HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#7081 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 12:38

Az nem lopás, az már konkrétan rablás kategória. :-)

Ketten próbálták kicsalni tőlem, én egyedül voltam. Mondjuk inkább trükkös lopási kísérletnek, nem volt erőszak.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#7082 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:45

Mondjuk én ezt a nyugalom esténként ezt nem nagyon értem. Mit kell harcolni olyankor?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7083 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 01. 27. 11:38

Most hirtelen nem találtam jobb linket, de ha lesz időm akkor keresek (ez csak egy könyvből van)

"Az ellenzék, a szakmák és az Állami Számvevőszéknek az 1995. évre vonatkozó privatizációs vizsgálati jelentése a privatizációs sikert kétségbe vonta. Az energiaprivatizáció szakmailag nem volt előkészítve (nem volt erőműfejlesztési koncepció, tisztázatlanok voltak az energiaárak költségösszetevői, mégis 8% eszközarányos nyereséget garantáltak a vevőknek; nem voltak kikötve fejlesztési beruházások, az aranyrészvény tartalmatlan volt, szakmai szempontokat a privatizációnál nem vettek figyelembe; a pályázatok elbírálására négy nap állt rendelkezésre, ami érdemi döntéshez teljesen formális stb.). Az ellenzék és a közvélemény egy része a nemzetgazdaság alapjait érintő hibának tartotta a menedzsmentjogok eladását, a gazdaság stratégiailag fontos parancsnoki pozícióinak külföldi kézbe juttatását. Általános kifogás volt, hogy a bevételekből 250 milliárd forint a költségvetési hiány fedezését szolgálta, amit állami szintű vagyonfelélésnek minősítettek."

Ebben nem szerepel, hogy többségi tulajdonossá váltak.
Mondjuk azt nem vonom kétségbe, hogy monopóliumot "privizni" elég homályos dolog.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7084 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 12:40

Merészebb képzetlenebb is lepattanhat Londonba mosogatni.
45 feletti nő az ideális, azt orrba-szájba lehet szívatni.

Azért ennél kicsit összetettebb a mai magyar szociális valóság. :-)

#7085 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 27. 11:46

Azért ennél kicsit összetettebb a mai magyar szociális valóság. :-)

Kiéleztem.
Biztosan rossz légkörben szocializálódtam, de itt piszkosul kihasználják ezt a réteget.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#7086 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 12:40

Merészebb képzetlenebb is lepattanhat Londonba mosogatni.
45 feletti nő az ideális, azt orrba-szájba lehet szívatni.

Vagy gyümölcsdzedés spanyolba'
Vagy olaszba "pincérnőnek"

A ilyeneket meg nem tudom sajnálni
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#7087 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 27. 12:45

Mondjuk én ezt a nyugalom esténként ezt nem nagyon értem. Mit kell harcolni olyankor?

Vallalkozz, megtudod. ;) Ott sosincs munkaido vege.
Vagy eleg csak a folyamatos aggodas, alkalmazottkent. En pl mindig munkat kerestem, akkor is, ha volt. Es azt hiszem, ennek koszonhetem, hogy az esetek legnagyobb reszeben tenyleg volt.
Nem lehet maskepp, ha a szakmamban akarok maradni. A ceg megszunhet egyik pillanatrol a masikra, ill. erdemes folyamatosan tajekozodni, milyen vegzettseg/gyakorlat keresett eppen a piacon, hogy meg idoben tudj valtani.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7088 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 01. 27. 12:51

Vagy gyümölcsdzedés spanyolba'
Vagy olaszba "pincérnőnek"

A ilyeneket meg nem tudom sajnálni

En igen, akkor, ha nincs mas.
Hidd el, foleg videken nagyon sokszor semmi nincs. Annal meg mar az is jobb, ha gyumolcsot szedsz spanyolba', legalabb nem halsz ehen.
Nem mindenki ugyanolyan kepessegekkel, lehetosegekkel es elethelyzetekbol indul.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#7089 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 12:44

Ketten próbálták kicsalni tőlem, én egyedül voltam. Mondjuk inkább trükkös lopási kísérletnek, nem volt erőszak.

Erről az esetről mesélhetnél részletesebben, érdekel.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7090 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 01. 27. 12:54

Vallalkozz, megtudod. ;) Ott sosincs munkaido vege.
Vagy eleg csak a folyamatos aggodas, alkalmazottkent. En pl mindig munkat kerestem, akkor is, ha volt. Es azt hiszem, ennek koszonhetem, hogy az esetek legnagyobb reszeben tenyleg volt.
Nem lehet maskepp, ha a szakmamban akarok maradni. A ceg megszunhet egyik pillanatrol a masikra, ill. erdemes folyamatosan tajekozodni, milyen vegzettseg/gyakorlat keresett eppen a piacon, hogy meg idoben tudj valtani.

Vállalkozok. És halálosan nyugodt vagyok minden este :D A munkaidőnek meg akkor van vége amikor én mondom :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7091 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 01. 27. 11:46

Ebben nem szerepel, hogy többségi tulajdonossá váltak.
Mondjuk azt nem vonom kétségbe, hogy monopóliumot "privizni" elég homályos dolog.

A menedzsment jogok átszálltak. Ez azt jelenti, hogy az állam szerepvállalása nulla lett. A beruházásokba, stratégia kialakításába, operatív mindennapi teendőkre a ráhatása nulla lett. Kettő dolog volt biztos: 1: energiafogyasztás lesz 2: nyolc százalék profitot megkapja az új tulaj. Egy ilyen scenárióban mi motiválja a tulajt, hogy fejlesszen? Egyre hatékonyabbá tegye a működést, felújítsa/pénzt fektessen az erőművekbe? Semmi.

Mondanom sem kell ez nyugat-európában nem így megy..

#7092 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2013. 01. 27. 12:59

Erről az esetről mesélhetnél részletesebben, érdekel.

Oké. Egy motoros sisakot akartam eladni. Több motoros fórumon is meghirdettem, részletes információt adtam róla, rendes fotókat. Nem zsákbamacska volt, egy minőségi sisak áron alul. Én úgy vettem, hogy kollégám neten vette és rossz méret lett neki, így eladta nekem. Mivel a magyarországi motoros terveim kábé elillantak, így gondoltam, hogy eladom a sisakot és majd használja más. Nem kerestem volna rajta semmit, csak ne ott porosodjon nálam.

Az illető személyes átvételt választott. Ő Csepelről jött, így megbeszéltünk egy találkozót az új Nemzeti Színház közelében egy parkolónál. Ott bepróbálkoztak azzal, hogy nekik nincs kedvük bejönni a parkolóba (500 HUF díj, fantasztikus költség), mutassam meg a kerítésen keresztül. Tehát ők megállnak a járdán a kocsival, ketten kiszállnak, én a parkolóból kiadom a sisakot, ők felpróbálják kint, aztán majd beadják a pénzt nekem. Hát persze.

Mikor ragaszkodtam, hogy jöjjenek be, ha már megegyeztünk, akkor nagy szívességet téve bejöttek. A srác felvette zselés hajjal, összekente a sisak rostélyát belülről zselével, megpróbálta ráfogni, hogy karcos belülről. Mikor kiderült, hogy hazudik, akkor csak kötötte az ebet a karóhoz. Ott elkezdték fikázni a sisakot, próbálták a megegyezett árat lealkudni utólag és végül mikor látták, hogy sem elvenni nem tudják sem lealkudni akkor kábé nekem volt a k*rva anyámat és otthagytak.

Ezt jelentettem az oldalon, majd behazudtak egy pofátlan hazugságot és negatív értékelés. Valami olyasmi szinten hazudtak, hogy ők 150 km-t autóztak, én teljesen selejtet vittem oda és mindenben hazudtam. Itt kábé elegem is lett. Koszos hazug féreg, remélem már megdöglött egy fatörzsön vagy egy IFA-ra felkenődve.

#7093 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2013. 01. 27. 12:28

Viszont a túlképzett dolgozóról el bírja képzelni a munkaadó, hogy nem sokáig húzza az adott helyen, mert ambiciózus, és az első adandó alkalommal pattan tovább.

Ez talán még igaz is lenne, de nem ilyen munkanélküliség mellett. A legtöbb örül már, ha van munkája és hiába lennének ambíciói, nem fog tudni máshová pattanni, nem hogy az első adandó alkalommal, hanem ezredikre sem. Aztán meg a nem túlképzett dolgozónál is épp úgy fennáll a veszélye, hogy megbetegszik, baleset éri, meghal, házasodik, gyes/gyedre megy, elköltözik, lecsukják, külföldre vándorol (főleg ha használható szakmája van), plusz munkáltató is bármikor megszűnhet.

Szerkesztette: Raynes 2013. 01. 27. 13:16 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7094 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 27. 13:15

Oké. Egy motoros sisakot akartam eladni. Több motoros fórumon is meghirdettem, részletes információt adtam róla, rendes fotókat. Nem zsákbamacska volt, egy minőségi sisak áron alul. Én úgy vettem, hogy kollégám neten vette és rossz méret lett neki, így eladta nekem. Mivel a magyarországi motoros terveim kábé elillantak, így gondoltam, hogy eladom a sisakot és majd használja más. Nem kerestem volna rajta semmit, csak ne ott porosodjon nálam.

Az illető személyes átvételt választott. Ő Csepelről jött, így megbeszéltünk egy találkozót az új Nemzeti Színház közelében egy parkolónál. Ott bepróbálkoztak azzal, hogy nekik nincs kedvük bejönni a parkolóba (500 HUF díj, fantasztikus költség), mutassam meg a kerítésen keresztül. Tehát ők megállnak a járdán a kocsival, ketten kiszállnak, én a parkolóból kiadom a sisakot, ők felpróbálják kint, aztán majd beadják a pénzt nekem. Hát persze.

Mikor ragaszkodtam, hogy jöjjenek be, ha már megegyeztünk, akkor nagy szívességet téve bejöttek. A srác felvette zselés hajjal, összekente a sisak rostélyát belülről zselével, megpróbálta ráfogni, hogy karcos belülről. Mikor kiderült, hogy hazudik, akkor csak kötötte az ebet a karóhoz. Ott elkezdték fikázni a sisakot, próbálták a megegyezett árat lealkudni utólag és végül mikor látták, hogy sem elvenni nem tudják sem lealkudni akkor kábé nekem volt a k*rva anyámat és otthagytak.

Ezt jelentettem az oldalon, majd behazudtak egy pofátlan hazugságot és negatív értékelés. Valami olyasmi szinten hazudtak, hogy ők 150 km-t autóztak, én teljesen selejtet vittem oda és mindenben hazudtam. Itt kábé elegem is lett. Koszos hazug féreg, remélem már megdöglött egy fatörzsön vagy egy IFA-ra felkenődve.

f.sza, bár szerencsére elég átlátszó ez a kerítéses dolog
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7095 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 27. 13:01

Vállalkozok. És halálosan nyugodt vagyok minden este :D A munkaidőnek meg akkor van vége amikor én mondom :D

Irigylem a kotelidegzetedet :D
(De azert hidd el, nem mindenkinek jutott ugyanez)

#7096 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 27. 13:15

Ez talán még igaz is lenne, de nem ilyen munkanélküliség mellett. A legtöbb örül már, ha van munkája és hiába lennének ambíciói, nem fog tudni máshová pattanni, nem hogy az első adandó alkalommal, hanem ezredikre sem. Aztán meg a nem túlképzett dolgozónál is épp úgy fennáll a veszélye, hogy megbetegszik, baleset éri, meghal, házasodik, gyes/gyedre megy, elköltözik, lecsukják, külföldre vándorol (főleg ha használható szakmája van), plusz munkáltató is bármikor megszűnhet.

En sajat tapasztalatbol mondom, hogy a tulkepzett arcoknak sokszor nehez alkalmazkodni az uj szerephez.
A legrosszabb olyan beosztottat kapni, aki fonoknek erzi magat (mert esetleg az volt): na, o az, aki sosem azt fogja csinalni, amit kersz, mert o jobban tudja...
Az az ember mar sosem lesz pusztan vegrehajto, aki "belatott a szinfalak moge." Ugyanakkor a kollegai sem fogadjak be szivesen, igy o sem lesz elegedett, a fonoke sem es a csapatnak sem tesz jot.
Lehet, hogy o erzi meg elobb, van lehetosege es lelep.
De amennyit lattam, altalaban meg csak nem is a fonoke, hanem a kollegai mondjak be legelobb, hogy ez igy nem jo.

Es itt nem arrol van szo, hogy nem akarna azt a munkat es foleg a vele jaro fizetest.

#7097 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 25. 18:27

Rebarbara!!!

Kép

Most olvasom Erőss Zsoltról szóló könyvet, abban van, hogy Zsolt minden receptje így kezdődik: piríts meg 20 dkg szalonnát.
Ez jogos is, hiszen magas hegyen kell a kalória. Viszont mikor egyik alkalommal találtak egy legelőnyi rebarbarát, akkor feltalálták a szalonnás rebarbara főzeléket és a szalonnás rebarbara kompótot! :D

#7098 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 01. 27. 08:20

Szerintem meg alapvető, mindent átszövő és kiterjedt átalakításokat jelentene ez, amit te "némi"-nek nevezel.

A logisztika, különösen a mai információtechnikai lehetőségeink mellett, igen olcsó buli.
A termékek igen jelentős része jó hatékonysággal gyártható kis (akár házi) üzemekben, beszállítói rendszerben.

#7099 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 15:10

Gyula, de jo, hogy visszajottel!
Mig nem voltal, veletlenul koz-ellenorizetlenul ertelmes vitatema utotte fel a fejet.
Na, elo gyorsan a metszoolloval!

#7100 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 14:55

A logisztika, különösen a mai információtechnikai lehetőségeink mellett, igen olcsó buli.
A termékek igen jelentős része jó hatékonysággal gyártható kis (akár házi) üzemekben, beszállítói rendszerben.

Olcsó buli? Megint olyanról szövegelsz, amiről halvány lila gőzöd sincsen, ugye?

:omg:

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • Utolsó »