HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#8961 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 03. 08. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 16:46

Az amit mondtam

Az sima mezei Gyulázás, nem jutunk vele egyről a kettőre.
Make love not Wor.

#8962 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 03. 08. 16:52

Az amit mondtam, egy olyan környezetben értékelhető amelyben (a vezetőség az uralmi pozíciója védelme érdekében) LEHETŐSÉGEK ELVÉTELÉVEL (a megélhetésünkben korlátozva bennünket) kényszerít bele egy olyan működési (megélhetés szerzési) módba amely ELLENÜNKBEN ez Ő érdekeiket szolgálja.
A szövetkezések teremtik meg a lehetőséget a hatékonyabb megélhetés előállításhoz és a vezetőségünkkel szemben is az érdekvédelemhez.

Én szeretnék MAGYAR, nem kitalált szavakkal valamit az öko működésmódról és a részvételi demokráciáról olvasni, de gyakorlati szempontból, hol valósult meg. (Izlandon NEM)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#8963 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 03. 08. 16:47

Az sima mezei Gyulázás, nem jutunk vele egyről a kettőre.

Valamit csak valamihez viszonyítva tudunk értelmezni és értékelni.
Ezt nevezhetjük Gyulázásnak is.

#8964 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 16:59

Valamit csak valamihez viszonyítva tudunk értelmezni és értékelni.
Ezt nevezhetjük Gyulázásnak is.

Én úgy látom, te még mindig hasbarázol.

#8965 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 03. 08. 17:03

Én úgy látom, te még mindig hasbarázol.

Szerinted (konkrétan) mi nem stimmel abban amit mondtam?

#8966 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 17:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 03. 08. 16:52

Én szeretnék MAGYAR, nem kitalált szavakkal valamit az öko működésmódról és a részvételi demokráciáról olvasni, de gyakorlati szempontból, hol valósult meg. (Izlandon NEM)

+1

#8967 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 17:07

Az teljesen rendben volt, mert egy bazi nagy üres halmaz, amit megpóbáltál ide mondani.
Make love not Wor.

#8968 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 03. 08. 17:27

Az teljesen rendben volt, mert egy bazi nagy üres halmaz, amit megpóbáltál ide mondani.

Gratulálok, megint egy szépet Jahnoztál.

#8969 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 13:28

Az igazságok nagyrésze csak valamilyen szempontok szerint és valamekkora mértékben (statisztikailag) igazság.
Azok alapján amit Izlandról olvasni tudunk, kimondható, h a rendszerük dominánsan a részvételi demokrácia elvére épül és működik.
És persze, nem kérem, h higgyetek nekem. Azt pedig csak remélhetem, h utánajártok a szavaim igazságtartalmának.

Gyula, Izlandon szar se működik.
Múltkor utánajártam, leírtam, hogy mik a problémák ott is, még jobban, mint itt, de úgy látom szelektív a memóriád. Erre csak mondod, hogy járjunk utána, és játszod tovább ugyanazt a lemezt.
Ráadásul Izland ezerrel pedálozik, hogy vegyék be az EU-ba: EU vonal.

A pénzük leesett a béka segge alá, azóta is felét se éri, mint az államcsőd előtt.
Persze a fizetések nem emelkedtek, viszont az adók a duplájukra nőttek.
A lakáspiacuk romokban: dőlnek be a lakáshitelek, az állam vásárolja fel a bedőlt hitelű lakásokat, oszt' kb. minden 10.-et mernek eladni, hogy nehogy még jobban bedőljön az ingatlanpiac.
De ha csak azt mondom, hogy a lakosság 10%-a egy év alatt külföldre dobbantott, akkor te is érzed, hogy nem lehet olyan jó ott.
Meló nincs, persze a statisztikát kihozzák úgy, mint nálunk, hogy aki már kiesett a munkanélküli segélyből az nincs benne, meg aki küldöldre dobbantott az se, azt' így csak 6%.
Te meg innen messziről azt hiszed, hogy de jó ott, és nyomod a hülyeséget teljes keresztmetszeten, és meggyőzni sem lehet róla, hogy hülyeség. Azt se tudod, hol van Izland.

Szerkesztette: Sparow2 2013. 03. 08. 18:07 -kor

#8970 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 03. 08. 15:48

Értem én, de kékebb let az ég, finomabb a víz, nem finganak a buszon, vagy mi az a nagy változás, ami nem Dextesen mellédumálhatós, hanem valami értékelhető? Azon kívül, hogy ugyanazt a 4 mondatot mantrázod már a topik eleje óta, de előbbre nem jutottunk. Mérnök lennél vagy mifene, nekem jöhet a /kilogramm /köbméter termelés, vagy bármit, ami számszerűsíthető, érthető. Buta gagyogásra senki nem kíváncsi.

Igen.
Én már kértem régebben is a számítást, hogy elég volna mindenkinek 10 év meló ugyanilyen életszínvonalhoz, mint most, de azóta sincs. Előtte mondogatta, hogy ő ksizámolta, de azóta se láttam sehol.

#8971 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 17:07

Az, ahogy semmitmondásokkal és hamisságokkal terelni próbálsz.

#8972 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 03. 08. 18:31

Az, ahogy semmitmondásokkal és hamisságokkal terelni próbálsz.

Mert egy utolsó senkiházi gazember.
Make love not Wor.

#8973 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:40

Az amit mondtam, egy olyan környezetben értékelhető amelyben (a vezetőség az uralmi pozíciója védelme érdekében) LEHETŐSÉGEK ELVÉTELÉVEL (a megélhetésünkben korlátozva bennünket) kényszerít bele egy olyan működési (megélhetés szerzési) módba amely ELLENÜNKBEN ez Ő érdekeiket szolgálja.

Mire kényszerítenek? Hogy tanulj, fejlődj és dolgozz?
Mer' neked most az nagy sérelmed, hogy '75-ben jól kerestél, most meg nem. Közben tanulni nincs kedved, a CNC az hülyeség, és szar, a tekerős eszterga az igazi, mer' azt tanultad meg 40 éve. És szerinted azzal többet, pontosabban és olcsóbban termelnél, mint egy CNC gép.
Nem így van. Változik a világ, nekünk meg idomulnunk kell hozzá.

Ha jobbat akarsz, azért tenni kell. Nem elég leülni, azt' panaszkodni, hogy nem repül bele a sült galamb a szádba. Olyan még a mennyországban sincs.
Én is panaszkodhatnék, hogy de szar az élet, mer' ezelőtt 20 évvel lófasz senki voltam a melóhelyemen és éhbérért mindent megcsináltattak velem, a raktár körüli bozótírtástól az ablakokra rács hegesztésig, meg a kamionról pakolásig, miközben a tulaj akkori ft-ban 10 milláért vett autót. Oszt' számolgattam, hogy ha nem eszek, és minden ft-ot félreteszek, akkor nekem ~95 év alatt gyűlne össze 10 misi (akkori ft-ban, bár kamatot nem számoltam bele, az biztos dobott volna rajta nagyot annyi idő alatt :) ). De én inkább meló mellett suliba jártam, oszt' próbáltam olyan irányba elmenni, amivel jobban meg lehet élni. Oszt' így jobban élek.

Az akkor irtó jól menő cég meg csődbe ment, mert a tulaj átadta a gyerekeknek, azok meg szartak bele, azt hitték, hogy nem kell vele foglalkozni, csak mint a mesében a tyúk: magától tojja az aranytojást.
Egy darabig ment is mindennemű foglalkozás nélkül is, mert az öregük előtte szépen elintézett mindent, de aztán kezdtek jönni a bajok, a gyerekek meg szartak rá.
Azt' most, hogy melózniuk kell a megélhetésért, meg jóval alacsonyabb életszínvonalra telik, mint amikor még ment a papa cége, most ők is panaszkodnak, hogy szar a világ.

A szövetkezések teremtik meg a lehetőséget a hatékonyabb megélhetés előállításhoz és a vezetőségünkkel szemben is az érdekvédelemhez.

Tessék, próbáld ki!
Csinálj egy olyan céget vagy szövetkezetet, ahol nincs hatalma a főnököknek, csak amit a melósok megszavaznak nekik. Meg vezesd be ott az összes hülye elméletedet a gyakorlatba.
Én most megmondom, hogy az is kurva hamar csődbe fog menni, mer' a melósnak nem az a lényeg, hogy sokat termeljen a cégnek, hanem hogy minél kevesebb melóval legyen meg a neki szükséges életszínvonal. Főképp, amelyik csak addig lát, hogy reggel meg legyen a 2 feles, na őt aztán biztosan a köz érdekének szeretete fogja vezérelni egész nap :Đ

#8974 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 03. 08. 18:06

Gyula, Izlandon szar se működik.

Van ami jobban működik és van amiben nagy bajban vannak.
Náluk is nagy leépülést okozott az a működésmód ami minket is durván lepusztított.
Nem tudom hány éves vagy, így azt sem tudom, mikortól vannak saját emlékeid (ezáltal mennyire tudod felmérni mi lehetett a módszerváltás előtt és abból hogyan jutottunk idáig).
Az ami biztosan működik náluk az az új döntéshozói és vezetőválasztási rendszerük.
Ez az ami biztosítja azt, h a lehetőségeik szerint jó döntések szülessenek és a vezetőségük ezek értelmében tisztességesen tevékenykedjenek.
Ennek alternatívája a szigetlakók ÁLLAMI SZINTEN teljes tulajdonvesztése és ezzel teljes kiszolgáltatottságba (rabszolga sorba) kerülése lett volna.
A természeti adottságaik miatt a megélhetésükhöz nálunk sokkal nagyobb külkerekedelemre szorulnak, így nálunk jobban ki vannak szolgáltatva a külső körülményeknek és ezen belül a külső rosszakaratnak.
Az EU kérdés egy érdekes kérdés akkor amikor ennek törzsországai állami szinten is komoly közvetlen gazdasági intézkedéseket tettek (folyamatosan növekvő arányú állami szintű gazdasági részvétel a termelő szférában is) a gazdasági működésük integritásának megnövelése érdekében (a multi konzorciumi tevékenység és hatás lecsökkentésére).
Várjuk meg, Izland ki tud-e alkudni olyan feltételeket amelyek mellett már érdemesnek látják (többségi döntéssel) belépni (és ezek milyen feltételek lesznek).
Abban biztos lehetsz, az Izlandiak nem dugják be a fejüket egy olyan hurokba amilyenből épp most húzzák ki a fejüket komoly áldozatokat is hozva.

#8975 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 03. 08. 18:36

Mert egy utolsó senkiházi gazember.

Az anti-hasbara taktika legfontosabb része, amikor a hasbarából ellesett módszerek segítségével saját hamisságát fordítod a hasbarázó ellen. Gyula hazug hasbara-hadjáratát saját propagandám céljaira hasznosítom, és közben remekül szórakozok rajta. Mert végülis ez a legfontosabb, a remek szórakozás.

#8976 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 18:44

Én úgy látom, még mindig hasbarázol. Hamisságaiddal csak önmagadat járatod le, hiszen a fórumrendszerben minden visszaolvasható.

Ez is:

#8977 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 03. 08. 14:09

köz h ?

idióta csetes

h gyula
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#8978 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 17:32

Gratulálok, megint egy szépet Jahnoztál.

Pedig tényleg a semmit repetázod négyszázsok oldal óta.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#8979 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 03. 08. 16:52

+1

#8980 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 08. 18:44

Náluk is nagy leépülést okozott az a működésmód ami minket is durván lepusztított.
Nem tudom hány éves vagy, így azt sem tudom, mikortól vannak saját emlékeid (ezáltal mennyire tudod felmérni mi lehetett a módszerváltás előtt és abból hogyan jutottunk idáig).
Az ami biztosan működik náluk az az új döntéshozói és vezetőválasztási rendszerük.
Ez az ami biztosítja azt, h a lehetőségeik szerint jó döntések szülessenek és a vezetőségük ezek értelmében tisztességesen tevékenykedjenek.
Ennek alternatívája a szigetlakók ÁLLAMI SZINTEN teljes tulajdonvesztése és ezzel teljes kiszolgáltatottságba (rabszolga sorba) kerülése lett volna.
A természeti adottságaik miatt a megélhetésükhöz nálunk sokkal nagyobb külkerekedelemre szorulnak, így nálunk jobban ki vannak szolgáltatva a külső körülményeknek és ezen belül a külső rosszakaratnak.
Az EU kérdés egy érdekes kérdés akkor amikor ennek törzsországai állami szinten is komoly közvetlen gazdasági intézkedéseket tettek (folyamatosan növekvő arányú állami szintű gazdasági részvétel a termelő szférában is) a gazdasági működésük integritásának megnövelése érdekében (a multi konzorciumi tevékenység és hatás lecsökkentésére).
Várjuk meg, Izland ki tud-e alkudni olyan feltételeket amelyek mellett már érdemesnek látják (többségi döntéssel) belépni (és ezek milyen feltételek lesznek).
Abban biztos lehetsz, az Izlandiak nem dugják be a fejüket egy olyan hurokba amilyenből épp most húzzák ki a fejüket komoly áldozatokat is hozva.

El vagy tévedve.
Te, az EU-s csatlakoznál nem Izland szabja a feltételeket.
Persze, ami nagyon nem tetszik nekik, arra rákérdeznek, hogy esetleg-e nem-e lehetne-e talán-e másképp-e, de közben repesve várják, hogy végre euróval fizethessenek. Főkép pkülföldön, mert most minden amit külföldről veszenk, az bukó nekik, hogy szar a pénzük. És gyakorlatilag mindetn külföldről veszenk, nekik semmi nincs.
Ennyit az önellátásról.

Ui: nem állami szinten történt a tulajodnvesztés: 3 magán bank ment csődbe. Az állam meg nem tudta kifizetni a bankok bukását, mert a picsa kis 300.000 fős országban nem volt annyi pénz. Vették fel a külföldi hiteleket, de olyan mértékben, hogy belegebedtek. Nem az állam, semmi köze az államnak ehhez, hanem a kisemberek. Az meg, hogy akkor mindenkire ráverik az adósságot, nagyon nem tetszett nekik.
Mint itt, akik vették fel a frank meg euró hiteleket. Csak ott akkora mértékben, hogy borult az egész ország tőle.

Szerkesztette: Sparow2 2013. 03. 08. 19:16 -kor

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.