HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#7001 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 00:11

Nézd meg példul, ki(k) az EON és a Dajcse telekom tulajdonosa(i). És van még pár nyugati állami cég Hazánkban.

Az E-ON magánkézben van...

A többi állami cég meg nem (csak) azért viszi ki a pénzt (ha ki visz) mert gonoszak meg EU meg gyikember a földkéregben meg mittomén, hanem mert remek döntéshozóink általában csak a rövidtávú célokat nézik.... Mert így szocializálódtak.. Mint például az igen magasan képzett Horn Gyuszi bácsi, aki már a választásokra gondolva 8-9 nap alatt privatizálta az energiaszektor cégeit fix 8%os profitot biztosítva nekik..

#7002 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 01:11

Merdzsót még "az" a Gy. F. kaparta ki, akinek még csak a nevét se merem leírni, Orbán meg játssza a nagyot, hogy a fityisz -- kutyagumit! Audi pedig még jóval előbb itt volt, igen! Még abban az "elmúlt nyócévben", bizony! Még ha fáj is... :p

Miért, küldte volna Gyurcsányt a megnyitóra? Btw a mercedes nem igazán személyek miatt dönt egy ekkora beruházásról, szóval ez a kaparta ki egy kicsit olyan hogyishívják.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7003 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 01. 27. 08:49

Az E-ON magánkézben van...

A többi állami cég meg nem (csak) azért viszi ki a pénzt (ha ki visz) mert gonoszak meg EU meg gyikember a földkéregben meg mittomén, hanem mert remek döntéshozóink általában csak a rövidtávú célokat nézik.... Mert így szocializálódtak.. Mint például az igen magasan képzett Horn Gyuszi bácsi, aki már a választásokra gondolva 8-9 nap alatt privatizálta az energiaszektor cégeit fix 8%os profitot biztosítva nekik..

Meg amikor részegen akarta mondani, hogy a nyugdíjasok számára ingyenesek lesznek a mahart járatok, és malévet (rip) mondott helyette :D Vagy azt komolyan gondolták :think:

Szerkesztette: JonesC 2013. 01. 27. 08:54 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7004 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 26. 22:38

Aha, értelek ám én is! És itt tértünk vissza a mai kiinduló témánkhoz: politikusok, ugye? Egy bizonyos Orbán Viktor kapcsán, bevallom neked, már magam is eltünődtem azon, hogy melyik énje is lehetett vajon az igazi?

Politikusnál még csak tippelni sem merek.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7005 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 02:06

A trükk ott volt, h a jól képzett szakembergárda a cocban megvolt felső vezérlés mellett kitermelte nem csupán a kávéfőző Micike ellátmányát, hanem minden más fenntartására valót is.
Megtermelte az egyetemek felépítésére és üzemeltetésére valót is.
Megtermelte azt az ÁRUTÖMEGET, amely PIACI FEDEZETET nyújtott az oktatásra kifizetett pénzeknek (fizetések, karbantartási és egyéb üzemviteli költségek).

Coc = giga hitel felvétele.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7006 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 21:09

Ha valaki egy diplomával nem tud itthon elhelyezkedni, az nyugodtan próbálkozhat bárhol máshol (spanyolországban a végzett diplomások fele munkanélküli), de ne az én pénzemen. Először fizesse ki a tanulmányai költségét. Diákhitelből, (8% kamat, majd kifizetem, ha elhelyezkedtem, annyira nem túlzott), vagy munkából, vagy a szülei jövedelméből/megtakarításából.

Szerintem inkább hosszabb távban kell gondolkodni amikor az oktatásról beszélünk. El akar menni? Menjen. Ha csak a fele hazajön több tapasztalattal, tudással akkor már jól jár az állam. Tehát nem ilyen hülye hallgatói szerződésekkel kéne operálni hanem valamivel vonzóbbá tenni az itthoni munkavégzést és a hazatérést.
És ez nem újekletű dolog. Gyakorlatilag minden országba ahol négy évnél hoszabb távban gondolkodnak ez történik. Egyik legjobb példa Tajvan ahonnan ment diák ment ki az USA-ba, főleg californiaba. Majd amikor hazajöttek rengeteg tudást és kapcsolatot hoztak vissza...

#7007 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 27. 09:51

Miért, küldte volna Gyurcsányt a megnyitóra? Btw a mercedes nem igazán személyek miatt dönt egy ekkora beruházásról, szóval ez a kaparta ki egy kicsit olyan hogyishívják.

Nem erről van szó, és nem is ezt mondtam... :)

Csak épp ugye, ez a beruházás is az "elmúltnyócévben" tárgyalódott le, csúnya magyarsággal, és akkor persze meg a Fletó döngette a mellyét... Igen, erre is emlékszem, persze.

Természetes, hogy ezek sok éves, több cikluson átívelő projektek, egyértelmű! Ebben sincsen vita köztünk. De épp ezért elköhinthette volna, hogy "az előző kormányok idejében elindult beruházás", vagy hasonló, nem? Még csak azt se vártam volna, hogy nevesítsen, csak ennyit. A magam részéről csak ezt hiányoltam, mindösszesen.

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 27. 09:09 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#7008 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 08:04

Nem erről van szó, és nem is ezt mondtam... :)

Csak épp ugye, ez a beruházás is az "elmúltnyócévben" tárgyalódott le, csőnya magyarsággal, és akkor persze meg a Fletó döngette a mellyét... Igen, erre is emlékszem, persze.

Természetes, hogy ezek sok éves, több cikluson átívelő projektek, egyértelmű! Ebben sincsen vita köztünk. De épp ezért elköhinthette volna, hogy "az előző kormányok idejében elindult beruházás", vagy hasonló, nem? Még csak azt se vártam volna, hogy nevesítsen, csak ennyit. A magam részéről csak ezt hiányoltam, mindösszesen.

Az elmúlt nyúlc évben de nem feltétlenül az elmúlt nyolc év miatt.. :) Gondolom ez a magyarázat.. De minek kéne megemlítenie?

Szerkesztette: Capri 2013. 01. 27. 09:10 -kor

#7009 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 01. 27. 10:09

Az elmúlt nyúlc évben de nem feltétlenül az elmúlt nyolc év miatt.. :) Gondolom ez a magyarázat.. De minek kéne megemlítenie?

Igen! :laugh:

Szerintem azért, mert akik ugye nem követik az eseményeket, azok számára ez úgy is lejöhetett, hogy "csak a FIDESZ", vagyis ahogy Gyula írná, propaganda. Persze ezt se mondta így ki, csak valahogy ezt sugallta, de ez csak a magánvéleményem.

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 27. 09:15 -kor

#7010 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:21

En nem ertem, mi ez a borzasztonagy felhaborodas a tandij kapcsan.
Vetitsuk mar le kicsibe:
En dolgozom, a szomszed nem. De nagyon joindulatu vagyok, valamint belatom, hogy jobb lenne, ha o is dolgozna es hasznos tagja lenne a tarsadalomnak.
Ezert azt mondom, gyere szomszed, adok penzt, tanuljal, aztan majd lesz mit dolgoznod. Veszek neked berletet is, hogy tudjal iskolaba jarni, meg kifizetem a felet a muzeumi belepodnek, meg altalaban egy csomo dolognak. Vacsorazzal nalam, sot, beszallok a lakhatasi koltsegeidbe is.
Szomszed orul, iskolaba jar... de
a) nem veszi komolyan, es 3 ev helyett mar 10 eve fizetek neki, mert rajott, hogy ugyse szolok ra. Kozben nyaranta fesztivalozik, vagy valami romkocsmaban valtja meg eppen a vilagot.
b) komolyan veszi, lediplomazik, aztan elhuz valahova, ahol egy honap alatt keres annyit, mint en egy ev alatt, engem meg elfelejt.
A legrosszabb viszont az, hogy par eve meg ki tudtam gazdalkodni a keresetembol a szomszed tanulmanyait, de most mar csak hitelbol tudom ezt megtenni.
Es amikor szolok neki, hogy nem birom anyagilag, akkor habzo szajjal anyazik, hogy mi vilag ez...

En ugy gondolom, hogy szukseg van arra, hogy tamogassuk a tarsadalom azon retegeit, akiknek erre szukseguk van.
De azert legyenek mar hatarok!
Ha befogadok egy csovest, nehogy mar o mondja meg, mit szolgaljak fel vacsorara...

szerk.: Na, johettek kovezni :D

Szerkesztette: Amea 2013. 01. 27. 09:24 -kor

"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7011 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 01. 27. 09:02

Szerintem inkább hosszabb távban kell gondolkodni amikor az oktatásról beszélünk. El akar menni? Menjen. Ha csak a fele hazajön több tapasztalattal, tudással akkor már jól jár az állam. Tehát nem ilyen hülye hallgatói szerződésekkel kéne operálni hanem valamivel vonzóbbá tenni az itthoni munkavégzést és a hazatérést.
És ez nem újekletű dolog. Gyakorlatilag minden országba ahol négy évnél hoszabb távban gondolkodnak ez történik. Egyik legjobb példa Tajvan ahonnan ment diák ment ki az USA-ba, főleg californiaba. Majd amikor hazajöttek rengeteg tudást és kapcsolatot hoztak vissza...

Igen, valami ilyesmiben gondolkodom én is. Külföldhöz képest a magyar oktatás "kissé" alacsonyabb színvonalon mozog. Erre még rátenni azt, hogy fizessen is a diák - enyhén szólva nevetséges. Richtig hogy ha ma jelentkeznék, inkább elgondolkodnék a szomszédos országok oktatásán. Pl. Németországban ingyenes a felsőoktatás (kivéve pár magániskolát), és jé, még a tankönyveket/szükséges taneszközöket is ki tudják fizetni a diákoknak. Valahogy ott örülnek, hogyha az ember tovább akarja képezni magát, és nem fogják rá pl. kamionos munkára egyetem közben, hogy ki tudja fizetni a tandíjat. Vagy ez normális? Vagy azzá válik és ne hőbörögjön a mai diák és kussoljon és csinálja, ha már az előző generációnak is végig kellett ilyesmin mennie?

Elvégre nem elég haszon az, hogy egyetem után elkezdenénk itthon dolgozni mint doktor, ügyvéd vagy mérnök? Ehelyett úgy akarják megfogni a friss-diplomásokat, hogy ide kötik őket, de ettől nem lesz élhetőbb nekik a hely, és nem lesz esélyesebb a munkakeresésük. Szvsz az állam a saját pénzügyi problémáját oldja meg, de a friss diplomások szempontjából a helyzet csak rosszabb lesz.

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 01. 27. 09:26 -kor

#7012 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 01. 27. 09:02

Mi kene ahhoz, hogy hazamenjen valaki a kozeljovoben?
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7013 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 09:21

Vetitsuk mar le kicsibe:
En dolgozom, a szomszed nem. De nagyon joindulatu vagyok, valamint belatom, hogy jobb lenne, ha o is dolgozna es hasznos tagja lenne a tarsadalomnak.
Ezert azt mondom, gyere szomszed, adok penzt, tanuljal, aztan majd lesz mit dolgoznod. Veszek neked berletet is, hogy tudjal iskolaba jarni, meg kifizetem a felet a muzeumi belepodnek, meg altalaban egy csomo dolognak. Vacsorazzal nalam, sot, beszallok a lakhatasi koltsegeidbe is.
a) nem veszi komolyan, es 3 ev helyett mar 10 eve fizetek neki, mert rajott, hogy ugyse szolok ra. Kozben nyaranta fesztivalozik, vagy valami romkocsmaban valtja meg eppen a vilagot.
b) komolyan veszi, lediplomazik, aztan elhuz valahova, ahol egy honap alatt keres annyit, mint en egy ev alatt, engem meg elfelejt.
A legrosszabb viszont az, hogy par eve meg ki tudtam gazdalkodni a keresetembol a szomszed tanulmanyait, de most mar csak hitelbol tudom ezt megtenni.
Es amikor szolok neki, hogy nem birom anyagilag, akkor habzo szajjal anyazik, hogy mi vilag ez...

En ugy gondolom, hogy szukseg van arra, hogy tamogassuk a tarsadalom azon retegeit, akiknek erre szukseguk van.
Ha befogadok egy csovest, nehogy mar o mondja meg, mit szolgaljak fel vacsorara...

Kövezés 1 :D
Ne haragudj de ez a kép nagyon nem stimmel és egyre egyoldalúbban közelítjük meg ezt a témát. Olyan szomszédod nem is lesz, aki ténylegesen lediplomázik és hasznos tagja lesz a társadalomnak, igaz? És hogyhogy aztán majd lesz mit dolgoznia? Hirtelen terem munkahely? Szintén érdekes, hogy hitelt kell felvenned arra, hogy a "szomszéd tandíját" tudd fizetni...

p.s.: bérletet is fizetsz neki? Akkor ritka jó fej vagy, mert az a diákságnak nem ingyenes ám :)

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 01. 27. 09:34 -kor

#7014 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 09:25

Mi kene ahhoz, hogy hazamenjen valaki a kozeljovoben?

Na erről kéne hogy szóljon ez a topik, nem a napasszonyos videókról meg az uradalomról.

#7015 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:33

Nagyon Djulák vagytok. Ott vannak leírva az opciók, senki sincs röghözkötve, de ti azért csak mondjátok.

Idézet

#7016 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:37

Én kérek elnézést. Viszont a lényeg lényeg marad, ettől nem válik az itthon maradás vonzóbbá senkinek.

#7017 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 09:37

Én kérek elnézést. Viszont a lényeg lényeg marad, ettől nem válik az itthon maradás vonzóbbá senkinek.

Akkor diákhitel, és a kinti fizetésből könnyen kifizeti.

Idézet

#7018 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 27. 09:39

Akkor diákhitel, és a kinti fizetésből könnyen kifizeti.

Igen, ezt értem. De akkor visszajön? A probléma nem oldódik meg.

#7019 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 09:21

Vetitsuk mar le kicsibe:

Ez jó. Csak gyula nem fogja érteni.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7020 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 10:21

Hm, a MÉRTÉKE? Ha végignézed az éjjeli írásom, igaz! Az a másoddiplomás, tehát a tök fizetős képzésem volt.

Indult ugye 35K-ről, aztán 128K, aztán 256K. Ezek azért szép ugrások voltak, nem?

Számomra is tök egyértelmű, hogy ingyen nem megy, de a mostani tandíjak meg aztán tényleg...

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 27. 09:42 -kor

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.