Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 15. 13:35
Az én látásmódom is szubjektív (elviség) alapú.
Azt is elmondtam, h én az erős és barátságos környezetet látom (önmagam számára is) jónak.
Ebből adódik az értékrendem és az értékítéletem is.
Ebből adódóan látom a (környezeten, a környezettel szemben) haszonelvűséget súlyosan hibásnak.
A haszon maximalizálása érdekében pusztító mentalitást katasztrófát hozóan rossznak.
Ezek környezet leépítő és ellenségessé tevő mentalitások és egyben magatartásformák.
A környezet lehúzása rövid távon gazdaságos életforma. Hosszabb távon mindent (a lehúzót is) pusztító.
Ti is képesek vagytok előre gondolkozni (és eszerint mérlegelve cselekedni).
Na akkor összefoglalom röviden amit hasbarázol. Anno, valamikor (mint én is) Tanultál valamit és dolgoztál a szakmádban. Ez az "anno" akkor volt amikor a magyar Népköztársaság a Szovjetunióval karöltve csúcstechnikát képviselt a maga zárt körein belül amit KGST-nek neveztek. Az ér4telmesebb diplomás mérnökök a rendszerváltás idején tudtak karriert építeni. Miért? Mert nem arra hivatkoztak, hogy mekkora kurva nagy épületgépészek (számtech, automatizálási ismeretekkel), hanem tanultak, képezték magukat.
Most kb. 56 éves vagy. Mikor kezdett elszaladni melletted a világ? Hány éved lett volna arra, hogy képezd magad? A képzés, az önképzésed állhatott volna abból is, hogy a többiektől ellesel egy két dolgot. Az utóbbi 20 éved mivel telt el?
Az esztergályos szakma az nem olyan foglalkozás amire büszke lehetnél, mert olyan ősi tudásokat rejt magában mint pl. a nádtetőzés. Vagy hasonló....
gondolatokat ébresztesz másokban... Bennünk biztosan. ha annyira nagy tanító akarsz lenni akkor inkább a saját életeddel a nagy karriereddel példálózz. Mert ugye akkora nagy élettpasztalatod van, hogy a "jég hátán is megélnél".
Megélsz, mert eltartanak azok akik dolgoznak, tanulnak.
Ha akkora nagy manager vénád lenne mint amit hiszel, akkor nem porosodna az esztergapadod valami pincében.
Faszkalap!!!
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.