HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#7121 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 16:37

Mindannyiotoknak sírt a szája, h nagyon durván leromlott Hazánk élhetősége.
Hát, tessék. Fikázás helyett adj ötleteket, mit tudunk a felső vezetés akarata és kényszerei ellenében is tenni a gyalázatos állapotunkból való kikászálódásunk érdekében.

Ooooh, I have an idea:

Ássunk teraszokat a domboldalba. Majd én kimérem magától mozgó hajlított fémrúddal, hogy pontosan hova ássunk. Ezt ki is posztolom facebook-ra.

Sorry, nem lehetett kihagyni.

De egyébként cserekereskedhetünk is, vagy csatlakozhatunk a kulturális kreatívokhoz...

És a lemez kezdődik elölről.

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 01. 27. 16:59 -kor

#7122 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 16:50

A számítógépek is így növekedtek. Mégpedig azért, mert gyakorlatilag ugyanannak a feladatnak az elvégzéséhez egyre nagyobb gépre lett szükség.
Jó, persze közben valamivel designesebb lett és kényelmesebb lett a kezelése.

Nna, igen! Csakhogy az emer nem számítógép (még mindig nem!). Előzetes tájékoztatás az emelésekről persze nulla, semmi. Ott és akkor tudtad meg, az adott félév elején. Na és persze 200+K-ért is ugyanabba az épületbe jártál, ugyanazok az arcok tanitottak, vélhetőleg ugyanazt is, mint előtte 35K-ért, tettenérhető változás tehát nem volt, semmiben! Nekik is csak esetleg annyi, hogy más számok jelentek meg a monitorjaikon, gondolom... :)

Csak épp "van egy határ", ezt már írta erről délelőtt valaki és én bizony vele értek egyet... :excl:

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 27. 17:09 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#7123 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 16:57

Ooooh, I have an idea:

Ássunk teraszokat a domboldalba. Majd én kimérem magától mozgó hajlított fémrúddal, hogy pontosan hova ássunk. Ezt ki is posztolom facebook-ra.

Sorry, nem lehetett kihagyni.

De egyébként cserekereskedhetünk is, vagy csatlakozhatunk a kulturális kreatívokhoz...

Én ezt a fórumlapot ÉRTEKEZÉSRE nyitottam.
Minden kereskedelem cserekereskedelem. Az árupiacon a pénz is egy árucikk (amit másra cserélnek).

#7124 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:04

Nade tisztességes-e?

Egyébként hány éve nyitottad? És mennyire haladt előre az értekezés? És arról, hogy nem haladt előre, miért én és a hozzám hasonló emberek tehetnek?

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 01. 27. 17:08 -kor

#7125 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 16:55

Igen, a munkaadónak egy MESTERSÉGESEN LÉTREHOZOTT túlkínálati munkaerőpic mellett így praktikus.

Nem mondanám, hogy mesterségesen létrehozott, inkább az lenne mesterségesen létrehozott amit te hirdetnél.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7126 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 17:01

Nna, igen! Csakhogy az emer nem számítógép (még mindig nem!). Előzetes tájékoztatás az emelésekről persze nulla, semmi. Ott és akkor tudtad meg, az adott félév elején. Na és persze 200+K-ért is ugyanabba az épületbe jártál, ugyanazok az arcok tanitottak, vélhetőleg ugyanazt is, mint előtte 35K-ért, tettenérhető változás tehát nem volt, semmiben! Nekik is csak estleg annyi, hogy más számok jelentek meg a monitorjaikon, gondolom... :)

Csak épp "van egy határ", ezt már írta erről délelőtt valaki és én bizony vele értek egyet...:excl:

A szisztéma ugyanaz.
Elkezdtél számítógéppel dolgozni (egy irodában). Egyszer sak azt veszed észre, h valamit egy olyan fájlformátumban kaptál, amit a géped nem ismer.
Programot kell updatelned. Az új programmal pedig már lassú a géped. És, így tovább.
Aztán ha évekre visszanézel, akkor azt látod, h "erkölcsi" elavulás miatt folyamatosan vásárolnod kell.
Az emberek többségénél ott van a "határ", h még tudják-e finanszírozni elöbb az ambícióikat, később pedig a puszta megélhetésüket.
Aztán van aki csupán a háborgásig jut el. És vannak olyanok akik elgondolkoznak azon, miért is van ez így. Ez utóbbiak aztán el kezdenek azon is gondolkozni, miként lehetne változtatni.

#7127 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 27. 17:07

Nem mondanám, hogy mesterségesen létrehozott, inkább az lenne mesterségesen létrehozott amit te hirdetnél.

Az élet a maga természetes rendjében a bioszféra működésben megfigyelhető ökoszisztémás rend szerint működik.

#7128 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 16:47

Nézd meg, hogyan nőtt egy általános irodai munkához a gépigény.
És nézd meg, mennyivel nőtt (javult) egy 286-oson tökéletesen elfutó programrendszerhez képest az újabb rendszerek valóban hasznos (a munkát könnyebbé, gyorsabbá tevő) szolgáltatásmennyiség.

fogj egy 286os... nem is, rendes leszek. fogj egy négynyolcvanhatost, kapsz 100 darab 6mpixeles nyaralós fényképet, válogass ki belőle 30-40et, állítsd be a színeiket stb, eftépézd fel a fotólaborba. mérd az időt, meséld el, meddig tartott.

csak hogy valami átlagos felhasználásnál maradjunk.

ha nem vagyok rendes, akkor játsszuk el ugyanezt egy most harmincezerért kapható géppel, meg egy 20 éve annyiért kaphatóval...

Szerkesztette: qnadam 2013. 01. 27. 17:20 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7129 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 17:14

Az élet a maga természetes rendjében a bioszféra működésben megfigyelhető ökoszisztémás rend szerint működik.

Ühm.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7130 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 17:14

Akkor minek is szóljunk bele? :)

#7131 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 18:12

Programot kell updatelned. Az új programmal pedig már lassú a géped. És, így tovább.

Aha, már értem, miért is van három PC-m? Köszi! :laugh:

De most komolyan, a viccet félretéve. Ilyen horror mértékű tandíj emeléseknél a választás lehetősége kb. arra redukálódik, hogy folytatod-e annyiért is, vagy hagyod a jó fenébe? És bizony, ha az emelés "jó" időpontban történik, mint ahogyan nálam is volt, hogy az a fránya utolsó félév lett 256K, hát akkor már csak végigcsináltam még olyan áron is! Különben ugye annyit tesz, mintha az előző három félévet is kidobtam volna a kukába... Kép

#7132 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 27. 17:32

Aha, már értem, miért is van három PC-m? Köszi! :laugh:

Hát mert három a magyar igazság! Mint a népmesékben, amit Gyula szintén nagyon szeret :-D

#7133 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 16:50

Én nem erről beszéltem, hanem a folyamatos beruházási kényszerről (ugyanahhoz a munkához).

Egyáltalán nincs kényszer. Pont attól szenved most a PC-ipar, hogy 6 éves gépek is teljesen jók átlag otthoni és irodai feladatokhoz, sőt, ha rendes kártya van bennük és nem akarod FullHD-ban tolni, akkor játékra is. Itt sorban cikkezik róla a hwsw, hogy kihal a PC, beleáll a földbe, pokolba lovagos, csökkennek az eladások...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7134 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 18:39

Hát mert három a magyar igazság! Mint a népmesékben, amit Gyula szintén nagyon szeret :-D

Jaja, ha csak így nem?! :laugh:

#7135 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 16:47

Nézd meg, hogyan nőtt egy általános irodai munkához a gépigény.
És nézd meg, mennyivel nőtt (javult) egy 286-oson tökéletesen elfutó programrendszerhez képest az újabb rendszerek valóban hasznos (a munkát könnyebbé, gyorsabbá tevő) szolgáltatásmennyiség.

Mondanál konkrétumot? Mi az "általános irodai munka"? Régen szövegszerkesztő, meg adatbánya sem volt, nagygépes terminálra szögeltek az adatrögzítők. Mikortól hasonlítsuk össze? Pár kilobyteos memóriához 6 ember kellett, ha meg kellett emelni. Nőtt a számítási, tárolási, átviteli adatmennyiség. Pár akkori adatrögzítő munkáját komoly nagy szalagos storagék bírták csak feldolgozni, manapság annak az üzemeltetése/raktározása árából komplett földrészt kiszolgáló adatközpontot lehet fenntartani.
Make love not Wor.

#7136 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 01. 27. 17:19

fogj egy 286os... nem is, rendes leszek. fogj egy négynyolcvanhatost, kapsz 100 darab 6mpixeles nyaralós fényképet, válogass ki belőle 30-40et, állítsd be a színeiket stb, eftépézd fel a fotólaborba. mérd az időt, meséld el, meddig tartott.

Én azt mondtam, h UGYANAHHOZ A FELADATHOZ.

#7137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 17:12

Elkezdtél számítógéppel dolgozni (egy irodában). Egyszer sak azt veszed észre, h valamit egy olyan fájlformátumban kaptál, amit a géped nem ismer.
Programot kell updatelned. Az új programmal pedig már lassú a géped.

Mondasz konkrétumot? Corel2-őt valóban nem olvas a legújabb, de akkor ne is legyen igény a legújabbra. Azta filét azért kaptad, mert tudomány van benne, dolgozni kellene vele és okosság formátum van benne. Persze el lehet menteni Corel2-be is, csak akkor nem csinálunk olyan szép színes 3D-s plakátot, mint ami a megrendelőnek kell.

Nekem lassan 10 éves az Office cuccom, most majd frissítek valami újabbra, de eddig minden létező formátumot kezel, MS is támogatja valemennyire, vagy ingyenes nézőke van hozzá, vagy akármi. Ha még Office sem lenne a gépeden.

CAD meg olyan, termeld ki vele az árát és vagy használod a régi formátumot, vagy nincsenek új funkciók. Valamit valamiért. A HD videózást meg nem is emlegetem, manapság egy szifon is olyat termel, amihez gép kell. Igény van rá, akinek nincs, annak otthonról néha már ingyé is adtam használható sok éves vasakat.
Make love not Wor.

#7138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 01. 27. 17:54

Én azt mondtam, h UGYANAHHOZ A FELADATHOZ.

Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy _ugyanarra_ egy i7est használj. Sőt, inkább szopó szokott lenni az új vasakkal, meg OSekkel. Ugyanolyan feladat meg sajna nem sok van, de nem véletlenül ilyen ótvar gép vezéri az NC gépeket, nyomdai cuccokat, nagyvasakat, ésatöbbit.
Make love not Wor.

#7139 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 01. 27. 17:22

Akkor minek is szóljunk bele? :)

A jelenlegi társadalmi, gazdasági konstrukció nagyon nem az ökoszisztémás elvekre épül.
Sem az emberek egymás közötti viszonyában, sem az általános bioszféra harmonikusságban (direkt élőhelypusztító).
Mondjatok fajokat amelyek fajon belüli tápláléklánci hierarchiában élnek.

#7140 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 01. 27. 17:19

fogj egy 286os... nem is, rendes leszek.

Én rendereltem olyanon, az néha 1-2 napos lett. Ha elbasztad, programozhattad újra, szóval az ilyen "próbáljuk ki, nézzük meg" az nem opciós. Most mindez szinte valós időben megy, ugynazt a 6 éves laptopom másodperc alatt letolja. Nincs értelme összehasonlítani.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.