HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 419
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#8401 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 25. 01:37

A részvételi demokráciában minden az érintettek többségének akarata szerinti módon működik.
Ha ettől valami eltérés kiderül, akkor kiigazítják a hibát.

Ez most is így van. Akkor te mit változtatnál?

#8402 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 02. 25. 07:36

Nos, az elmúlt hétvégén én az "új" gépemen való játékot részesítettem előnyben a HWSW-vel szemben, de azt hiszem, hogy jól választottam! :)

Sparow2 barátom visszatérésének mindazonáltal, nagyon is örülök! :up:

Szerintem is jól választottál :)

Köszi!

#8403 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 02. 25. 11:34

Szerintem is jól választottál :)

Köszi!

Ugye? Igazán nincs mit, mindig örömmel olvaslak... :)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#8404 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 02. 25. 10:33

Ez most is így van. Akkor te mit változtatnál?

hogy ő legyen a király
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#8405 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 02. 25. 10:39

Ugye? Igazán nincs mit, mindig örömmel olvaslak... :)

ne itt szopkodjátok már egymás faszát, egyrészt mert gyula kukkol, másrészt mert gusztustalan

:D

#8406 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 25. 01:37

A részvételi demokráciában minden az érintettek többségének akarata szerinti módon működik.
Ha ettől valami eltérés kiderül, akkor kiigazítják a hibát.

A többség akarata szerint? Te ezen a kis fórumon se tudod elfogadni a többség véleményét.
Akkor mi volna nagyban, a való életben.
Neked csak addig tetszene a többség akarata, amíg az egyezne a tiéddel. Vagy amíg te mondanád meg, hogy mit a akar a többség és mik a szabályok. Akinek meg nem tetszik, azt meg kiszavazod, vagy kiheréled.

#8407 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 02. 25. 11:43

ne itt szopkodjátok már egymás faszát, egyrészt mert gyula kukkol, másrészt mert gusztustalan

:D

Jaja! Gondoltam is erre... :wub:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#8408 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 02. 25. 10:30

Ha az egész világ -komplett- receszzióban van, melyik az a szürke eminenciás aki bármelyik -kevésbé- lepukkantott, gyarmatosított országot növekedési pályára állítana?

Talán a sorosgyurka? :-s

guga szerint majd jön az antikrisztus, mindenkit megcsippelnek és jól él, aztán meg majd a feketeleves, ítéletnap, elragadtatás.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#8409 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 02. 25. 10:51

Jaja! Gondoltam is erre... :wub:

Hát remélem, hogy lány vagy :D

#8410 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 02. 25. 10:51

guga szerint majd jön az antikrisztus, mindenkit megcsippelnek és jól él, aztán meg majd a feketeleves, ítéletnap, elragadtatás.

Bevallom én is a csippelés mellett vagyok, de csak ha nő, és ha beleejakulálhatok. :cool:

#8411 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 10:58

de addig csippelve legalább lesz 1-2 jó évünk :D

#8412 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 11:02

Erről jut eszembe, a kutyacsippeléssel mi van?
Irtó nehéz megfogni a kutyát, amikor jön a doki az éves oltással is. Általában csak itt hagyja a szert és én adom be neki, amikor este már elfeküdt aludni, kicsit koslatok körülötte, elkezdem simogatni a nyaka mögött, aztán amikor nem figyel, akkor észre se veszi.
Viszont egy ilyen RF-ID (ha jól tudom, hogy az?), jóval nagyobb, mint egy injekciós tű, azt biztos megérezné, aztán ijedtében lehet nekem is lekapja egyik ujjamat.
Már töröm az agyam, hogy mit mondok, ha jönnek összeszámolni a kutyákat a környéken ...

#8413 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 02. 25. 11:02

Erről jut eszembe, a kutyacsippeléssel mi van?
Irtó nehéz megfogni a kutyát, amikor jön a doki az éves oltással is. Általában csak itt hagyja a szert és én adom be neki, amikor este már elfeküdt aludni, kicsit koslatok körülötte, elkezdem simogatni a nyaka mögött, aztán amikor nem figyel, akkor észre se veszi.
Viszont egy ilyen RF-ID (ha jól tudom, hogy az?), jóval nagyobb, mint egy injekciós tű, azt biztos megérezné, aztán ijedtében lehet nekem is lekapja egyik ujjamat.
Már töröm az agyam, hogy mit mondok, ha jönnek összeszámolni a kutyákat a környéken ...

mielőtt meglátná a dokit, megfogod a kutyát, rányomod a pórázt, kap egy szájféket vagy kosarat, doki beleejakulálja a csippet, ad egy puszit, te fizetsz, és elköszön.
ha ennyit nem tudsz megcsinálni az ebbel (most nem konkrétan a csippelést, csak a megfogást, pórázt meg a szájkosarat), akkor azért el kell gondolkodni azon, hogy kutyatartónak lehet-e egyáltalán hívni, és mégis mi a lófaszt keres nálad egy kutya.
mondjuk egy nagytestű egy fojtónyakörvet van h meg sem érez. miénk is elég érdekes, autóba nem nagyon lehet pl. betuszkolni.
mondjuk a stresszelés érdekes dolog, a miénk múlt héten kapott egy infarktust, ha fél órát késik a doki, valszeg már nem lenne életben, úgy nézi ki szívgyógyszert fog kapni élete végéig. szóval őt biztos nem stresszelném. amúgy is nyugdíjas korú, most meg már rokkantosított is. de pillanatok alatt belenyomta a doki még tavaly a csippet.

Szerkesztette: avmanster 2013. 02. 25. 11:57 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#8414 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 02. 25. 11:50

mielőtt meglátná a dokit, megfogod a kutyát, rányomod a pórázt, kap egy szájféket vagy kosarat, doki beleejakulálja a csippet, ad egy puszit, te fizetsz, és elköszön.
ha ennyit nem tudsz megcsinálni az ebbel (most nem konkrétan a csippelést, csak a megfogást, pórázt meg a szájkosarat), akkor azért el kell gondolkodni azon, hogy kutyatartónak lehet-e egyáltalán hívni, és mégis mi a lófaszt keres nálad egy kutya.
mondjuk egy nagytestű egy fojtónyakörvet van h meg sem érez. miénk is elég érdekes, autóba nem nagyon lehet pl. betuszkolni.
mondjuk a stresszelés érdekes dolog, a miénk múlt héten kapott egy infarktust, ha fél órát késik a doki, valszeg már nem lenne életben, úgy nézi ki szívgyógyszert fog kapni élete végéig. szóval őt biztos nem stresszelném. amúgy is nyugdíjas korú, most meg már rokkantosított is. de pillanatok alatt belenyomta a doki még tavaly a csippet.

Nem kiskutya, és elég jól megérzi, ha valami készül.
Ilyeneket észrevesz, hogy pl. belement valami a talpába, begyulladt, és be akarom kenni fertőtlenítővel, ha már kihúzni nem engedi. Kurvára félti magát. A többi kutyákkal sose volt ilyen gond, simán hagyták a talpukat vizsgálgatni, amíg megtaláltam, hogy mi van benne és kiszedtem. Gondoltam, bekenem, hátha csökken a gyulladás, bár úgyis biztos lenyalja egyből, elindultam a házba, az ajtóig se értem el, már kelt fel és kotort be az óljába, láttam, ahogy les vissza lesunyt fejjel, befosva, hogy most mi készül. Utána onnan ki nem lehet robbantani se fél napig. A dokit mikor évente egyszer meglátja a kiskapuban, olyan ideg lesz, hogy bekotor az ólba, és remegnek a lábai. Mitől lett ilyen kurva félős, tököm se tudja, biztos valami van az agyával. A doki már X éve be se jön, kint az utcán 50 méterrel odébb odaadja a fecskendőt, beragasztja a matricát és csók.
Az a baj, hogy nincs szófogadásra idomítva, meg nevelve, mert folyton csak szartam rá. A bratyó kutyája, csak ő x éve kiment külföldre, aztán nálam van gyakolatilag 6 hetes kora óta, amióta megvan.
Még ha jön valaki és rászólok, bemegy az ólba; vagy ha nagyon ugat valami állatot, akkor már erélyesebben oda kell szólni. De amikor rájön a hiszti, akkor hiába.

#8415 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 13:25

Nálunk az öreg kutyára azt mondta a doki, hogy tavasszal már csak a chipelt kutyáknak adhatja be a veszettség elleni oltást, úgyhogy majd akkor térjünk rá vissza, ha még aktuális.

#8416 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 02. 25. 11:50

miénk is elég érdekes, autóba nem nagyon lehet pl. betuszkolni.

Ez a kis hülye, egyszer utazott autóban, akkor is összeokádta.
Volt régen egy hatalmas nagy dog, na az imádott autózni. Csak nyitottad a kocsiajtót bármiért, már mászott be rögtön.
Egyszer régen bratyóval mentünk valahova, út szélén cigók sétálnak meg stoppoltak. Röhög, már előre tetszik neki a poén, mondja: na megállok.
Megáll előttük jó 30-40 méterre. Elkezdenek oda kocogni, a kutya kidugta a fejét a tetőablakon, vakkantott egyet: buhhh.
Cigók megálltak:
- Jáááj, há' mi odá nem ülünk be!!! Ki ne nyissa az ájtóót!!!
:D :D :D

Aztán így a másik csak maradt rajta, hogy "kiskutya", a nagy mellett, de ha valaki meglátja, aki nem tudta előtte, az meglepődik, hogy ez a kiskutya??? Akkor mekkora a nagy???

#8417 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 02. 25. 13:25

Nálunk az öreg kutyára azt mondta a doki, hogy tavasszal már csak a chipelt kutyáknak adhatja be a veszettség elleni oltást, úgyhogy majd akkor térjünk rá vissza, ha még aktuális.

Hát, így hogy oda se jön, csak az utcán a kezembe nyomja, a csipet se fogja megnézni.
Egyébként van ismerős csaj, aki állatorvos, ő még csipet is adna, hogy ragasszam a bundájába, ha jön az állatdoki és odatartja az olvasót és kiolvassa, csók, látszólag benne van. Nagy bundája van, simán el lehetne benne rejteni.
De a tököm akar ezzel bohóckodni, meg rejtegetni, úgyse tud odajönni a doki, hogy leolvassa. Max. annyi előnye volna, hogy legalább papíron volna csipje.
Épp nem rég küldtek valami kérdőívet, nagy kutyyaösszeírás van a faluban, a csip sorszámát kihagytam, visszaküldtem üresen, menjenek a picsába, amíg a cigróknál telkenként kint rohangál 8-10 kutya, mert se kerítés se kapu, egyiknek sincs se oltása, se semmi, senki meg nem kérdezi, hogy az kié, addig hozzám ne is szóljanak.

#8418 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 14:36

A kutyák chipelése csak rávezető gyakorlat, h a végén elfogadjuk a saját bechipelésünket is.

#8419 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 25. 15:36

A kutyák chipelése csak rávezető gyakorlat, h a végén elfogadjuk a saját bechipelésünket is.

Jártam olyan buddhista országokban, ahol a kóbor kutyákat nem gyűjtik össze és ölik le, korlátlanul szaporodhatnak. Esténként a sikátorokban farkasfalka szerű portyázások mennek, vonyítással kommunikálva felhajtanak apróbb állatokat, vagy veszekednek a szemeteskukák körül, szürkület után nem biztonságos egyedül sétálgatni arrafelé, mert ha úgy ítélik meg, hogy védtelen vagy, akkor egyben ehető is.
Ehhez képest itt kikényszerítik a felelős állattartást, oltásokat, egyben a korlátozott szaporulatot ezzel, tehát kikényszerítik a civilizált környezetet azokból is, akik amúgy nagyjából barlanglakó mentalitással rendelkeznek.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#8420 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 25. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2013. 02. 25. 14:41

mert ha úgy ítélik meg, hogy védtelen vagy, akkor egyben ehető is.

Akarod mondani ha a közösség népszavazással eldönti, hogy védtelen vagy.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 419
  • 420
  • 421
  • 422
  • 423
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.