HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 429
  • 430
  • 431
  • 432
  • 433
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#8601 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 27. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 09:57

Az csupán egy adalék volt ahhoz, h valami nem stimmel a közhivatalos történelmi mesével.
A fórum igazi témája az, h a jelenlegi összeomlóban levő helyébe milyen elvre épített rendszerre érdemes áttérnünk.
Gondolom, azt nem vitatjátok, h a minden ellenében biznisz elv (komoly anyagtechnológiai fejlődés mellett) nagy bajokat IS csinált.

Első körben akkor bizonyítanod kellene, hogy összeomlóban van a képviseleti demokrácia és a piacgazdaság.

Szerkesztette: Tassadar 2013. 02. 27. 11:02 -kor

Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#8602 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 10:44

Ahogy így mondod, rájöttem, az UFO-s fórumban már áthasbaráztátok a témát a pallagoktól a megalitikus építészeten keresztül a Bibliában is meglevő legendáig.
Maradjunk a fórum témánál: SZERINTETEK HOGYAN ÉRDEMES TOVÁBB?

Ne idegeskedj, hasbaratáncos. Az ufós topicban is csak elmebetegség ment, nektek köszönhetően.

SZERINTEM ÚGY TOVÁBB, HOGY ELTAKARODSZ DOLGOZNI, NEM ITT LOPOD A NAPOT!
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#8603 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 10:57

Az csupán egy adalék volt ahhoz, h valami nem stimmel a közhivatalos történelmi mesével.
A fórum igazi témája az, h a jelenlegi összeomlóban levő helyébe milyen elvre épített rendszerre érdemes áttérnünk.
Gondolom, azt nem vitatjátok, h a minden ellenében biznisz elv (komoly anyagtechnológiai fejlődés mellett) nagy bajokat IS csinált.

Tehát egy sallannyal akarod a "közhivatali történelmi mesét" támadni? Mert első blikkre nekem a pallagos játék tűnik inkább mesének.

Azt is kértem már, hogy az összeomlóban lévő rendszer mivoltára is mutass rá, illetve a tömegekre, akik szerint ez így van.

Illetve az is jó lenne, ha az érveink után nem az lenne a kérdezéses feleletadásod, hogy "Akkor neked milyen ötleted van?". Mert nincs, de én legalább meg sem próbálok belepofázni olyasmibe, amihez nyúlfingnyit se konyítok.

Ezt a fórumtémát te nyitottad, te propagálod már 400 oldal óta a szövetségi rendszeredet. Neked kell érvelned, de akkor érvelj és ne videókkal gyere, hanem tényekkel, amik komolyabbak mint a Microsoft Novellje meg a népmesei elemek.

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 02. 27. 11:31 -kor

#8604 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 10:57

ezen fórum témája pusztán az, h a hülye okoskodik, az okosok meg hülyéskednek.
azt még megérteném, ha egy posztapokaliptikus regényhez gyűjtenéd az ötleteket ekkora vehemenciával.
de az ilyen spájzforradalmárok mint te, ahhoz túl buták, h bármi értelmeset is hozzátegyenek bármihez, ahhoz meg túl nagy senkik, h bármit is véghezvigyenek, a képernyő vagy a kisfröccs előtt adják a doktorit, oszt értekeznek, nagyjából ennyi.
értem én, h ez a te beteg személyiségednek jót tesz, mert legalább leszarnak, ez is egyfajta visszaigazolás, amit láthatóan jól fel tudsz használni, ha ez sem lenne, maradnának a téged valóban megillető, blőd csöndben elhangzó borízű böfögések.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#8605 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 02. 27. 11:01

Első körben akkor bizonyítanod kellene, hogy összeomlóban van a képviseleti demokrácia és a piacgazdaság.

Ez két különböző (és egymással összefüggő) téma és kérdés.
Ebben a rendszerben közös, h mindkettő csupán névlegesen az aminek nevezik.
A demokrácia a folyamatok nép általi irányítottságát, a nép döntései szerinti irányítottságot jelent (a képviselőkön keresztül).
Nehezen kétségbevonható, h a vezetőségünk a nép ellenében önérdekűen vezérli az országban zajló folyamatokat.
- Már neves közgazdászok beszélnek arról, h a konzorciumosítás régóta elérte azt a mértéket, amelyben a szabadpiacon működő szabályzórendszer már nem működik. A haszon maximálást monopóliumi eszközökkel végzik.
- Nem tudom, önmagában Orbán szava mennyit ér Nektek. Ő is megmondta (a legutóbbi válság elején), h ez a rendszerkonstrukció kifutotta magát, az alapelvektől indulóan, mást kell csinálni a helyébe.
E mellett többek között ott van, h ez a konstrukció súlyosan túlterheli a föld önregenerálódó képességét. Hatalmas anyag van az előállított ökológiai katasztrófa helyzetről.
Emellett ott van az egész "nyugati" impériumbirodalom területén tapasztalható egyre súlyosabb életszínvonal romlás ami előre vetíti az egyre erősödő lázongások létrejövetelét.

#8606 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 11:40

Ez két különböző (és egymással összefüggő) téma és kérdés.
Ebben a rendszerben közös, h mindkettő csupán névlegesen az aminek nevezik.
A demokrácia a folyamatok nép általi irányítottságát, a nép döntései szerinti irányítottságot jelent (a képviselőkön keresztül).
Nehezen kétségbevonható, h a vezetőségünk a nép ellenében önérdekűen vezérli az országban zajló folyamatokat.
- Már neves közgazdászok beszélnek arról, h a konzorciumosítás régóta elérte azt a mértéket, amelyben a szabadpiacon működő szabályzórendszer már nem működik. A haszon maximálást monopóliumi eszközökkel végzik.
- Nem tudom, önmagában Orbán szava mennyit ér Nektek. Ő is megmondta (a legutóbbi válság elején), h ez a rendszerkonstrukció kifutotta magát, az alapelvektől indulóan, mást kell csinálni a helyébe.
E mellett többek között ott van, h ez a konstrukció súlyosan túlterheli a föld önregenerálódó képességét. Hatalmas anyag van az előállított ökológiai katasztrófa helyzetről.
Emellett ott van az egész "nyugati" impériumbirodalom területén tapasztalható egyre súlyosabb életszínvonal romlás ami előre vetíti az egyre erősödő lázongások létrejövetelét.

Kép
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#8607 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 12:01

Azt ugye tudod, hogy eredetileg a demokráciát baromira nem a nép érdekében hozták létre?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#8608 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 10:40

- Nem tudom, önmagában Orbán szava mennyit ér Nektek. Ő is megmondta.

Azt hiszem a topic elérte a mélypontját. :laugh:

#8609 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 02. 27. 12:01

Azt ugye tudod, hogy eredetileg a demokráciát baromira nem a nép érdekében hozták létre?

de a közönkormányzatisági közrészvételi közdemokrációt deigen :reklamacio:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#8610 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 02. 27. 11:01

Az autokratikus rendszerekhez képest mindenképpen, minden formájában előrelépés.

Szerkesztette: Tassadar 2013. 02. 27. 12:30 -kor

#8611 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 02. 27. 12:29

Az autokratikus rendszerekhez képest mindenképpen, minden formájában előrelépés.

Az csak mellékhatás. A demokráciában a nép nem "kedvezményezett", hanem eszköz.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#8612 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 02. 27. 11:41

Az csak mellékhatás. A demokráciában a nép nem "kedvezményezett", hanem eszköz.

Választó és választható vagy, pártot alapíthatsz, szabadon kampányolhatsz egy számodra fontos kérdésben.

#8613 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 10:44

Maradjunk a fórum témánál: SZERINTETEK HOGYAN ÉRDEMES TOVÁBB?

Úgy, hogy téged visszazárnak a zártosztályra, a topikot meg bezárja csecses.

#8614 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 02. 26. 21:27

Ha már kommentáltad:

"Speciálisan társasház: alapvetően maga az a társasházi koncepció rossz, hogy boldog-boldogtalan beköltözhet egy már működő közösségbe.
A nagy, demokratikus Amerikában sokhelyen a már ott lakók (vagy legalábbis többségük) hozzájárulása kell."

Ez meg fasság. Első körben mi is ideestünk Csepelre, megvettük, kész, jó arcok vagyunk. Vagyis asszem, mert a szemben lévő egyik öreglány már sokszor beugatott, hogy velünk csak a baj van és zajongunk, meg éjjel járukn haza, másik meg időnként rákérdez, hogy élünk-e, mert hónapok óta nem hall felőlünk semmnit. Aztán add össze az ilyeneket.

Most ez úgy működik, hogy megpályázom, idejön a 60 lakó, jól megnéznek és zsvaznak, jöhetek-e? Mégis mi lenne az elképzelés? Aztán ha 3 év múlva jobb fej vagyok, mint a felettünk lakó, akkor azt elüldözzük? Ha nem jöhetek és senki nem jöhet, akkor lakás előző tulaja csak hümmög, mert nem bírja eladni, közben már venné az újat?

Aztán mit is jelent pontosan az a "működő" közösség? Engem különösebben nem érdekel a dolog, sok dolguk nincs, én is köszönök, kusoslok, heló. Nem egy közlakóblokk ez, vaze, hanem egy nyüves panel.

Vagy én gondolom rosszul?

Te gondolod rosszul, és a morci, római mellszobor írja jól. Tényleg az a baj a társasházakkal, hogy bárki hülye beköltözhet. Amerikában is tényleg van egy olyan gyakorlat, hogy a lakóközösségnek, vagy az azokból alakult lakóbizottságnak jóvá kell hagyni a beköltözőket. Elég elterjed arrafelé jobb kerületekben, jobb házakban. Nyomornegyedekben nyilván nem játsszák el. Nagyon szépen elejét veszik így, hogy lumpen, lecsúszott, szakadt elemek, diszkós hülyekölkök, meg drogos bűnözők keserítsék az életüket. Ráadásul aki beköltözik, azzal a társasházi szabályzatot is elfogadtatják, aminek a megszegése később jogszabály nélkül is peralapot képez.

Lehet te ilyen áldott jó lakó vagy, csöndben pötyögsz a monitor előtt, de a legtöbb lakó sajna nem ilyen. Főleg panelházakban nem, ahol már csak a legszegényebbje, leglecsúszottabbja, leglumpenebbje marad, és csak ilyenek költöznek már be. A többi benne marad lakó meg elszegényedett kisnyugdíjas.

Szerk.: mielőbb valaki belekötne, közlöm, hogy az amerikai dolgokra nem az anglomán sznobság miatt kell figyelni, hanem azért, mert az ottani trendek néhány éven belül itthon is meg szoktak jelenni.

Szerkesztette: Raynes 2013. 02. 27. 13:22 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#8615 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 27. 12:20

Te gondolod rosszul, és a morci, római mellszobor írja jól. Tényleg az a baj a társasházakkal, hogy bárki hülye beköltözhet. Amerikában is tényleg van egy olyan gyakorlat, hogy a lakóközösségnek, vagy az azokból alakult lakóbizottságnak jóvá kell hagyni a beköltözőket. Elég elterjed arrafelé jobb kerületekben, jobb házakban. Nyomornegyedekben nyilván nem játsszák el. Nagyon szépen elejét veszik így, hogy lumpen, lecsúszott, szakadt elemek, diszkós hülyekölkök, meg drogos bűnözők keserítsék az életüket. Ráadásul aki beköltözik, azzal a társasházi szabályzatot is elfogadtatják, aminek a megszegése később jogszabály nélkül is peralapot képez.

Lehet te ilyen áldott jó lakó vagy, csöndben pötyögsz a monitor előtt, de a legtöbb lakó sajna nem ilyen. Főleg panelházakban nem, ahol már csak a legszegényebbje, leglecsúszottabbja, leglumpenebbje marad, és csak ilyenek költöznek már be. A többi benne marad lakó meg elszegényedett kisnyugdíjas.

A pofavizitet kivéve ez itthon is így működik.
Van egy működési szabályzat (és egy társasházi törvény), amit be kell tartani az ott élőknek.
Ahhoz, hogyan és miből élek, zéró köze van a szomszédaimnak.

A gettósodásnak ehhez nincs köze, akinek van lehetősége az úgyis egy modernebb házba és fejlettebb környékre költözik, akinek nincs, annak maradnak a panelok.

Szerkesztette: Tassadar 2013. 02. 27. 13:29 -kor

#8616 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 13:30

mielőbb valaki belekötne, közlöm, hogy az amerikai dolgokra nem az anglomán sznobság miatt kell figyelni, hanem azért, mert az ottani trendek néhány éven belül itthon is meg szoktak jelenni.

Jogrendszerre ez nem tudom mennyire érvényes..

#8617 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2013. 02. 27. 13:00

Választó és választható vagy, pártot alapíthatsz, szabadon kampányolhatsz egy számodra fontos kérdésben.

wow

Idézet

#8618 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 02. 27. 09:57

Fejtsd már ki ezt először, meg ne siessünk annyira előre.
Mi a jelenlegi összeomló?

#8619 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 02. 27. 12:30

wow

Igen?

Eljött a SÖR ideje.

#8620 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 02. 27. 13:33

mielőbb valaki belekötne, közlöm, hogy az amerikai dolgokra nem az anglomán sznobság miatt kell figyelni, hanem azért, mert az ottani trendek néhány éven belül itthon is meg szoktak jelenni.

Jah, nyitnak még egy Kiskunfélegyházi Füstölt Csirke büfét.

Szerkesztette: norb 2013. 02. 27. 13:33 -kor

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 429
  • 430
  • 431
  • 432
  • 433
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.