HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#9621 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 15. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 04. 15. 17:30

oszt kéne nekem egy érintésvédelmis villanyosmérnök innen a délvidékről, valami értelmesebb fajta, megfelelő ajánlólevéllel.

Perst körül tudok párat, attól függ mlyen gyakori meg mennyi a meló. Mondjuk a villamosmérnök és az érintésvédelem az nálam két külön ember által intéződik, egyik tervez, másik meg épít és leméri, hogy jó lett-e, meg pöcsét aláírás.
Make love not Wor.

#9622 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 15. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 15. 17:35

Perst körül tudok párat, attól függ mlyen gyakori meg mennyi a meló. Mondjuk a villamosmérnök és az érintésvédelem az nálam két külön ember által intéződik, egyik tervez, másik meg épít és leméri, hogy jó lett-e, meg pöcsét aláírás.

ó, ide legtöbbször mindenes kell, ergo a villanyszerelő, akinek van szabványosságija jön, mér, szerel, papíroz, de gépelt jegyzőkönyvet szakvéleménnyel, ha valami kérdéses nem csinál..
de most épp olyan kellene, aki pl. megállapítja, h az előírt eph baromság oda, a szabvány nem írja elő.
meló ritka, és kiscégek, sokat nem tudnak kiköhögni, kiszállást messziről pláne nem.

Szerkesztette: avmanster 2013. 04. 15. 16:47 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#9623 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 15. 13:35

Az én látásmódom is szubjektív (elviség) alapú.
Azt is elmondtam, h én az erős és barátságos környezetet látom (önmagam számára is) jónak.
Ebből adódik az értékrendem és az értékítéletem is.
Ebből adódóan látom a (környezeten, a környezettel szemben) haszonelvűséget súlyosan hibásnak.
A haszon maximalizálása érdekében pusztító mentalitást katasztrófát hozóan rossznak.
Ezek környezet leépítő és ellenségessé tevő mentalitások és egyben magatartásformák.
A környezet lehúzása rövid távon gazdaságos életforma. Hosszabb távon mindent (a lehúzót is) pusztító.
Ti is képesek vagytok előre gondolkozni (és eszerint mérlegelve cselekedni).

Na akkor összefoglalom röviden amit hasbarázol. Anno, valamikor (mint én is) Tanultál valamit és dolgoztál a szakmádban. Ez az "anno" akkor volt amikor a magyar Népköztársaság a Szovjetunióval karöltve csúcstechnikát képviselt a maga zárt körein belül amit KGST-nek neveztek. Az ér4telmesebb diplomás mérnökök a rendszerváltás idején tudtak karriert építeni. Miért? Mert nem arra hivatkoztak, hogy mekkora kurva nagy épületgépészek (számtech, automatizálási ismeretekkel), hanem tanultak, képezték magukat.
Most kb. 56 éves vagy. Mikor kezdett elszaladni melletted a világ? Hány éved lett volna arra, hogy képezd magad? A képzés, az önképzésed állhatott volna abból is, hogy a többiektől ellesel egy két dolgot. Az utóbbi 20 éved mivel telt el?
Az esztergályos szakma az nem olyan foglalkozás amire büszke lehetnél, mert olyan ősi tudásokat rejt magában mint pl. a nádtetőzés. Vagy hasonló....
gondolatokat ébresztesz másokban... Bennünk biztosan. ha annyira nagy tanító akarsz lenni akkor inkább a saját életeddel a nagy karriereddel példálózz. Mert ugye akkora nagy élettpasztalatod van, hogy a "jég hátán is megélnél".
Megélsz, mert eltartanak azok akik dolgoznak, tanulnak.

Ha akkora nagy manager vénád lenne mint amit hiszel, akkor nem porosodna az esztergapadod valami pincében.

Faszkalap!!!
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#9624 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 04. 15. 17:45

ó, ide legtöbbször mindenes kell, ergo a villanyszerelő, akinek van szabványosságija jön, mér, szerel, papíroz, de gépelt jegyzőkönyvet szakvéleménnyel, ha valami kérdéses nem csinál..
de most épp olyan kellene, aki pl. megállapítja, h az előírt eph baromság oda, a szabvány nem írja elő.
meló ritka, és kiscégek, sokat nem tudnak kiköhögni, kiszállást messziről pláne nem.

Jó, ez a villanyreszelő és ÉV mérős ember. A mérnök az más :-) Kár, mert pont lenne ilyen arcom, akinek nem árt valami meló. Bár most a GE-n röhögtünk, az is nagy papírmunkázós multi, kicseréltünk egy proejktort, azt mondják le kell ÉV mérni. Költséget fizetik, papír kell. Nem értettük minek, mert villanyszerelés nem volt, dugó kihúz, bedug, örülés. Erre szegény emberrel megnézettek egy munkavédelmes előadásos videót, az fél óra, azán kérdezgettek belőle, aláírni, papírozni, blábláblá, hádemondom ha azt tudjuk előre, akkor másképp kerekedik a számla. Teherautóval is érdemesebb menni, az teherportán seperc bejut, szállító, heló. civil autóval agyrém az egész, kecskeméti laktanyával nem szoptunk ennyit.
Make love not Wor.

#9625 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 04. 15. 17:50

Az utóbbi 20 éved mivel telt el?
Az esztergályos szakma az nem olyan foglalkozás amire büszke lehetnél, mert olyan ősi tudásokat rejt magában mint pl. a nádtetőzés. Vagy hasonló....

Ahamm, azzal telt el, hogy az NC az szar, és különben is milyen fasza esztergályos. Azt sem látta át, hogy lehet, van olyan hely, ahova az kell, máshova meg az, csak akkor alakítsuk úgy a gondolatmenetet és tanuljunk NCül.
Make love not Wor.

#9626 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 17:24

Na, ez a drága, csak pár kerék, meg némi csavarozás, oszt ja:

http://mikrosat.hu/f...mini-dolly.html

Gyulában lenne spiritusz, csomó ilyen csináld magad motyót kitalálna a fotós/videós hülyéknek, oszt ha műxik, akkor lehet fél áron nyomatni. Én béna vagyok hozzá, no meg időm sincs, ellenben mást szívesn kifizetek. Indexen is sírt egy csávó, persze mikor azt mondtam, hogy egyezkedjünk valami sliderről (ha valóban azt állítja magáról, hogy ügye) mert pár 10 ezresig egy kisebb simán jó lenne. Arról is van Youtuberól még 5 doláros videó is, persze felét nem kell komolyan venni.
Make love not Wor.

#9627 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 17:30

Még valami eszembe jutott kedves Gyulám! Az utóbbi napokban összehasbaráztál itt valamit a nyomtatókkal kapcsolatban. Vett a rokonod egy tonert és nem hozta az elvárásokat.
Ki a hibás? Ne Ő aki tök hülye hozzá? Amikor kissrácként elmentél a boltba, akkor vittél haza telet, kenyeret, tejfölt. ( 3, 60 ; 5 , 5 Ft volt az ára). A választék annyi volt, hogy vagy volt a boltban, vagy nem volt. Most viszont van mindegyikből olyan sokféle, hogy nem is tudod számon tartani. Akkor ki a hülye? Aki megrekedt a 30 évvel ezelőtti állapotában és visszasírja az 5 Ft-os tejfölt? Vagy a 386-os procit, mert azzal is lehetett netezni?(igaz, hogy akkor még a net luxus volt), de nem érdekes.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#9628 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2013. 04. 15. 13:46

véletlenül beleolvastam a "halott, adatvesztett stb" topicba. Nagyon remek, hogy valaki értelmes segítségért menne oda és erre olyanokat olvas, hogy "alignálás" "professionálisba" (ez az xp prof akart lenni) meg minden egyéb kóklerség.

Na de a legfontosabb, álljon itt egy idézet a mestertől, ami akár bekerülhetne a topic leírásba is. (a fentebb említett topicban írta)

Ezt megnéztem én is, világbajnok. Mikor kiderül, hogy segg hülye a témához, akkor meg átmegy hasbarába. Arcpálma.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#9629 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 17:44

Ez teljesen kész van...

Idézet

Nem célom a kekeckedés. Egy csoport részéről nagyon durva nemtelen támadás indult ellenem.

Idézet

Az idők során sokan kaptak tőlem hasznos tanácsokat olyan esetekben is amelyben sokféle oka lehetett egy adott problémának. Nem érzem magam sem erkölcsileg, sem a tudásomban gyengébbnek magamat a fórumtársaim többségénél. Az elemző és analógiás gondolkozásomban pedig jobbnak látom magamat a nagy többségnél.

És mindezt az adatvesztés topikban. Arcpálma :omg:

#9630 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 17:46

Normális vagy, Gyula?

Idézet

Alignálásnak nevezik azt is amikor a rendszer állítja be magát az adott hardver adottságaihoz és a rendszer blokkosítja (optimalizálja) a feltelepített programokat önmagához.
Hasonló eljárás az is amikor a számítógépet optimalizálják az internethez (átviteli blokkméret beállítással).
Maga az align, alignálás szó igazítást jelent.

Minek hányod tele a még meglévő pár szakmai topikot hígfossal? Ilyen hozzáértéssel elég lenne szépen csendben olvasgatni inkább, legalább nem vezetnél félre olyanokat akik tanácsért mennek oda.

Totális arcpálma.

#9631 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 15. 18:46

Minek hányod tele a még meglévő pár szakmai topikot hígfossal?

Csak utat szeretne mutatni. Persze sok konkrétum ott sincs, elég gyakran én ilyenkor csak akkor szólokbe, ha senki nem akar és szegény vergődik. Amit nem vágok, vagy nem láttam, úgyis jön valaki, ahol már belefutottak a problémába. Mondjuk Indexen az a csúnya, mikor én kérdezek, azokra nagy kuss szokott lenni :-D

most ebbe futottam bele:

http://support.micro...om/kb/297684/hu

Prios X, ha valami wines proggi, vagy filekezelő nyúlna hozzá, akkor megy, működik. Ellenben könyvelőprogram nem tud rá menteni, érvénytelen útvonal. Ha előtte duplaklikkelek sajátgépen a meghajtóra, akkor "feléled" és proggi is tud rá menteni. Van egy pár klienses Win7es 2008 szerveres környezet és biza nem bírok vele.
Make love not Wor.

#9632 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 15. 18:44

És mindezt az adatvesztés topikban. Arcpálma :omg:

Ezt emlegettem, hogy ezer+1 ilyen sírós alak van, meg mert jaj gépész és ki tudja. Azt lehet nem írta, hogy ügyeskezű, de ha nem az, akkor minek papol az öko működésről, meg az önellátásról? Ilyennel tele a net, néha elég egyszerű, barkácsboltos cuccokból is:

http://www.youtube.c...c.1.dD3Q1B5_Xo8

Aztán ha azt mondom, varázsoljon nekem össze, akkor megy a hümmögés, mert miért pont Ő? Jahh, azért, mert lehet mindegyikőnknek jó lenne. Az meg már gyanús.
Make love not Wor.

#9633 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 04. 15. 18:30

Még valami eszembe jutott kedves Gyulám!

Hagyjátok már békén, ha az egész itteni ramazuriból annyit képes leszűrni, hogy - idézam a mestert -

Idézet

Egy csoport részéről nagyon durva nemtelen támadás indult ellenem.

akkor mit akarsz még az észérvekkel? Szét kell deguzni az összes hülyeségét, majd egyszer rájön, hogy olyan helyen érdemes az észt osztania, ahol vevők is a marhaságaira.

#9634 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 22:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 15. 12:48

Nézd meg az XP-s topikot is... Előtte meg sikerült saját tulajdonba venni dolgokat, aztán rögtön hirdette az igét mindenféle jogosultségkezelésről, mert hirtelen annak is a szakértője lett.

Neked is jól jött és másnak is itt a fórumban amit kiizzadtam magamból.
Miért zavar benneteket egy önkormányzatiságok hierarchikus társadalmi rendszer?
Ebben is szükség van jó kezű szerviz (különféle szolgáltató) emberekre és kereskedelemre is.

#9635 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 00:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 15. 23:57

Neked is jól jött és másnak is itt a fórumban amit kiizzadtam magamból.
Miért zavar benneteket egy önkormányzatiságok hierarchikus társadalmi rendszer?
Ebben is szükség van jó kezű szerviz (különféle szolgáltató) emberekre és kereskedelemre is.

Nekem melyik is jött jól? Az akkuherélős, amiről végül egy konkrét linket nem adtál, csak barbaráztál bele a világba?
Nem zavarna, főleg mert nem értem mit is jelent pontosan. Lehet addig jó nekem :-) Mert amit itt összehordtál bármiről, lassan úgy vagyok vele, hogy ami Neked jó, abból nekem csak a szopás lenne.
Az biztos. Aztán kapnék érte 4 karton óriásepret, a sokadik után meg unalmas lenne. Szükség elvileg itt is van, vagy ki tudja.
Make love not Wor.

#9636 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 00:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 00:21

Nekem melyik is jött jól? Az akkuherélős, amiről végül egy konkrét linket nem adtál, csak barbaráztál bele a világba?
Nem zavarna, főleg mert nem értem mit is jelent pontosan. Lehet addig jó nekem :-) Mert amit itt összehordtál bármiről, lassan úgy vagyok vele, hogy ami Neked jó, abból nekem csak a szopás lenne.
Az biztos. Aztán kapnék érte 4 karton óriásepret, a sokadik után meg unalmas lenne. Szükség elvileg itt is van, vagy ki tudja.

Nyűgöd volt, h nem tudtad elérni azt a könyvtárat amelyből az ügyes júzer kizárt.
Az önkormányzatiságok hierarchikus rendszer alapvetően, a döntéshozási módjában különbözik az uralmi hierarchikus rendszertől. Ebből adódóan, kevesebb gazemberség van benne és ésszerűbb (ezzel jobb hatásfokú) az ellátottságunk megteremtése (ezzel ugyanakkora ellátottsági szinthez kevesebbet kell dolgozni).
Soha nem mondtam, h ne legyen benne pénz és piac.

#9637 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 01:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 01:35

Nyűgöd volt, h nem tudtad elérni azt a könyvtárat amelyből az ügyes júzer kizárt.

Az szerintem fordítva volt. Valamint ha én kicsukom a júzert és magamat, akkor saját tulajdonba vételes varázslatoddal biza meg nem hegeszted. Ezt is magyaráztuk, csak sok volt.
Make love not Wor.

#9638 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 02:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 16. 01:38

Az szerintem fordítva volt. Valamint ha én kicsukom a júzert és magamat, akkor saját tulajdonba vételes varázslatoddal biza meg nem hegeszted. Ezt is magyaráztuk, csak sok volt.

Ez egy új verzió számomra. A HDD tulajdonbavételét nem a fórumról vett információ segítségével csináltam meg.
Azt mondtad, komoly bajban vagy akkor ha a júzer Téged, mint rendszergazdát csuk ki.
És, miután a rendszergazdának joga van a tulajdonbavételre, mindegy, mi okból nincs a tulajdonodban, tulajdonba tudod venni. Ezután pedig jogod van (önmagad számára is) rendelkezni a jogosultságokkal.

#9639 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 06:02

Tök jól hadoválsz arról amiről gőzöd sincs:) pláne jahnot okítsd még :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9640 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 07:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 16. 01:35

Az önkormányzatiságok hierarchikus rendszer alapvetően, a döntéshozási módjában különbözik az uralmi hierarchikus rendszertől. Ebből adódóan, kevesebb gazemberség van benne és ésszerűbb (ezzel jobb hatásfokú) az ellátottságunk megteremtése (ezzel ugyanakkora ellátottsági szinthez kevesebbet kell dolgozni).
Soha nem mondtam, h ne legyen benne pénz és piac.

És szerinted most ki hozza a helyi döntéseket? Különben is, miért vesszőparipád ez a kevesebbet kelljen dolgozni, mikor nem is dolgozol?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.