. Eladták a lakást, aztán kiköltözött a szüleihez. Mivel nem kicsit frusztrálódott, ezért belekötött az élő fába is. Belém is, mert szerinte én is csak egy bűzös fekély vagyok a társadalom testén. Azóta számomra meg is szűnt létezni.
A legutolsó amit tudok róla, hogy egy általános iskolába kisegítő tanár, kábé osztálykirándulni megy a gyerekekkel. És intenzíven kampányol ő is Facebookon, mint Gyula.