HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#5101 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 06. 20:02

Szatyorbolt?

Kép
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#5102 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 15:31

A kérdés továbbra is: Hogyan tovább?
https://www.facebook...roups/pecs2030/

A sekélyes gyönyör adrenalin narkózáson túl milyen érdeked fűződik ahhoz, h szemétkedj (és ezzel égesd magad minden értelmes ember előtt)?

#5103 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 06. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 11. 06. 19:10

Viszont a szatyor már legalább 2 közvetítőt (szervező, szállító) közbeiktat. A fogyasztói árat nem lehet megnövelni, mert a vevő is árérzékeny. Tehát a termelő fog az eladási árból engedni, mert nem 5 kiló krumplit ad el egyszerre, hanem akár több tonnát.

Naja, csak termelő kicsiben tud házalni, szatyorral megtalálta a reklámot, amit én lehet weben nem veszek meg, vagy a CBA-ba már nem tud vele bejutni. Sarki hentest, sajtost, többit ismerjük, de az falun lehet kevés.
Make love not Wor.

#5104 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 11. 06. 21:04

Naja, csak termelő kicsiben tud házalni, szatyorral megtalálta a reklámot, amit én lehet weben nem veszek meg, vagy a CBA-ba már nem tud vele bejutni. Sarki hentest, sajtost, többit ismerjük, de az falun lehet kevés.

A szatyrot nem lehet a Tescoba bejuttatni? Olvastam, hogy ott a legkisebb is számít :up:

#5105 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 11. 06. 19:10

Még most sem értem, hogy mi az amit jónak látnál.
Rákattintottam a linkre amit betettél. van négyszáz akárhány tag. de ahogy felületesen átfutottam azért van olyan aki kételkedik és kérdez. A szegény, munkanélküli, az egyik napról a másikra élő persze, hogy lájkol, de hiába. De ne mond azt, hogy jó lenne ismételni azt ami már előfordult a történelem során, konkrétan elvenni attól aki a munkája, tehetsége gyümölcsekén létrehozott valamit, munkát ad embereknek, és bedobni a nagy közösbe. Tudod ugye, hogy hova vezetne ez.....?

Jelenleg egy nagyon jó tudással rendelkező, önérdekűen erősen életlehetőségkorlátozó érdekszervezet ellenében kell megélnünk. Egy olyan érdekszövetség ellenében, amely jelenleg még igen jó szinten birtokolja az államhatalmi ágak irányítását is.
Ez ellen egyenként valóban tehetetlenek vagyunk.
Egymással szövetkezve, a szövetségen belül (elsősorban a szövetség szükségleteinek kielégítésére) értéket és ezzel megélhetést tudunk teremteni magunknak.
Emellett a szövetségek az uralmi szervezettel szemben is egyben nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, mint egyesével az emberek. Hasonlóképpen ahhoz, mint ahogyan a nagy tételű vásárlásnál jobb árat lehet kialkudni.

#5106 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 11. 06. 20:36

A szatyrot nem lehet a Tescoba bejuttatni? Olvastam, hogy ott a legkisebb is számít :up:

A jó megoldás nem a szűk (konzorciumi) megélhetési utakba való befurakodás, hanem a melléépítkezés.
Ezt szövetkezésekkel meg tudjuk tenni.

#5107 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 21:52

Jelenleg egy nagyon jó tudással rendelkező, önérdekűen erősen életlehetőségkorlátozó érdekszervezet ellenében kell megélnünk. Egy olyan érdekszövetség ellenében, amely jelenleg még igen jó szinten birtokolja az államhatalmi ágak irányítását is.
Ez ellen egyenként valóban tehetetlenek vagyunk.
Egymással szövetkezve, a szövetségen belül (elsősorban a szövetség szükségleteinek kielégítésére) értéket és ezzel megélhetést tudunk teremteni magunknak.
Emellett a szövetségek az uralmi szervezettel szemben is egyben nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, mint egyesével az emberek. Hasonlóképpen ahhoz, mint ahogyan a nagy tételű vásárlásnál jobb árat lehet kialkudni.

Úgy érzed, hogy korlátozzák az életlehetőségeidet? Ez miben nyilvánul meg?
Nem az inkább a baj, hogy nem tudsz, akarsz élni a lehetőségeiddel? Sültgalambra vársz? Ha valami nem megy neked akkor próbálkozz mással. ha nem érzel hozzá tehetséget akkor dolgozz alkalmazottként. Magadban találd meg először a hibákat utána keresd meg a környezetedben és használd ki azt, hogy jobb vagy. ha jobb vagy...
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#5108 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 11. 06. 21:40

Úgy érzed, hogy korlátozzák az életlehetőségeidet? Igen. Ez miben nyilvánul meg? Csak ő akar Gyulisztánt.
Nem az inkább a baj, hogy nem tudsz, akarsz élni a lehetőségeiddel? Nem. Sültgalambra vársz? Igen. Ha valami nem megy neked akkor próbálkozz mással. Csakazértsem. ha nem érzel hozzá tehetséget akkor dolgozz alkalmazottként. Csakazértsem. Magadban találd meg először a hibákat utána keresd meg a környezetedben és használd ki azt, hogy jobb vagy. A környezet a hibás mindenért. ha jobb vagy... Ez csak természetes.

Beleírtam színessel helyette, ha nem baj.

#5109 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 11. 06. 21:40

Úgy érzed, hogy korlátozzák az életlehetőségeidet? Ez miben nyilvánul meg?
Nem az inkább a baj, hogy nem tudsz, akarsz élni a lehetőségeiddel? Sültgalambra vársz? Ha valami nem megy neked akkor próbálkozz mással. ha nem érzel hozzá tehetséget akkor dolgozz alkalmazottként. Magadban találd meg először a hibákat utána keresd meg a környezetedben és használd ki azt, hogy jobb vagy. ha jobb vagy...

A gazdasági környezetem lerontásával elvették az önfoglalkoztatásból való megélhetési lehetőségemet (árutermelő és szolgáltató vállalkozás).
Innentől, csak egy túlkínálati munkaerő piacon, diktált áron tudom megélhetésre váltani (eladni) az életem darabkáit.
A szükségleteimet egy erős konzorciumi monopol helyzetben levő kereskedelmi hálózatban szintén (zömmel) diktált áron megvettekből tudom kielégíteni.

#5110 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 11. 06. 22:55

Beleírtam színessel helyette, ha nem baj.

:laugh:

#5111 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 23:08

A gazdasági környezetem lerontásával elvették az önfoglalkoztatásból való megélhetési lehetőségemet (árutermelő és szolgáltató vállalkozás).
Innentől, csak egy túlkínálati munkaerő piacon, diktált áron tudom megélhetésre váltani (eladni) az életem darabkáit.
A szükségleteimet egy erős konzorciumi monopol helyzetben levő kereskedelmi hálózatban szintén (zömmel) diktált áron megvettekből tudom kielégíteni.

Lefordítsam?

Nem volt igény rád, nem voltál elég kompetitív...

Mások élelmesebbek voltak...

Nem adták ingyen a kaját a szemetek...

#5112 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 11. 06. 22:12

Lefordítsam?

Nem volt igény rád, nem voltál elég kompetitív...

Mások élelmesebbek voltak...

Nem adták ingyen a kaját a szemetek...

Mint, a pogromok is mutatják, azok akik szívatnak, előbb utóbb, a tetteik következményeként maguk is szívó ágra kerülnek
/a karma törvénye/

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 11. 06. 22:15 -kor

#5113 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 23:14

Mint, a pogromok is mutatják, azok akik szívatnak, előbb utóbb, a tetteik következményeként maguk is szívó ágra kerülnek
/a karma törvénye/

Ja-ja. A kulákoknak lesöprik a padlását a proletárok... :up:

Kép

Szerkesztette: enpera 2012. 11. 06. 22:19 -kor

#5114 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 22:14

/a karma törvénye/

Te is kerülhetnél valahová a sok hazugságod miatt.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#5115 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 22:14

/a karma törvénye/

A pogromok tobbnyire vallas es szarmazas miatt tortentek es nem azert meg a kisebbseg a tobbseget szivatta. Amire te gondolsz az a lazadas.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5116 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 11. 07. 15:03

A pogromok tobbnyire vallas es szarmazas miatt tortentek

Szerintem épp erre gondolt ő is.

#5117 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 06. 23:08

Itt baj, hogy ezt így fogod fel. Valamennyire lépést kellett volna tartani a világ fejlődésével, változásaival. Mindig a piac diktál. Hiába árazod be magad a saját portékádat, munkádat, az életed darabkáját, ha azon az áron nem kell senkinek.
A töltőtoll gyártók közül sem halt éhen az összes az írógép megjelenésekor. Ugyanígy az írógépgyártók közül is sokan váltottak (változtattak) a számítógép és a szövegszerkesztő programok megjelenésekor.
Próbáld azt megérteni, hogy hiába állsz egy helyben a világ elment egy irányba. nem biztos, hogy ez jó irány, de mindenképpen mozdulni kell vele. vagy találj ki valami újat, jobbat, kézzelfoghatót, eladhatót. Kemény marketing munkával győzz meg egy réteget, hogy ez kell nekik és mindjárt jobban fogsz élni.
Annak az időnek, energiának ha csak a felét fordítanád értelmes, hasznos dologra, mint amit most csinálsz ( Olvasgatsz, propagandamunkát végzel, eltorzított idegen szavakat imádsz (bullshit?) és terjesztesz,- mondjuk képeznéd magadat helyette- talán jobban járnál. Talán közelítene az általad diktált árad a vevők által megfizethetőnek tartott (diktált) árhoz.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#5118 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 11. 07. 16:03

A pogromok tobbnyire vallas es szarmazas miatt tortentek es nem azert meg a kisebbseg a tobbseget szivatta. Amire te gondolsz az a lazadas.

Vagy mert valaki kitalálja, hogy vegyük el a gazdagoktól, mert ott van.

Gyulának ki lehetne próbálni, hogy valamit letesz az asztalra, amire igény van. Eladja a portékát/tudást/szolgáltatást és megél belőle. Ha valamire nincs igény, akkor az:

1. vagy nagyon megelőzi a korát (létezik ilyen)
2. vagy rossz helyen és időben próbálják elsütni
3. vagy simán csak nem üti meg a mércét (van ilyen is ám).

Gyula magába tudna nézni (ha akarna) és el tudná dönteni, hogy melyik a történet. Aztán lehetne következtetni, hogy mi a helyes reakció.

1. Lebutítani a szolgáltatást olyan szintre, hogy megértsék az adott korban
2. marketinget váltani
3. k*rvára bele kellene húzni, hogy megüsse a mércét.

Van még egy 4. lehetőség is. Nagybőgőnek nézni az eget és telesírni minden fizikai és virtuális fórumot, hogy őt nem értik meg és adjanak pénzt.

Kép

Mindenki el tudja dönteni, hogy melyik a szimpatikus és saját maga számára megvalósíható megoldás. Nekem nagyon úgy rémlik, hogy Gyula most a 4-est nyomatja. Lelke rajta.

Az, hogy pogrommal fenyegetőzik simán röhejes :rolleyes:

A leginkább az a vicces, amikor valaki úgy próbál keménykedni és odamondani, hogy kerülgeti a témát mint macska a forró kását. Mondja akkor direktben oda a fórumon levő "kulákoknak", hogy lógni fogtok és viszem a házatokat, kocsitokat, vagyonotokat. Erre nincs vér a pucájában, valamint nincs eszköze sem rá, hogy ezt megvalósítsa.

:pokeas:

De a topik jó, derültséget okoz :)

#5119 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 11. 07. 16:55

Szerintem épp erre gondolt ő is.

Csak, hogy akiket egy pogrom alatt oltek meg, tobbnyire nem voltak a felsobb rend, az uri osztaly tagjai. Zsidok es ciganyok voltak tobbnyire. Na meg a magyarokat Trianon utan. Inkabb hivnam etnikai villongasnak. Bar errol gimiben tanultam, lehet hogy azota atirtak a tortenelmet. :-)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5120 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 07. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 11. 07. 18:07

Itt baj, hogy ezt így fogod fel. Valamennyire lépést kellett volna tartani a világ fejlődésével, változásaival. Mindig a piac diktál. Hiába árazod be magad a saját portékádat, munkádat, az életed darabkáját, ha azon az áron nem kell senkinek.
A töltőtoll gyártók közül sem halt éhen az összes az írógép megjelenésekor. Ugyanígy az írógépgyártók közül is sokan váltottak (változtattak) a számítógép és a szövegszerkesztő programok megjelenésekor.
Próbáld azt megérteni, hogy hiába állsz egy helyben a világ elment egy irányba. nem biztos, hogy ez jó irány, de mindenképpen mozdulni kell vele. vagy találj ki valami újat, jobbat, kézzelfoghatót, eladhatót. Kemény marketing munkával győzz meg egy réteget, hogy ez kell nekik és mindjárt jobban fogsz élni.
Annak az időnek, energiának ha csak a felét fordítanád értelmes, hasznos dologra, mint amit most csinálsz ( Olvasgatsz, propagandamunkát végzel, eltorzított idegen szavakat imádsz (bullshit?) és terjesztesz,- mondjuk képeznéd magadat helyette- talán jobban járnál. Talán közelítene az általad diktált árad a vevők által megfizethetőnek tartott (diktált) árhoz.

Nem :)

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »